لیست اختراعات با مالکیت
رقيه ارزومند
3 عدد
PLGF يك پروتئين همودايمر و متعلق به خانواده فاكتورهاي رشد اندوتليال عروقي است كه در مژه هاي ترفوبلاستي جفت و سلول هاي اندوتليال جنيني مانند سلول هاي HUVEC (Human Umblical Vein Endothelial Cell) بيان مي شود و طي دوران جنيني باعث تشكيل عروق خوني در بافت جفت مي گردد(12). PLGF در رگزايي بافت هاي طبيعي و همچنين در تومورها نقش دارد اما بيان آن در بافت هاي طبيعي بسيار كم بوده به طوري كه با روشهاي روتين آزمايشگاهي شناسايي پروتئين و يا mRNA آن قابل انجام نيست. اين در حالي است كه در شرايط پاتولوژيك آنژيوژنز بيانPLGF به طور معناداري افزايش مي يابد و در تومورها به عنوان يكي از فاكتورهاي رگزايي قوي مطرح مي باشد علاوه بر اين در حالت پاتولوژيك ميزان بيان گيرنده آن يعني VEGFR1 نيز افزايش پيدا مي¬كند(13). با اين توضيحات ميتوان گفت اين فاكتور به عنوان يك فاكتور همراه سرطان مي تواند مطرح شود (Cancer Associated Factor). يكي از استراتژي هاي درمان سرطان هدف گيري فاكتور هاي آنژيوژنيك از جمله PLGF است. در اين مطالعه دو فرم موتانت جديد از آنتي بادي تك دوميني شتري بر عليه اين فاكتور با مطالعات بيوانفورماتيكي طراحي شد كه بر اساس نتايج آزمايشگاهي اين دو فرم با موفقيت كلون و بيان شده و نتايج حاصل از عملكرد آنها حاكي بر اثر مهار كنندگي بر روي تكثير و آنژيوژنز بود.
فاكتور رشد جفتي يكي از فاكتور هاي دخيل در فرآيند تشكيل رگ است كه در شرايط بيماري نظير تومورزايي با افزايش فعاليت آن رو به رو هستيم. سلول هاي توموري از طريق ترشح فاكتور هاي رشد نظير فاكتور رشد جفتي براي تشكيل رگ و در نتيجه رشد و پيشرفت بيشتر خود به ساير نقاط بدن عمل مي كنند. نانوبادي دو ظرفيتي بر عليه فاكتور رشد جفتي از طريق توالي آمينواسيدي ويژه اي كه در ناحيه ي اتصالي خود دارد و مكمل توالي ويژه اي بر روي فاكتور رشد جفتي است مي تواند به فاكتور رشد جفتي متصل شود و با مهار آن از رگزايي و گسترش تومور جلوگيري به عمل آورد. از ديگر كاربرد هاي اين محصول مي توان به استفاده از آن در زمينه ي تصويربرداري تومورها و همچنين تشخيص بيماري هايي نظير پره اكلامپسي اشاره كرد.
فاكتور رشد جفتي داراي خواص آنژيوژنيك ، افزايش بقا ، رشد و مهاجرت سلولهاي اندوتليال است. افزايش و كاهش اين فاكتور ميتواند زمينه ايجاد بيماري هاي مختلفي همچون پره اكلامپسي، سرطان ، ضايعات آترواسكلروتيك را فراهم سازد. اندازه گيري اين فاكتور در بيماريهايي مثل پره اكلامپسي به عنوان شاخص مناسب براي پيش بيني در نظر گرفته شود. بنابراين حساسيت و اختصاصيت كيت الايزا به گونه اي است كه تشخيص زودهنگام بيماري را امكان پذير مي كند لذا اقدام در جهت طراحي و ساخت كيت الايزا با ويژگي هاي تشخيصي قوي مي تواند كمكي موثر در جهت حفظ سلامت بيمار به حساب آيد.كه ما در اين اختراع به طراحي و ساخت كيت الايزا جهت اندازه گيري كننده فاكتور رشد جفتي با اختصاصيت و حساسيت مناسب پرداخته ايم. جهت ساخت اين كيت از روش الايزاي ساندويچي استفاده شده است. به اين منظور براي اولين بار از آنتي بادي مونوكلونال تك دوميني دو ظرفيتي با قدرت اتصالي بالا به عنوان Capture antibody استفاده شده است و آنتي بادي پلي كلونال خرگوشي با سيگنال قوي نسبت به PLGF به عنوان detection Antibody استفاده شده است.
موارد یافت شده: 3