لیست اختراعات با مالکیت زهرا آژ
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1387/08/19
تاریخ ثبت: 1387/09/11
خلاصه اختراع:

هم اكنون سالانه مقدار انبوهي از سازه هاي بتوني طراحي شده و بمنظور ايجاد اسكله هاي مختلف از جمله صيادي نفت و گاز و تجاري و غيره در دريا مستقر مي شوند كه اين سازه ها حجم عظيمي از دريا را اشغال نموده و اغلب سبب تخريب زيستگاهها و باعث عدم دسترسي آبزيان به اين منابع مي گردد و از گردونه استفاده خارج مي شوند. از آنجايي كه در توسعه پايدار هدف استفاده از منابع به گونه اي است كه در عين تسريع در پيشرفت كمترين آسيب نصيب طبيعت شده و تخريب منابع مي بايستي به شكل مناسب حذف و يا جبران گردد. در اين راستا جهت جبران نقايص فوق و گام برداشتن در مسير توسعه پايدار بر آن شديم سازه اي را طراحي نماييم كه علاوه بر قوام و دوام و كارايي در مقاومت هاي لازمه در ايجاد و احداث اسكله ها و بنادر و هر ابنيه ديگر دريايي بتواند نقش پناهگاه و زيستگاه را براي آبزيان داشته و به عنوان محيط زيست مناسب در اكوسيستم سبب احياء توليد و تكثير گردد. با اين انديشه و با در نظر گرفتن خصوصيات زيستي و بوم شناختي از ماهي ها مخصوصا ماهيان صخره اي در اختيار داشتن تجربيات چند ساله و مطالعات كارهاي انجام گرفته در سطح جهان و با توجه به تمامي فاكتورهاي موثر در مناطق مورد نظر و با انجام عمليات غواصي بسترهاي مناسب شناسايي شده سپس عوامل موثر فيزيكي و شيميايي و بيولوژيكي منطقه از جمله PH و دما و شوري و شفافيت و عمق و نوع بستر و آمار صيد منطقه و امكان دسترسي و ترابري و حفاظت و پشتيباي و گونه هاي موجود و تراكم و ... مورد توجه قرار گرفته و به عنوان اطلاعات اوليه ثبت شد كه اين اطلاعات مورد استفاده قرار گرفت و منتج به طراحي سازه اي گرديد كه بدان آن اشاره شد.

تاریخ ثبت: 1386/09/14
خلاصه اختراع:

شاه ميگو با نام عمومي لابستر يكي از ارزشمندترين آبزيان نواحي حاره و نيمه حاره مي باشد. در سواحل جنوبي ايران به خصوص سواحل جنوب شرقي سه گونه از شاه ميگو خاردار وجود دارد در سالهاي اخير بدليل صيد بي رويه و تخريب زيستگاههاي اين آبزي ميزان صيد آن بطور چشمگيري كاهش يافته است. ايجاد زيستگاه مصنوعي از راههاي بازسازي و احياء ذخاير است. در سال 1382 سه نوع سازه جديد به منظور ايجاد زيستگاه مصنوعي براي شاه ميگو در سواحل چابهار طراحي شد. در در منطقه رمين در عمق 3 تا 12 متري استقرار داده شدند. يكي از اين سازه ها به شكل هرم ناقص مطبق (چهار گوش) و سازه ديگر مخروط ناقص مطبق (گرد) و سومي هرم ناقص مطبق با طبقات منفك از هم (بسته ) بود. بررسي هاي انجام شده با عمليات غواصي و روش مشاهده اي پس از يك سال مطالعه در دريا نشان داد حضور شاه ميگوها در سه سازه در سطح 99 درصد اختلاف معني داري داشته است و تعداد حضور شاه ميگوها در سازه چهار گوش در سه فصل نمونه برداري بيش از سازه گرد و بسته بوده است. بيشترين حضور شاه ميگوها در سه سازه در فصل زمستان ثبت گرديد. آزمون آماري ANOVA يكطرفه بين حضور شاه ميكوها در طبقات مختلف كه داراي ارتفاعات متفاوت بودند در سطح 95 درصد اختلاف معني داري را نشان داد كه بيشترين حضور شاه ميگو در طبقه 3 كه داراي ارتفاع 10- 8 سانتيمتر بودند ثبت گرديد.

تاریخ ثبت: 1386/09/14
خلاصه اختراع:

نظر به ااهميت تغذيه ميگو، گراني و مشكلات غذاي كنستانتره، اين پروژه يكي از طرحهاي مصوب وزارت جهاد كشاورزي است كه اقدام به تهيه دو نوع فرمول غذاي ميگو شد. سپس با استفاده از اين دو نوع فرمول دو نوع غذاي ميگوي آماده گرديد. به طوري كه تمام مواد اوليه در نظر گرفته شده در داخل كشور موجود و به آساني قابل دسترسي است. پس از آزمايش چسبندگي و ماندگاري غذاها در آب با يك غذاي شاهد بر روي تعداد 600 قطعه ميگو با استفاده از طرح كاملا تصادفي متعادل مورد آزمايش و مقايسه قرار گرفت تمام فاكتورهاي موثر در رشد يكسان بودند و تنها عامل متغير نوع غذاهاي مصرفي بود. پس از پايان مدت مورد نظر در پروژه نتايج حاصله و تجزيه و تحليل آماري چنان نشان داد كه ميگوهائي كه با غذاهاي تهيه شده داخلي تغذيه شده بودند، نسبت به ميگوهائي كه با غذاهاي شاهد (خارجي) تغذيه شده بودند از رشد خوبي برخوردار بودند و اختلاف معني داري بين آنها مشاهده نگرديد.

تاریخ ثبت: 1386/09/14
خلاصه اختراع:

ارزيابي ذخاير آبزيان در خليج فارس نشان مي دهد كه در سالهاي اخير مقدار صيد و مخصوصا صيد ماهيان كف زي كاهش يافته است طبق آمار صيد سازمان شيلات ايران ماهيان كفزي حدود 45000 تن كاهش صيد دارد، و نيز ميزان صيد بر واحد تلاش CPUE محاسبه شده براي اين ميزان مويد آن مي باشد كه عوامل مختلفي از جمله صيد بي رويه تخريبهاي انساني و دست كاريهاي زيست محيطي و انواع آلودگيهاي شيميايي و فيزيكي در دريا اين مشكلات را سبب شده اند. در دنياي امروزي روشهاي مختلفي براي كنترل ، و جبران اين خسارتها اعمال مي شوند يكي از اين راهها ايجاد زيستگاههاي مصنوعي دريائي است كه به كمك اين صنعت موفق به ايجاد پناهگاه و محلي مناسب براي زندگي انواع آبزيان شده اند. و توليد قابل برداشت را چند برابر افزايش داده اند. در اين پروژه با طراحي ساخت و ايجاد زيستگاههاي مصنوعي مختلف با استفاده از دو نوع سازه طراحي و ساخته شده به نامهاي ريف بال و لانه ماهي و نيز از سازه هاي از رده خارج شده استفاده گرديد. اين طرح به صورت 8 تيمار و 3 تكرار انجام شد كه مشتمل برتعداد 24 ايستگاه بود و در منطقه بندر لنگه به صورت طرح آماري تعيين و ايجاد شد. اندازه گيري فاكتورهاي فيزيكي و شيميايي در طي مدت 24 ماه و نيز نمونه برداري و بيومتري از انواع ماهيها انجام شد كه اين اطلاعات جهت تعيين فراواني و تجزيه و تحليل آماري مخصوصا بر روي آبزيان قابل برداشت كه در اين طرح هدف ماهيان كفزي بود استفاده شد به همين طريق اثر سازه هاي مختلف بر زندگي آبزيان و نيز اثر اين سازه ها در تغييرات توليد روشن شد. و دست آورد نهايي اين بود كه سازه هاي طراحي و استفاده شده نه تنها محلي بسيار عالي براي توليد غذا و پناهگاه براي بسياري از آبزيان و مخصوصا انواع ماهيان بودند بلكه اثر بسيار مناسب در افزايش توليد و برداشت داشتند.

موارد یافت شده: 5