لیست اختراعات با مالکیت
زهرا عرب پور
3 عدد
آنتوسيانين رنگدانه اي طبيعي از دسته ي فلاوونوئيدها، جايگزين مناسبي براي رنگهاي سنتزي است كه علاوه بر داشتن رنگ جذاب و درخشان، خواص ضدسرطاني و ضد ويروسي نيز دارند. براساس تحقيقات انجام شده مشخص شده كه اين محصولات جانبي گياه حاوي مقدار قابل ملاحظه اي رنگدانه آنتوسيانين مي باشد. مخلوط ضايعات خشك گياه زعفران، داخل فلاسك حاوي آب مقطر ، به مدت 24 ساعت و در دماي اتاق توسط همزن مغناطيسي يا شيكر هم زده مي شود. بعد از 24 ساعت عصاره را صاف نموده و رنگينه استخراج مي شود. سپس عصاره بدست آمده تنظيم PH مي شود و پس از آن توسط روتاري يا آون تغليظ و به دستگاه فريزدراير منتقل مي شود و پودر رنگي در رنگ هاي مختلف بدست مي آيد.
بهره گیری از گلبرگ، كاسبرگ و پرچم زعفران به عنوان ضایعات برای رنگرزی الیاف پشمی و بررسی ثباتهای رنگی
زمينه فني : فيتوشيمي و شيمي مشكل فني: امروزه از رنگ¬هاي طبيعي به ندرت استفاده مي شود، زيرا به كمك روش¬هاي سنتزي رنگ¬هاي ايده¬آلي از نظر كمي و كيفي توليد مي¬شود. طيف گسترده رنگهاي مصنوعي با ثبات خوب و هزينه¬هاي متعادل، دليل عمده جايگزيني رنگهاي طبيعي است. ولي از آنجاييكه رنگهاي مصنوعي عامل بيماري¬هاي پوستي و سرطان و برخي بيماري¬هاي ديگر شناخته شده اند، تماس مستقيم پوست با منسوجات رنگرزي شده با رنگهاي مصنوعي، باعث نگراني شده است و بسياري از رنگهاي مصنوعي سمي طبقه¬بندي شده¬اند و در نتيجه، اخيرا صنايع رنگ مصنوعي مجبور به كاهش پساب¬هاي صنعتي و توليد رنگ و رنگدانه¬هاي بالقوه خطرناك شده¬اند. ارائه راه حل: رنگهاي طبيعي كه از گياهان و جانوران مشتق شده اند، به دليل طبيعت غير سمي، غير سرطانزا و تجزيه¬پذير بودن، ايمن تلقي مي¬شوند و همچنين اين رنگها باعث آلودگي محيط زيست و آبها نمي¬شوند و سازگار با محيط زيست بوده بنابراين جايگزين مناسبي براي رنگهاي مصنوعي هستند. با توليد رنگ¬ طبيعي جهت استفاده در صنايع رنگرزي، كه داراي ثبات رنگي خوب و هزينه توليد مناسب باشد، صدمات محيط زيست به حداقل كاهش مي¬يابد. طرز كار: 2 گرم مخلوط گلبرگ، كاسبرگ و پرچم گياه زعفران، داخل فلاسك 250 ميلي¬ليتري حاوي 50 ميلي¬ليتر آب مقطر اضافه مي¬شود، بطوريكه گياه كاملا در حلال غوطه¬ور باشد. مخلوط¬ به مدت 24 ساعت و در دماي اتاق توسط همزن مغناطيسي مي¬چرخد بعد از اتمام عصاره¬گيري گياه باقي¬مانده توسط صاف شدن، از عصاره خارج مي¬شود. بدين¬صورت رنگينه با استخراج آبي بدست مي¬آيد. سپس الياف پشمي مورد شستشو قرار گرفته تا ناخالصي¬ها و آلودگي¬هاي سطحي آنها از بين برود و الياف توسط دندانه¬هاي سولفات آلومينيوم و كلريد قلع تحت عمليات دندانه زدن قرار مي¬گيرند. ابتدا دماي محلول دندانه را به 40 درجه سانتيگراد رسانده و الياف داخل محلول دندانه قرار مي¬گيرد. حال دماي الياف و دندانه را در مدت 20 دقيقه به دماي 90 درجه سانتيگراد رسانده و در همين دما به مدت 60 دقيقه باقي مانده و سپس الياف از محلول دندانه خارج مي¬گردد. پس از خشك نمودن نمونه¬ها، عمليات رنگرزي بارنگينه تهيه شده از گلبرگ و پرچم زعفران صورت مي¬گيرد. در اين مرحله پس از اينكه دماي عصاره به 40 درجه سانتيگراد رسيد، الياف دندانه شده داخل عصاره قرار مي¬گيرد و دماي عصاره و الياف در مدت 30 دقيقه به 100 درجه سانتيگراد رسانده مي¬شود. بعد از 40 دقيقه، الياف از عصاره خارج مي¬گردد. محاسن : استفاده از رنگينه¬هاي حاصل از ضايعات زعفران براي رنگرزي الياف طبيعي مانند پشم، علاوه بر اينكه باعث استفاده از دورريزهاي اين گياه مي¬شود، صرفه اقتصادي نيز به همراه دارد. الياف رنگرزي شده با اين رنگينه در حضور دندانه¬هاي مختلف شيدهاي رنگي متفاوتي را بوجود مي¬آورد كه اين الياف داراي ثبات نوري عالي و ثبات شستشويي خوبي مي¬باشند. تهيه اين رنگ طبيعي از مخلوط گلبرگ، كاسبرگ و پرچم در دماي محيط و با استفاده از آب به عنوان حلال صورت مي¬گيرد. از ديگر مزايا مي¬توان به موارد زير اشاره كرد: 1-\tهزينه تمام¬ شده كم 2-\tاستفاده از مخلوط ضايعات گياه در توليد رنگ 3-\tكاهش صدمات زيست محيطي
دستگاه اندازهگيري موادغذايي با قابليت تعيين واحد موادغذايي و ايجاد هشدار به اين جهت اهميت دارد كه ناتواني در تعيين واحد مواد غذايي باعث ميشود تبعيت از رژيم براي فرد مشكل شود. در ابتدا شخص انگشت اشارهاش را روي سنسور اثر انگشت قرار ميدهد و فرد شناسايي ميشود. بعد از قرار دادن غذاهاي مايع و جامد در ظرف مخصوص كه روي لودسلهايي جهت تعيين وزن غذا قرار دارند، دوربين قرار گرفته روي دستگاه، از طريق هوش مصنوعي و سنجش ابعاد، ماده غذايي غذا را شناسايي و به صورت مكمل با وزن ماده غذايي، واحد آن را تعيين ميكند. همچنين دوربين قابليت اسكن باركد مواد غذايي صنعتي را نيز دارد تا ميزان دريافت غذاهاي صنعتي را نيز اندازهگيري كند. با توجه به آنكه دستگاه به سرور سازمان غذا و دارو ايران و USDA متصل است، اطلاعاتي كه توسط دوربين ثبت شده است، با اطلاعات موجود در اين سازمانها تطبيق داده ميشود و واحد، ميزان كالري، درصد و گرم درشت مغذيها (كربوهيدرات، پروتئين و چربي)، درصد ريز مغذيها براساس daily value، متوسط ميليگرم نمك و آب غذا تعيين خواهد شد. دستگاه اين اطلاعات را ثبت روزانه ميكند. اطلاعات با ميزان دريافتي كه فرد با توجه به بيمارياش بايد داشته باشد تطابق داده خواهد شد. اگر دريافت كالري، درشت مغذيها، نمك و آب با توجه به بيماريهاي فرد در پايان روز در محدوه مجاز نباشد با نشان دادن آيتمي كه در محدوده مجاز نيست روي صفحه نمايش، چراغ قرمز LED روشن خواهد شد با روشن شدن LED اسپيكر صدا خواهد داد.
موارد یافت شده: 3