لیست اختراعات با مالکیت
طيب نامداران
4 عدد
نام مدار : دستگاه تعيين مقدار كود هر گياه با كنترل نوع متغيير بر اساس GIS و سبزينه گي ان با استفاده از مدارات المانهاي الكترونيكي مداري طراحي شده است. مي توان با استفاده با ان ميزان سبزيه گي گياه را اندازه گرفت سپس با تعيين موقيعت هر گياه انرا در كامپيوتر تست كرد و جهت استفاده هاي بعدي مورد بهره برداي قرار داد. اين مدار باعث مي شود كه هر گياه به طور مستقل كود دهي شود و تمام مزرعه به صورت يكجا و ميانگين كود دهي شود. مدار طراحي شده از طريق آداپترر يا مدار تغذيه مي توان را تغذيه الكتريكي نمود. كه جريان آن در ۵٠٠ ميلي امپر و ولتاژ آن ١٢ يا ٢۴ ولت است. با قرار دادن آي سي تقويت كننده جريان مي توان فرمان ارسالي از ميكرو كنترلر را به موتور DC گيربكس دار اعمال كرد اگر بخواهيم با استفاده از يك كودپاش مايع نرخ متغير كوددهي كنيم. در اين روش هر گياه ذرت مقدار مشخصي كود نياز دارد كه اين مقدار توسط دست و دستگاه كلروفيل متر مشخص مي شود و به صررت و به نقشه دراورده ميشود(نقشه اعمال كود). نقاط رويش هر گياه ذرت را با استفاده از GPS مشخص ميكنيم. مزرعه مربرطه با نقاط مشخص شده را نيز به صورت يك نقشه در مي اوريم. براي كوپل كردن نقشه مكان ماشين در مزرعه به منظور توزيع كود در نقطه مورد نظر از يك انكودر شافت مدل استفاده مي شود كه قطر شافت آن 6MM بوده و با برق ٢۴ ولت DC و 20mA كار مي كند. به ازاي هر دور شافت انكودر ۶٠٠ پالس ازان خارج مي شود. مقدار پالس صادره از انكودر به ازاي ٧۵ ساتيمتر جابجايي چرخ جلوي تراكتور براي ما اهميت دارد كه اين مقدار با كاليبره كردن انكودر در مزرعه به دست مي ايد. مقدار پالس صادره در حقيقت مكان ماشين در مزرعه را سانت به سانت گزارش كرده كه بايد به ورودي مدار الكتررنيكي طراحي شده فرستاده شود تا با نقطه اعمال كرد ذخيره شده در ميكرو كنترلر كوپل گردد. در مدار طراحي شده از يك شمارش گر جهت شمارشي پالس هاي ايجاد شده توسط شافت انكودر استفاده مي شود. پس از شمارش پالس ها، داده هاي مربوط به مكان ماشين در مزرعه و ميزان ازت مورد نياز با همديگر كوپل شده و خروجي آن شير مغناطيسي متغيير را تحريك مي كند تا بر روي هر گياه ذرت، مقدار كود مشخص شده پاشيده شود.
اين مدار با استفاده از محدوده فركانسي مادون قرمز عمل كرده كه فركانسي محيط زيست دوست مي باشد. دستگاه يك فركانس را از منبع توليد، كه يك مدار فركانس با كنترل ولتاژ مي باشد و به صورت دستي قابل تنظيم است، را از طريق فرستنده هاي مادون قرمز ارسال كرده و به سطح مورد نظر برخورد مي كند. فركانس ارسالي در برگشت توسط گيرنده مادون قرمز كه به بافر جريان براي عملكرد بهتر و مسافت بالاتر متصل شده دريافت مي گردد و به وسيله يك ميكروكنترلر سطح ولتاژ برگشتي آن اندازه گيري مي شود. ميكروكنترلر اطلاعات را به كامپيوتر از طريق پورت سريال ارسال مي كند. در اين بين فيلتر اكتيو براي حذف سيگنال هاي ناخواسته محيط نيز در نظر گرفته شده و جهت دقت و بردن ضريب اطمينان بالاتر از يك گيرنده نوري آنالوگ كه پردازش اطلاعات آن نيز از طريق همان ميكروكنترلر مي باشد در نظر گرفته شده است.
هدف از تركيب حسگرها و اندازه گيري همزمان ويژگي هاي خاك تعيين و تفكيك اثرات متقابل بين اين ويژگي ها است. به عنوان مثال در اندازه گيري مقاومت مكانيكي با يك حسگر مخروطي كه فقط نيروي مقاومت مخروط اندازه گيري مي شود اگر در نقطه اي از خاك مقدار نيروي اندازه گيري شده با اين حسگر كاهش يابد به طور قطع نمي توان نتيجه گرفت كه فشردگي يا جرم مخصوص ظاهري خاك كاهش يافته زيرا ممكن است رطوبت خاك در اين نقطه بيشتر از جاهاي ديگر بوده و چون مقدار نيروي مقاومت مخروط تحت تاثير شديد محتواي رطوبت است. مقدار كمتري داشته است. لذا با اندازه گيري هم زمان اين ويژگي ها مي توان به پيش بيني دقيق تري از وضعيت فشردگي يا وزن مخصوص ظاهري بر پايه خشك رسيد. همچنين براي پيدا كردن رطوبت مطلوب سنسور دما نيز براي اندازه گيري تغييرات دمايي مكاني خاك در نظر گرفته شده است. اندازه گيري هاي رطوبت و مقاومت الكتريكي خاك عمدتا به طور پيوسته نبوده و هزينه بر است. همچنين در اندازه گيري هايي كه بطور پيوسته انجام مي شود تاثير عناصر ديگر الكتريكي بر حسگرها با خطاي بعضي اوقات شديد اندازه گيري مواجه مي شويم كه هدف از ساخت اين دستگاه از بين بردن اين مشكلات بوده است.
موارد یافت شده: 4