لیست اختراعات با مالکیت عليرضا قدس ولي
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1391/01/30
مالک/مالکان: عليرضا قدس ولي
تاریخ ثبت: 1391/04/20
مخترع/مخترعان: عليرضا قدس ولي
خلاصه اختراع:

روغن زيتون بكرتوليدي باروش استخراج آنزيمي آبي

تاریخ اظهارنامه: 1391/01/30
مالک/مالکان: عليرضا قدس ولي
تاریخ ثبت: 1391/05/07
خلاصه اختراع:

استفاده از كانولا به عنوان يكي از منابع پروتئيني غذايي، شديدا توسط حضور اجزاء نامطلوب نظير گلوكزينولات، فيتات ها، تركيبات فنلي و الياف خام (پوسته) محدود مي شود. كنجاله، محصول فرعي حاصل از استخراج روغه داراي 36 تا 44 درصد پروتئين بوده كه در حال حاضر در ايران عموما در خوراك دام كاربرد دارد. طيف وسيعي از پروتئين ها در كلزا وجود دارد كه نقاط ايروالكتريك ترسيب آنها متفاوت است و به همين علت امكان جداسازي يكباره آنها با روش ترسبي (علي رغم پروتئين هاي سويا) به شكل مقرون به صرفه وجود ندارد و بايد از روش هاي تلفيقي نظير اولترافيلتراسيون، ديافيلتراسيون و ... براي جداسزي اين پروتئين ها استفاده نمود. فرآيند غشايي شامل 5 مرحله ي كليدي: استخراج قليايي، ترسيب ايزوالكتريكي، اولترافيلتراسيون، ديافيلتراسيون و خشك كردن است. بهره گيري از فرايند فراغشايي در توليد ايزوله هاي پروتئيني موجب دست يابي به راندمان بالاتر و خلوص بيشتر مي گردد و از نظر تجاري نيز توجيه اقتصادي دارد. در مجموع سه محصول پروتئيني به دست مي آيد، كه شامل ايزوله هاي پروتئيني رسوبي و محلول كه هر كدام حاوي حدود 100-85 درصد پروتئين مي باشند و يك پسمان كنجاله، با حدود 25 درصد پروتئين كه غذاي مناسبي براي نغذيه ي دام است و در مجموع بازيافت د هر دو ايزوله، معادل 70 درصد پروتئين موجود در دانه است. ايزوله هاي پروتئيني رسوبي و محلول حاوي به ترتيب بيش از 85 درصد و 90 درصد پروتئين بوده و فاقد تركيب نامطلوب گلوكزينولات و حاوي مقادير كمي از اسيد فيتيك مي باشند. ايزوله هاي پروتئيني توليدي داراي خصوصيات عملكردي مطلوب از جمله خصوصيات امولسيون كنندگي، كف زايي، جذب آب و جذب رون و قابل مقايسه با ايزوله هاي پروتئيني سويا بوده و بابراين كارخانجات مختلف صنايع غذايي را از واردات مواد اولي داراي خصوصيات عملكردي مورد نظر هر صنعت بي نياز خواهد نمود. ايزوله هاي پروتئيني توليدي با خلوص بالاي 90 درصد مي تواند جهت كاربرد تغذيه تكميلي و نه مصرف به عنوان ماده اوليه مصرفي صنايع غذايي با تكنولوژي ويژه و داراي كارآيي بالا جهت استفاده اقشار متفاوت نظير ورزشكاران (خصوصا بدنسازان)، جوانان، نوجوانان (در مرحله رشد)، خانم ها (خصوصا خانم هاي مسن و در حال طي يا ورود به دوره يائسگي)، كودكان و افراد بيمار مورد استفاده واقع شود. از طرفي مطابق استانداردهاي WHO اين محصول قابليت فرمولاسيون و تطابق با استاندارد املاح، ويتامين ها و ... جهت مصرف روزانه كليه گروه هاي سني در دو جنسبت را دارا بوده و مي توان نياز تغذيه اي هر گروه را با مصرف واحد اين محصول برطرف كرد. شايان ذگر است براي رسيدن به فوائد سلامت قلبي از پروتئين كانولا، FDA (انجمن غذا و داروي امريكا) پيشنهاد كرده كه مصرف كنندگان انواع پروتئين هاي كانولا را از هر كدام حداقل 6/25 گرم با رژيم روزانه تركيب كنند يعني به طور كلي حداقل 25 گرم پروتئين كلزا در روز مصرف كنند. براساس اين تصميم FDA مدعي است كه 25 گرم پروتئين گياهي در روز به عنوان بخشي از يك رژيم با كلسترول و چربي پائين مي تواند خطر بيماري قلبي را با كاهش سطوح كلسترول خون كاهش دهد. مشاهدات كلينكي اخير نشان مي دهد كه مصرف پروتئين هاي گياهي نظير كانولا و سويا در مقايسه با ديگر پروتئين ها از قبيل شير يا گوشت مي تواند سطوح كلسترول LDL و كلسترول كل را پائين آورد.

موارد یافت شده: 2