لیست اختراعات با مالکیت
ماندانا بهبهاني
3 عدد
پلاكتهاي اتولوگ كنستانتره و مخلوط با ترومبين كه ايجاد پلاسماي غني از پلاكت اتولوگ كنستانتره فاكتور رشد مي كند براي كاربرد در بهبود سريع و شگفتي آور زخمهاي بافت نرم و بهبود استخوان در دو دهه گذشته با علاقه شديدي دنبال مي شده است. براي ايجاد اثر دلخواه و مطلوب سازندگان اين محصل تلاش دارند تا مزاياي آن را افزايش داده معايب را به حداقل برسانند. از اينرو پروتكلهاي بسيار مختلفي براي آن به وجود آمده است. ما مخترعين ژل پلاكت كنستانتره يك فرمولاسيون ابتكاري به صورت بي خطر، زايا، و مؤثر در تقليد پروسه هاي طبيعي زخم بافت نرم با كاربرد درماني بر آسيب هاي پوستي و كاهش زمان ترميم اين ضايعات به وجود آورده ايم با اين هدف كه بتوانيم به جاي التيام منفعلانه زخم با دستكاري سرعت بازسازي سلولهاي بدن به التيام زخم سرعت بخشيده و هزينه هاي درماني و بيمارستاني بعد از عمل و عوارض ناشي از بستري شدن بيماران كاهش دهيم. اين محصول ار فرآوري خون بيمار و تبديل آن به پلاسماي غليظ شده سرشار از فاكترهاي رشد موود در پلاكتهاي خون به وجود مي آيد كه مي تواند به صورت ژل مستقيما روي زخم به كار رود. در اين خصوص با افزايش محبوبيت و موفقيت جراحي هاي زيبايي و لاغري اندام، مشكل ترميم سريع زخم ها با پروتكل ابداعي ما كه سازگار با امكانات آزمايشگاهي كشورمان مي باشد مي تواند با بهره وري بيشتري مرتفع گردد. پروتكل نوآوري شده ما براي اولين بار با شرايط محيط آزمايشگاهي ايران باعرضه محصول خود به صورت كرم براي اولين بار در جهان جهت جوانسازي پوست و ترميم زخم ها و سوختگي ها، آثار اسكارهاي باقيمانده از سالك و زخمهاي ناشي از ليزر، تمام آسيب ها و صدمات سطحي و نيمه عمقي پوست به وجود آمده است. همچنين به صورت ضدچرك باماليدن كرم استعمال مي شود. بهبودسازي شرايط محصول به دست آمده در اين پروتكل نسبت به پروتكلهاي ديگر در سراسر دنيا مانند ايجاد بوي خوشايند براي آن و توانايي عرضه به صورت كرم ژله اي پروسه شده و نه به صورت خام در پروتكل هاي ديگر است. همچنين به صورت نيمه مايع براي درمان لثه ها و مخاط دهاني و در درمانهاي ترميم و كاشت مو به كار مي رود كه قابل تزريق و با بي خوشايند بوده و از اين رو براي تزريق زيرپوستي ضدچروكي جهت پر كردن خطوط عميق چروك قابل كاربرد است كه باز در هيچ كجاي دنيا اين كاربرد زيبايي براي اين حالت از عرضه محصول وجود نداشته است. همچنين در كاشت و ترميم مو قابل استفاده است. در يك حالت ديگر از اين پروتكل حاضر براي تزريق در لمسي هاي در مغز استخوان براي فعالسازي سلول هاي مغز استخوان در سرطان خون براي اولين بار در جهان قابل كاربرد است. ژل بلاكت اتولوگ يا APG از فراكسيون PRP ايجاد شده كه در سيستم ماژلان با اضافه كردن ترومبين و كلسيم براي فعالسازي فيبرينوژن در PRP به دست مي آيد. براي هر 7 اليه 8 ميلي ليتر از PRP،تقريبا 500 واحد ترومبين 5 ميلي ليتري 10 درصد كلسيم كلريد براي فعالسازي لازم است. APG فورا به محض افزودن محلول فعالساز با PRP تشكيل مي شود. غلظت ترومبين كه مي تواند از U/ml و 1000-1 تغيير يابد.
داروي گياهي ايدزوليتيك ام. بي. با خاصيت بازدارندگي روي عملكرد ويروس ايدز از گياهان موجود جمع آوري شده از خانواده Acanthaceae از مناطق مختلف ايران توليد شده است. براساس آزمايشات مقدماتي صورت گرفته توسط مخترع به نظر مي رسيد كه اين گونه هاي گياهي داراي متابوليت هاي ثانويه ي منحصر به فردي است كه هيچ اثر سمي نسبت به سلول هاي نرمال ندارد. همچنين خاصيت ضد HIV عصاره اين گياهان مورد بررسي آزمايشگاهي قرار گرفته است و مشخص گريده كه اين عصاره از بروز CPE در سلولهاي تلقيح شده با ويروس HIV قبل و بعد از اتصال ويروس جلوگيري مي كند. بابررسي اثرهاي ضد ويروسي عصاره، قبل و بعد از اتصال ويروس HIV به سلول مي توان به اين نكته دست يافت كه فرايندهاي قبل از ورود ويروس به سلول بيشتر از مكانيسمهاي دخيل در نفوذ ويروي به سلول تحت تاثير عصاره قرار گرفته اند. همچنين شايد بتوان نتيجه گيري كرد كه عصاره جهت غير فعال كردن خود ويروس نيز داراي نقش بوده است البته اينكه عصاره دقيقا در چه مرحله و طي چه مكانيسمي مي تواند ويروس را مهار كند نيازمند آزمايشهاي فراتر مولكولي مي باشد. تاكنون هيچ گزارشي از بررسي خاصيت ضد ويروسي آن به چاپ نرسيده است. اين گياهان خاصيت ضد رترو ويروسي قوي دارند كه در تركيب داروي گياهي ايدزوليتيك ام. بي. در نظر گرفته شده و مورد بررسي قرار گرفت بطوريكه مشخص گرديد 30 درصد بار ويروسي را در بيماران ايدز مي تواند كاهش دهد. در دسترس بودن داروي گياهي ايدزوليتيك ام. بي. از نكات قابل ذكر آن است و در مقابل داروهاي شيميايي كه قيمت بسيار بالايي دارند، به دليل ريشه گياهي هم از دسترسي بيشتري برخوردار است و هم مي توان با قيمت كمتري آن را توليد كرد. اين دارو از اتصال ويروس به گيرنده هاي سلولي تا حدي جلوگيري مي كند. و در پروسه بعدي يعني در داخل سلول هم از عملكرد ويروس در داخل سلول جلوگيري به عمل مي آورد.
داروي گياهي فوليكوژنيك ام . بي. تركيبي از پلي فنلهاي (poly phenol) بدست آمده از عصاره الكلي بذرهاي چند گياه از مناطق مختلف ايران و از خانواده caryophylaceae است كه تركيب متابوليتهاي ثانويه آنها به همراه فلاونوئيدهاي طبيعي شان اثرات خوبي را در زمينه رويش و قطع مو بدنبال داشته است. اين داروي مايع با استعمال خارجي و با غلظت 5 الي 10 درصد روي پوست سر به مدت حداقل 3 هفته و حداكثر 4 هفته باعث توقف ريزش مو و مصرف آن پس از يك الي دو ماه باعث رويش مجدد فوليكولهاي ضعيف مو مي گردد. استعمال آن هم در مردان و هم در زنان نتايج خوبي را در بر داشته است به طوريكه با تقريبا هر علتي از ريزش مود حتي علل هورموني مي تواند اثرات رضايت بخشي را داشته باشد ولي در مردان غلظت مورد استفاده اين دارو براي اثر بخشي بيشتر مي باشد. مكانيسم عملكرد اين دارو مربوط به تاثيرات پلي فنلهاي موجود در جلوگيري از اتصال تستوسترون به فوليكولهاي مو و نيز تقويت لايه ااپي تليال مو مي باشد بطوريكه داروي گياهي فوليكوژنيك ام. بي. احتمالا اثر بازدارندگي ردوكتاز 5 آلفا نوع 2 دارد به همين خاطر روي مردان با علل ريزش موي هورموني تستوسترون اثر خوبي نشان داده است. هيچ يك از پلي فنلهاي استفاده شده در تركيب داروي گياهي فوليكوژنيك ام. بي. در داروهاي متداول براي درمان ريزش مو بكار نرفته است و تماما براي اولين بار جهت قطع ريزش مو به اين صورت استفاده شده است. عوارض جانبي ماينوكسيديل و فيناسترايد در مصرف داروي گياهي فوليكوژنيك ام. پي ديده نمي شود و اثر آن پس از يك دوره كامل دو ماهه ماندگار مي باشد.
موارد یافت شده: 3