لیست اختراعات با مالکیت مهران شيرواني
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1391/04/06
خلاصه اختراع:

فرموله كردن علف كش D-2 , 4 با زئوليت آلي به منظور كاربرد خاكي در سال هاي اخير بين مسائل زيست محيطي و كشاورزي برهم كنش متضادي به وجود آمده است. استفاده از علف كشها جهت به دست آوردن محصول سودآور امري اجتناب ناپذير است اما تحقيقات مختلف نشان داده است وجود علف كش ها در محيط زيست سبب بروز بيمارهاي مختلفي در انسان مي شود. آبشويي علف كشهاي آنيوني، مقدار علف كش لازم جهت اثرگذاري را افزايش داده و علاوه بر جنبه هاي اقتصادي منجر به آلودگي هاي زيست محيطي نيز مي گردد. بنابراين بايستي به طريقي جزء فعال اين علف كش را در درون يك ماتريكس قرار داد تا هم در مدت زمان طولاني تري جزء فعال را آزاد كند و هم آبشويي علف كش و اثرات زيست محيطي ناشي از مصرف آن را كاهش دهد. علف كش D-2 , 4 يكي از پر مصرف ترين علف كشها در ايران است كه به دليل دارا بودن بار منفي در pH هاي معمول خاك مي تواند به سرعت تحت تأثير آبشويي قرار گيرد و وارد آبهاي زيرزميني شده و آنها را آلوده نمايد. بنابراين ايجاد يك فرمولاسيون با رهاسازي كنترل شده از D-2 , 4 با استفاده از مواد ارزان قيمت مانند كانيهاي رسي بومي ايران جهت مصرف خاكي به منظور كاهش خطرات آن در محيطهاي در تماس با انسانها، اثرگذاري بيشتر آن، بالا بردن صرفه اقتصادي ناشي از هدرروي كمتر و كاهش خطر آبشويي ضروري مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/04/06
خلاصه اختراع:

امروزه استفاده از علف كشها به منظور به دست آوردن حداكثر محصول امري ضروري به نظر مي رسد. استفاده نامناسب از علف كشها و حركت آنها در خاك نگراني هاي زيست محيطي بسياري از جمله آلودگي آبهاي زيرزميني، كاهش كارآيي علف كش ها در نتيجه آبشويي آنها و صدمه به گياهان مجاور را به وجود آورده است. يكي از بزرگترين معايب فرمولاسيون هاي معمول علف كش ها، آزادسازي كل جزء فعال يك علف كش به درون محلول خاك و افزايش احتمال هدرروي و آلودگي آبهاي زيرزميني است. يكي از روشهاي كاهش آبشويي علف كشها و بالا بردن كارآيي آنها استفاده از فرمولاسيونهاي كندرهاست. در اين فرمولاسيونها جزء فعال علف كش به تدريج در طول زمان، به درون محلول خاك آزاد شده و مقدار علف كش مورد نياز جهت آبشويي نامطلوب محدود مي گردد. در اين نوع فرمولاسيون ها، علف كش در درون يك حامل يا ماتريكس قرار مي گيرد و فقط قسمتي از جزء فعال آن به فرم قابل دسترس در مي آيد و بقيه آن در ماتريكس باقي مانده و به تدريج آزاد مي شود. بنابراين با توجه به مصرف زياد علف كش D-2 , 4 در ايران و عدم اجتناب از مصرف آن و همچنين عدم وجود فرمولاسيون هاي كندرهاي آن، ساخت و معرفي يك فرمولاسيون كندرها با استفاده از يك حامل مناسب و ارزان قيمت ضروري به نظر مي رسد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/03/23
تاریخ ثبت: 1392/07/14
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع الف) عنوان اختراع: بلوس هاي خوراكي كند رهش ب) زمينه فني اختراع: كشاورزي، علوم دامي و دامپزشكي ج) خلاصه اختراع: بالا رفتن ظرفيت توليد دام ها موجب بروز مشكلات متعدد متابوليكي و حساسيت به بيماري هاي مختلف در آنها شده است و حيوانات پرتوليد امروزي در معرض كمبود هاي غذايي و تنش هاي مختلف قرار دارند. براي حل اين مشكل راهكارهاي مختلفي پيش بيني شده است، اما استفاده از بلوس هاي خوراكي كند رهش بهترين نتيجه را داشته است. تكنولوژي توليد بلوس هاي خوراكي كند رهش در انحصار چند كشور پيشرفته است و محدوديت وارادات آن از يك سو و نياز هاي خاص دام هاي كشور ما از سوي ديگر ايجاب مي نمايد تا بلوس هاي ويژه اي براي دام هاي ايران ساخته شوند. علاوه بر اين بلوس هاي ساخت داخل را مي توان بگونه اي طراحي كرد كه داراي خواص بيولوژيك مفيد باشند و اين خواص ناشي از وجود تركيبات گياهي منحصر بفرد مي باشد. اين نوع بلوس ها كاملا نوآورانه بوده و تاكنون در كشورهاي ديگر و در ايران توليد نشده اند. محصول اين اختراع مي تواند در واحدهاي گاوداري ايران مصرف شود و همچنين مي توان بلوس هايي ويژه دام هاي نشخواركننده ي كوچك و اسب يا شتر توليد نمود. با خوراندن اين نوع بلوس به حيوانات، توليدات دامي بويژه توليد شير اقتصادي تر مي شود.

موارد یافت شده: 4