لیست اختراعات با مالکیت
حمیدرضا منصوری کمساری
7 عدد
در حال حاضر يكي از مهمترين دغدغه هاي موجود در صنايع چوب كشور از بين بردن انتشار گاز خطرناك فرمالدئيد از صفحات فشرده چوبي توليد شده با رزين هاي مصنوعي و شيميائي است. لذا در محصول اختراع شده سعي بر اين است كه تخته چند لايه هائي ساخته شود كه از هيچ گونه ماده شيميائي خطرناك استفاده نشود. لذا براي چسباندن لايه هاي چوبي فقط را حرارت و فشار پرس در شرايط خاص توليد استفاده مي شود كه اين امر موجب كاهش و از بين رفتن خطرات ناشي از انتشار مواد شيميائي مي گردد و در كل موجب توليد يك محصول كاملا سبز و سازگار با محيط زيست و در عين حال مقاوم مي گردد.
ساخت اوراق فشرده چوبي با دانسيته بالا با استفاده از گرد سنباده نئوپان بدون استفاده از چسب
رزين تانن-ليگنين-فنول-رزورسينول-فرمالدهيد (TLPRF) يك رزين سرد بوده كه براي سخت شدن نيازي به اعمال حرارت ندارد و با استفاده از ليكور ضايعاتي كارخانجات كاغذسازي كه استفاده صنعتي ندارد و تانن ميموزا كه ماده طبيعي مي باشد، ساخته شده است. اين رزين مزايايي از جمله عدم نياز به اعمال حرارت و پرس گرم و كيفيت اتصال مناسب و مقاومت به آب مطابق با استاندارد و سازگاري آن با محيط زيست؛ هزينه ساخت و مواد اوليه ارزان؛ راحتي استفاده در محل و همچنين سرعت مونتاژ و پليمر شدن مناسب ميباشند. در حالي كه رزين هاي سرد ديگر هزينه توليد بسيار بالاي و ميزان مصرف مواد شيميايي زيادي را دارند. استفاده از رزين مذكور در مونتاژ قطعات بزرگ چوبي، تيرهاي لايه اي، گلولام و LVL و به طور كلي تمامي محل هاي كه توان استفاده از حرارت براي پليمر شدن رزين وجود ندارد امكانپذير است؛ كاهش ميزان مصرف مواد شيميايي در ساخت رزين موجب كاهش هزينه هاي توليد مي شود.
ساخت چسب طبيعي مقاوم به آب با استفاده از شيره گالبانوم و برگ بنه از ضايعات دور ريز صنايع چوب با افزودن 8 درصد چسب طبيعي مقاوم به آب تهيه شده، از شيره گالبانوم و برگ بنه (بر اساس وزن خشك خرده چوب) تحت فشار وگرماي زياد پرس تخته ساخته ميشود. در نتيجه از شيره گالبانوم و برگ بنه مي توان به بهترين نحو در توليد محصولات چوبي استفاده كرد كه محصولي سالم و با مقاومتي بالا به آب سرد و آب جوش مي باشد همچنين مي¬توان قيمت تمام شده محصول را كاهش داد و خطر انتشار فرمالدهيد را حذف كرد.
مهمترين رزين¬هاي مورد استفاده در ساخت فرآورده¬هاي چوبي رزين اوره فرمالدهيد و فنل فرمالدهيد(رزين¬هاي آمينوپلاستيك) است. مهمترين عيب رزين¬هاي آمينوپلاستيك به ويژه اوره فرمالدهيد، ضعيف شدن و از بين رفتن اتصال¬هاي آن در اثر رطوبت و تغيير عوامل جوي مي-باشد. در مورد عيب ديگر مي¬توان به حضور فر مالدهيد و سمي بودن آن اشاره كرد، همچنين رزين¬هاي آمينوپلاستيكي منشا نفتي دارند و همانطور كه ميدانيم منابع نفتي محدود و تجديدناپذيرند. براي حل اين مشكل¬ها بايد از چسب¬هاي سازگار با محيط زيست استفاده شود و هدف ما نيز در اين پژوهش ساخت چسبي طبيعي و به دنبال آن توليد فرآورده چوبي مقاوم به آب براي كاربرد در محيط داخلي و خارجي مي¬باشد. فرآورده چوبي مورد نظر با افزودن 8 درصد چسب طبيعي تهيه شده با استفاده از عصاره¬گيري شيره كوله¬پر (بر اساس وزن خشك خرده-چوب) تحت فشار وگرماي زياد پرس ساخته شد كه محصولي سالم و مقاوم به آب سرد و جوش مي باشد. بنابراين با روش عصاره¬گيري از شيره گياه كوله¬پر مي توان به بهترين نحو در توليد محصولات چوبي مقاوم به آب استفاده كرد، همچنين مي¬توان قيمت تمام شده محصول را كاهش داد و خطر انتشار فرمالدهيد را حذف كرد.
با استفاده از چسب طبيعي تانن متراكم به ميزان ده درصد وزن خشك خرده چوب تحت فشار و دماي مشخص در دستگاه پرس، پانل¬هاي چوبي سبزي توليد مي¬شود كه دوستدار محيط زيست بوده، از نظر خواص فيزيكي و مكانيكي مطابق استانداردEN اروپا و مشكل انتشار گاز فرمالدهيد را ندارند. اين فراورده سبز را مي¬توان بجاي فراورده¬هاي ساخته شده از چسب¬هاي مصنوعي كه انتشار گاز فرمالدهيد بالايي دارند در داخل منزل به كار برد و خطرات ناشي از تنفس گاز سمي و سرطان زايي فرمالدهيد در محيط خانه را حذف كرد.
اختراع انجام شده در خصوص«توليد تخته خرده چوب با استفاده از چسب تركيبي آرد ذرت / ليكور سياه كاغذ سازي » مي باشد.تختههاي توليد شده با اين چسب، تختههاي سبز ناميده ميشوند زيرا در فرمولاسيون اين چسب از فرمالدهيد استفاده نشده است و مشكل انتشار گاز فرمالدهيد از پانلهاي توليدي وجود ندارد. اين چسب به دليل استفاده از آرد ذرت به عنوان ماده اوليه ارزان قيمت وليكور سياهدورريزكارخانجات كاغذ سازيهزينه توليد كمتري نسبت به ديگر رزينهاي مصرفي در صنايع چوب دارد.همچنين به دنبال افزايش نسبي قيمت مواد پليمري در چند سال گذشته، افزودن مواد طبيعي به منظور كاهش هزينهها در صنعت چسب سازي و در برخي موارد افزايش ميزان توليد، مورد توجه صاحبان صنايع قرار خواهد گرفت. مزاياي استفاده از ماده طبيعي آرد ذرت عبارتند از: زيست تخريب پذيري، كاهش آلودگي محيط زيست، قيمت كم. استفاده از ليكور باعث افزايش قدرت چسبندگي مخلوط آرد ذرت ميشود و باعث افزايش مقاومتهاي تختههاي توليدي ميگردد و نيز باعث كاهش ويسكوزيته مخلوط آرد ذرت ميشود، زيرا ويسكوزيته بالا يكي از مشكلات چسبهاي طبيعي ميباشد. از اين رو به طور قابل توجهي باعث بهبود ويژگيهاي پانلهاي توليدي به خصوص افزايش مقاومتهاي مكانيكي آنها ميشود و همچنين اين چسب از لحاظ فني پيچيدگي ندارد و ساده است.
موارد یافت شده: 7