لیست اختراعات با مالکیت علی مالکی
21 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 21
تاریخ اظهارنامه: 1397/05/22
تاریخ ثبت: 1398/06/30
مخترع/مخترعان: علی مالکی
خلاصه اختراع:

يكي از كاستي‌هاي موجود در سيستم‌ رابط مغز-رايانه (BCI) مبتني بر پتانسيل برانگيخته‌ي حس تني حالت ماندگار (SSSEP)، پايين بودن نرخ انتقال اطلاعات (ITR) و صحت بازشناسي مي‌باشد. دستيابي به ITR بالا، مستلزم تحريك لرزشي پوست با فركانس‌هاي متعدد و بهبود صحت، نيازمند پاسخي قويتر مي‌باشد. مسئله‌ي چالش برانگيز، نبود دستگاهي است كه بتواند تحريك‌ لرزشي با فركانس‌هاي متمايز را به صورت هم‌زمان اعمال نمايد. موضوع

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/23
تاریخ ثبت: 1391/08/23
خلاصه اختراع:

سوپرجاذبهاي الياف پنبه زئوليتي ماده اي است كه در كشاورزي در مديريت صرفه جويي مصرف آب كاربرد فراواني خواهد داشت اين مواد با ذخيره كردن ابهاي سطحي در انتقال آنها به گياه نقش مهمي را در صرفه جويي مصرف آب ايفا ميكنند چرا كه از يك طرف مانع از به هدر رفتن آب به عمق خاك ميگردد و از طرف ديگر چون هميشه مرطوب ميباشد گياه در هر لحظه آب مورد نياز خودرا تامين ميكند و اين امر به خصوص در كشاورزي ديم تحول اساسي ايجاد ميكند . از طرف ديگر نقايص و مشكلاتي كه در استفاده از سوپرجاذبهاي پليمري ايجاد ميشودرا برطرف مينمايد . به طور خلاصه ميتوان گفت كه اين مواد : به خاطر ماهيت طبيعي خود ۱۰۰% جذب حاك ميشود. كيفيت بسيار بالاتري دارد - محيط زيست را آلوده نميكند - هزينه توليد آن بسيار پايين ميباشد و قيمت براي مصرف كننده نيز پايين ميايد - مواد غذايي را به موقع به گياه ميرساند - در زمينهاي شيبدار مورد استفاده قرار ميگيرد و به طور كلي باعث افزايش بازدهي در كشاورزي ميشود.

تاریخ ثبت: 1393/12/18
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانو ذرات آمورف سيليكا با اندازه ذرات بين 10 تا50 نانومتر ساخته شد. نانوذرات سيليكا به دليل مساحت ويژه بالا و گروه هاي فعال سطحي زياد به طور عمده در صنايعي نظير رنگ، لاستيك، داروسازي و بتن مورد استفاده قرار مي گيرد. اين نوع ذرات اغلب از روش هاي شيمي تر چون رسوب گذاري و سل ژل توليد مي شوند. نياز به استفاده از انواع مواد شيميايي خطرناك (اسيد و بازها) ، احتياج به فراوري مواد در دماهاي مختلف در كوره و مراقبت هاي لازم در استفاده و دفع مواد اوليه باعث افزايش هزينه و زمان توليد اين ذرات شده است. در اين اختراع، نانوذرات سيليكا با يك روش سريع و كم هزينه با پيروليز و سوختن يك ماده پليمري ارزان قيمت و بي خطر (سيليكون اچ تي وي) در هوا ساخته شد. به اين منظور، مقدار لازم از ماده پليمري وزن شده و در داخل يك كوره تيوبي تحت اتمسفر هوا به ارامي تا دماي ℃700 گرم و يك ساعت در اين دما نگه داشته شد. در اين دما عمل پيروليز و سوختن ماده پليمري صورت گرفته و عناصر اضافي به صورت گاز خارج شد. محصول واكنش به وسيله ميكروسكوپ الكتروني روبشي گسيل ميداني (FESEM)، ميكروسكوپ الكتروني عبوري (TEM)، پراش پرتو ايكس (XRD) و طيف سنجي مادون قرمز تبديل فوريه (FTIR) مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاكي از اين بود كه ماده حاصل نانوذرات سيليكا با ساختار غير كريستالي و با اندازه ذرات بين 10 تا50 نانومتر است. بر خلاف روش هاي متداول قبلي، در اين روش كل فرايند توليد در يك مرحله، با استفاده از فقط يك ماده اوليه بي خطر و در مدت زمان يك ساعت بدون نياز به آماده سازي قبلي و با هزينه اي بسيار كم انجام مي شود. صرفه جويي زماني توليد نانو ذرات سيليكا به روش ابداع شده در اين اختراع حدود 20 ساعت و بالاي 85 درصد تخمين زده مي شود. همچنين با توجه به سهولت روش، امكان توليد در حجم بالاي اين ماده وجود دارد.

تاریخ ثبت: 1394/03/29
مخترع/مخترعان: علی مالکی
خلاصه اختراع:

سيستم تايپ دو زبانه مبتني بر BCI و كدهاي بريل براي استفاده بيماراني كه دچار ناتواني در چهار اندام هستند و افرادي كه توانايي برقراري ارتباط با اطرافيان خود به شكل طبيعي را ندارند ارائه شده است. در اين سيستم هيچ نيازي به استفاده از اعصاب محيطي و عضلات نمي‌باشد و فرامين مستقيما از مغز دريافت مي‌گردد، بنابراين بيماران با درجات مختلف بيماري مي‌توانند از آن استفاده كنند. اين سيستم امكان تايپ كردن به دو زبان انگليسي و فارسي را به كاربر مي‌دهد. براي نوشتن حروف از كدهاي بريل استفاده شده است كه عمل نوشتن را براي كاربر به مراتب بهينه‌تر نموده و سرعت مي‌بخشد. حدود 60 الگو براي حروف فارسي و انگليسي در نظر گرفته شده است كه همه اين الگوها تنها با كمتر از شش دايره قابل رسم هستند. علاوه بر اين شش دايره، سه دايره ديگر براي كنترل روند نوشتن نيز در نظر گرفته شده است. بنابراين تنها با 9 فركانس مشخص مي‌توان هر الگويي را مشخص نمود. اين ويژگي مزيت بزرگي است كه به دقت طبقه‌بندي بالايي منجر مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1394/06/24
خلاصه اختراع:

سنتز كامپوزيت ETS-10/PAN به روش گرانولي كردن و مكانيسم تبادل يوني براي جذب فلزات سنگين Synthesis of ETS-10/PAN composite by granular method and ion-exchange mechanism for the removal of heavy metals زمينه فني: شيمي و متالوژي فلزات سنگين رها شده در محيط زيست توسط صنايع مختلف، به دليل سمي بودن و ماندگاري در محيط، تهديدي جدي براي محيط زيست و سلامت انسان به شمار مي روند. حذف و بازيافت يون هاي فلزي از محيط زيست دو پيامد مثبت به همراه خواهد داشت. اول اينكه از آلوده شدن محيط زيست جلوگيري شده و خطر آن را براي بشر بر طرف مي كند. از طرف ديگر با بازيافت يون هاي فلزي مي توان آن ها را دوباره وارد چرخه صنعت كرده و از آن ها بهره برد. روش هاي مختلفي همچون تبادل يوني، رسوب دهي شيميايي و استخراج با حلال براي حذف يون هاي فلزي سمي به كار مي روند. فرآيند تبادل يوني به دليل اقتصادي بودن، سادگي عمليات و بازده بالاي آن، يكي از محبوب ترين روش هاي حذف يون هاي فلزات سنگين به شمار مي رود. به همين منظور، براي حذف فلزات سنگين و با وجود معايبي همچون تغييرات ساختاري غير قابل برگشت تحت تغييرات pH و تخلخل و سطح ويژه پايين مبادله گرهاي مختلف و در نتيجه بازده جذب پايين آنها، مبادله گر كامپوزيتي ETS-10/PAN براي اولين بار سنتز و ساختار آن شناسايي شد، سپس جاذب سنتز شده براي جذب فلز استرانسيم (يكي از اصلي ترين فلزات سنگين آلوده كننده محيط زيست) به كار رفت.

تاریخ ثبت: 1394/07/26
خلاصه اختراع:

فلزات سنگين رها شده در محيط زيست توسط صنايع مختلف، به دليل سمي بودن و ماندگاري در محيط، تهديدي جدي براي محيط زيست و سلامت انسان به شمار مي روند. حذف و بازيافت يون هاي فلزي از محيط زيست دو پيامد مثبت به همراه خواهد داشت. اول اينكه از آلوده شدن محيط زيست جلوگيري شده و خطر آن را براي بشر بر طرف مي كند. از طرف ديگر با بازيافت يون هاي فلزي مي توان آن ها را دوباره وارد چرخه صنعت كرده و از آن ها بهره برد. روش هاي مختلفي همچون تبادل يوني، رسوب دهي شيميايي و استخراج با حلال براي حذف يون هاي فلزي سمي به كار مي روند. فرآيند تبادل يوني به دليل اقتصادي بودن، سادگي عمليات و بازده بالاي آن، يكي از محبوب ترين روش هاي حذف يون هاي فلزات سنگين به شمار مي رود. به همين منظور، براي حذف فلزات سنگين و با وجود معايبي همچون تغييرات ساختاري غير قابل برگشت تحت تغييرات pH و تخلخل و سطح ويژه پايين مبادله گرهاي مختلف و در نتيجه بازده جذب پايين آنها، مبادله گر كامپوزيتي نانوالياف انگلهارد تيتانوسيليكات 10/ پلي اكريلونيتريل براي اولين بار سنتز و ساختار آن شناسايي شد، سپس جاذب سنتز شده براي جذب فلز استرانسيوم (يكي از اصلي ترين فلزات سنگين آلوده كننده محيط زيست) به كار رفت.

تاریخ ثبت: 1394/10/20
خلاصه اختراع:

بتن حفاظ نوتروني پلي بور خودتراكم، طرحي در زمينه فني، رشته مهندسي عمران طبقه بندي مي گردد و به طور خاص، كاربرد در شاخه هاي محيط زيست و علوم هسته اي دارد. مشكل فني بتن هاي معمولي عدم كارايي لازم و هزينه بالا به دليل افزايش ضخامت لايه بتني مي باشد و همچنين افزودن مواد جهت افزايش كارايي ممكن است، معايبي از جهت مقاومت در برابر حرارت يا تضعيف نوترون ها ايجاد كنند. انرژي حرارتي توليد شده در اثر جذب نوترون ها، ممكن است موجب ترك خوردگي و كاهش مقاومت بتن شود. با توجه به اينكه ميزان مقاومت حرارتي بتن خود تراكم نسبت به بتن هاي معمولي كمتر مي باشد، از الياف پلي پروپيلن براي افزايش مقاومت حرارتي استفاده شده است. نوترون ها پس از جذب شدن باعث توليد اشعه گاما مي شوند، از بور به عنوان جاذب نوترون استفاده شده است كه پس از جذب نوترون، اشعه گاما ثانويه توليد نمي شود. افزودن بور و الياف پلي پروپيلن موجب كاهش گيرش و مقاومت بتن مي شوند. براي جلوگيري از اثرات مخرب بور بر گيرش و الياف بر مقاومت بتن از نانو ذرات سيليس استفاده شده است. حفاظت در برابر نوترون و اشعه گاما، مقاومت فشاري بالا جهت استفاده در سازه ها، مقاومت حرارتي بالا و سهولت اجرا از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين اختراع محسوب مي شوند.

تاریخ ثبت: 1395/02/06
خلاصه اختراع:

توليد كامپوزيت‌هاي زمينه آلومينيومي از طريق فرايندهاي ذوبي با مشكلاتي از قبيل واكنش‌هاي نامطلوب بين زمينه و تقويت‌كننده، توزيع نامناسب ذرات تقويت‌كننده در زمينه و ترشوندگي ضعيف ذرات با زمينه مواجه است.در اين اختراع براي رفع مشكلات يادشده، از روش پيروليز يك ماده آلي ارزان قيمت در مذاب استفاده شد. ماده آلي انتخاب شده سيليكون اچ تي وي مي¬باشدكه پس از پيروليز، ذرات سيليكاي آمورف را به صورت درجا در زمينه ايجاد مي¬كند. براي ساخت اين كامپوزيت آلومينيوم خالص در دماي750 درجه سانتي¬گراد ذوب گرديد.سپس مذاب به مدت 20 دقيقه همزده شد و در اين حين 4 درصد وزني از سيليكون اچ تي وي به صورت تدريجي وارد مذاب گرديد. بررسي¬ها ايجاد توزيع يكنواختي از ذرات سيليكا با ترشوندگي مناسب در زمينه را نشان داد. ايجاد اين ذرات باعث افزايش قابل توجه سختي و استحكام كششي و تسليم سرد و گرم نسبت به نمونه غير كامپوزيتي شد. در اين روش، ذرات تقويت كننده پايدار با استفاده از يك ماده و روش كم¬هزينه در مذاب ايجاد مي¬شوند. با توجه به سهولت روش، امكان توليد در حجم بالاي اين ماده وجود دارد. از اين كامپوزيت مي¬توان به عنوان ماده¬اي با استحكام مخصوص بالا در صنايعي مانند خودروسازي، هواپيمايي، هوافضا‌‌ و نظامي استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1394/08/06
مخترع/مخترعان: علی مالکی
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه افراد سكته مغزي به آن دچار مي‌شوند، مشكلات روحي و خلقي است كه فرد را تضعيف مي‌كند. وجود افسردگي و اضطراب مانع بسيار بزرگي در برابر بهبود و روند توانبخشي اينگونه افراد است. به علاوه يكي از علل مهم بروز افسردگي و اضطراب، شرايط ناتوان كننده ناگهاني در فرد است و اينكه وي انتظار دارد به سرعت هم بهبود پيدا كند. اين افراد كه در قبل، زندگي سالم و بدون مشكلي داشتند حال دسته‌اي از توانايي‌هاي حركتي خود را از دست داده‌اند كه موجب مشكلاتي در تكلم و حركت و راه رفتن آنها شده است. از اين رو، روحيه خود را در برابر اين ناتواني‌هاي پيش آمده و همچنين اميد به بهبود خود و بازگشت به زندگي قبل از سكته را از دست مي‌دهند. اينگونه افراد نياز دارند كه كمكي در جهت بازتواني روحيه خود و بهبود شرايط بوجود آمده داشته باشند. با دادن اميد و تشويق به شركت جدي در جلسات درماني و بازتواني و مشاهده روند بهبودي نگراني‌ها خودبخود كاهش خواهند يافت. امكانات موجود براي بهبود و بازتواني اينگونه آسيب‌هاي پس از سكته مغزي، جلسات مشاوره و همچنين گفتگو با روانشناس براي بهبود و تقويت روحيه و رفع افسردگي و اضطراب است. «سامانه بازتواني گروهي مبتني بر كينكت و محيط واقعيت مجازي براي كمك به بهبود آسيب‌هاي سكته مغزي»، سامانه‌اي است كه مي‌تواند كمك ويژه‌اي در بهبود شرايط اين افراد باشد. اين بازتواني گروهي با استفاده از دستگاه مايكروسافت كينكت و محيط واقعيت مجازي انجام مي‌شود كه مشكلات روش‌هاي بازتواني فعلي را مرتفع نموده است و اين سامانه قابل استفاده در خانه، مراكز مشاوره، مراكز روانپزشكي، روانشناسي، مطب‌هاي خصوصي، بيمارستان‌ها است و بدليل سادگي و كم هزينه بودن سامانه امكان استفاده را براي هر فرد با هر محدود سني و در هر جايي كه زندگي مي‌كند، فراهم مي‌كند.

تاریخ ثبت: 1393/08/23
مخترع/مخترعان: علی مالکی
خلاصه اختراع:

دستگاه مبتني بر شتاب‌سنج براي تشخيص خودكار بيماري پاركينسون بيماري پاركينسون يك اختلال عصبي پيش‌رونده مزمن است كه از علايم آن مي‌توان به لرزش، اختلال در تعادل و عدم هماهنگي اعضاي بدن اشاره كرد. امروزه از روش‌هاي مبتني بر تصويربرداري پزشكي نظير MRI براي تشخيص سطح پيشرفت بيماري پاركينسون استفاده مي‌گردد كه بسيار پرهزينه و زمان‌بر است. ارزيابي‌هايي كه بر اساس آزمون نواخت انگشت توسط آزمون‌گر متخصص انجام مي‌شود نيز وابسته به آزمون‌گر بوده و سطح بيماري تعيين شده توسط آزمون‌گرهاي مختلف مي‌تواند متفاوت باشد. موضوع اختراع، دستگاه مبتني بر شتاب‌سنج براي تشخيص خودكار بيماري پاركينسون است كه دادگان شتاب‌ سه محوره‌ي حركت انگشت طي آزمون نواخت انگشت را ثبت و از طريق واسط بلوتوث به رايانه يا تلفن همراه ارسال مي‌كند. با پردازش اين دادگان مي‌توان سطح بيماري را به طور خودكار تعيين نمود. وزن بخش حسگر كمتر از 10 گرم است و از باتري براي تغذيه دستگاه استفاده شده است. با توجه به هزينه‌ي بالاي روش‌هاي تشخيصي مبتني بر تصويربرداري پزشكي، وجود چنين دستگاهي در كلينيك‌هاي شهري و روستايي مي‌تواند در تشخيص سطح بيماري پاركينسون يا ارزيابي وضعيت بيمار در روند درمان، بسيار موثر باشد.

موارد یافت شده: 21