لیست اختراعات عارف افشارفرد
نياز بيش از پيش بشر به انرژي يكي از چالش هاي زندگي امروز است. به طوريكه، يكي از دغدغه هاي بشر امروز، نياز به منبع انرژي پاك، تجديدپذير و دردسترس است. نظر به اينكه بيش از 70 درصد از سطح زمين توسط آب پوشيده شده است، يكي از اين منابع مي تواند انرژي امواج دريا باشد. اين در حاليست كه اين منبع در محيط اطراف به راحتي هدر مي رود. در كنار بزرگ مقياس بودن اندازۀ امواج، پايين بودن فركانس يكي از چالش هاي اين منبع شگفت انگيز است. در اين راستا، در اين اختراع سعي شده با نگاهي عميق به چالش مطرح شده پاسخ گفته و در زمان و مكان مناسب از آن استفاده شود. بويه ها يكي از وسايل مورداستفاده در سيستم هواشناسي هستند. يكي از مشكلات اين وسايل، تأمين انرژي مورد نياز جهت استفاده در سنسورها و دستگاه هاي داده برداري آن است. چراكه اين دستگاه ها عموماً در نقاط غيرقابل دسترس دريا نصب مي شوند. در اين اختراع سيستمي به منظور تأمين انرژي موردنياز تجهيزات و سنسورهاي مورد استفاده در بويه ارائه شده است. در اين سيستم، با استفاده از يك مكانيزم ارتعاشاتي مبتني بر دو حركت ارتعاشي بويه و در عين فضاي اشغالي كم؛ انرژي الكتريكي چشمگيري قابل استحصال است.
درد مچ دست يك شكايت بسيار معمول است و علل متعددي براي بروز آن مطرح هستند. اين درد مي¬تواند براي انجام بسياري از فعاليت¬هاي روزانه، مشكلات طاقت فرسايي ايجاد نمايد. بسياري از بافت¬هاي مچ دست مي¬توانند منشأ درد باشند و اين درد شايد همراه تورم و يا بدون آن ايجاد شود. بيماري¬هاي مربوط به مچ دست شامل 7 نوع تاندونيت مچ دست، آرتروز مفصل مچ دست، سندروم كانال كارپال، گانگليون، دكرون، سندروم تقاطع، بيماري كين باخ باشد. براي درمان اين چنين بيماري هايي حركات ورزشي مشخصي بايد صورت گيرد. لازم به ذكر است كه اين حركات بايد به صورت غيرفعال، يعني بدون استفاده از ماهيچه¬هاي دست فرد بيمار و توسط فيزيوتراپيست انجام گيرد. ضمن اينكه بعد از آسيب هاي ارتوپدي نظير شكستگي ها و غيره مشكلاتي مانند كاهش دامنه حركتي، تورم و درد پيش مي آيد كه يكي از درمانهاي مهم در روز هاي بعد از عمل هاي جراحي و زمان بستري در بيمارستان و يا بعد از باز كردن گچ انجام حركات غيرفعال در مفصل مچ است. انجام حركات مفصل مچ به همراه پد گرمايي كمك زيادي به بهبود و افزايش انعطاف پذيري مفصل مچ مي كند و از طرفي نياز به حركات را از فيزيوتراپيست ها كم مي كند. اين روش درماني علاوه بر زمانبر بودن و صرف هزينه¬هاي زياد؛ ممكن است با سرعت¬هاي متفاوت انجام شود كه براي بهبود بيماري مضر است. از اين رو در اين اختراع سعي بر آن است كه حركات غير فعال ذكر شده در تمرينات اشاره شده توسط دستگاه پيش رو در سه راستا (حركات فلكشن، اكستنشن ، آبداكشن ، آداكشن و ديستركشن) به صورت برنامه¬پذير و دقيق صورت پذيرد تا روند درمان بيماري سريعتر و بهتر سپري گردد.
هدف از ارائه¬ي طرح حاضر طراحي دستگاهي ارزان¬قيمت بهمنظور مخلوط نمودن مواد نانو در سيالات پايه¬ي موردنظر بدون استفاده از دستگاه¬هاي گرانقيمت مرسوم مي¬باشد. در حال حاضر تعمير و نگهداري دستگاه¬هاي موجود در بازار علاوه بر صرف هزينه¬هاي زياد، نيازمند تخصص¬هاي خاص مي¬باشد. در اين طرح اشكالات موجود در دستگاه¬هاي موجود ازجمله پر سروصدا بودن، تا حد امكان برطرف شده است و با صرف هزينه¬ي اندك و تجهيزات نسبتاً ساده¬تري به هدف موردنظر دست پيداشده است. در اين طرح با استفاده از عملگرهاي پيزوالكتريك به ايجاد امواج مكانيكي با فركانس بالا مبادرت ورزيده شده است. براي اين منظور توان ورودي توسط مداري واسط به فركانس موردنياز در عملگر پيزوالكتريك تبديلشده و با ايجاد ارتعاش در عملگر، سيال مرتبط با آن نيز شروع به ارتعاش مي¬كند. در پي اين ارتعاش مولكول¬هاي سيال با سرعت زياد شروع به جابه¬جايي كرده و پديده كاويتاسيون رخ مي¬دهد و باعث انحلال ذرات نانو در سيال پايه مي¬شود. به اين صورت عمل اختلاط ماده¬ي نانو در سيال پايه با ماندگاري¬هاي متفاوت كه به نوع ماده مرتبط است؛ انجام مي¬گيرد.
دستگاه" حركت غيرفعال پيوسته ( CPM )" براي توان بخشي قسمت هاي مختلف بدن مانند آرنج و شانه كاربرد دارد. در طراحي اين دستگاه، با استفاده از موتور و رگولاتور مكانيكي متصل شده به آن مي توان نياز به مكانيزم حركت خطي كه بخش عمده و تفكيك ناپذير اين سيستم است را برطرف نمود. اين مكانيزم بدين صورت است كه بيمار با قرار دادن دست خود بر روي محل تعبيه شده، با روشن شدن موتور ، سيستم دست بيمار را از زاويه صفر تا زاويه ي تنظيم شده در يك راستا حركت مي دهد. با رسيدن لغزنده به انتهاي مسير، دست بيمار در خلاف جهت شروع به حركت خواهد كرد. از كاربردهاي خاص اين دستگاه مي توان به بازتواني مفصل پس از عمل جراحي و بازتواني بافت هاي آسيب ديده در سوانح سوختگي اشاره كرد. اگر بيمار پس از عمل جراحي، حركات مختص درماني مفصل را انجام ندهد، به مرور مفصل سفت مي شود و بافت هاي بريده شده نيز شكل مي گيرند كه اين خود باعث مي شود بازه ي حركتي مفصل به صورت قابل توجهي كاهش يابد. همچنين بيمار بايستي چندين ماه جلسات فيزيوتراپي را براي بازتواني مفصل پيش بگيرد.
لرزش، حركتي نوساني، شبه سينوسي و غير ارادي عضوي از بدن است كه ميتواند منشع عصبي يا فيزيكي داشته باشد. لرزش در قسمت هاي مختلف بدن بيماران مشاهده مي شود، اما اغلب بالا تنه و به ويژه دست ها را تحت تأثير قرار مي دهد. پاركينسون و ايسنشيال ترمور از جمله رايج ترين بيماري هايي هستند كه باعث لرزش عضوي از بدن به خصوص دست ها مي شوند. اگر چه لرزش عضوي از بدن مانند دست ها، بيماري خطرناك وكشنده اي نيست ولي اغلب بر روي فعاليت هاي روزانه بيماران نظير: خوردن، نوشيدن، تايپ كردن، نوشتن و موارد بسياري از اين قبيل تأثير منفي ميگذارد و باعث كاهش سطح كيفي زندگي شخصي و كاري بيماران مي شود. مطالعات نشان مي دهد كه حدود 8 ميليون نفر درجهان به بيماري پاركينسون مبتلا هستند و حدود 7 ميليون نفر در ايالات متحده آمريكا از بيماري ايسنشيال ترمور رنج مي برند. متاسفانه علت اصلي ابتلا به اين بيماري¬ها تا كنون كشف نشده است و درمان قطعي نيز براي اين بيماري ها ارائه نشده است. هدف اصلي از مطالعه و ثبت اختراع مطرح شده، ارائه طرحي غيرتهاجمي، قابلحمل و فعال جهت كاهش مؤثر لرزش دست به منظور ارتقا سطح كيفي زندگي روزمره بيماران مبتلا به لرزش دست مي باشد.
با توجه به پيشرفت روزافزون تكنولوژي و وسايل الكترونيكي و وابستگي افراد در زندگي روزمره به تجهيزات الكترونيكي خود، انرژي الكتريكي جزئي ضروري در زندگي روزمرۀ افراد تبديل شده است. از طرفي براي توليد اين انرژي از طريق روشهاي معمول نظير سوختهاي فسيلي با محدوديتهاي منابع و مشكلات زيست مواجه هستيم. با توجه به مشكلات مطرح شده؛ محققين ايدههاي ابتكاري و نوآورانهاي را براي توليد انرژي الكتريكي از منابع تجديدپذير و انرژي هاي موجود در محيط مطرح نمودهاند. اين تحقيقات شامل منابع تجديدپذيري از قبيل انرژي خورشيد، باد، استفاده ازگرماي زمين و اخيراً استفاده از ارتعاشات محيطي ميباشند. دراين اختراع دستگاهي به منظور توليد پاك و غير آلايندۀ انرژي الكتريكي از ارتعاشات صندلي وسايل نقليه مطرح شده است. در اين دشتگاه، حركت ارتعاشاتي صندلي به وسيله مكانيزم طراحي شده به حركت چرخشي تبديل شده و با استفاده از مبدل الكترومگنتيك، به انرژي الكتريكي مبدل ميگردد. لازم به ذكر است كه با كمك اين وسيله، انرژي الكتريكي همواره براي سرنشينان وسايل نقليه به ويژه وسايل نقليه عمومي فراهم خواهد شد.
لرزش دست، يكي از بيماري¬هاي رايج با منشاء عصبي و فيزيكي است و متأسفانه در حال حاضر درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد. روش¬هاي رايج براي كاهش اثرات اين بيماري در افراد داراي خطرات و عوارض جانبي غالباً شديد هستند. به همين دليل، ارائه راهكاري جديد و بدون عوارض جانبي به منظور كمك به بيماران مبتلا به لرزش دست از اهميت بالايي برخوردار است. در اين ثبت اختراع، طرح دستگاهي جديد ارائه گرديده است كه با توجه به مكانيزم طراحي شده براي آن در دامنه¬ي فركانسي لرزش دست در بيماري¬هايي همچون پاركينسون و لغوه سبب كاهش دامنه لرزش دست در اين بيماران مي¬شود. در اين دستگاه از تيرهاي يك سر گيردار به عنوان اتصال دهنده قاشق به بدنه دستگاه استفاده شده است، مشخصات اين تيرها به گونه¬اي طراحي شده¬اند كه سبب كاهش لرزش دست مي¬شوند و همچنين لايه¬هاي ماده پيزوالكتريك بر روي اين تيرها قرار داده شده است كه در هنگام ارتعاش سبب توليد انرژي الكتريكي¬ مي¬گردد. انرژي الكتريكي توليد شده مي¬تواند به عنوان اطلاعاتي جهت مراقبت از وضعيت بيمار مورد استفاده قرار گيرد. بدين ترتيب بيماران با وجود لرزش دست مي¬توانند راحت¬تر و با تسلط بيش¬تري به غذا خوردن بپردازند. بنابراين اين اختراع مي¬تواند بر سطح كيفي زندگي بيماران، تاثير بسزايي داشته باشد.
يكي از مشكلات روش هاي رايج كمبود فضاي اينتراكلوزال(فضاي بين قوسي) و بين دنداني است كه جراح را براي جايگذاري ايمپلنت در ناحيه هاي انتهايي فك به مشكل مي اندازد و در برخي موارد حتي درمان را غيرممكن كرده است. از طرف ديگر تنوع سيستمهاي ايمپلنت موجود و عدم سازگاري رچت و درايورهاي آنها بايكديگر محدوديت بزرگي را پيش روي پزشكان قرار ميدهد. از اين رو پيشنهادي كه در اين راهكار ارائه ميشود، استفاده از ميدان مغناطيسي و گيرهي مغناطيسي است كه به ترتيب هر دو مشكل ذكر شده را برطرف ميسازند. به اين صورت كه كه با كارگذاري گيرهي مغناطيسي (حاوي ميله هاي متصل به فنر) بر روي قسمت مورد نظر، انحصار استفاده از يك كيت به خصوص تنها با ابزار هاي همان كيت را از بين برده و با اعمال ميدان مغناطيسي توسط گجت مجهز به جفت آهنربا هاي دوران كننده و گشتاورسنج، لزوم استفاده از رچت و آنگل در قسمت هاي انتهايي فك كه فضاي كافي ندارند را از بين ميبرد.
موارد یافت شده: 8