لیست اختراعات مريم تاج آبادي ابراهيمي
در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك (باكتري هاي مفيد) به ماكاروني كوتاه ارزش غذايي يكي از غذاهاي اصلي و پر مصرف در ايران افزايش داده شد. پروبيوتيك ليوفيليزه شده باسيلوس كواگولانس (لاكتوباسيلوس اسپوروژنز) در غلظت مناسب به همراه افزودني¬هاي ديگر به طور يكنواخت درون خمير سمولينا توزيع شد، به طوري كه ميزان آن به CFU 108 در هر سروينگ ۱۰۰ گرمي ماكاروني برسد. همچنين با افزودن پري بيوتيك اينولين يك محصول سين بيوتيك توليد شد. از آنجاييكه رطوبت پايين و بسته بندي مناسب محصول مانع از تندش اسپور مي¬گردد، باكتري هاي زنده ولي غير فعال تا زمان انقضاء آن در دماي اتاق قابل نگهداري مي باشند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها بر اثر شوك pH ، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي نمايند. مصرف اين محصول سين بيوتيك، باعث تغيير تعادل به نفع باكتري هاي مفيد در روده ، تقويت سيستم ايمني، ممانعت از يبوست و چاقي و فراهم آوردن ويتامين ها و مواد مغذي براي بدن انسان مي شود.
در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك (باكتري¬هاي مفيد) به خمير پيتزا، ارزش غذايي اين فراورده در حال گسترش افزايش داده شد. پروبيوتيك اسپري دراي شده باسيلوس كواگولانس (لاكتوباسيلوس اسپوروژنز) در غلظت مناسب به همراه ساير مواد اوليه در ميكسر مخلوط شد، به طوري كه ميزان آن به ۱۰۸ CFU در هر بار مصرف برسد. اسپورها تا حدود زيادي حرارت بالاي پخت خميرپيتزا را تحمل مي كنند و به طور غير فعال در خمير پيتزا باقي مي مانند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها بر اثر شوك pH ، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي¬نمايند. از آنجايي كه خمير پيتزا مانند ساير محصولات با پايه ي گندم، حاوي گلوتن و ديگر پروتئين هاي مضر است، باعث تحريك دستگاه گوارش در گروهي از مصرف كنندگان مي شود. افزودن باكتري¬هاي پروبيوتيك به اين غذا باعث از بين رفتن اين پروتئين هاي مضر، كمك به گوارش غذا و تنظيم تعادل ميكروفلور روده مي¬شود. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
يكي از اصول مهم در جهت كنترل بيماريها، كنترل آلودگيها و بهداشت خوراك دام و طيور ميباشد. زيرا بيشترين اقلام ورودي به مزارع پرورش دام و طيور را تشكيل ميدهند و ميتوانند به صورت مستقيم در حيوان ايجاد بيماري نمايند و يا باعث ايجاد زمينه مناسب براي بروز بيماريهاي ديگر در حيوان گردند. همچنين ميتواند با ايجاد آلودگي در چرخه توليد غذاي انسان، باعث ايجاد بيماري در انسان گردند. اما خوشبختانه افزودن توكسينبايندر به خوراكهاي آلوده به مايكوتوكسين، اميدهاي تازهاي براي كاهش اثرات منفي مايكوتوكسينها ايجاد كرده است. تئوري استفاده از توكسين بايندرها بر اين فرض است كه توكسين بايندرها ميتوانند اتصالات محكمي را با توكسينها ايجاد كنند و در نتيجه مانع از جذب مايكوتوكسينها از دستگاه گوارش حيوانات شوند. ويژگي شاخص اختراع مذكور اين است كه يك توكسينبايندر سه جزئي ميباشد. اين توكسينبايندر شامل 3 جزء معدني-آلي-پروبيوتيكي ميباشد كه عملكرد هر سه جزء در كنار هم باعث افزايش كارايي توكسينبايندر ميشود. در اين فراورده، ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم به ميزان 40% ، ديواره مخمر 30% و باكتريهاي اسيدلاكتيك 30% بهكار رفته است. نقش جزء باكتريايي (باكتريهاي اسيدلاكتيك) در اين اختراع اين است كه علاوه بر توليد آنزيمهاي ويژه و اتصال به توكسينها كه موجب كاهش و مهار جذب در سيستم گوارش ميشوند، تمامي مزيتهاي اثباتشده پروبيوتيكها را هم دارا هستند. در اين اختراع با استفاده از ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم و مواد آلي شامل ديواره مخمر و باكتريهاي اسيدلاكتيك، سموم قارچي كه بدون تجهيزات تخصصي آزمايشگاهي قابل تشخيص نيستند، از جيره غذايي جذب ميشوند. در اين فراورده، ماده معدني هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم به ميزان 40% ، ديواره مخمر 30% و باكتريهاي اسيدلاكتيك 30% بهكار رفته است. جزء سوم اين اختراع شامل باكتريهاي اسيدلاكتيك هستند. كه طبق تعريف WHO و FAO اين باكتريها ميكروارگانيسمهاي زندهاي هستند كه مصرف كافي آنها سبب نمايان شدن اثرات سلامتبخش در بدن ميزبان ميشود. نقش جزء باكتريايي (باكتريهاي اسيدلاكتيك) در اين اختراع اين است كه علاوه بر توليد آنزيمهاي ويژه و اتصال به توكسينها كه موجب كاهش و مهار جذب در سيستم گوارش ميشوند، تمامي مزيتهاي اثباتشده پروبيوتيكها را هم دارا هستند. اين ميكروارگانيسمهاي زنده در غلظت مناسب به ميزان 30% به توكسينبايندر اضافه ميشوند. همچنين ، جنس و گونه اين ميكروارگانيسمها طي تكنيكهاي تخصصي مورد تاييد قرار گرفته است. در فرايند توليدي اين اختراع، تعداد 100 سويه از باكتريهاي اسيدلاكتيك كه از فراوردههاي لبني بومي ايزوله شده بودند، توسط تكنيك الايزا از نظر جذب آفلاتوكسين مورد بررسي قرار گرفتند. سپس سويه هاي منتخب، مورد شناسايي مولكولي بر اساس توالي ژن 16SrRNA قرار گرفتند. طبق نتايج به دست آمده، اين باكتريهاي اسيدلاكتيك به همراه 40% هيدروكسي آلومينوسيليكات سديم و 30% ديواره مخمر تركيب شده و محصول توكسينبايندر سه جزئي را تشكيل دادند. اختراع حاضر، روشي براي برطرف كردن سموم در خوراك دام، طيور و آبزيان ميباشد كه منجر به حفظ سلامت حيوان و در نتيجه انسان ميشود.
بيماري پاركينسون به دليل از بين رفتن نورون هاي دوپامينرژيك جسم سياه ايجاد ميشود. بيماران علاوه بر علائم حركتي، علائم غير حركتي را از جمله مشكلات گوارشي را قبل و بعد از ابتلا به بيماري را دارند. ميكروبيوم شامل تريليون باكتري است كه بر هم خوردن تعادل بار ميكروبي در ايجاد و پيشرفت بيماري پاركينسون موثر است. پروبيوتيك ها ميكروب هاي ساكن روده هستند كه با اطلاح بار ميكروبي به وسيله پروبيوتيك ها مي توان بهبود مشكلات گوارشي، تقويت سيستم ايمني، تنظيم فعاليت هاي متابوليت و بهبود جذب L-DOPA را در بيماران مبتلا به پاركنيسون ايجاد كرد.
موارد یافت شده: 4