لیست اختراعات مسعود شريعتي راد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1396/08/27
تاریخ ثبت: 1398/02/25
خلاصه اختراع:

يكي از تقلب‌هايي كه اخيرا در تهيه محصولاتي همچون انواع نان‌ها صورت مي‌گيرد افزودن ماده سمي سديم دي‌تيونيت يا بلانكيت است كه با هدف ور آمدن خمير و سفيد كردن محصول استفاده مي‌شود. اين تركيب موجب از بين رفتن پرزهاي روده و ممانعت از فعاليت آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌شود و احتمال عوارضي همچون سرطان روده را افزايش مي‌دهد. علي‌رغم استفاده روز افزون از بلانكيت، اما تشخيص آن در محصولات آردي نيازمند تجهيزات پيچيده‌اي همچون HPLC و يا روش تيتراسيون يدومتري است كه نظارت بر اين تقلب را بسيار مشكل مي‌سازد. در اختراع حاضر، روشي سريع براي تشخيص بلانكيت در محصولات آردي توسعه داده شده است. در روش ابداع شده، مخلوط آبي نمونه با محلول مس تركيب شده و در محيط قليايي شديد، شرايط براي واكنش اكسيداسيون اختصاصي مهيا مي‌شود. پس از گذشت 2 دقيقه، نمونه ي منفي (بدون بلانكيت) به رنگ سبز درآمده، اما نمونه مثبت بصورت آبي فيروزه اي در خواهد آمد. دستگاه‌هاي نظارتي و يا عموم مردم مي‌توانند از اين اختراع براي تشخيص استفاده از بلانكيت در محصولات غذايي استفاده كنند.

تاریخ اظهارنامه: 1397/08/28
مالک/مالکان: مسعود شريعتي راد
تاریخ ثبت: 1398/06/12
مخترع/مخترعان: مسعود شريعتي راد
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ي شيمي تجزيه و آب مي باشد. در نوآوري حاضر، روشي ساده با هزينه كم به شكل رنگ سنجي براي تشخيص و اندازه گيري نيمه كمّي كلروفرم در انواع مختلف آب شامل آب آشاميدني، آب استخر و تصفيه شده ارائه شده است. بطور معمول از روش هاي دستگاهي و بطور نسبي پرهزينه براي تشخيص و تعيين كلروفرم استفاده مي شود. همچنين، روش هاي براساس اسپكتروفوتومتري واكنش فوجي وارا براي اين منظور بكار مي رود. در روش ابداع شده، حجمي به اندازه ي 1500 ميلي ليتر از نمونه ي آب مورد نظر مورد تجزيه قرار مي گيرد. يك دستگاه با ساختاري كه در تشريح اختراع بطور مفصل آمده است، براي اين منظور طراحي شده است. در قسمت آشكارسازي اين دستگاه، كاغذ صافي آغشته به مخلوط رزورسينول و سديم هيدروكسيد با غلظت هاي به ترتيب 5/0 و 0/2 مولار قرار مي گيرد. بعد از دميدن هوا بداخل ظرف نمونه به مدت 40 دقيقه واكنش كلروفرم و رزورسينول كامل مي گردد. سپس با وجود تغيير رنگ كاغذ به رنگ سبز، وجود كلروفرم در نمونه آب تأييد مي شود. براي تعيين نيمه كمّي كلروفرم در آب مورد آزمايش، رنگ كاغذ با طيف رنگ ها براي غلظت هاي مختلف كلروفرم مقايسه مي شود. لازم به ذكر است كه روش ابداع شده نياز به مراحل آماده سازي پيچيده و ابزار پيچيده ندارد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/03/12
تاریخ ثبت: 1398/08/11
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ي شيمي تجزيه و صنايع غذايي مي باشد. در نوآوري حاضر، روشي بسيار ساده با هزينه كم به شكل رنگ سنجي براي تشخيص و تعيين نيمه كمّي نيتريت در آب و مواد غذايي ارائه شده است. بطور معمول از روش اسپكتروفوتومتري بر پايه واكنش گريس (Griess) براي تشخيص و تعيين نيتريت استفاده مي شود. در ابزار ساده ي ابداع شده، بستر واكنش متشكل از دولايه كاغذ است كه حاوي واكنشگرها (1-نفتيل آمين و 3-نيتروآنيلين) مي باشند. حسگر در داخل محلول نمونه قرار داده مي شود و در كمتر از 30 ثانيه تغيير رنگ درصورتي كه نيتريت حضور داشته باشد، ديده مي شود. در صورت وجود نيتريت در نمونه، رنگ صورتي روي حسگر قابل مشاهده است. حدّ تشخيص اين حسگر براي نيتريت ppm 1/0 است. تعيين نيمه كمّي نيتريت نيز با مقايسه رنگ حسگر ابداع شده با رنگ حاصل از محلول هاي استاندارد نيتريت امكانپذير است. روش ابداع شده بسيار ساده و كم هزينه است و نياز به مراحل مقدماتي ندارد. مزيت مهمّ ديگر روش ابداع شده عدم نياز به دستگاه است. قابليت انجام تجزيه نمونه در محل، ويژگي ديگر روش ابداع شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/04/21
تاریخ ثبت: 1399/10/30
مخترع/مخترعان: مسعود شریعتی راد
خلاصه اختراع:

ماسك ساده ضد عوامل بيماريزا حاوي نانوذرات

تاریخ اظهارنامه: 1398/03/01
تاریخ ثبت: 1399/11/25
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ي شيمي تجزيه و صنايع غذايي مي باشد. در نوآوري حاضر، روشي بسيار ساده با هزينه كم به شكل رنگ سنجي براي تشخيص سديم بيكربنات (جوش شيرين) در انواع نان و شيريني ارائه شده است. بطور معمول از روش هاي دستگاهي بطور نسبي پرهزينه مثل اسپكتروفلوريمتري و كروماتوگرافي يوني براي تشخيص سديم بيكربنات (جوش شيرين) استفاده مي شود. همچنين، روش هاي براساس اسپكتروفوتومتري براي اين منظور بكار مي رود. در روش ابداع شده، جرمي حدود 5/0 گرم از نمونه ي نان مورد نظر مورد تجزيه قرار مي گيرد. ابتدا حدود 0/1 ميلي ليتر نانوذره نقره به نان پودر شده اضافه مي گردد. سپس به اين مخلوط، 5/1 ميلي ليتر محلول CTAB با غلظت 003/0 مولار افزوده شده تغيير رنگ ها دنبال مي شود. براي نمونه ي ناني كه حاوي سديم بيكربنات (جوش شيرين) باشد، رنگ مخلوط به نارنجي-قرمز و يا خاكستري تغيير مي يابد. در صورتي كه نمونه ي نان حاوي سديم بيكربنات (جوش شيرين) نباشد، رنگ مخلوط زرد خواهد بود. روش ابداع شده ساده و كم هزينه است و نياز به مراحل مقدماتي ندارد. مزيت مهم ديگر روش ابداع شده عدم نياز به دستگاه است. قابليت انجام تجزيه نمونه در محل، ويژگي ديگر روش ابداع شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/12/04
مالک/مالکان: مسعود شريعتي راد
تاریخ ثبت: 1398/05/14
مخترع/مخترعان: مسعود شريعتي راد
خلاصه اختراع:

تعيين كل پلي فنول موجود در مواد غذايي طبيعي معمولاً با استفاده از روشهاي فولين سيكاتيو و توليد آبي پروس انجام مي شود. روش دوم ساده تر است. با اين حال، اين روش نياز به كاليبراسيون و همچنين استفاده از دستگاه اسپكتروفوتومتر دارد. در نوآوري حاضر، روشي به شكل تيتراسيون ارائه شده است كه بسيار ساده تر بوده و از ويژگيهاي آن مي توان عدم نياز به دستگاه را نام برد. علاوه بر اين، روش ارائه شده داراي تمام مزاياي روشهاي تيتراسيون نسبت به روشهاي معمول اسپكتروفوتومتري است. در اين تيتراسيون، مقداري معين از محلول استخراج شده ي ماده ي مورد نظر در حضور مقداري ثابت از پتاسيم فري سيانيد و هيدروكلريك اسيد، با آهن (III) تيتر ميشود. تغيير رنگ از سبز به آبي نشان دهنده ي نقطه ي هم ارزي است. با اطلاعات اين نقطه مي توان مقدار پلي فنول كل را در نمونه تخمين زد.

موارد یافت شده: 6