لیست اختراعات مهدي كسرائي
دستگاه سمپاش التراسونيك يك روش نوين براي سمپاش ها مي باشد. بر خلاف سيستم سمپاش هاي غيرموتوري موجود كه اغلب به علت تحت فشار بودن و گاها نيروي گريز از مركز )سمپاش ميكرونر( كار مي كنند، اين دستگاه بر اساس تبخير و پودر سازي ذرات محلول سم با استفاده از امواج التراسونيك عمل مي كند. اين دستگاه كه اغلب به عنوان يك سمپاش گلخانه هاي كوچك و نيز براي سمپاشي گلهاي آپارتماني منازل به كار مي رود، مشكل پودر سازي و يكنواخت بودن ذرات را تا حد زيادي مرتفع ساخته است. به علت پودر سازي و توليد ذرات بسيار كوچك و يكنواخت، امكان تهيه و استفاده از سموم با غلظت زياد را ميسر مي سازد. اين كار امكان سمپاشي سطوح بيشتر با يك بار پر كردن مخزن را فراهم مي آورد. همان طور كه در شكل ) 1( مشاهده مي شود، پس از تبخير و تشكيل يك توده پودر و ريز شده ي ذرات محلول سم در بالاي محلول )تشكيل بخارهايي مثل ابر در مخزن فرعي(، با استفاده از يك دمنده )شماره 3 در شكل 1(، اين ذرات به يك قيف كه در جلوي دمنده قرار دارد، هدايت مي شود. با كنترل سرعت دوراني دمنده، امكان تغيير برد و دبي سمپاش وجود دارد. مي توان به انتهاي قيف يك شلنگ وصل نمود و يا پس از خروج ذرات از قيف به طور مستقيم براي سمپاشي گياهان استفاده نمود.
خلاصه براي مطالعه عواملي كه بر روي ريزش محصولاتي كه با كمباين برداشت مي شوند لازم است كه آزمايش هاي مختلفي بر روي كمباين انجام مي شود ولي با توجه به شرايط مزرعه و كنترل شرايط در طول آزمايش نمي توان كمباين را به طور مستقيم به داخل مزرعه برد و بر روي آن آزمايش نمود. همچنين گاهي لازم است براي انجام آزمايش هاي خاصي بر روي گياهان آن ها را از مزرعه خارج كرد. در اين صورت با اين دستگاه مي توان به راحتي تاثير عوامل مختلف و بويژه سرعت پيشروي را بر خصوصيات برشي و ريزشي گياه بررسي كرد. دستگاه مورد نظر شامل يك ريل 6 متري صفحه حامل صفحه نگهدارنده گياه موتور الكتريكي واينورتور است . ريل دستگاه از پشت سر هم قرار گرفتن سه قسمت كه طول هر كدام دو متر مي باشد تشكيل شده است. صفحه حامل يك قاب فلزي است كه در زير آن 4 ياتاقان غلتشي قرار گرفته است تا بتواند به راحتي بر روي ريل حركت كند و و صفحه نگهدارنده گياهان را به سمت دهانه كمباين تغذيه كند. صفحه نگهدارنده نيز از يك سري تسمه فلزي تشكيل شده است كه دو به دو در كنار يكديگر قرار گرفته اند وساقه گياه را محكم نگه مي دارند تا گياه ايستاده بماند. موتور الكتريكي دستگاه داراي قدرت يك اسب بخار است و براي تغيير سرعت پيش روي يا سرعت تغذيه گياه به دهانه كمباين از يك اينورتور استفاده شده است تا بتوان با تغيير فركانس برق ورودي به موتور سرعت آن را در دامنه وسيعي تغيير داد.
خلاصه نتيجه پژوهش هايي كه بر روي عوامل موثر بر ريزش دانه انجام شده است نشان مي دهد كه بيشترين تلفات دانه در مرحله برش محصول اتفاق مي افتد. به عبارت ديگر سهم بزرگي از تلفات كل ادوات مورد استفاده براي درو مربوط به دماغه است. اين وسيله يك سكوي آزمايشگاهي كه از آن به منظور شناسايي و ارزيابي عوامل موثر بر ريزش دانه در دماغه كمباين استفاده مي شود تا با انجام آزمايش بر روي عواملي كه بر ريزش دانه ها در هنگام برداشت موثرترند مناسب ترين تنظيم هاي لازم تعيين و توصيه شوند. عواملي كه توسط اين وسيله مورد بررسي قرار مي گيرند عبارتند از سرعت حركت رو به جلو – سرعت حركت شانه برش – سرعت چرخش چرخ و فلك – ارتفاع برش ساقه – موقعيت عمودي قرار گيري چرخ و فلك (فاصله عمودي از شانه برش ) – موقعيت افقي قرارگيري چرخ و فلك (جلو و يا عقب قرار گرفتن نسبت به شانه برش) دستگاه به گونه اي طراحي وساخته شده كه براي بررسي هر يك از عوامل قسمت مربوطه قابليت تنظيم در حدود مورد نظر را دارد. با توجه به هدف ساخت وسيله كه استفاده از آن براي گياهان مختلف است سعي شد تا دامنه تنظيمات براي هر يك از عامل ها به اندازه كافي گسترده باشد تا بتوان از آن براي بيشتر گياهان استفاده كرد. همچنين تلاش شده تمام قسمت هاي دستگاه از دو موتور الكتريكي و دو اينورتور يكي براي حركت شانه برش و انجام تنظيم هاي مربوط به آن و ديگري براي تغذيه گياه به سمت شانه برش و حركت چرخ و فلك استفاده شده است.
اندازه گيري خواص مكانيكي ميوه ها از نظر شناسايي دقيق تر بافت و دستيابي به اطلاعات براي بهينه سازي ماشين هاي برداشت و جابجايي اهميت دارد. ميوه در هر يك از مراحل توليد و فرآوري تحت تاثير نيروهاي ضربه هستند كه از طرف قسمت هاي متحرك ماشين ها بر آن ها وارد مي شود كه صدمه مي بيند و باعث ضايعات محصول ، كاهش ارزش محصول، كاهش قابليت نگهداري و ... مي شود. هدف از اين مطالعه بررسياثر ضربه روي صدمات وارده به ميوه محصولات كشاورزي مي باشد. به اين منظور براي اندازه يگري اثر ضربه روي صدمات وارده به ميوه دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل: شاسي و بدنه، آونگ، انكودر ، مدار الكترونيكي ، گيره مخصوص نگهداري ميوه، ياتاقان، بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است ميوه هاي مختلف (سيب،گلابي ، هلو و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت ضربه قرار دهد و رفتار ديناميكي ميوه ها مانند خواص ويسكوالاستيك ، ضريب بازگشت، ميزان صدمه پذيري ، حساسيت ميوه محصولات را در برابر ضربه و همچنين ميزا رسيدگي ميوه اندازه گيري كند و توصيه هاي لازم جهت بهبود شرايط تاثيرگذار بر مقاومت به ضربه محصولات مربوطه را انجام داد.
دستگاه اندازه گيري انرژي شكست دانه غلات براساس قانون كار (E=1/2mv2+mgh طراحي و ساخته شده است و مي تواند ميزان انرژي جذب شده در هنگام شكستن دانه را اندازه گيري كند. يكي از عمده ترين عوامل موثر در تلفات پس از برداشت محصولات كشاورزي ضربات مكانيكي مي باشد. صدماتي كه در اثر ضربه به بذر محصول وارد مي شود باعث كاهش ارزش محصول، كاهش قابليت نگهداري، كاهش درصد جوانه زني و قدرت رويش بذر محصول مي شود. هدف از اندازه گيري انرژي شكست دانه بررسي اثر ضربه بر روي صدمات وارده به بذر محصولات كشاورزي، استخراج خواص مهندسي براي بهينه سازي و طراحي صحيح ماشين هاي برداشت ، فرآوري و انتقال محصول و كاهش صدمات مكانيكي به دانه ها مي باشد. در اين مورد براي اندازه گيري انرژي شكست دانه غلات، دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل، شاسي و بدنه، آونگ، ضربه زن، نگهدارنده مغناطيسي آونگ، كد كننده دوراني، گيره مخصوص نگهداري دانه، نشان گر تراز، پايه هاي تنظيم تراز، ياتاقان و بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است كه دانه محصولات مختلف (برنج، گندم، جو، سويا و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت ضربه قرار دهد و انرژي ويژه شكست آنها را اندازه يگري كند. با كمك اين دستگاه، امكان اندازه گيري ميزان انرژي شكست، انرژي ويژه شكست و چقرمگي دانه فراهم مي گردد. همچنين با استفاده از اين دستگاه مي توان ميزان صدمه پذيري و حساسيت بذر محصولات را در برابر ضربه اندازه گيري كرد و توصيه هاي لازم جهت بهبود شرايط تاثير گذار بر مقاومت به ضربه محصولات مربوطه را انجام داد.
يكي از مشخصات مهم محصولات كشاورزي حساسيت در مقابل آسيب و خسارت است كه به مقاومت و خواص بيولوژيكي آنها بستگي دارد. به تازگي آزمايش ديناميكي محصولات كشاورزي رايج شده است زيرا نسبت قابل ملاحظه اي از بار وارده در فرايند به صورت بارهاي ديناميكي هستند. دراين تحقيق به بررسي ميزان انرژي موردنياز براي نفوذ در ميوه هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت. براي تعيين بار مجاز براي در هر ميوه ها و بررسي رسيدگي آن ها، شناخت خواص مكانيكي لازم است. با شناخت خواص مكانيكي مي توان حالت هاي بارگذاري پيچيده تري را كه در عمل اتفاق مي افتد ارزيابي كرد و به طور تقريبي وقوع و عدم وقوع آسيب را پيش بيني نمود. در اين مورد براي اندازه گيري نفوذ پذيري ميوه ها دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل: شاسي و بدنه، آونگ، مخروط، انكودر، مدار الكترونيكي ، گيره مخصوص نگهداري ميوه، ياتاقان ، بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است كه ميوه هاي مختلف (سيب، گلابي، هلو و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت نفوذ سنج ديناميكي قرار دهد. با كمك اين دستگاه ، امكان اندازه گيري رفتار ديناميكي ميوه ها نظير خواص ويسكوالاستيك فراهم مي گردد. همچنين مي توان ميزان صدمه پذيري و حساسيت ميوه محصولات را در برابر سوراخ شدن اندازه گيري كرده و ميزان رسيدگي ميوه را تشخيص داد. همچنين براي ارزيابي دستگاه، دو رقم سيب در غالب يك طرح تحقيقاتي در دانشگاه شيراز انجام شد، نتايج نشان داد اين دستگاه به خوبي قابليت انجام آزمون نفوذ سنجي بر روي ميوه ها را دارد.
امروزه در كشاورزي ماشين بينايي از اهميت خاصي برخوردار است. گاو آهن برگردان دار با سابقه ترين ماشين خاك ورزي اوليه است. از آن جا كه عمل شخم زدن از مهمترين عمليات خاك ورزي است. ماشيني كه اين عمل را انجام مي دهد نيز از اهميت خاصي برخوردار است و مورد توجه ويژه كشاورزان و متخصصان مي باشد. تيغه به عنوان مصرفي ترين و مهمترين جزء يك گاو آهن برگردان دار قسمت اصلي كار كه همان عمل بريدن خاك است را انجام مي دهد. سايش مهمترين عامل محدود كننده عمر و عملكرد تيغه هاي برش و ساير ابزارهاي خاك ورز است. از آنجا كه تيغه خاك ورز وظيفه برش خاك و جدا كردن آنرا از زمين دست نخورده بر عهده دارد در مقايسه باساير ابزار كشاورزي در معرض سايش شديد است. از طرفي فرسوده شده تيغه در اثر سايش تاثير زيادي بر كيفيت عملكرد خاك ورزي مخصوصا در مورد عمر و عرض شيار شخم و يكنواختي آن دارد. پردازش تصوير دانش جديدي است كه سابقه ي آن به پس از اختراع رايانه ها باز مي گردد. با اين حال اين علم نويا در چند دهه ي اخير از هر دو جنبه نظري و عملي پيشرفت هاي چشمگيري داشته است. سرعت اين پيشرفت به اندازه اي بوده است كه هم اكنون به راحتي مي توان موضوع پردازش تصوير را در بسياري از علوم و صنايع مشاهده نمود. برخي از اين كاربردها آ« چنان به پردازش تصوير وابسته هستند كه بدون آن اساسا قابل استفاده نمي باشند. بنابراين در اين اختراع با توجه به نبود دستگاهي مناسب جهت كنترل ؟؟ لبه برنده تيغه گاو آهن و عملكرد آن در ؟؟ طراحي و ساخت يك سامانه پردازش تصوير مجهز به سكوي تصويربرداري از تيغه گاو آهن مدنظر قرار گرفت.
موارد یافت شده: 13