لیست اختراعات با مالکیت
امين قباد پور
6 عدد
اندازه گيري خواص مكانيكي ميوه ها از نظر شناسايي دقيق تر بافت و دستيابي به اطلاعات براي بهينه سازي ماشين هاي برداشت و جابجايي اهميت دارد. ميوه در هر يك از مراحل توليد و فرآوري تحت تاثير نيروهاي ضربه هستند كه از طرف قسمت هاي متحرك ماشين ها بر آن ها وارد مي شود كه صدمه مي بيند و باعث ضايعات محصول ، كاهش ارزش محصول، كاهش قابليت نگهداري و ... مي شود. هدف از اين مطالعه بررسياثر ضربه روي صدمات وارده به ميوه محصولات كشاورزي مي باشد. به اين منظور براي اندازه يگري اثر ضربه روي صدمات وارده به ميوه دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل: شاسي و بدنه، آونگ، انكودر ، مدار الكترونيكي ، گيره مخصوص نگهداري ميوه، ياتاقان، بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است ميوه هاي مختلف (سيب،گلابي ، هلو و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت ضربه قرار دهد و رفتار ديناميكي ميوه ها مانند خواص ويسكوالاستيك ، ضريب بازگشت، ميزان صدمه پذيري ، حساسيت ميوه محصولات را در برابر ضربه و همچنين ميزا رسيدگي ميوه اندازه گيري كند و توصيه هاي لازم جهت بهبود شرايط تاثيرگذار بر مقاومت به ضربه محصولات مربوطه را انجام داد.
دستگاه اندازه گيري انرژي شكست دانه غلات براساس قانون كار (E=1/2mv2+mgh طراحي و ساخته شده است و مي تواند ميزان انرژي جذب شده در هنگام شكستن دانه را اندازه گيري كند. يكي از عمده ترين عوامل موثر در تلفات پس از برداشت محصولات كشاورزي ضربات مكانيكي مي باشد. صدماتي كه در اثر ضربه به بذر محصول وارد مي شود باعث كاهش ارزش محصول، كاهش قابليت نگهداري، كاهش درصد جوانه زني و قدرت رويش بذر محصول مي شود. هدف از اندازه گيري انرژي شكست دانه بررسي اثر ضربه بر روي صدمات وارده به بذر محصولات كشاورزي، استخراج خواص مهندسي براي بهينه سازي و طراحي صحيح ماشين هاي برداشت ، فرآوري و انتقال محصول و كاهش صدمات مكانيكي به دانه ها مي باشد. در اين مورد براي اندازه گيري انرژي شكست دانه غلات، دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل، شاسي و بدنه، آونگ، ضربه زن، نگهدارنده مغناطيسي آونگ، كد كننده دوراني، گيره مخصوص نگهداري دانه، نشان گر تراز، پايه هاي تنظيم تراز، ياتاقان و بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است كه دانه محصولات مختلف (برنج، گندم، جو، سويا و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت ضربه قرار دهد و انرژي ويژه شكست آنها را اندازه يگري كند. با كمك اين دستگاه، امكان اندازه گيري ميزان انرژي شكست، انرژي ويژه شكست و چقرمگي دانه فراهم مي گردد. همچنين با استفاده از اين دستگاه مي توان ميزان صدمه پذيري و حساسيت بذر محصولات را در برابر ضربه اندازه گيري كرد و توصيه هاي لازم جهت بهبود شرايط تاثير گذار بر مقاومت به ضربه محصولات مربوطه را انجام داد.
يكي از مشخصات مهم محصولات كشاورزي حساسيت در مقابل آسيب و خسارت است كه به مقاومت و خواص بيولوژيكي آنها بستگي دارد. به تازگي آزمايش ديناميكي محصولات كشاورزي رايج شده است زيرا نسبت قابل ملاحظه اي از بار وارده در فرايند به صورت بارهاي ديناميكي هستند. دراين تحقيق به بررسي ميزان انرژي موردنياز براي نفوذ در ميوه هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت. براي تعيين بار مجاز براي در هر ميوه ها و بررسي رسيدگي آن ها، شناخت خواص مكانيكي لازم است. با شناخت خواص مكانيكي مي توان حالت هاي بارگذاري پيچيده تري را كه در عمل اتفاق مي افتد ارزيابي كرد و به طور تقريبي وقوع و عدم وقوع آسيب را پيش بيني نمود. در اين مورد براي اندازه گيري نفوذ پذيري ميوه ها دستگاهي طراحي و ساخته شد كه شامل: شاسي و بدنه، آونگ، مخروط، انكودر، مدار الكترونيكي ، گيره مخصوص نگهداري ميوه، ياتاقان ، بلبرينگ و ... مي باشد. اين دستگاه قادر است كه ميوه هاي مختلف (سيب، گلابي، هلو و ...) را تحت سرعت هاي مختلف تحت نفوذ سنج ديناميكي قرار دهد. با كمك اين دستگاه ، امكان اندازه گيري رفتار ديناميكي ميوه ها نظير خواص ويسكوالاستيك فراهم مي گردد. همچنين مي توان ميزان صدمه پذيري و حساسيت ميوه محصولات را در برابر سوراخ شدن اندازه گيري كرده و ميزان رسيدگي ميوه را تشخيص داد. همچنين براي ارزيابي دستگاه، دو رقم سيب در غالب يك طرح تحقيقاتي در دانشگاه شيراز انجام شد، نتايج نشان داد اين دستگاه به خوبي قابليت انجام آزمون نفوذ سنجي بر روي ميوه ها را دارد.
موارد یافت شده: 6