لیست اختراعات با مالکیت
ابوالفضل عباسي
16 عدد
قبل از بررسي جزئيات چرخهي طراحي و تكنيك هاي به كار رفته در طراحي موتور توربوشفت، در ابتدا بهتر است مروري اجمالي بر اصول اوليهي تروموديناميك انجام گيرد تا در بررسي موتورهاي توربين گازي ازآنها استفاده شود. 1-1 تعاريف و فرضيات اوليه آن چه در ادامه خواهد آمد، اطلاعات و دانش اوليهي مورد نياز براي تحليل سيستم هاي پيشرانشي است.در تعريف يك مسئلهي ترموديناميكي، مرحله ي اول تعيين رهيافت تحليلي مناسب به كار رفته براي حل مسئله است.در اين جا ميبايست تفاوت بين \\"سيستم\\" و \\"حجم كنترل\\" را در نظر گرفت.\\"سيستم\\" به عنوان مقداري از چيزي با جرم مشخص و تعيين شده تعريف مي¬شود. اين مرز مي تواند به صورت ثابت و صُلب يا متحرك باشد كه سيستم را از محيط جدا مي كند. در مقابل \\"حجم كنترل\\" به عنوان حجم از پيش تعيين شده اي از فضا تعريف مي¬شود كه مرزهاي آن توسط سطوح كنترلي كه رد و بدل جريان آزادانه بين داخل حجم كنترل و محيط انجام مي گيرد، محدود مي شود. در بيشتر مسائل ترموديناميكي، به دليل ساده سازي زياد، از رهيافت اولي استفاده مي شود، در حالي كه در مسائلي كه حركت جريان دخيل است، بيشتر از حجم كنترل استفاده مي شود. يكي ديگر از مفاهيم اوليه كه در مسائل ترموديناميكي مي بايست مد نظر قرار گيرد، درك دقيق جملات مربوط به گرما و كار است. گرما (Q)به عنوان شكلي از انرژي كه در مرز دو سيستم با دماي بيشتر بهسمت سيستمي با دماي كمتر منتقل مي شود،تعريف مي¬شود. ويژگي منحصر به فرد گرما اين است كه تنها بين دو مرز سيستم انتقال مي يابد و تا زماني كه مرزهاي سيستم انتقالي صورت نگرفته است نمي توان آن را به عنوان خصوصيتي از سيستم محاسبه كرد. كار(W) از لحاظ اين كه مقداري تعاملي است، بسيار مشابه گرما است. كار را مي توان به عنوان آن چه يك سيستم انجام مي دهد و تنها اثر آن افزايش وزن است،تعريف كرد. بنا به قرداد، كارانجام شده توسط سيستم را مثبت و كارانجام شده روي سيستم را منفي در نظر مي گيريم.
كلدكرم ها عبارتند از امولسيون آب در روغن كه داراي حالت نرم كنندگي و درخشندگي است . علت اين كه به اين مواد كلد كرم گفته مي شود اين است كه به هنگام كاربرد آن روي پوست احساس خنكي ايجاد مي شود كه ناشي از تبخير تدريجي آب درون آن است . يك كلد كرم مرغوب بايد شامل 50% چربي و 50 % آب باشد اما به دليل سخت بودن تركيب آب با چربي تهيه چنين كلدكرمي ميسر نخواهد بود و درصورت تهيه نيز تركيب پايداري حاصل نخواهد شد . همچنين در اين ماده با گذشت زمان نبايد جدا شدن آب از روغن يا لكه و چروك مشاهده شود . به منظور خنثي كردن موم ها كه نوعي اسيد چرب مي باشند از مواد قليايي استفاده مي شود كه درنتيجه آن نوعي صابون در محيط روغني ايجاد مي شود كه باعث معلق درآوردن چربي هاي موجود نيز مي شود و منجر به تشكيل امولسيون روغن در آب مي شود . در زير نحوه ساخت چند كلد كرم ساده و موثر آموزش داده مي شود .
بقاياي نيشكر يكي از پسماندهاي كشاورزي مي باشد كه بخش قابل توجهي از اين محصول اصلي نيشكر را در بر مي گيرد كه شامل سرشاخه، پيت و باگاس و ملاس مي باشد . سرشاخه حدود 25 درصد از كل توليد اين زراعت را شامل مي گردد كه در زمان برداشت ساقه نيشكر در مزرعه باقي مي ماند و براي عمليات زراعي ايجاد مزاحمت مي نمايد. يكي از راه هاي دفع اين مزاحمت آتش زدن آن مي باشد كه در بسياري از مناطق نيشكر كاري چنين روشي به كار گرفته ميشود. ليكن اين عمل، طي سالهاي اخير، از طرف سازمانهاي حمايت كننده محيط زيست مورد انتقاد قرار گرفته است. سرشاخه نيشكر داراي ارزش غذايي مناسبي بوده به نحوي كه، پروتئين خام و انرژي زايي آن نسبت به كاه غلات بالاتر است و مي توان آن را در رديف علوفه هاي متوسط دسته بندي نمود. در حال حاضر حدود 20000 هكتار از اراضي كشت نيشكر در استان خوزستان با استفاده از هاروستر برداشت ميگردد كه حين برداشت سرشاخه و برگ گياه بر روي زمين انباشته شده و به كمك بيلر قابل برداشت ميباشد. با توجه به اطلاعات توليد شده امكان برداشت 8 تن در هكتار سرشاخه نيشكر بوسيله بيلر امكان پذير بوده و در مجموع در حال حاضر امكان برداشت 160000 تن از اين ماده غذايي با ارزش در سال ميسر ميباشد. بر اساس اطلاعات موجود در صورت فرآوري سرشاخه به وسيله مواد آلي و شيميايي ارزش غذايي آن را مي توان افزايش داد. در اين صورت مقدار پروتئين خام از مقدار4/5 درصده به 98/7 درصد (در مجموع حدود 48 درصد افزايش) و انرژي قابل متابوبيسم از 7/1 به 88/1 مگاكالري در كيلوگرم (در مجموع 11 درصد افزايش) ارتقاء مي يابد.
ابتدا 1 كيلوگرم ميوه عناب + 1 كيلوگرم نخود جوانه زده + 1 كيلوگرم تخم جوانه زده يونجه+ 1 كيلوگرم برگ كاهو خرد شده+ 1 كيلوگرم تخم جوانه زده كاهو + 1 كيلوگرم برگ جعفري + 1 كيلوگرم تخم جوانه زده جعفري كه از قبل پاك كرده و كاملا خوب شسته شده اند را با 7 كيلوگرم عرق آهن غني شده، از شب تا به صبح خيسانده سپس مواد را به داخل ظرف مسي انتقال داده، درب ظرف را گذاشته، اطراف درب را كاملاً پوشانده و مواد را به مدت 20 دقيقه ملايم ميجوشانيم. سپس مواد را از بين چند پارچه حرير تميز عبور داده تا ذرهاي از گياهان در محلول بدست آمده ديده نشود. سپس محلول بدست آمده صاف شده را وزن كرده و نصف وزنش به آن شكر سرخ افزوده و با ملايمت آنقدر عمل جوشاندن را ادامه ميدهيم تا شربت به قوام آيد و به غلظت مناسب خود برسد. در پايان شربتها را پس از خنك شدن كامل، وارد ظروف 250 سيسي گرد با رنگ قهوهاي مات ميكنيم. پس از آماده شدن شربتها، براي جلوگيري از كپك زن و افزايش مانگاري آنها، شربتها را به صورت درب بسته، وارد آب 70 درجه نموده سپس آنها را خارج و درب ظرف هر شربت را كمي باز كرده و پس از شنيدن صداي خروج هوا محكم ميبنديم. بنده ادعا دارم تمامي مكملهاي آهن موجود در داخل و يا خارج از كشور كه به صورت رسمي و با شماره ثبت مربوطه در داروخانهها عرضه ميشوند به صورت مولكولي و در قالب ملح و نمك ساده آهن با عنوان فومارات و يا سولفات ميباشند. بنده ادعا دارم از آن جايي كه به اذعان صاحبنظران حوزه داروسازي و شيمي در دنيا، بدن مستعد پذيرش يون آهن بوده نه مولكول آن، لذا به دليل تكنولوژي بسيار پيشرفته، علم پيچيده و تخصصي كه نياز است هنوز فرد حقيقي و يا حقوقي موفق نشده است كه بتواند آهن را در قالب يون به بازار عرضه نمايد تا قابليت مصرف بدون عارضه جانبي در بدن پيدا كند. بنده ادعا دارم عرضه آهن مولكولي در قالب مكمل هاي موجود سبب شده است تا عوارض جديي چون تهوع، دل پيچه، سوزش قلب، سوزش سر دل، اسهال يا يبوست، سياه شدن دندان اطفال و كودكان(در قالب قطره آهن) و هموسيدروز مطرح باشد. دكتر جري لي هوور در كتاب خود با عنوان \\"Natural Medicine\\" چاپ 1993 ميلادي مينويسد كه آهن مولكولي 1- اثرات سمي بر بدن مي گذارد 2- نارسايي در عملكرد كبد بوجود مي آورد 3- موجب نابودي ويتامين هاي E و A,C در بدن مي شود. و يا دكتر هانس هوسكه پزشك موسسه تحقيقات تغذيه كلن آلمان با مطالـعه روي 1000 نفر طـي 41 روز بررسي و آزمايـش به اين نتيجه رسيد كه با مصـرف آهن مولكولي طي چند روز مـداومت، كمخوني ناشي از فقر آهن از بين خواهد رفت ولي پس از قطع مصرف ملاحظه شده است كه بدن اشخاص، مجدداً به كمبود آهن مبـتلا شـده است. اين نشان ميدهد كه آهن مولكولي در بدن اشخاص ذخيره نمي شود.
تمامي گياهان محلول اول در اين لوسيون بكار مي رود و فقط بايد به آن دو مورد اضافه نماييم . پودر ژلاتين و كتيرا را در آب جوش حل مي كنيم و به محلول مان اضافه مي كنيم . ماده كامازولن ، ماده كامازولين ، ماده آزولن ، آلفاهتروزيد ، يك بتا ، هتروزيد ، آپيژنين ، ايزوآميل ، ايزوبوتيل ، تانن ، ساليسيليك اسيد ، آنژليك اسيد ، تيگليك اسيد ، آنتلميك اسيد ، ماليك اسيد . بر پياز مو اثر مي گذارد ، و مواد را به رنگي طلايي در مي آورد .
توليد خوراك دام فراوري شده از گياهان ذرت و سورگوم Production of Processed Feed from Corn and Sorghum Plants گياه ذرت يكي از مهمترين علوفه هاي مورد استفاده در تغذيه دام بوده و روش معمول حفظ و نگهداري آن سيلو كردن است. در اين روش مقداري از مواد مغذي موجود در اين علوفه در اثر تخمير و نيز پساب خروجي از دست رفته و مقداري از آن نيز در اثر كپك زدگي و .... غير قابل استفاده ميگردد. در سالهاي اخير به دليل بروز كم آبي در كشور، دامداران مجبور به خريد و حمل ذرت علوفه اي از استانهاي پر آب تر شده اند. در اين نقل و انتقال دو ضرر عمده متوجه دامداران مي گردد: اول حمل بيش از 70 درصد آب و دوم كاهش ارزش غذايي علوفه به دليل حمل طولاني مدت در هواي گرم. در اين اختراع مشكلات فوق حل گرديده است. بدين منظور گياه كامل ذرت علوفه اي يا گياه كامل ذرت دانه اي يا بقاياي پس از برداشت ذرت دانه اي و يا مخلوط آنها و نيز گياه كامل سورگوم در سه مرحله مورد فراوري قرار مي گيرد: در مرحله اول، گياه مورد نظر برداشت شده و تا اندازه ي مطلوب خرد مي گردد. در مرحله دوم، گياه خرد شده با استفاده از چند ماده افزودني غني مي گردد. در مرحله سوم مواد پس از مخلوط شدن به صورت پلت در مي آيد. لازم به ذكر است كه كليه عمليات اجراي فوق در پايلوت صنعتي مربوطه انجام و خوراك دام توليد شده به مصرف دام نشخواركننده رسيده است. مقدار مواد افزودني بستگي به تركيبات شيميايي و ارزش غذايي گياه مورد استفاده دارد. از آنجا كه ارزش غذايي ذرت دانه اي، ذرت علوفه اي و بقاياي پس از برداشت ذرت دانه اي و گياه سورگوم متفاوت است، بنابراين درصد و نسبت مواد افزودني در علوفه هاي فوق نيز متفاوت است. خشك بودن خوراك آنرا از حمله عوامل بيماري زا مانند قارچ ها مصون نگه مي دارد. تغيير شكل فيزيكي خوراك به صورت پلت موجب فشردگي آن شده و با افزايش وزن مخصوص، هزينه حمل و نقل آن را به مقدار قابل توجهي كاهش مي دهد. مديريت انبارداري وحفظ و نگهداري اين خوراك به مراتب آسانتر و عملي تر از علوفه سيلو شده و علوفه بسته بندي شده است. از مزاياي ديگر اين خوراك اين است كه امكان تهيه اين خوراك براي دفعات متعدد وجود داشته و نيازي به نقدينگي زياد براي خريد خوراك به صورت يكجا وجود ندارد. اين خوراك در تغذيه كليه دامهاي نشخواركننده كاربرد دارد. اين خوراك براي تغذيه دامها در سيستم هاي روستايي و عشايري كه دامها مدتي از سال خوراك دستي دريافت مي كنند نيز كاربرد دارد.
در جيره غذايي دامها سطح مواد معدني بايدمطابق نياز دام تامين گردد و اگر كمبودي وجود داشته باشد، دام عملكرد توليدي مورد نظر را نخواهد داشت. عناصري مانند سلنيوم، مس، روي، كبالت، منگنز، يد و آهن براي بدن ضروري هستند نياز به كنترل دقيق مقدار آنها در بدن دام وجود دارد. روشهاي متعددي براي تهيه بلوسها وجود دارد. در اين فرآيند بلوس، از تركيب چندين مواد از جمله چگالي دهنده(60 % تا 85%)، بافت زمينه (5 % تا20%), روان كننده (5/0% تا 5 %) و ماده معدني مورد نظر (1% تا 30 %) تهيه مي¬شود. مواد تشكيل دهنده اعم ازمواد معدني، بافت زمينه، چگالي دهنده و روان كننده به دقت با يك برنامه دمايي خاص به صورت يكنواخت مخلوط مي¬گردد و سپس تحت فشار به صورت پلت درمي¬آيد. مواد معدني موجود در بلوس به تدريج در فضاي شكمبه رها مي¬گردند و نياز دام را تامين مي نمايند. ميزان رهايش به نسبت اجزاي تشكيل دهنده و نوع مواد متغير است و قابليت برنامه ريزي براي زمان¬هاي مختلف از چند هفته تا چندين ماه را دارد.
خلاصه: مواد فوق الذكر به جز سود سوز آور و ماده اكسيژن زدا، داراي مشخصات استاندارد و مشخصي نيستند. اين مواد كه در انواع گوناگون تحت نام هاي تجارتي مختلف به بازار مصرف عرضه مي شوند و همگي داراي حق امتياز منحصر به توليد كننده هستند از اين رو فرمول شيميايي آنها نمي باشد. انتخاب و خريد اين مواد بر مبناي خواص كاربردي و كارآئي آنها نسبت به ميزان مصرف در شرايط آزمايشگاهي و عملياتي انجام مي گيرد. اين مواد ابتدا در آزمايشگاه تحت شرايط معين و مشابه شرايط عملياتي و طبق دستورالعمل هاي استاندارد و روش هاي متداول در مناطق نفت خيز مورد آزمايش واقع مي شوند و پس از تاييد آزمايشگاه مبني بر داشتن حداقل كيفيت مورد نظر، توسط سازمان هاي ذيربط تحت شرايط واقعي عملياتي موردآزمايش و ارزيابي قرار مي گيرند. كيفيت اين مواد تابع امولسيون موجود در نفت مي باشد. از اين رو براي هر نوع نفت يك ماده كه بهترين كارائي را داشته باشد از طريق انجام در آزمايشگاه تعيين خواهد شد.
اين مواد براي از بين بردن كامل باكتري هاي مخرب مخصوصا´´ باكتري هاي كاهش دهنده سولفات موجود در آب بكار مي روند سازگاري و كيفيت اين مواد براي هر سيستم مي بايست قبلا`´ در آزمايشگاه تعين شود. تركيب اين مواد مصرلا´´ از مواد فعال سطحي كاتيونيك محلول در آب تحت نام كلي ميباشد اين مواد مي بايست داراي قدرت كافي براي نفوذ در رسوبات را داشته در حداقل زمان ممكن باكتري ها را از بين ببرند. بعلت مقاوم شدن باكتري ها در مقابل يك نوع باكتري كش بايد از دو نوع مختلف بطور متناوب استفاده نمود جهت جلوگيري از تشكيل رسوبات معد ني مانند در سيستم بكار ميرود. ميزان تزريق بين ٥ تا 5 ١ قسمت در ميليون مي باشد بهترين نوع مخلوطي از فسفاتها و فسفاتهاي آلي مي باشد پلي فسفاتهاي معد ني و پليمرهاي اكريليكي و كربوكسي بعلت تداخل در سيستم نمكزداني مناسب نيستند. نياز به تزريق اين ماده و مقدار آن متناسب با هر سيستم توسط آزمايشكاه تعين خواهد شد
استفاده از اين مواد براي حفظ تاسيسات نمكزداني در مقابل خوردگي ناشي از گازهاي اسيدي و املاح موجود در آب اجتناب ناپذير است. كيفيت اين مواد طوري انتخاب مي شوند كه حداقل 95-90 درصد حفاظت در مقابل آب موجود در سيستم ايجاد نمايد. بهترين مواد از انواع مواد فعال سطحي كاتيونيك محلول در آب انتخاب مي شوند تركيب اين مواد مي بايست به گونه اي باشد كه با ساير مواد شيميايي موجود در سيستم تداخل ايجاد نكند، از اين رو لازم است سازگاري آن با سيستم قبلا در آزمايشگاه تعيين گردد. مقدار تزريق معمولا بين 5 الي 50 چي پي ام نسبت به حجم آب مي باشد
موارد یافت شده: 16