لیست اختراعات با مالکیت اميرحسين الهامي راد
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1396/10/19
خلاصه اختراع:

برنج منبع اصلي تامين انرژي تغذيه‌اي، حدود نيمي از جمعيت جهان مي‌باشد كه اغلب آن‏ها در قاره آسيا زندگي مي‌كنند. در ايران نيز برنج غذاي اصلي مردم پس از گندم مي‌باشد، كه طي فرآيند آسياباني، بدست مي‌آيد. فرآيند آسياباني به طور وسيعي جهت توليد برنج بكار گرفته مي‏شود كه اين عمل به منظور فراهم ‏نمودن ويژگي‌هاي موردپسند مصرف‏ كنندگان صورت مي‌گيرد به طوري‏كه اين عمل سبب تغيير ويژگي‏هاي بافتي و سفيدي برنج و بهبود ويژگي‌هاي ماكول شدن برنج، افزايش قابليت پيوند با آب و ويسكوزيته پيك و نسبت تورم آن، بهبود قابليت هضم‌پذيري و كاهش زمان پخت مي‌شود. طي اين پروسه، شكستگي برخي از دانه‏هاي برنج، غيرقابل اجتناب بوده (15-10 درصد) و باعث كاهش راندمان تبديل برنج و افزايش ضايعات مي‏شود. از طرف ديگر غني‌سازي مواد غذايي (افزودن ريزمغذي‌ها براي بهبود ارزش تغذيه‌اي مواد غذايي) داراي منافع تغذيه‌اي زيادي است و به عنوان يكي از روش‏هاي مناسب براي حل مشكلات تغذيه‌اي پيشنهاد مي‌شود، غني‌سازي مي‌تواند احتمال شيوع و گسترش بيماري‌هاي ناشي از كمبود مواد مغذي در جوامع بشري را كاهش دهد. غني‌سازي، هم‏چنين مي‌تواند ريسك خطرات ناشي از كمبود برخي ريزمغذي‌ها را كاهش و از گسترش اين ناهنجاري‌ها در جوامع بكاهد. در اين تحقيق با استفاده از دانه ‏هاي شكسته برنج و به كارگيري فرآيند اكستروژن، غني ‏سازي برنج با روي و ويتامين D ، انجام يافت.

تاریخ ثبت: 1396/12/19
خلاصه اختراع:

نان گندم يكي از اساسي ترين منابع تامين كننده انرژي در كشور است. اما بيماران سلياكي بدليل حساسيت به پروتئين هاي موجود در گلوتن گندم قادر به استفاده از اين منبع اصلي انرژي نيستند. هيچ غله ديگري بجز گندم توانايي تشكيل شبكه گلوتن و توليد نان با قابليت هضم و كيفيت مناسب را ندارد. هدف از اين اختراع هضم گليادين به منظور بر طرف كردن حساسيت است و توليد نان با استفاده از آرد گندم مي باشد. بدين منظور ابتدا آرد گندم با آنزيم ترانس گلوتاميتاز و آنزيم پروتئازي ( ليزين اتيل استر) مخلوط و در انكوباتور نگهداري شد پس از گذشت 3 ساعت زمان مجددا فرآيند آنزيم زني تكرار و در انكوباتور نگهداري شد. عمل اختصاصي آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي باعث شكستن پيوندهاي گيليادين مي شود از اينرو سبب حذف حساسيت در بيماران مي گردد. گليادين در آرد گندم مسئول ويژگي كشش پذيري و ويسكوزيته مي باشد به شكستن آن سبب تضعيف اين ويژيگي ها در گلوتن مي گردد. نان گندم با استفاده از آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي سبب شكستن پيوندهاي گليادين و از بين رفتن حساسيت در بيماران شد

تاریخ ثبت: 1397/05/13
خلاصه اختراع:

برنج منبع اصلي تأمين انرژي تغذيه‌اي، حدود نيمي از جمعيت جهان مي‌باشد كه اغلب آن‏ها در قاره آسيا زندگي مي‌كنند. در ايران نيز برنج غذاي اصلي مردم بعد از گندم مي‌باشد، كه طي فرآيند آسياباني، بدست مي‌آيد فرآيند آسياباني به طور وسيعي جهت توليد برنج بكار رفته كه اين عمل به منظور فراهم ‏نمودن ويژگي‌هاي مورد پسند مصرف‏كنندگان صورت مي‌گيرد به طوريكه اين عمل سبب تغيير ويژگي‏هاي بافتي و سفيدي برنج و بهبود ويژگي‌هاي مأكول شدن برنج، افزايش قابليت پيوند با آب و ويسكوزيته اوج و نسبت تورم آن، بهبود قابليت هضم‌پذيري و كاهش زمان پخت مي‌شود طي اين پروسه، توليد دانه شكسته غير قابل اجتناب بوده (15-10 درصد دانه شكسته) و باعث كاهش راندمان تبديل برنج مي‏شود. علاوه بر آن جداسازي سبوس دانه منجر به كاهش ارزش تغذيه‌اي برنج مي‌شود .غني‌سازي مواد غذايي (افزودن ريزمغذي‌ها براي بهبود ارزش تغذيه‌اي مواد غذايي) داراي منافع تغذيه‌اي زيادي است و به عنوان يكي از روش‏هاي مناسب براي حل مشكلات تغذيه‌اي پيشنهاد مي‌شود، غني‌سازي مي‌تواند احتمال شيوع و گسترش بيماري‌هاي ناشي از كمبود مواد مغذي در جوامع بشري را كاهش دهد. غني‌سازي، همچنين مي‌تواند ريسك خطرات ناشي از كمبود برخي ريز مغذي‌هارا كاهش و از گسترش اين ناهنجاري‌ها در جوامع بكاهد .

موارد یافت شده: 3