لیست اختراعات با مالکیت
بابك جهان آراي
4 عدد
ساخت نانوحسگر گازي بر پايه ي نانوكامپوزيت پليمري و نانولوله ي كربني جهت استفاده در آرايه ي بيني الكترونيكي با قابليت تشخيص گاز دي اكسيد كربن در غلظت هاي بسيار پايين گاز به روش سنجش رسانش فيلم نانوكامپوزيت پليمري به كمك الكترودهاي فلزي. كاربرد اين حسگر در صنايع مختلف از جمله صنايع بسته بندي هاي هوشمند، سنجش وضعيت مواد غذايي و انبارها، پتروشيمي، سلامت، پايش زيست محيطي و ... كه در آنها سنجش گاز دي اكسيد كربن اهميت دارد است كه البته مي توان با تركيب آن با آرايه اي از حسگرهاي ديگر آن را به عنوان حسگري براي تشخيص ساير گازها نيز مورد استفاده قرار داد. اين حسگر ارزان، پايدار و بسيار كم مصرف و كوچك است و مي توان آن را به سادگي با استفاده از روش هاي معمول توليد كرد و مورد سنجش قرار داد. اين حسگر به هيچ عنوان نمونه ي خارجي يا داخلي نداشته و براي اولين بار ساخته مي شود.
در اين اختراع با استفاده از شناسه هاي معمولي روشي جهت ساخت انواع حسگرها ارائه مي شود كه با استفاده از آن مي توان از انواع حسگرهاي ساخته شده مبتني منطق سنجش رسانشي به صورت بيسيم و با استفاده از خوانشگرهاي در دسترس به شيوه اي ساده و ارزان بهره برد. مواد فعالي (جوهرها) كه در اين پلتفرم قابل استفاده اند مواد فعال و حساس به محركي هستند كه با ورود محرك همچون نشستن مولكول گاز هدف بر روي آن ها دچار تغيير رسانش (افزايش يا كاهش مقاومت) مي شوند و اين تغيير مقاومت موجب تغيير ميزان اتلاف انرژي تگ شده و در نهايت اين تغيير رسانش به صورت خاموش يا روشن شدن يا مقدار عددي به دستگاه خوانشگر شناسه به صورت بيسيم گزارش مي شود و كاربر توسط نرم افزار مخصوص از آن مطلع مي شود. اين مواد فعال مي توانند جوهرها، محلول ها، نانومواد، مواد پرس شده به شكل مداد، كامپوزيت ها، پليمرهاي رسانا، ساختارهاي يك يا دوبعدي رسانا و ساير اشكال حسگرهاي رسانشي باشند.
در روش ارائه شده با استفاده از يك حسگر غير آنزيمي كه نسل جديد حسگرها ميباشد، گلوكز را در غلظتهاي بسيار پايين اندازهگيري ميكنيم. ميزان گلوكز در سيالات زيستي بدن مانند عرق، بزاق، اشك و مايع بين پوستي بسيار كمتر از ميزان گلوكز در خون است. بنابراين نياز به حسگرهايي است كه ميتوانند مقادير كم را نيز سنجش كنند. در روش ارائه شده ما موفق به اندازهگيري گلوكز در سطوح كم شديم. حسگر ارائه شده از روش الكتروشيمي استفاده ميكند و با توجه به كامپوزيتهايي كه بر روي آن لايه نشاني ميشود خواص بينظيري را براي سنجش گلوكز سيالات زيستي در بر دارد.
در اين اختراع مخترعين ادعا بر ساخت حسگري دارند كه داراي ويژگي هايي مانند مصرف انرژي بسيار پايين (حدود 99 درصد كمتر از نمونههاي مشابه)، ابعاد كوچك حسگرها، قيمت پايين (حدود 75 درصد كمتر از نمونههاي مشابه)، توانايي نمايش غلظت مونوكسيد كربن و امكان ارسال اطلاعات مربوط به غلظت به روش هاي ساده به كاربر نهايي را دارد. اين حسگر بر پايه ي پليمرهاي رسانا بوده و با استفاده از اين پليمرهاي رسانا ساخت حسگر حساس به منوكسيد كربن مهيا شده است.
موارد یافت شده: 4