لیست اختراعات با مالکیت
بهرام رشيدي
6 عدد
با توجه به ضرورت جان انسان ها كه در برابر عوامل هاي گوناگون در خطر هرگونه آسيب هستند اين را براي بشر مي طلبد كه همواره براي كاستن اين آسيب ها تلاش كنند. تلاش كردن در هر راستايي كه هدف آن منجر به كاهش اين آسيب ها شود ارزشمند است و همواره علم راهي است كه با آن مي توان راه هايي براي كم كردن يا از بين بردن اين آسيب ها پيدا كند. هر مسئله اي ابتدا به صورت يك دغدغه ظاهر مي شود كه براي آن ديدگاه هاي مختلفي مي توان پيدا كرد اما اينكه ديدگاه را به اثبات رساندن از اهميت ويژه اي برخوردار است در اين پروژه تمام سعي براي درست رسيدن به ديدگاه بوده است و تا اين مرحله توانسته ايم كه جواب اوليه را از آنچه كه مد نظر بوده است را دريافت كنيم. اين دستگاه در واقع جايگزين نيروي انساني در مراكز بهداشتي است كاري كه براي نيروي انساني خسته كننده و طاقت فرسا است و علاوه بر آن با آلودگي هاي بسياري همراه است كه ممكن است فرد متوجه آن نباشد توسط اين دستگاه به راحتي انجام مي شود. طراحي و ساخت دستگاه سوآپ ساز باعث مي شود پنبه ي بي شكل و كاربردي را به صورت سوآپ در بياورد و در كاهش آلودگي ها و انتقال آن ها به جامعه بشري كمك بسزايي كند. مهم ترين كاربرد آن در صنعت پزشكي است. دستگاه اتوماتيك سوآپ پنبه از دو قسمت الكترونيكي و مكانيكي ساخته شده است. با استفاده از منطق 2 كليد دستورات مد نظر را اجرا مي كنيم، كليدها به PINB.5 و PINB.6 وصل هستند كه به صورت Pullup وصل شده اند، Pullup در واقع كليدها را از حالت بي منطق و شناور به يك حالت منطقي تبديل مي كند. با زدن هركدام از كليدها پالس¬هايي به ميكروكنترلر ارسال مي شود و ميكروكنترلر دستورات را اجرا مي كند. ميكروكنترلر با دريافت پالس كليد اول (دكمه سبز رنگ) موتور پله اي اول 80 پله به سمت چپ مي چرخد و هم زمان سرو موتور به اندازه 70 درصد زمان وظيفه باز (تقريبا زاويه اي برابر 120 درجه) مي شود بعد از تاخير 1 ثانيه اي سرو موتور به اندازه 36 درصد زمان وظيفه ( زاويه 0) است بسته مي شود و موتور پله اي اول 80 پله ي رفت را بر مي گردد (سمت راست) و بعد از تاخير 1 ثانيه اي سرو موتور به اندازه 70 درصد زمان وظيفه اش باز مي¬شود و به مدت 1 ثانيه موتور DC شروع به چرخيدن مي كند و با تاخير 1 ثانيه اي موتور پله اي دوم 44 پله به سمت راست مي چرخد و سرو موتور به اندازه 36 درصد بسته مي شود
امروزه بيماري هاي مزمن در جهان رو به افزايش هستند. در صورت عدم توجه و چاره انديشي، بيماري هاي مزمن و غير واگيردار مانند ديابت به معظلي جدي براي كشورها تبديل خواهند شد. ديابت يك بيماري پيچيده و مزمن است كه نياز به مراقبت مداوم طبي با استراتژي هاي كاهش خطر چند عاملي فراتر از كنترل قند خون دارد. امروزه روش هاي متنوعي براي اندازه گيري قند خون به كار رفته است.عمده اين روش ها بر اساس استفاده از نمونه خون با استفاده از سوزن و كيت است. درد، عفونت، سختي كار كردن با اين وسيله هاي اندازه گيريقند خون باعث شده كه محققانبه فكر طراحي و پياده سازي وسيله اي مناسب تر براي اندازه گيري قند خون باشند. از اين رو محققين در اين پروژه دستگاهي طراحي نموده اند كه بتواند مشكلات فوق را مرتفع نمايند. در اين پروژه ما با ارائه سيستم الكترونيكي ارزان قيمت، سبك با حجم كمتر از دستگاه هاي موجود؛ قند خون بيمار را بدون بكارگيري سوزن و نوار تست اندازه گيري مي نمائيم. سيستم پيشنهادي بر اساس علم طيف سنجي مي باشد. دستگاه پيشنهادي با انجام تست هاي مختلف و نمونه گيري هاي مناسب از افراد ديابتي و سالم كاليبره شده است. در اين سيستم يكي از انگشتان دست بين يك سنسور فرستنده نور مادون قرمز و يك گيرنده مادون قرمز قرار داده مي شود. سپس ولتاژي توليد شده كه بعد از عبور از يك فيلتر توسط مبدل آنالوگ به ديجيتال به وسيله ميكروكنترلر خوانده شده و ميزان قند خون را بر اساس فرمولي كه بعد از كاليبراسيون بدست آمده تبديل به مقدار قند خون مي شود. دستگاه ارزان قيمت، سبك و كم حجم با قابليت سنجش دقيق قندخون در هر زمان و مكان بدون نياز به تجهيزات زياد و يا سوزن و نوار تست قند خون حتي براي افراد كم توان از نظر بينايي و يا ناتوان در انجام حركات ظريف مي باشد.
خلاصه توصيف اختراع عنوان:" دستگاه سله شكن-وجينكن الكترومكانيكي و اتوماتيك محصولات كشاورزي" در مزرعه محصولات كشاورزي مانند چغندرقند، كاهو، كلم، كرفس و ...، علف هاي هرز نه تنها باعث كاهش عملكرد و كيفيت محصول مي شوند بلكه هزينه كارگري و تلفات محصول را بالا مي برند. در زراعت رديفي چغندرقند سلهشكني و وجينكاري در كشور با روش دستي انجام مي گيرد. در اين تحقيق طراحي، ساخت و ارزيابي يك نمونه سله شكن- وجينكن مجهز به فن آوري پردازش تصوير اجرا شده است. بدين صورت عمل سله شكن- وجينكني توسط دستگاه با دقت بسيار بالا و به طور اتوماتيك انجام مي شود. استپ موتور محرك تيغه، با تصاوير ارسال شده از دوربين به برد پردازنده رزبري پاي و پردازش تصاوير در رزبري پاي و گرفتن دستور از آن تحريك مي شوند. استپ موتور محرك تيغه يك چرخش 180 درجه به دور چغندرقند مي زند تا بدون صدمه زدن به بوته چغندرقند عبور كرده و بين بوته ها براي سلهشكني و وجين با زمين درگير شود. براي شبيه سازي واقعي دستگاه ساخته شده از يك زمين مصنوعي سرخود به طول 190 سانتي متر استفاده شده است. در اين زمين مصنوعي با استفاده از يك استپ موتور و برد ارديونو اين زمين مصنوعي دوار كنترل مي شود. بدين صورت با ساخت اين زمين مصنوعي عملكرد دستگاه خود را مورد بررسي قرار گرفته است و از صحت عملكرد آن اطمينان حاصل شده است.
در اين طرح هدف طراحي و پياده سازي مداري براي جلوگيري از خطر برق گرفتگي است. عملكرد اين مدار براساس مقايسه جريان رفت و برگشتي از فاز و نول در مسير برق رساني مي باشد. حال به وسيله ترانسي كه طراحي كرده ايم، اين تعادل را سنجش كرده كه اگر از ترانس جريان بيشتري با برق گرفتگي از فاز كشيده شود سبب ايجاد اختلاف ميدان بين فاز و نول در ترانس مي شود. اين اختلاف در نهايت باعث القاي ولتاژ در سيم پيچ دروني ترانس مي شود كه اين ولتاژ به آپ امپي كه به صورت تقويت كننده ولتاژ مي باشد، حال ولتاژ تقويت شده توسط آپ امپ از مقاومت عبور مي كند و ترانزيستور درايو رله را تحريك مي كند. توسط پتانسيومتر ميزان حساسيت مدار را مي توان تغيير داد به طوري كه مدار در برابر اختلاف جريان هاي مختلف فاز و نول واكنش نشان دهد. هنگام برق گرفتگي، ولتاژ بيشتر از ترانس به آپ امپ وارد شده و سپس با تقويت، ولتاژ مورد نياز براي فعال شدن ترانزيستور فراهم مي شود و سپس در پايه كلكتور ولتاژ 0v ايجاد مي شود كه به يك سر بوبين رله متصل است و سر ديگر بوبين رله توسط كليد قطع و وصل به VCC متصل است. حال پس از تحريك بوبين رله، پايه ها از حالت NC به NO تغيير وضعيت مي دهند كه در NC پايه com رله در حالتي كه بوبين تحريك نشده به پايه NC متصل است و در NO پايه com رله در حالتي كه بوبين تحريك شده به پايه NO متصل مي شود. حال يك طرف رله سيم فاز از طريق پايه com و NC به هم متصل هستند و طرف ديگر رله براي تحريك بوبين توسط ترانزيستور مي باشد و چون پايه NO يك طرف رله به زمين متصل است پس از تحريك بوبين، رله به طور دائم در حالت NO قرار مي گيرد كه اين امر سبب قطع دائم برق مي شود و زماني كه كليد در يك سر بوبين را قطع و وصل كنيم، مجددا فاز متصل شده و مدار جلوگيري از برق گرفتگي نيز به حالت آماده به كار در مي آيد.
يكي از مهمترين ابزارهايي كه در كنار انسان براي افزايش آسايش ابداع گرديده لامپها مي باشند. در عرصه توليد اين ابزار نيازهاي گوناگوني مانند سيستم روشنايي معمولي، سيستم روشنايي اعلام هشدار، سيستم روشنايي رشد گياه يا سيستم روشنايي رقص نور وجود داشته كه هر يك خود داراي نوع قابل حمل يا به صورت ثابت از برق شهري يا باتري مي باشند. رفع نيازهاي ذكر شده طيف وسيعي از ابزار نياز دارد كه هزينه را بالا برده و استفاده آن را جز براي شرايط خاص محدود مي كند. با استفاده از تكنولوژي led كه بسيار منعطف است تمامي موارد گفته شده را بصورت يكجا در يك ابزارك ايجاد خواهد كرد. لذا در كار پيشنهادي قابليت هاي روشنايي معمولي، روشنايي رشد گياه، روشنايي اخطار و درخواست كمك و رقص نور، هم با تغذيه از برق شهري و هم باتري با قابليت استفاده بصورت قابل حمل و يا ثابت شونده روي ديوار و سقف و غيره. اين وسيله در قالب ابزاركي كم هزينه با راندمان بالا در مصرف انرژي و ساختاري ساده در حد لامپ هاي معمول ارائه شده است. يكي ديگر از اهداف اين ابزارك كاهش رنج وسيعي از سيستم هاي روشنايي و تعويض آنها با سيستمي يكپارچه است
موارد یافت شده: 6