لیست اختراعات با مالکیت جاويد اميني
14 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 14
تاریخ ثبت: 1391/08/07
خلاصه اختراع:

چكيده\\\\\\\\\\\\\\سابقه و هدف :\\\\\\\\\\\\\\نگهداري دندان مصنوعي و مشكلات بهداشتي و اقتصادي ناشي از عدم مراقبت صحيح گاهي مشكلات خاصي را براي افراد داراي دندان مصنوعي ايجاد مي كند كه به يكي از مشكلات مي توان عدم گندزدايي صحيح پروتزها اشاره كرد كه در اين پژوهش طراحي و ساخت دستگاهي مدنظر است كه مراحل چندگانه شستشو، گندزدايي و آبكشي را بدون نياز به حضور شخص خودكار انجام دهد. \\\\\\\\\\\\\\مواد و روشها : \\\\\\\\\\\\\\در اين طرح پس از قرار دادن نمونه دندان مصنوعي در محفظه مخصوص برنامه از قبل طراحي شده دستگاه مراحل شستشو با آب سرد، اولتراسونيك، تزريق گندزدا، شستشو با آب سرد و تزريق اسانس نعناع را بطور خودكار انجام داده و طراحي دستگاه بدين صورت انجام شده است كه بدنه اصلي دستگاه از يك اسكلت فلزي تشكيل شده است كه در قسمت پشت دستگاه 3 مخزن جهت ذخيره آب، گندزدا و اسانس نعناع قرار گرفته و در قسمت كنار مخازن بردهاي الكترونيكي جهت فرمان اوليه شيرهاي برقي كه خود در اين قسمت قرار دارند تعبيه شده است و كليه اعمال شستشو و ضدعفوني در محفظه قرارگيري دندان توام با حذف باقي مانده غذايي انجام مي گردد. \\\\\\\\\\\\\\يافته ها : \\\\\\\\\\\\\\انجام مراحل چهارگانه شستشو با آب سرد، تميز كردن دندان ها با امواج اولتراسونيك، گندزدايي، تزريق اسانس نعناع بطور جداگانه و پي در پي انجام شده و شخص مي تواند به راحتي روز بعد، بعد از بيدار شدن از خواب از دندان هاي آماده استفاده نمايد. \\\\\\\\\\\\\\نتيجه گيري :\\\\\\\\\\\\\\باتوجه به اينكه دستگاه طراحي شده با توان انجام كارهاي چندگانه به صورت خودكار مشابه ندارد لذا طراحي و ساخت دستگاه مزبور مي تواند از مشكلات ناشي از نگهداري دندان هاي مصنوعي كه معمولاً در ظروف معمولي انجام مي شود و براي افراد ديگر مشكلات رواني ايجاد مي كند جلوگيري كرده و در عين حال از شيوع بيماري هاي عفوني قارچي و باكتريايي دندان نيز جلوگيري كند. \\\\\\\\\\\\\\واژگان كليدي: \\\\\\\\\\\\\\دندان مصنوعي – گندزدايي – شستشو – عفونت\\\\\\\\\\\\\\كليد واژه :\\\\\\\\\\\\\\شستشو و ضد عفوني – اولتراسونيك (Ultrasonic) دندان مصنوعي \\\\\\\\\\\\\\گندزدا : ANTISEPTIC, Dinfectien\\\\\\\\\\\\\\ه:

تاریخ ثبت: 1394/09/08
خلاصه اختراع:

13- خلاصه توصيف : حذف اتيلن توسط فيلترهاي زيستي جهت افزايش زمان نگهداري ميوه گاز اتيلن ساده ترين هورمون گياهي است كه منجر به اثرات گسترده فيزيولوژيكي در گياهان مي گردد. اين هورمون به عنوان هورمون رسيدگي ميوه محسوب شده و اثرات آن رسيدگي ميوه، افتادن برگ ها، جدا شدن ميوه از ساقه، تغيير رنگ بواسطه از بين رفتن كلروفيل، نرم شدن ميوه مي باشد و در نتيجه شرايط براي رشد ميكروب هاي مختلف از جمله قارچ ها و باكتري ها فراهم مي گردد. امروزه استفاده از فيلترهاي زيستي در حذف مواد قابل تجزيه، كاربردهاي زيادي پيدا كرده است. اين مطالعه با هدف بكارگيري فيلترهاي زيستي در حذف گاز اتيلن به منظور افزايش ماندگاري پس از برداشت انجام گرفت.در اين پژوهش كارآيي بسترهاي مختلف تهيه شده از ضايعات كشاورزي شامل لجن فعال، كود آلي، خرده¬هاي چوب سپيدار، كاه، كود آلي كرمي، خاك پيت، خاك برگ، بستر آلي غني شده و چوب بلوط كه حاوي ميكروارگانيسم¬هاي طبيعي محيطي بودند در فيلترهاي زيستي طراحي شده در حذف گاز اتيلن مورد ارزيابي قرار گرفت و در نهايت بسترهاي انتخاب شده با ميكروارگانيسم¬هاي مشخص كه قادر به حذف گاز اتيلن بعنوان گاز عامل رسيدن زياد و فساد ميوه¬ها بودند براي جلوگيري از رسيدن ميوه موز نسبت به نمونه¬هاي شاهد در جعبه¬هاي نگهداري ميوه مطالعه شدند.نتايج حذف گاز اتيلن توسط دستگاه گاز كروماتوگراف نشان داد كه مقدار گاز عبوري از ستون شماره 4 كه حاوي بسترهاي خاك پيت، خرده¬هاي چوب سپيدار، بسترآلي غني شده، خاك برگ، كاه و كود آلي 6528/0 ميلي ليتر اتيلن بر ليتر هوا ميباشد كه بيشترين توانايي حذف گاز اتيلن را در مقايسه با ساير ستونها داشته و با نمونه شاهد اختلاف معني داري داشت. در اين پژوهش سعي بر اين است كه امكان حذف اتيلن توسط فيلترهاي زيستي در مقياس ازمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفته و بعد از طراحي بهترين فيلتر،فيلتر هاي كارامد در مقياس عمل(كاربرد در كارتن هاي ميوه) بكار گرفته شود. پس از 7روز گرمخانه گذاري در شرايطي كه در بخش مواد و روش كار ذكر گرديد، گروه¬هاي مورد و شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. موزهاي گروه مورد هنوز سالم و سبز باقي مانده بودند در صورتي كه موزهاي گروه شاهد كاملا زرد و شروع به پلاسيدگي و فساد نموده بودند. ميوه¬هاي جعبه سمت راست طي زمان گرمخانه گذاري در مجاورت بستر ستون 4 قرار داشته¬اند كه اين بستر در پاكت¬هاي مخصوص در درب جعبه تعبيه شده بود. جعبه سمت چپ ميوه¬ها در شرايط معمولي و بدون مجاورت با هيچ بستر يا ماده خاص در شرايط كاملاً مساوي با جعبه گروه مورد قرار داشت. تفاوت رسيده شدن گروه شاهد و سالم ماندن گروه مورد در اين تصوير كاملا مشهود است. سپس جداسازي باكتري از بسترهاي بكار گرفته شده به جهت جذب گاز ازن در گروه مورد صورت گرفت و پس از انجام مراحل غني سازي و خالص سازي و انجام تست¬هاي بيوشيميايي كه در مواد و روش كار ذكر شده است جدايه HM1 شناسايي شد. تصوير ميكروسكوپي اين جدايه كه بصورت باسيل¬هاي گرم منفي مشاهده مي¬گرديد در شكل شماره 4-2 نشان داده شده است. كه كلوني¬هاي خالص اين باكتري جهت استفاده در پژوهش¬هاي آينده فريز گرديد.نتايج اين طرح بيانگر اين است كه مي¬توان از فيلترهاي زيستي كه حاوي باكتري مشخص جدا شده در اين پژوهش است در حذف گاز اتيلن و افزايش ماندگاري ميوه پس از برداشت در شرايط انبارداري استفاده كردو جايگزيني فيلترهاي زيستي طراحي شده به جاي روش هاي مرسوم شيميايي و فيزيكي جهت حذف گاز اتيلن براي افزايش زمان ماندگاري ميوه(موز). روش¬هاي مختلف براي حفاظت ميوه¬ها در اين شرايط وجود دارد اما مزيت¬هاي روش پيشنهادي اين تحقيق در مقايسه با ساير روش¬ها در اين است كه: 1- استفاده از مواد موجود در طبيعت بدون افزودن هيچگونه تركيبات شيميايي. در حقيقت اين فيلتر بصورت سبز و طبيعي عمل خواهد كرد و خطرات افزوده شدن مواد شيميايي افزودني به محصول را نخواهد داشت. 2- بستر مورد استفاده و تركيبات آن كاملا طبيعي بوده و به راحتي پس از مصرف به طبيعت برمي¬گردند و هيچگونه آلودگي زيستي و پسماند آلوده كننده محيط زيست را به دنبال ندارد اين در حاليست كه اغلب روش¬هاي نگهداري كه هم اكنون در خصوص مواد غذايي كاربرد دارند اغلب توآم با آلودگي شديد محيطي پس از مصرف مواد غذايي نگهداري شده توسط آنها هستند (مانند قوطي كنسرو، كارتن¬ها و جعبه¬هاي نگهداري ميوه و ....). 3- در توليد اين بستر¬ها و در زمان مصرف آنها هيچگونه صرف انرژي صورت نخواهد گرفت و لذا برتري غير قابل انكاري نسبت روش¬هايي مانند فريز كردن، حرارت دادن و غيره دارند. 4- بومي بودن اين محصول بسيار حائز اهميت است. در شرايطي كه كشور در مسير خودكفايي در توليد محصولات كشاورزي است بايد تمهيداتي براي حفظ و نگهداري اين محصولات انديشيده شود كه از فناوري بومي و بدون وابستگي برخوردار باشند كه اين پژوهش تا حدي مي¬تواند اين نياز را برآورده سازد. با خنثي‌سازي و مهار گاز اتيلن به‌عنوان مهمترين عامل در افزايش عمر ماندگاري ميوه و كاهش ضايعات آن مي‌توان گام بسيار مهمي در جهت افزايش راندمان عرضه ميوه و توسعه صادرات اين محصولات برداشت.اثرات منفي اتيلن بر روي ميوه در مرحله پس از برداشت به‌حدي زياد است كه هر ساله خسارات بسيار زيادي را به توليد كنندگان و صادركنندگان ميوه وارد مي‌سازد. امكان ثبت و تجاري سازي اين ايده و به مرحله توليد رسيدن آن وجود دارد . اين پژوهش براي اولين بار در ايران استفاده از چنين بسترهايي با توانايي مناسب و ميكروارگانيسم مشخص را معرفي مينمايد كه باتوجه به خراب شدن ميزان بالايي از ميوه¬هاي توليد شده در كشور نتايج اين پژوهش بسيار حائز اهميت بوده و در صورت كاربردي شدن آن صرفه اقتصادي مناسبي به همراه دارد. همچنين طبيعي بودن ميوه‌هاي ايراني و شرايط اقليمي مناسب توليد ميوه در ايران يكي از مهمترين عوامل تفاوت كيفي ميوه‌هاي ايراني در مقايسه با ساير كشورها مي‌باشد.با خنثي‌سازي و مهار گاز اتيلن به‌عنوان مهمترين عامل در افزايش عمر ماندگاري ميوه و كاهش ضايعات آن مي‌توان گام بسيار مهمي در جهت افزايش راندمان عرضه ميوه و توسعه صادرات اين محصولات برداشت.

تاریخ اظهارنامه: 1394/05/10
تاریخ ثبت: 1394/10/14
خلاصه اختراع:

تا كنون جداسازي پسته هاي مشكوك به افلاتوكسين بر اساس خصوصيات ظاهري ارگانولپتيك شامل رنگ و ... صورت مي گرفت. به دليل احتمال خطا و مواردي مانند عدم رعايت زمان مناسب برداشت، شرايط حمل و نقل پسته هاي چيده شده و تاخير در انجام عمليات فرآوري، آلودگي در پسته هايي كه خصوصيات فيزيكي و ظاهري مشخصي ندارند نيز مشاهده ميشود. قبلا روشهاي سم زدايي مجاز به منظور كاهش افلا توكسين در اين پسته ها مورد بررسي قرار گرفته است. در اين تحقيق تاثير تابش هاي گاما، بتا و آلفاي ناشي از فعاليت راديواكتيو اورانيوم طبيعي بر كاهش افلاتوكسين مورد بررسي قرار ميگيرد. به اين منظور پسته هاي آلوده به افلاتوكسين در چهار مرحله مورد بررسي قرار گرفتند. در مرحله اول كاهش افلاتكسين در اثر بستر اورانيوم طبيعي روي خمير پسته با جرم هاي متفاوت تست شده و بعد از تاييد كاهش افلاتكسين به ميزان45 درصد ، كاهش افلاتكسين در بسته هاي كوچك پسته قرار داده شده روي بستر هاي سبك اورانيوم طبيعي نيز تا حد 97 درصد مشاهده شده است. مقادير افلاتوكسين به روش HPLC اندازه گيري شده است. بعد از تاييد مرحله اول، مرحله دوم به بررسي اثر جرم بستر اورانيوم طبيعي، جرم بسته هاي پسته ،ارتفاع و مدت زمان انجام آزمايش بر ميزان كاهش افلاتوكسين در اثر اورانيوم طبيعي طراحي و اجرا شده است نتايج نشان مي دهد كه ميزان كاهش افلاتوكسين با افزايش ارتفاع و جرم بسته هاي پسته رابطه عكس و با افزايش زمان و جرم بستر اورانيوم رابطه مستقيم دارد . با مطالعه نتايج بدست آمده از اين مرحله و معرفي ضريب كاهش افلاتوكسين ، يك فرمول تجربي براي پيش بيني ميزان كاهش افلاتوكسين ايجاد شده در بسته هاي پسته در اثر هر بستر اورانيوم طبيعي بر اساس فرمول معرفي شده بين نتايج تئوري و عملي 91 درصد اطمينان حاصل شده است . بنابراين روش معرفي شده براي كاهش افلاتوكسين تاييد شده و نتايج حاصل از آن در حد وسيع قابل اجرا مي باشد. در مرحله سوم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر تغيير پروتئين و چربي بررسي شده است كه تغييرات قابل ملاحظه اي مشاهده نميشود. در مرحله چهارم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر كاهش آفلاتوكسين مواد غذايي ديگر مانند شير و ذرت به مدت يك هفته مورد ارزيابي قرار گرفت. درصد كاهش آفلاتوكسين در ذرت و شير به ترتيب 51 و 99 درصد مشاهده شده است. همچنين در اكتيويته هاي پايين ،مواد غذايي در اثر تابش راديواكتيو نمي شوند.

تاریخ ثبت: 1399/11/04
خلاصه اختراع:

يكي از محصولات جانبي كه در توليد زعفران بدست مي‌آيد گلبرگ مي باشد، با توجه به نسبت وزني كلاله و خامه به گلبرگ و مقدار زعفران خشك توليد شده ساليانه ، ملاحظه مي‌شود كه سالانه بيش از 400 تن كلاله خشك و 40 هزار تن گل تازه زعفران در ايران توليد مي شود كه فقط كلاله خشك آن مورد استفاده و قسمت اعظم گل ها دور ريخته مي شود، تجمع اين گلبرگ در كنار زمين هاي كشاورزي يكي از منابع توليد آلودگي و بيماري هاي گياهي نظير بيماري هاي قارچي، باكتريايي و سبب تجمع حشرات ناقل مي باشد. در اين در حالي است كه در تحقيقات انجام شده، مشخص شده‌است كه گلبرگ زعفران داراي خواص ارزشمندي مي باشد. در اين اختراع با استفاده از اين ضايعات گرانبها و با استفاده از فرآيند تخمير و با استفاده از استفاده از سويه هاي ميكروبي پروبيوتيك ، عصاره آبي گلبرگ زعفران و منبع قندي نوشيدني با خواص آنتي اكسيداني بالا، ضدسرطاني قوي و پروبيوتيك طراحي و توليد شده است. است كه علاوه بر طعم، بو و رنگ دلپذيري امكان توليد صنعتي در حجم انبوه را دارا مي باشد.

تاریخ ثبت: 1388/04/13
مخترع/مخترعان: جاويد اميني -
خلاصه اختراع:

توليد نانو ذرات نقره به عنوان جديد ترين كاربردگلسنگ

تاریخ اظهارنامه: 1386/09/18
تاریخ ثبت: 1387/03/11
مخترع/مخترعان:
خلاصه اختراع:

كيت تشخيص مخمروجوش شيرين درخميرنان

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/02
تاریخ ثبت: 1393/03/02
خلاصه اختراع:

امروزه به يقين ثابت شده است كه توليد اسيدسيتريك توسط روشهاي زيستي از كارآيي بهتري نسبت به ساير روشها برخوردار بوده و در بين روشهاي زيستي قارچ آسپرژيلوس نايجر در حال حاضر (بر طبق منابع معتبر علمي) از راندمان بالاتري برخوردار است و در خصوص بهبود افزايش توليد اسيدسيتريك توسط اين قارچ راههاي مختلفي پيشنهاد شده است، شامل دما، زمان، PH، تركيب محيط كشت، يونهاي فلزي و شدت هوادهي. ولي در پژوهش حاضر نخستين بار از رنگ رزبنگال براي بهبود توليد اسيدسيتريك استفاده شد، كه با توجه به اينكه نسبت به نمونههاي شاهد افزايش چشمگيري داشته است، ميتوان اين ماده را در توليد اسيدسيتريك كه در جهان كاربرد زيادي داشته بكار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1383/10/29
تاریخ ثبت: 1384/04/27
خلاصه اختراع:

فازات سنگين اكثرا سمس و خطرناك بوده و با پيشرفت صنعت روز به روز مقادير فلزات سنگين و راديو نوكلييدها و انتشار آنها در محيط زندگي افزون تر شده و بدين طريق سلامتي و حيات انسان و ديگر موجودات زنده به مخاطره مي اندازد. فلز نقره يكي از فلزات سنگين محسوب مي شود كه كاربرد وسيعي در صنعت عكاسي، عكسهاي راديولوژي دارد و مقادير زيادي از اين فلز در محصولات اين صنعت موجود مي باشد. همچنين راديو نوكلييد نقره به مقادير زياد در پساب راكتورهاي اتمي وجود دارد. در اين طرح براي اولين بار از سه نوع لجن فعال كارخانه روغن نياتي، كارخانه نوشابه سازي، كارخانه مس براي جذب فلز نقره استفاده شده است. اين طرح در هفت مرحله به اجزاء گذاشته شده است. مرحله اول - توان جذب فلزات نقره توسط سه نوع لجن فعال به دو صورت خشك و مايع مرحله دوم - تاثير غلظتهاي مختلف فلز نقره بر جذب فلز مرحله سوم - تاثير دما بر روي جذب فلز نقره مرحله چهارم - تاثير PH بر روي جذب فلز نقره مرحله پنجم - تاثير اندازه ذرات لجن خشك در جذب فلز نقره مرحله ششم - بدست آوردن حد اشباع لجن فعال مرحله هفتم - بازيافت فلز نقره از لجن فعال

موارد یافت شده: 14