لیست اختراعات با مالکیت
حسين ادريس
5 عدد
توليد نانو ذرات آلفا و بتا تري كلسيمفسفات به روش سلژل پودرهاي تري كلسيم فسفات با توجه به زيست سازگاري بسيار مناسبشان، كار برد فراواني در مهندسي بافت دارند. اما با توجه به روش هاي تهيه اين مواد، معمولا اندازه ذرات آن درشت بوده و خلوص مناسبي ندارند. پودر آلفاتريكلسيمفسفات به دليل پايدار نبودن فاز آلفا در دماي محيط، معمولا بهسختي حاصل ميشود و كاربرد محدودي پيدا ميكند، همچنين به دليل تهيه در دماي بالا، معمولا ذرات درشتي حاصل ميشوند. پودرهاي سراميكي با كاهش اندازه ذراتشان خواص بسيار جالبي از خود نشان ميدهند. نانوذرات آلفا و بتاتريكلسيمفسفات با استفاده از پيشسازهاي كلسيم نيترات چهارآبه و پنتااكسيد فسفر و اكسيد سيليسيم و حلال اتانول و به روش سل ژل توليد شد. با وارد كردن سيليسيم در محل فسفر در ساختار تريكلسيمفسفات فاز آلفا تري كلسيم در دماي محيط پايدار ميشود. اين اختراع روش توليد پودرهاي كلسيمفسفاتي با اندازه نانومتري و خلوص بسيار بالا با استفاده از روش سل ژل و پيشسازهاي ذكرشده ارايه ميكند.
فوم سراميكي متخلخل باقابليت كنترل اندازه تخلخل و جنس ماده در قسمتهاي مختلف. داربستهاي تهيهشده رايج در زمينه مهندسي بافت، داراي استحكام پاييني بوده و ازنظر ساختاري كنترل زيادي بر ميزان تخلخلها و جنس بيوسراميك استفادهشده در آنها وجود ندارد كه اين امر باعث به وجود آمد مشكلات متعدد بعد از استفاده و كاهش كاربرد آنها ميشود. اين اختراع روشي را براي توليد داربست استخواني سراميكي ميباشد كه مشتمل بر چند مرحله ميباشد. تهيه دوغاب از پودرهاي هيدروكسيآپاتيت و بتاتريكلسيمفسفات به صورت مجزا و كامپوزيتي به كمك آسياب مكانيكي و بدون استفاده از عامل پراكندهكننده همراه با چسب ثعلب. تهيه اسفنج پليمري چندتكه با تخلخلهاي متغير. غوطهور كردن اسفنجهاي پليمري در دوغابهاي مذكور و پوشش دادن رشتههاي اسفنج با دوغابها. قرار دادن اسفنجها با توجه به تغييرات تدريجي تخلخل موردنظر. خشككردن اسفنجهاي مرحله قبل در دماي محيط به مدت 24 ساعت. تهيه داربست سراميكي با عمليات حرارتي اسفنج مرحله قبل به منظور سوختن پليمرها و تَفجوشي داربست. داربستهاي تهيهشده امكان شبيهسازي بافت آسيبديده را با برش و جايگذاري مناسب اسفنجهاي پليمري اوليه در كنار هم فراهم ميكند. همچنين با لحاظ كردن قسمتهاي كم تخلخل در داربست، استحكام آنها افزايش قابلتوجهي خواهد داشت.
ممانعت كننده سرباره از دو قسمت فوقاني و قسمت زيرين تشكيل شده است و بايد وزن مخصوصي بين سرباره و مذاب داشته باشد. وزن مخصوص مذاب در حدود7/8g/cm3 و وزن مخصوص سرباره در حدود 2/5g/cm3مي باشد بنابراين وزن مخصوص قطعه ممانعت كننده بايستي در حد 3/6g/cm3 باشد تا بين سرباره و مذاب غوطه ور گردد و پس از خروج مذاب مانع از خروج سرباره شود، براي رسيدن به وزن مخصوص مناسب از يك سري ساچمه هاي فولادي در قسمت فوقاني استفاده شده است. استحكام فشاري سرد قسمت فوقاني، 50mpaو استحكام فشاري سرد قسمت زيرين، 40MPa مي باشد. تركيبات نسوز ريختني از سيمان نسوز و كلوخه هاي نسوز در ابعاد متفاوت به طوريكه بهترين تراكم را حاصل كند و وزن مخصوص زيادي نيز داشته باشد تشكيل گرديده است.از بعضي مواد اوليه موجود در ايران مانند سنگ كروميت و سنگ آهن به مقادير مورد نياز در اين پروژه در كنار نسوزهاي خارجي مانند سيمان نسوز فرانسوي و بوكسيت چيني استفاده شده است.تركيبات مورد استفاده بايستي تحمل دماي ١٧٠٠ درجه سانتيگراد داخل كنوتور را داشته باشد و همچنين بايستي مقاومت خوردگي توسط اجزا تشكيل دهنده مذاب و سرباره را داشته ماشد.
در اين اختراع كامپوزيت لايه اي فوق ريز دانه آلومينيوم - تيتانيم توسط روش نورد تجمعي (ARB) توليد شد فرايند ARB تا 8 سيكل بر روي ورق AA1100)Al و تيتانيم خالص تجارتي انجام شد. نوارها به ابعاد 5*10 سانتي متر برش خورده و در استون به مدت 10 دقيقه چربي زدايي شدند. برس كاري توسط دريل و برش خورشيدي در جهت طولي نوارها انجام شد. ساندويچ اوليه شامل دو نوار آلومينيومي به ضخامت 0/5 ميلي متر و يك نوار تيتانيمي با ضخامت 0/6 ميلي متر در بين آن ها بود. پساز انجام نورد با 50 درصد كاهش در ضخامت نوار توليد شده در راستاي طولي از وسط برش خورده و پس از برس كاري روي هم قرار گرفته و نورد شدند. اين روند تا 8 سيكل ادامه يافت. براي بررسي تغييرات لايه هاي آلومينيوم و تيتانيم در نمونه كامپوزيتي و همچنين چگونگي ايجاد پيوند بين لايه ها از ميكروسكوپ نوري و ميكروسكوپ الكتروني روبشي استفاده شد. از تصوير ميكروسكوپ الكتروني عبوري به عنوان شاهدي براي ريز شدن دانه ها استفاده شد. براي بررسي خواص مكانيكي كامپوزيت توليد شده آزمون ريز سختي سنجي و كشش تك محوري در پاس هاي مختلف انجام شد.
موارد یافت شده: 5