لیست اختراعات با مالکیت
حسين نظري
14 عدد
در اين اختراع سيم جوشهاي نانوكامپوزيتي نانو صفحات گرافن/آلومينيم جهت بهبود استحكام جوش هاي حاصله از جوشكاري قوسي گاز خنثي با الكترود تنگستن ورق هاي آلومينيم طراحي و ساخته شده است. براي ساخت اين سيم جوشها در ابتدا پودر اتمايز شده آلومينيم با درصدهاي مختلفي از نانو صفحات گرافن به روش آسياب سياره اي با انرژي بالا به صورت كاملا يكنواخت و همگن در زمينه پودر آلومينيم توزيع و پراكنده شد كه اين عمليات تحت پوشش گاز آرگون انجام گرفت تا از اكسيداسيون پودر آلومينيم جلوگيري گردد. در مرحله بعدي پودرهاي آسياب شده تحت فشار و پرس قرار گرفته و سپس در دمايي نزديك به نقطه ذوب آلومينيم اكستروژن گرم شده و از يك قالب با قطر پايين تر عبور كرده و سيم جوشها توليد گرديد. در مرحله پاياني با اين سيم جوشها جوشكاري قوسي گاز خنثي با الكترود تنگستن روي ورق هاي آلومينيمي انجام شد كه نتايج بدست آمده از تست هاي مكانيكي جوشها يك افزايش بسيار زيادي را در استحكام كششي و سختي جوشها نشان داد. همچنين توزيع نانو نانو صفحات گرافن در پودرهاي آلومينيم و جوشهاي حاصله به كمك ميكروسكوپ الكتروني مورد ارزيايي قرار گرفت كه هيچ گونه آگلومره شدني از نانو صفحات گرافن مشاهده نگرديد.
در اين اختراع سيم جوشهاي كامپوزيتي آلومينيم/نانو لوله كربني جهت بهبود خواص مكانيكي جوش هاي حاصله از جوشكاري تيگ ورق هاي آلومينيم طراحي و ساخته شده است. براي ساخت اين سيم جوشها در ابتدا پودر اتمايز شده آلومينيم با درصدهاي مختلفي از نانو لوله هاي كربني چند جداره به روش آسياب سياره اي با انرژي بالا به صورت كاملا يكنواخت و همگن در زمينه پودر آلومينيم توزيع و پراكنده شد كه اين عمليات تحت پوشش گاز آرگون انجام گرفت تا از اكسيداسيون پودر آلومينيم جلوگيري گردد. در مرحله بعدي پودرهاي آسياب شده تحت فشار و پرس قرار گرفته و سپس در دمايي نزديك به نقطه ذوب آلومينيم اكستروژن گرم شده و از يك قالب با قطر پايين تر عبور كرده و سيم جوش ها توليد گرديد. در مرحله پاياني با اين سيم جوشها جوشكاري تيگ روي ورق هاي آلومينيمي انجام شد كه نتايج بدست آمده از تست هاي مكانيكي جوش ها يك افزايش بسيار زيادي را در استحكام كششي و سختي جوشها نشان داد. همچنين توزيع نانو لوله هاي كربني در پودرهاي آلومينيم و جوشهاي حاصله به كمك ميكروسكوپ الكتروني مورد ارزيايي قرار گرفت كه هيچ گونه آگلومره شدني از نانو لوله كربني مشاهده نگرديد.
دستگاه توليد ساچمه، گلوله و پودر با استفاده از نيروي گريز از مركز
با توجه به مشكلات موجود در بهره برداري از آسيابهاي با معماري موجود جهت خردايش ذرات فلزي و معدني بسيار سخت، موضوع اين اختراع طراحي و ساخت يك دستگاه آسياب دو غلطكي با معماري جديد به همراه غلطك هاي با آلياژ ضد سايش ويژه مي باشد. از جمله مزاياي اين دستگاه مي توان به هزينه تعمير و نگهداري پايين، قابليت خود تنظيمي فاصله غلطك ها، راندمان بالاتر، ايمني و حفظ سلامت سطحي غلطك ها، زمان تنظيمات و خارج از سرويس بودن كمتر آن اشاره كرد.
اين دستگاه داراي دو خط كش كه به صورت عمود بر يكديگر طراحي شده است، مي باشد. به طور كلي 3 قطعه بر روي يك خط كش 40 تا 50 سانتي قرار ميگيرند. اين خط كش طولي از وسط هر 3 قطعه عبور ميكند اما قطعه پاييني ثابت است. قطعه پاييني دستگاه داراي دو بازوي 5 سانتيمتري به طرفين و ثابت است. وجود بازو در دو طرف قطعه براي اين است كه بتوان براي هر دو پا استفاده كرد. دوقطعه بالايي دستگاه متحرك مي باشند كه قطعه بالايي دستگاه دقيقا هماننده قطعه پاييني دستگاه طراحي شده است. در نهايت قطعه مياني دستگاه كه خط كش بر روي آن نصب شده است كه عمق قوس را مي سنجد. اين خط كش بر روي عميق ترين بخش تيبيا براي ارزيابي عمق قوس تنظيم ميشود. خط كش طولي ميزان طول تيبيا را ميسنجد و خط كش عرضي عمق آن را ميسنجد. قطعه پاييني بر روي قوزك داخلي، قطعه بالايي بر روي لبه داخلي بخش داخلي طبق تيبيا و خط كش عرضي بر روي عميق ترين بخش تيبيا قرار ميگيرند. حال دو عدد اين دستگاه به ما ميدهد. يكي طول تيبيا و ديگري عمق قوس تيبيا كه با استفاده از فرمول زير به درجه تبديل مي شود. Ө=4arc tan (2H/L)
ميله الماسه چرخشي برش سنگ با حركت خطي رفت و برگشتي مشكل فني سيستمهاي پيشين: \tدورريز بالاي سنگ \tمحدوديت طرحهاي اجرايي \tكيفيت پايين اجراي طرحها از نظر ظرافت بدليل ارتعاش زياد سيم بكسلهاي سگمنتدار \tپارگي سيم بكسلهاي سگمنتدار حين برش اساس راه حل ارائه شده در اين اختراع استفاده از ميله الماسه چرخان و برش سنگ به صورت پروفيل طولي ميباشد. ازجمله كاربردهاي آن برش سنگ در ابعاد مختلف، ابزارزني سنگ، ايجاد طرحهاي يكپارچه و مجسمهتراشي ميباشد. آخرين سيستم مشابه اختراع مذكور، برش با استفاده از سيمبكسلهاي سگمنتدار محدود به حركت خطي ميباشد؛ در حاليكه اختراع جديد با حركت دوراني و خطي توامان ميله الماسهي يكپارچه ، سرعت برش بالاتري را با صرف انرژي كمتر فراهم ميكند. يكپارچگي ميله الماسه، نياز به استفاده از حجم بالاي الماس را برطرف نموده و در برابر پارگي مقاوم ميباشد. در اين اختراع بدليل سادگي سيستم عملكرد و جايگزين نمودن ميله به جاي سيمبكسل، امكان مهار ارتعاش ميله هنگام برش فراهمشده كه اجراي طرحهاي ظريف را امكانپذير ساخته است. حذف قطعات استهلاكي سيستمهاي پيشين باعث كاهش تعمير و نگهداري و مصرف انرژي گرديده است. عمر مفيد الماسهها به دليل امكان خنك كاري با آب در طول ميله افزايش مييابد.
نحوه كاركرد دستگاه به اين صورت است كه ابتدا ضايعات كارتن روي شيب 30 درجه ريخته ميشود كه به سمت خرد كن سرازير شده كه به محض رسيدن به دهانه خرد كن بر اثر حركات دوراني رو به پايين محور اصلي ضايعات كاتن را رو به پايين كشيده و در اثر درگيري بين تيغه هاي متحرك وثابت دال بر ضايعات كارتن به تكه هاي كمتر ازcm 12 قيچي ميشود كه مستقيم بين فضاي خالي مارپيچ ميريزد ماردون هم كه حركات دوراني رو به بالا دارد بار خرد شده را به آرامي به سمت بالا انتقال ميدهد و به محض رسيدن به دهانه بار ريز شروع به ريختن ميكند كه گام آخر هم به صورت برعكس در حال چرخش ميباشد و به سمت مرحله بعدانتقال پيدا ميكند دستگاه فوق قابليت خرد كردن وانتقال ساعتي 400 تا 600 كيلو گرم ضايعات كارتن را دارد كه با كمي تغييرات طراحي در ابعاد بزرگتر اين رقم را ميتوان به ساعتي 1500 كيلو گرم رساند. نظر به فرموده مقام معظم رهبري مبني بر سال اقتصاد مقاومتي توليد و اشتغال كليه مواد اوليه ابزار و ادوات براي ساخت دستگاه كاملاً بومي ميباشد.
خالص سازي و جداسازي بر اساس اندازه ي نانوذرات يكي از چالش ها ومعضلات مهم و عمده در آماده سازي و تهيه ي مواد خوش تعريف جهت مطالعات و كاربردهاي بنيادي است. اگرچه روش هاي زيادي براي سنتز نانوذرات توسعه داده شده كه اجازه ي تهيه ي نانوذراتي با ابعاد هسته و عامليت سطحي متفاوت را مي دهند، اما هنوز چالشي ممهم و عمده در توسعه ي استراتژي هايي براي تهيه نانوذراتي با درجه ي بالايي از خلوص ( براي مثال عاري از ليگاندها، نمك ها و مواد شروع كننده اضافي) و چندپاشندگي پايين وجود دارد. ديافيلتراسيون روشي است كه از غشاءهاي اولترافيلتراسيون جهت حذف كامل، جايگزيني يا كاهش غلظت نمك ها يا حلال ها از يك محلول شامل پروتئين ها، ليپيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و ساير بيومولكول ها استفاده مي كند. در اين فرآيند از فيلترهاي غشايي قابل نفوذ )متخلخل( جهت جدايي اجزا، از محلول ها و سوسپانسيون ها بر اساس اندازه مولكول ها استفاده مي شود. غشاء اولترافيلتراسيون مولكول هايي را كه از منافذ غشاء بزرگتراند نگه مي دارند در حالي كه مولكول هاي كوچكتر مانند نمك ها، حلال ها و آب كه قابليت نفوذ آنها 100% است، آزادا نه از ميان غشاء عبور مي كنند. روش ديافيلتراسيون پيوسته كه همچنين ديافيلتراسيون حجم ثابت نيز ناميده مي شود، شامل شستشوي نمك هاي بافر اصلي يا ديگر گونه هاي با وزن مولكولي كم است كه در مايع غليظ شده )نمونه( وجود دارند توسط اضافه كردن اب يا يك بافر جديد به مايع غليظ شده با نرخي برابربا نرخ توليد مايع صاف شده. در اينجا ما از اين روش براي خالص سازي نانوذرات قابل حل در آب استفاده مي كنيم.
خلاصه اي از توصيف اختراع : عمومآ اندازه گيري هاي آزمايشگاهي مبتني بر اطلاعات ارسالي از حسگر ها مي باشند كه بنا بر شرايط فيزيكي دستگاه در محيط هاي متحرك و آلوده به نويز و اغتشاش نصب مي گردند. به اين ترتيب مقادير داده ها حتي پس از پردازش هاي زياد نيز با مقادير واقعي تفاوت دارند. بر همين اساس ايده استفاده از نظريه تركيب اطلاعات سنسوري براي كاهش نايقيني هاي موجود مطرح و به كار گرفته شد. دستگاهي ساخته شد كه توانايي كاهش اثر نويز و اغتشاش را در اندازه گيري ميزان اكسيژن محيط دارا بوده و با صرفه جويي در هزينه، داده هاي دقيق تر و با قابليت اطمينان بيشتري را بدست مي دهد. اين دستگاه با استفاده از الگوريتم هاي تركيب اطلاعات سنسوري و روشهاي پردازش سيكنال اطلاعات دريافتي از حسگر ها را پردازش كرده و آنها را به داده هايي دقيق تر و مقاوم تر در برابر نويز و اغتشاش تبديل مي كند.جهت اطمينان از صحت عملكرد دستگاه اندازه گيري جديد، اين دستگاه بر روي ميلي بيو راكتوركه اخيرا در كشور طراحي و ساخته شده و به ثبت رسيده است و مورد بسيار مناسبي به لحاظ وجود اغتشاش و نويز بالا در محيط اندازه گيري سنسور ها مي باشد نصب و با موفقيت آزمايش گرديده است.
موارد یافت شده: 14