لیست اختراعات با مالکیت
رسول ملك فر
9 عدد
دستگاه لايه نشاني بخار شيميايي تركيبي حرارتي- سيم داغ مدوله زماني توان با توجه به نياز هاي مورد نظر در زمينه لايه نشاني و پوشش دهي از فاز بخار بر زيرلايه هاي متنوع طراحي و ساخته شده است. دانش اساسي طراحي و شبيه سازي و ساخت اين نوع از سيستم در حوزه فيزيك و شيمي مي باشد به طوري كه مجموعه دانش پايه ترموديناميك، خلا، انتقال حرارت و جرم، لايه نازك و غيره را دارا بوده و قابليت كاربرد در حوزه هاي متنوعي چون فيزيك لايه هاي نازك، مواد، نانوساختارها، شيمي، مهندسي شيمي و غيره را دارد. اين دستگاه با هدف افزايش كارايي ها و رفع معايب سيستم هاي منفرد سيم داغ (HFCVD) و حرارتي (TCVD) و متعاقبا افزايش بهره وري با استفاده از اعمال توان دوره اي در طي زمان توسط منبع تغذيه، ساخته شده است. بدينوسيله قابليت و كارايي اين دستگاه بواسطه حذف سيستم گرمايش مجزاي، افزايش سطح مقطع برخوردي جهت توليد گونه هاي فعال مورد نياز، قابليت همزماني انجام فعاليت هاي دو نوع سيستم TCVD و HFCVD، چالاكي بالاتر و هزينه هاي بسيار كمتر از مزاياي خاص اين دستگاه است.
منبع تغذيه سيستم پوششدهي از فاز بخار شيميايي سيم داغ، به صورت خاص براي سيستم پوششدهي از فاز بخار شيميايي سيم داغ (HWCVD)ساخته شده است كه اساسا دانش اين نوع سيستم در رشته فيزيك گرايش اتمي ميباشد اما از زمينه هاي فني الكترونيك و برق نيز بهره برده شده است. مشكل اصلي و اساسي در زمينه منبعهاي تغذيه موجود براي دستگاههاي پوششدهي، منحصر به فرد بودن هر نوع سيستم پوششدهي متناسب با نوع و طراحي خاص خودش ميباشد. اين اختراع، قادر به اعمال توان الكتريكي به يك سيستم پوششدهي HWCVD، بوده و مقدار توان اعمالي خود را به درستي و متناسب با جنس و شرايط فيزيكي مصرف كننده كنترل مينمايد. اين دستگاه توان حداكثري 10 كيلووات را تامين مي نمايد و داراي صفحه نمايشگر لمسي و قابليت برنامه ريزي به صورت دلخواه مي باشد. اين اختراع عملا قابليت راه اندازي سيستم پوشش دهي HWCVD را به شكل بسيار مناسبي ارائه داده است و در اصل بدون هيچ گونه مهندسي معكوس يا الگوبرداري و غيره از هيچ نوع منبع تغذيه ديگري اعم از ساير سيستمهاي پوشش دهي و يا هر نوع منبع تغذيه ديگري، توانسته است به خوبي وظايف محوله را انجام دهد.
محفظه خلا دما بالاي دستگاه پوشش دهي الماس HWCVD جهت فراهم نمودن بستر لازم در فرآيند پوشش دهي و لايه نشاني در محيط خلا به كار مي رود. اين محفظه قادر به تامين شرايط پايدار و ايمن براي كار بوده و از جنس استيل طراحي و ساخته شده است. اين محفظه دوجداره و با طراح مناسبي است كه قادر به تحمل دماهاي بالا تا حدود 900 درجه سانتيگراد بوده و از طرفي ميزان خلا تا محدوده خلا بالا (5-10 تور) را فراهم مي نمايد.
خشك كن فوق بحراني مجهز به المان سرد كننده ترموالكتريك و دريچه بازديد، يك سيستم خشك كاري با طراحي جديد در جهت بهبود عملكرد و كنترل پذيري فرآيند خشك كاري فوق بحراني است.در اين دستگاه انتقال دي اكسيد كربن مايع از مخزن آن (كپسول) به محفظه حاوي نمونه (سلول) بدون پمپ و تنها با ايجاد يك اختلاف دما بين سلول و كپسول انجام مي شود. به نحوي كه سلول خشك كاري به يك سرد كننده ترموالكتريك مجهز شده است و با خنك كردن سلول عامل شارش سيال مي گردد. اين تغيير در طراحي، نه تنها كنترل پذيري فرآيند خشك كاري را دو چندان مينمايد بلكه از لحاظ ايمني نيز ارجح است. بعلاوه در اين اختراع به جاي دريچه هاي شيشه اي گران قيمت و پر خطر معمول يك دريچه بازديد نوآورانه و با طراحي بسيار ساده و مجهز به شيشه هاي پليمري براي سلول تعبيه شده تا ضمن تحمل فشار هاي بالا تصويري از وضعيت درون سلول را براي كاربر به طور ايمن فراهم كند.
اين اختراع شامل دو بخش است: بخش اول: استفاده از نانو لوله هاي كربني به عنوان قالب براي ساخت نانولوله ها و نانوميله هاي مواد مختلف است. اين فناوري در پيامد خواص اپتيكي، مكانيكي، رسانندگي، حرارتي و ... نانولوله هاي كربني مي باشد كه مي توان به سادگي نانولوله ها و نانوميله هاي مواد مختلف را ساخت. (براي ساخت نانومواد مختلف نياز به موادي است كه اتصال بين نانولوله هاي كربني و ماده مورد نظر را برقرار كند.) بخش دوم: استفاده از قالب مذكور براي ساخت نانولوله هاي سيليكاتي است كه به شرح زير مي باشد: ابتدا سيليكا را با استفاده از روش شيميايي سل - ژل بر روي نانولوله هاي كربني تحت پوشش قرار داده كه موجب توليد نانوكامپوزيت شده و در ادامه نمونه حاصل را در درون كوره در دماي 600 درجه سانتي گراد قرار داده كه در اين دما كربن موجود در نانولوله هاي كربني اكسيد شده كه در نتيجه نانولوله هاي سيليكاتي حاصل مي شود كه اين فرآيند براي مواد مختلف يكسان است.
دراين جا با بكارگيري فرايند الكترواسپين كه تركيبي از روش هاي شيميايي بخش هاي الف و ب وج و فيزيكي بخش د است و همچنين يكي از روش هاي توليد نانو ساختارها يك بعدي در حوزه فناوري نانو مي باشد نانو فيبرهاي پليمري پلي اتيلن اكسيد و كامپيوزيت پليمري پلي اتيلن اكسيد و اكسيد روي كه به دليل داشتن خواصي چون ناحيه سطحي بالا بالا بودن سطح بر هم كنش انعطاف پذيري و كشساني كاربردهاي فراواني از حوزه هاي مختلف صنعتي از جمله در سلول هاي خورشيدي حسگرهاي ماورا بنفش و فيلتر كردن تابش ماورا بنفش دارند توليد شده اند و صحت توليد آنها با روش هاي استاندارد طيف سنجي رامان طيف سنجي ماورا بنفش مرئي فرو سرخ تصوير برداري ميكروسكوپ الكتروني روبشي و عبوري در دانشگاه تربيت مدرس بررسي و مورد تاييد واقع شده اند.
موارد یافت شده: 9