لیست اختراعات با مالکیت
سعيد پورمهديان
11 عدد
اين اختراع پيرامون تهيه پودر رنگي مورد مصرف در فرايند فالبگيري خميري است. اين پودر مخلوطي از رزين پايه PVC سنتز شده به روش هاي سوسپانسيوني و امولسيوني است كه با اجزاي گوناگون ديگري همچون نرم كننده، پايداركننده هاي نوري و حرارتي، عامل رنگي، آنتي اكسيدانت، پركننده معدني و جاذب UV مخلوط شده است. اختلاط اين اجزا از روشي به نام اختلاط خشك صورت مي گيرد كه در آن مواد اوليه و محصول نهايي بصورت پودر خشك با جريان آزاد مي باشند.
عنوان اختراع: سنتز هيدروژل سوپرجاذب 2- اكريل آميد۲- متيل پروپان سولفونيك اسيد (AMPS) به روش پليمريزاسيون رسوبي اين اختراع در خصوص تهيه هيدروژل بر پايه مونومر AMPS ميباشد كه از طريق فرآيند پليمريزاسيون رسوبي براي نخستين بار انجام شده است. در اين روش مونومرهاي AMPS درون تركيب حلال هاي اتانول/بوتانون و در حضور عامل شبكه اي كننده متيلن بيس اكريل آميد (MBAA) و شروع كننده آزوبيس ايزو بوتيرو نيتريل(AIBN) درون راكتور مجهز به همزن مغناطيسي ريخته و در دماي 60-75 درجه سانتي گراد پليمريزه شده و در انتها رسوب موجود در راكتور خارج شده و با حلال بوتانون با دستگاه التراسونيك پخش و مونومرهاي واكنش نداده و پليمرهاي خطي حل شده درون حلال، با قرار دادن نمونه درون دستگاه سانتريفيوژ از ذرات جدا مي شوند.سپس هيدروژل هاي خالص سازي شده درون پتري ديش ريخته شده و در آون خلاء بدون دما خشك مي شوند. اين هيدروژل ها به دليل ماهيت يوني، پايداري در شرايط pH متغير محيطي و دارا بودن ذرات هموژن، در دسته هيدروژل هاي سوپرجاذب هاي بسيار مناسب قرار مي گيرند كه مي توانند به عنوان مسدودكننده نواحي متخلخل در چاه هاي نفت، مورد استفاده قرار گيرند.
با توجه به اهميت صرفه جويي آب و حفظ منابع آبي زير زميني ارائه روشي كه بتواند در اين امر ما را ياري نمايد سودمند و مفيد ميباشد. از طرف ديگر استفاده بيش از حد از كودهاي شيميايي به صورت سنتي باعث آلودگي هاي زيادي در محيط زيست بخصوص آب هاي زيرزميني و خاك شده است كه اهميت بهينه كردن و كاهش مصرف بي رويه اين كودها را نشان مي دهد. آب و كودهاي شيميايي دو عاملي هستند كه در رشد و نمو نقش كليدي ايفا ميكنند، قرار گرفتن مستمر اين دو عامل در كنار بذر و ريشه ميتواند رشد و نمو بيشتر آن را در پي داشته باشد. استفاده از نانو هيدروژل هاي اختراعي اين گروه، مي تواند باعث صرفه جويي در مصرف آب، كاهش ميزان مصرف كود، جلوگيري از اتلاف كودهاي محلول در آب، افزايش باروري زمين كشاورزي، كاهش هزينه هاي توليد هيدروژل ها چه از لحاظ سرعت توليد و چه از لحاظ مواد اوليه و مهمتر از همه جلوگيري از آلودگي آبهاي زيرزميني و خاك شود. چنانچه بخواهيم انواع سموم و آفت كش ها، ديگر مواد مغذي مورد نياز و ... را هم به شرحي كه ذكر شد در اين محصول بارگزاري نماييم، علاوه بر صرفه جويي در مصرف وقت و هزينه و كاهش آلودگي ها و خطرات زيست محيطي ذكر شده مي توان كيفيت محصول نهايي را نيز به اندازه مطلوبي افزايش دهيم.
در اين تحقيق ابتدا بطري آب معدني ضايعاتي آسياب گرديد و به پرك تبديل شد. پركهاي حاصله تحت واكنش گلايكوليز در حضور كاتاليزور استات منگنز و نسبت مولي متفاوت دي اتيلن گلايكول (DEG) بر محدوده ي دمايي 190 تا 210 درجه سانتي گراد و فواصل زماني متفاوت تجزيه گرديد. آزمون آناليز گروههاي انتهايي جهت تعيين ارزش هيدروكسيلي نمونه ها صورت گرفت. از روي نتايج حاصل، ميزان پيشرفت واكنش و متوسط عددي جرم مولكولي و توزيع آن، تحت آزمون كروماتوگرافي ژل تراوايي (GPC) قرار گرفتند. نمونه بهينه در مرحله گلايكوليز از مقايسه ي نتايج آزمون هاي فوق انتخاب شد. در مرحله ي بعد، نمونه ي بهينه ي بدست آمده از مرحله ي قبل با متوسط عددي وزن مولكولي Mn=650g/mol با پلي كاپرولاكتون از طريق واكنش حلقه گشا روي گروههاي انتهايي هيدروكسيل اليگومرهاي PET در دماي 150C و كاتاليزور DBTL و نسبت مولي مختلف از پلي ال / پلي كاپرولاكتون واكنش پليمريزاسيون را انجام دادند تا به به صورت محلول در حلال هاي آلي در آيند و رفتار ترموپلاستيك از خود نشان دهند. در مرحله ي بعد پلي يورتان ها از واكنش پلي استر اليگومرهاي مرحله ي قبل با هگزا متيلن دي ايزوسيانات HMDI در دماي 80C و كاتاليزور DBTL و نسبت هاي مولي مختلف از NCO/OH در مدت زمان 4 ساعت سنتز شدند. ساختار شيميايي اين پلي يورتان ها از طريق آزمون FT-IR مورد بررسي قرار گرفته است. خواص حرارتي پلي يورتان ها نيز از طريق TGA,DSC مورد بررسي قرار گرفته است. Tg اين پلي يورتان ها در محدوده ي 38/2c- تا 19/7c- قرار دارد كه بيانگر رفتار الاستومري در دماي محيط مي باشد. پلي يورتان هاي سنتز شده از ضايعات PET داراي دما تخريب بالا در محدوده ي 180C تا 210C مي باشد كه داراي خواص حرارتي مناسب هستند.
تهيه امولسيون آبي رزين آلكيد با پايداري فيزيكي و شيميايي
در صنايع پليمر جهت توليد يكي از پر مصرف ترين پليمرهاي جهان به نام پلي اتيلن فرايندهاي مختلفي با پيشرفت تكنولوژي ارائه گرديده است و كماكان به علت اهميت وافر اين پليمر و توانايي هاي ويژه آن محققين بسياري در حال تحقيق در ايجاد نوآوري و توليد گونه هاي جديد با كاربردهاي جديد از اين پليمر هستند در صنعت توليد اين پليمر كاتاليست هاي مختلفي همچون پراكسيدها، زيگلارناتا و متالوسن ها استفاده مي گردند. كاتاليست هاي زيگلرناتا و متالوسن از سالهاي دور تاكنون در حال تغيير و رو به بهبود مي باشند. ولي يك مشكل اساسي آنها حساس بودن به عوامل طبيعي مثل اب و اكسيژن مي باشد كه اين كاتاليست ها در مقابل اين عوامل سريعا تجزيه شده و خاصيت و فعاليت خود را در جهت تبديل مونومر به پليمر از دست مي دهند و بالطبع اين كاتاليست ها توانايي پليمريزاسيون مونومرهاي قطبي و يا توليد كوپليمرهاي مونومرهاي غير قطبي و قطبي را ندارند. با ظهور كاتاليست هاي گروه انتهايي فلزات واسطه كه كاتاليست هاي مورد تحقيق نيز يك شاخه از اين دسته كاتاليستها هستند. مشكل حساسيت و عدم توانايي پليمريزاسيون و كوپليمريزاسيون مونومرهاي قطبي و غير قطبي حل گرديد. لذا بعيد نيست كه در آينده اي نه چندان دور اين كاتاليست ها جايگزين ZN و متالوسن ها شوند.
موارد یافت شده: 11