لیست اختراعات با مالکیت
عباس بهجت
3 عدد
اندازه گير لحظه اي انرژي باريكه الكتروني با استفاده ليزر CO2 و ليزر He-Ne از وسايل كاربردي در فيزيك است كه انرژي باريكه الكتروني را در بازه 2-12 MeV نشان مي دهد. براي اندازه گيري انرژي باريكه هاي الكتروني روش هاي گوناگوني وجود دارد. معروفترين اين روش ها بهره گيري از قرائت دز-عمق مواد معين با استفاده از فيلم هاي دزيمتري است. اين نمودارها با استانداردهاي پيشنهادي مقدار انرژي باريكه به صورت غيرآني فراهم مي نمايد. اما در اندازه گير لحظه اي انرژي باريكه الكتروني با استفاده ليزر CO2 و ليزر He-Ne روش استانداردي مبتني بر بررسي منحني توزيع دز-عمق به كار برده مي شود با اين تفاوت كه در اين روش اندازه گيري انرژي باريكه الكتروني به صورت لحظه اي است و ديگر نيازي به استفاده از فيلم هاي دزيمتري گران قيمت نيست. در اين عنصر اختراعي لايه هاي نازك سيليكاتي به عنوان مواد شاهد قرائت شونده، ليزر He-Ne به عنوان قرائتگر و ليزر CO2 به عنوان احياكننده ماده شاهد به كار برده مي شوند. تعيين ابعاد جعبه يا محصولي كه بايد در بازه دز جذبي معين پرتودهي شوند، بررسي پارامترهاي كليدي در مطالعات هسته اي همچون عمق نفوذ، دز جذبي و همچنين انرژي آستانه فرايندها از كاربردهاي مهم اين وسيله است.
دستگاه استخراج اسانس ميكروويو مجهز به سلول گمانه و ليزرHe-Ne از وسايل كاربردي در فيزيك است كه علاوه بر توليد اسانس، پايش كيفيت ذرات خروجي از دستگاه را براي افزايش خلوص انجام مي دهد. براي استخراج اسانس گياهان روشهاي گوناگوني وجود دارد. امروزه معروفترين اين روشها بهره گيري از تقطير ميكروويو است كه با استفاده از امواج ميكروويو و چگالنده هاي مناسب اسانس گياهان تهيه مي شود. اين سامانه ها معمولا بدون پايش ذرات خروجي و گاهي با استفاده دستگاه هاي گران قيمت اسپكتروسكوپي داراي كنترل كننده هستند. اما دستگاه استخراج اسانس ميكروويو با استفاده از سلول گمانه و ليزر He-Ne روش استانداردي مبتني بر اندازه گيري و پايش گري اسانس خروجي براي افزايش بهره وري به دست مي¬دهد با اين تفاوت كه بدون نمونه برداري، ذرات خروجي به صورت لحظه اي آشكارسازي و براي خالص سازي جدا مي گردند. در اين عنصر اختراعي، سلول گمانه Uشكل به عنوان ظرف نمونه و ليزر He-Ne به عنوان قرائتگر غلظت ذرات و هشداردهنده جداسازي ذرات جديد با استفاده از بررسي تغييرات طيف عبوري ليزر در فصل مشترك محيط دوفازي به كار برده مي شوند. كاهش مصرف آب و تغليظ آني در توليد اسانس هاي گياهان معطر و دارويي بدون دخالت انسان از مزاياي اين دستگاه است.
براي بازرسي و اسكنينگ از دستگاه هاي استفاده مي شود كه در آن از پرتوهاي x استفاده مي شود. اين دستگاه هاي رايج محدوديت هاي مثل عدم امكان ابعاد بزرگ و دروازه هاي بازرسي و بالا بودن قيمت تمام شده مي باشد. دستگاه هاي شتابدهنده الكترون جهت توليد پرتوهاي ذره اي والكتروني استفاده مي شود. يكي از محصولات جانبي اين پرتوهاي الكتروني مي تواند پرتو x باشد. به علت انرژي هاي متنوع شتابدهنده مي توان رنج وسيعي از پرتوهاي x را ايجاد نمود و از آن براي ساخت دروازه هاي بازرسي كمك گرفت.
موارد یافت شده: 3