لیست اختراعات با مالکیت
عباسعلي مطلبي
5 عدد
توليد ماده غذايي سالم يكي از مهمترين دغدغههاي موجود در صنعت غذاست. امروزه مصرف كنندگان خواهان غذايي هستند كه حداقل فرآوري روي آن انجام شده باشد و عاري از انواع ميكروارگانيسم، ماده افزودني و مواد نگهدارنده بوده و در عين حال داراي طول عمر بيشتري باشد ،گزارشهاي متعددي از بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي آلوده به پاتوژن هاي شايع وجود دارد كه در بين باكتري هاي پاتوژن غذائي از نظر شيوع استافيلوكوكوس ارئوس از لحاظ ميزان شيوع بعد از سالموتلا دومين عامل مسمويت غذائي محسوب مي گردد. در اين پژوهش سنسوري برپايه اتصال آنتي بادي باكتري به نانو پارتيكل استفاده شد ،توسط نانو ذرات سيليكاي با سايز متوسط 10 نانومتر كه بصورت پودر جامد مي باشند با برند نوترينو به عنوان پايه جذب براي تشخيص توكسين باكتري استفاده ، سپس سوسپانسيون حاصل از نانوسيليكاي عامل دار متصل به آنتي بادي باكتري را در مجاورت نمونه هاي آب مقطر آلوده به توكسين باكتري استافيلوكوكوس ارئوس با غلظت 3_10قرار داده تا در صورت وجود توكسين در نمونه ، اتصال بين آنتي ژن توكسين با آنتي بادي انجام بگيرددر نهايت بوسيله اسپكتروفتومتري ميزان جذب نوري جهت اتصال آنتي ژن به آنتي بادي متصل به پارتيكل سنجيده شد كه نتايج بدست آمده حاكي ا زآن است كه تا رقت4- 10 قابل رديابي مي باشد ، همچنين حساسيت سنسور تا 60روزگي مورد آزمون قرارگرفت و بعد از زمان مذكور رو به كاهش قرار گرفت.
به منظور تشخيص نگهداري گوشت در شرايط مناسب دمايي در قصابيها و شناسايي گوشت عودت داده شده از گوشت تازه كيت تشخيص سريع پوترسين و كاداورين به عنوان عوامل شاخص فساد گوشت طراحي شده است. براي دستيابي به اهداف آزمون، به لحاظ حساس بودن و فساد شيميايي گوشت و هم به لحاظ پيچيدگي و نياز به تجهيزات و زمان طولاني در كنترل روزمره چنين شاخصي در گوشت با مشكلاتي مواجه است. در كيت ساخته شده در اين پروژه، از يك محلول عصاره گيري بهينه (هيدروكلريك اسيد 1/0 مولار) براي آزاد كردن آمينهاي بيوژن از نمونه گوشت و محلول واكنشگر نيترو اسيد 01/0 مولار براي تبديل عوامل بيوژن به شكل قابل شناسايي و همچنين از محلول معرف شيميايي هيدروكسي نفتول به عنوان عامل كليدي در تشخيص مقادير اندك عوامل فساد گوشت استفاده شده است. گوشت آلوده پس از غوطه وري در محلول عصاره گيري در حضور عوامل واكنشگر به عوامل قابل تشخيص تبديل مي شود كه در گام بعدي با معرف آروماتيكي بصورت رنگي درخواهد آمد كه مبناي تشخيص خواهد بود. كليه محلولها، واكنشگرها و معرف هاي تعبيه شده در اين كيت بصورت فرموله شده در دوز بهينه داخل ظروف مخصوص در داخل كيت وارد شده است. براي اين كار حجم گوشت برداشتي با اسكالپل تعبيه شده در كيت حداكثر 5 گرم ميباشد كه مقدار بهينه آن در ويال مخصوص آزمايش وارد خواهد شد. در برگه راهنمايي كه براي استفاده از اين كيت تدوين شده است، مقدار مصرف (تعداد قطره و حجم) هر يك از عوامل عصاره گيري، واكنشگرها و معرف رنگي جهت راهنمايي كاربر درج شده است. اين كيت براي تشخيص پوترسين و كاداورين در گوشت قرمز براي ارزيابي تازگي گوشت براي اولين بار طراحي و معرفي مي شود.
1- شير خوراكي به علت حرارت زياد در دماي پاستوريزاسيون بسيار ياز پروتئين هاي خود را از دست مي دهد. 2- روغن ماهي منبع غني از پروتئين كه بعد از استخراج به شير افزوده شده و اين كمبود را جبران مي نمايد. 3- سبب بهبود كيفيت شير شده. 4- سبب افزايش زمان ماندگاري شير مي گردد. 5- در بو و طعم شير هم بسيار تأثيرگذار مي باشد. در اين اختراع استخراج روغ ماهي انجام يافته و پس در سه مرحله به شير خوراكي تهيه شده افزوده مي گردد و از لحاظ لوگانوپتيك درصد 3/5 درصد مورد تأييد آزمايشي قرار گرفت. ادعا: غني سازي شير با پروتئين ماهي كه غني از پروتئين حيواني مي باشد.
استفاده از الكترودهاي انتخابي امروزه به سرعت رو به افزايش است و لذا شاهد استفاده گسترده از اين الكترودها در شيمي، زيست شناسي، داروسازي، محيط زيست، تصفيه آب، كشاورزي، صنايع غذايي و ...هستيم. از الكترودهاي يون گزين به طور مستقيم يا غيرمستقيم براي اندازه گيري گونه اي كه به آن حساس اند استفاده مي شود. در اين پژوه براي اولين بار يك ميكروسنسور حساس و گزينش پذير براي اندازه گيري توكسين استاف طراحي مي گردد و از آن به عنوان يك سنسور حساس براي رديابي يك توكسين مهم در مواد غذايي در سطح نانومولار در محيط ابي طراحي مي شود. پتاسيم تتراكيس (پارا -كلروفنيل) بورات (KTpClPB ) ، نيتوبنزن (NB)، دي بوتيل فتالات (DBP)، بنزيل استات (BA)، نيتروبنزن (NB)، پلي وينيل كلرايد (PVC) با وزن مولكولي نسبي بالا و تتراهيدروفوران (THF) از جمله مواد شيميايي خواهند بودو كه از شركت شيميايي مرك خريداري خواهد شد و براي ساخت غشاميكرو سنسور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. جنس بدنه ميكروالكترود نيز حسب پاسخ دهي بهتر، از جنس طلا يا گرافيت خواهد بود كه در غلافي از لوله كاپيلاري به شكل يك ميكرو واير محبوس خواهد شد. (37، 31) همچنين در تمام مراحل از آب مقطر 2 بار تقطير شده، بدون يون استفاده خواهد شد. براي تنظيم pH از محلول هاي رقيق شده اسيد نيتريك و هيدروكسيد سديم استفاده مي شود. براي ساخت ميكروالكترود از يك سيم نازك طلا يا يك ميكرو ميله گرافيت كه در يك لوله كاپيلاري شيشه اي نرم كاملا عايق بندي شده بود استفاده خواهد شد. سپس كاپيلاري محتوي ميكرو سيم طلا يا ميكرو ميله گرافيت به صورت عمود بر طول آن برش زده شد و سطح مقطع بسيار كوچكي از طلا جهت ايجاد پوشش غشا در دسترس قرار گرفت. با استفاده از اپوكسي نقره تماس الكتريكي الكترود در مدار خارجي فراهم گرديد. قبل از انجام ازمايشات، سطح الكترود به مدت يك دقيقه با كاغذ كربوراندم بسيار نرم و سپس به مدت ده دقيقه با الوميناي 0/3 ميكرومتري سائيده و جلادهي شد. پس از اين كار، الكترود در محيط آب مقطر در معرض امواج ماوراي صوت قرار خواهد گرفت و در ادامه در تماس با هوا خشك خواهد گرديد. (41، 33) به منظور تهيه غشا، وزن مشخصي پودر PVC، مقدار معيني از يونوفر، مقداري افزودني يوني KTpClPB را همراه با مقداري پلاستي سايزر NB مخلوط كرده، سپس مخلوط را در حجم معيني حلال THF در يك بشر شيشه اي كوچك با سطح مقطع 2 ساتي متر حل خواهيم كرد. به محلول حاصل اجازه تبخير حلال داده خواهد شد تا يك محلول غليظ روغي همگن به دست آمد. براي تسريع تبخير حلال، به طور ملايم آن را حرارت مي دهيم به طوري كه محلول به جوي نيايد. براي ايجاد غشاي نازك پليمري روي سطح الكترود، از روش فروبردن لحظه اي نوك الكترود در محلول غليظ تهيه شده استفاده مي شود. بدين منظور الكترود آماده شده در مرحله قبل را در داخل محلول وارد كرده تا غشاي پليمري در سطح آن تشكيل شود. غشاي تشكيل شده در ....
واكسن كشته شده VNN (Viral Nervous Necrosis Disease) با استفاده از گرما به همراه ادجوانت Montanide IMS 1312 SEPPIC در بچه ماهيان خاوياري 7 گرمي Acipenser Stellatus Pallas 1771 به عنوان مدل آزمايشگاهي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج آن به تفصيل در فايل توصيف آورده شده است.
موارد یافت شده: 5