لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا سلطاني
2 عدد
خلاصه اختراع : كلاژن به طور گسترده در دنيا مورد استفاده قرار ميگيرد. علاوه بر مصارف بسيار زياد در صنايع غذايي، دارويي، آرايشي- بهداشتي، عكاسي، نساجي، صنايع چسب، كاغذ و مقوا و ...، به دليل ويژگيهاي بيولوژيك منحصربهفرد خود در پزشكي خصوصا در پزشكي بازساختي (Regeneration Medicine) كاربرد زيادي دارد. عصاره پاي مرغ، مملو از ويتامين D، ويتامين A، كلسيم، فسفر، منيزيم و اسيدهاي چرب، همچنين سرشار از مواد غضروفساز از جمله «سولفات كندروئتين» است كه به جلوگيري آسيب هاي غضروفي كمك ميكند. به همين خاطر افرادي كه دچار مشكلات ناشي از كمبود كلسيم، پوكي استخوان، تغييرات آرتروزي غضروفها، نرمي استخوان، شكستگي استخوان و به طور كلي تغييرات ساختماني در استخوانها و نيز اختلال عملكرد عضلاني ناشي از كمبود كلسيم و ويتامينD هستند، را ميتوان با استفاده از اين ماده غذايي درمان كرد. در ايران و در جهان موارد زيادي براي استخراج كلاژن از منابع متفاوت گزارش شده است. اما در اين طرح سعي شده با استفاده از فرآيند مطرح شده، تهيه فرم كريستالي كلاژن با خلوص بالا را بدست آورد. اين فرآيند بدليل هزينه پايين مواد اوليه مصرفي ميتواند صرفه اقتصادي نيز داشته باشد. خلاصه طرز استخراج كلاژن از پاي مرغ 1) حذف مواد زائد شامل پوست و ناخن پاي مرغ 2) شستشو در دماي 50 درجه سانتيگراد 3) حذف قسمتهاي بدون كلاژن شامل تكه هاي استخوان وعبور از صافي 4) قرار دادن ژل در دماي 19 درجه سانتيگراد زير صفر و حذف لايه چربي 5) اضافه كردن حلال اسيد كلريك 2 مولار و سانتريفيوژ 6) اضافه كردن حلال سود 1 مولار 7) ميكس كردن 24 ساعته در دماي 25 درجه سانتي گراد و سانتريفيوژ (به مدت 10 دقيقه در rpm 10000 ) 8) قرار دادن در قيف بوخنر و جدا شدن دو فاز از هم به مدت 24 ساعت 9) اضافه كردن آب دو بار تقطير جهت رسيدن به pH خنثي 10) عبور از فيلتر و قرار دادن در ظروف شيشه اي تيره 11) جمع آوري كريستال هاي سفيد رنگ حاوي كلاژن
طبق امارسازمان بهداشت جهاني حدود ۳۰٪ جمعيت جهان اعم از بزرگسال و خردسال دچار چاقي و اضافه وزن مي باشند و تلاش هاي محققان براي جلوگيري از اين اتفاق بي نتيجه بوده و دراغلب موارد با روي اوردن به داروهاي شيميايي دچار بروزعوارض شديدي ميشوند كه ممكن است صدمات جبران ناپذيري به همراه اورد؛ بنابراين بهترين راه حل براي جلوگيري از اين معضل، اختراع قاشقي مي باشد كه با فرايند خاص خود اقدام به تنظيم تعداد قاشق غذايي كه قبل ازغذا قصد خوردن آن را داريم بكنيم ، سپس بعد از آن شروع به غذا خوردن كنيم؛ دراغلب موارد شخص پس خوردن تعداد قاشق غذاي مد نظر، اقدام به خوردن تعداد قاشق بيشتري ميكند، براي جلو گيري از بروز اين مشكل هنگامي كه شخص اخرين قاشق غذا خود را خورد،قاشق به صورت خودكار ويبره و مي رود و صداي الارم پخش مي شود و اگر شخص اصرار كند تعداد قاشق بيشتري بخورد، قاشق به صورت خودكار و ۱۸۰ درجه به طرف پايين جمع ميشود. همچنين ستون هاي مندرج در داخل قاشق، پيمانه سنج داروهاي مايع مي باشند وهنگامي كه شخص تعداد قاشق مد نظر از داروي خود رامصرف كرد، بوق هشدار و به صدا در مي ايد و ويبره ميرود
موارد یافت شده: 2