لیست اختراعات با مالکیت
محسن مجتهدي
3 عدد
حضور سموم قارچي در غذاي مصرفي انسان و دام موجب آسيب به كبد، كليه، سيستم ايمني، دستگاه توليد مثل و بسياري ديگر از ارگان هاي حياتي مي گردد. سموم قارچي در تمامي مراحل توليد، انبار داري و عرضه مواد خوراكي را در معرض آلودگي قرار مي دهند. بررسي هاي مختلف نشان داده است بيش از 300 نوع سم قارچي غلات و ساير اقلام سبد غذايي انسان و دام را آلوده كرده است. غير فعال كردن و حذف كردن اين سموم از خوراك ها و غذاها كاملا ضروري است. (3→1) β گلوكان بخشي از ديواره سلولي مخمر است كه در اتصال با ساير تركيبات است و توان جذب دامنه اي از سموم قارچي به ويژه آفلاتوكسين و زيرالنون را دارد. در روش نو آورانه حاضر (3→1) β گلوكان ديواره سلولي مخمر نانوايي جدا مي شود و از آن در قالب كاربردي جديد (جاذب سموم) استفاده مي شود. جداسازي در هفت گام پشت سر هم انجام مي شود كه مجموعه اي از اكسيداسيون، فيلتراسيون، شستشو، جداسازي پيوند و عيار سنجي نهايي مي باشند. جامعه هدف (3→1) β گلوكان عموم مردم كه لبنيات مصرف مي كنند، نوزادان شيرخوار، افراد با سيستم ايمني ضعيف به ويژه سالخوردگان و دام هاي در معرض جيره هاي حاوي سموم قارچي خواهند بود.
با توجه به حجم زياد توليد خوراك دام و طيور( بيش از 5ميليون تن در سال)، و همچنين حجم زياد تبليغات براي مواد معروف به پلت چسبان، و نبود دستگاه تعيين كيفيت فيزيكي خوراك پلت شده در داخل كشور، متاسفانه اكثر كارخانه جات و توليد كنندگان كشور بدون در نظر گرفتن اهميت خوراك پلت سالم و مقاوم و بدون داشتن هرگونه اطلاعاتي راجع به كيفيت فيزيكي خوراك دام و طيور اقدام به توليد خوراك مي نمايند. وجود چنين دستگاهي خواهد توانست مشكلاتي را كه در زمينه كيفيت فيزيكي پلت و تاثير آن بر تولد دام و طيور مطرح ميباشد را به طور چشمگيري كاهش دهد. ارائه راه حل: ساخت دستگاهي براي تعيين مقاومت فيزيكي خوراك پلت شده دام و طيور كه بتواند در مدت زمان كم شاخص كيفيت فيزيكي خوراك پلت شده را بدست آورد. طرز كار: روش كار بدين شرح است كه ابتدا 100 گرم نمونه را توزين مي نماييم و در داخل دستگاه قرار مي دهيم. خوراك را براي مدت 45 ثانيه در معرض فشارهواي 80 ميلي بار قرار مي دهيم. سپس ميزان خاكه توليد شده را از قسمت انتهايي دستگاه جمع آوري مي نماييم و توزين ميكنيم و طبق فرمول زير ميزان شاخص كيفيت فيزيكي خوراك پلت شده را مشخص مي نماييم.
زمينه فني اين اختراع در حيطه تغذيه نشخواركنندگان و تحت عنوان توليد مكمل¬هاي خوراكي معدني قرار دارد كه به شكل آلي و پايدار شده در شكمبه درآمده است. در سال¬هاي اخير با پيشرفت¬ در تكنيك¬هاي تحقيقاتي و داده¬هاي بدست آمده از آزمايشات درون تني و برون تني تفاوت بين مواد آلي و غير آلي در تغذيه نشخواركنندگان آشكار شده است. براي ساخت مكمل آلي پايدار در تغذيه نشخواركنندگان براي اولين بار از نانوفيبريل¬هاي پروتئين آب پنير به عنوان يك منبع پروتئين مقرون به صرفه و عبوري از شكمبه و عصاره فنولي پوست انار به صورت همزمان در تركيب با سولفات روي و سولفات مس استفاده شده است. بعد از ساخت مكمل آلي پايدار شده به جاي استفاده از سولفات روي و سولفات مس در جيره نشخواركنندگان كه زيست فراهمي پاييني دارند، از مكمل¬هاي آلي پايدار شده استفاده مي¬شود كه نسبت به مكمل¬هاي آلي موجود در بازار خلوص بالاتري دارند و از طرفي نسبت به هضم شكمبه¬اي كم بازده مقاوم بوده و در محل اصلي جذب خود يعني روده باريك جذب مي¬شود.
موارد یافت شده: 3