لیست اختراعات با مالکیت
محمود ناصري
10 عدد
دستگاه تشخيص و سنجش رنگ نوعي ماشين بينايي بهينه سازي شده است كه تحليل ميانگين و توزيع رنگ اجسام مختلف را مورد بررسي قرار مي دهد. دستگاه حاضر تحليل رنگ بصورت نقطه به نقطه، آني و با سرعت بالا در مكان مد نظر كاربر را امكانپذير مي نمايد. دستگاه شامل يك شاسي، منبع جريان برق، نرم افزار پردازش تصوير، صفحه نمايش لمسي، منبع نور بدون سايه و يك دوربين هوشمند يا رايانه لوحي(تبلت) است. پس از قرار گيري اجسام مايع و يا جامد در محفظه شاسي دستگاه، نقطه مد نظر با لمس صفحه نمايش توسط كاربر مشخص و تحليل رنگ محل بـا بررسـي پيكـسل هـاي عكس ديجيتالي برداشته شده از سطح ماده توسط نـرم افـزار دستگاه صورت مي گيرد. تشخيص و سنجش رنگ از طريق اندازه گيري شدت رنگ، توزيع و ميانگين آن حاصل مي گردد. گزارش رنگ سنجي از طريق مولفه هاي RGB، HSI، LAB، CMYK، HUE و... انجام مي گردد. دستگاه حاضر واجد سرعت عملكردي مناسب، دقت تجزيه و تحليل، ثبات و تكرار پذيري بالاست. اين دستگاه خطاي ناشي از عملكرد انسان را به حداقل رسانده و كيفيت رنگ سنجي را افزايش مي دهد.
استفاده از فناوري بسته بندي فعال در حفظ كيفيت و گسترش زمان ماندگاري و ايمني محصولات پروتئيني، از اهميت ويژه اي بر خوردار است. برگر نمونه¬¬اي از فرآورده هاي پروتييني با ارزش افزوده و بازارپسند است كه دوره ماندگاري آن كوتاه مي باشد. امروزه به منظور بسته بندي برگر از كاغذ هاي مومي آبگريز استفاده مي شود. در اختراع حاضر با بكارگيري تركيب دو پلي ساكاريد كيتوزان و كربوكسي متيل سلولز، پوششي همگن سازگار با ساختار كاغذ بسته بندي ايجاد شد. براي تقويت خواص آبگريزي و الحاق ويژگي هاي پاداكسندگي و ضد ميكروبي از اسانس دارچين بهره برداري شد. براي بهبود خواص مكانيكي و كاهش انحلال پذيري و همچنين فراهم نمودن شرايط رهش كنترل شده، عوامل ضد ميكروب و پاداكسنده از كراس لينكر استفاده شد. نتايج عكس الكتروني، FTIR و مهار راديكال آزاد DPPH نشانگر موفقيت ايجاد پوشش فعال و همچنين كنترل رهش تركيبات زيست فعال (با خواص پاداكسندگي و ضد ميكروبي) از كاغذ توليد شده بود. پوشش توليد شده موجب ايجاد تغيير در ويژگي هاي ذاتي برگر نشد اما بواسطه ايجاد خواص زيست فعالي(پاداكسندگي و ضد ميكروبي) موجب افزايش طول دوره نگهداري برگر شد. با توجه به نتايج آزمايش هاي شيميايي، مكانيكي و ميكروبي كاغذ بسته بندي فعال توليد شده يك اختراع جديد و كارا براي افزايش زمان ماندگاري برگر مي باشد.
كودكان داراي اندازه هاي متفاوت والگوهاي رشد متفاوتي هستند. اندازه گيري وزن و قد از معيارهاي مهم جهت برآورد سلامت و رشد كودكان مي باشد. تركيب هر يك شاخص هاي قد و وزن با سن يا با هم شاخص هايي را ميسازند كه شاخص هاي تن سنجي ناميده ميشوند. يكي از ابزار هاي اصلي جهت برآورد وضعيت سلامت كودك بررسي شاخص هاي تن سنجي و مقايسه آن با صدك هاي رشد ارايه شده توسط سازمان هاي مرتبط با سلامت مانند WHO مي باشد. ابزار هاي مورد استفاده جهت بررسي اين عوامل عمدتا ترازو، خط كش و يا متر هاي اندازه گيري است. استفاده از اين ابزارها علاوه بر ايجاد استرس در كودك، موجب اتلاف زمان مي گردد. دستگاه هوشمند سنجش رشد كودك، عمل اندازه گيري قد و وزن را همزمان و بصورت خودكار انجام داده و برحسب سن و جنسيت كودك، اعداد حاصل را با استانداردهاي رشد ارايه شده توسط مراجع سلامت مقايسه و صدك رشد، انحراف معيار، مساحت سطح بدن و شاخص توده بدني را تعيين و نمودار رشد قد و وزن را ترسيم مي نمايد.
دستگاه هوشمند زيست سنجي ماهي با قابليت تعيين فاكتور گنادي، كبدي، احشايي و ضريب چاقي ،
مبدل برگشت پذير حركت دوراني به خطي به منظور توليد سنسور اندازه گيري طول سيستمي جهت تبديل انكودر دوار به انكودر خطي براي اندازه گيري طول بدون استفاده از تسمه، چرخ دنده و پولي است. در اين سيستم با بهره برداري از يك قرقره مجهز به فنر و اتصال يافته به انكودر دوار، امكان خطي سازي حركت و برگشت پذيري آن فراهم شده است. در سيستم حاضر يك رشته نخ يا سيم به قرقره اتصال يافته و با كشيده شدن و خروج نخ، انكودر تحريك و پالس توليد مي گردد. بواسطه بهر ه برداري از خواص انعطاف پذيري نخ، امكان حركت خطي و غير خطي فراهم شده است. بنابراين سرعت حركت، زاويه و تعيين موقعيت در بردارهاي مستقيم و غير مستقيم قابل اندازه گيري مي باشد. سيستم حاضر ساختاري ساده و معقول داشته، نصب و راه اندازي آن راحت مي باشد. اين سيستم ضمن تلفيق مزاياي انكودرهاي خطي و دوار، فضاي كمتري اشغال مي نمايد. هزينه پايين و راندمان بالا از مزاياي بهره برداري از اين مبدل حركتي است.
يكي از مهمترين چالش هاي بشر مقابله با خون ريزي است. توليد تركيبات منعقد كننده بر پايه بسپارهاي طبيعي فعال و قابل جذب در حفظ سلامت و بازماندگي افراد مصدوم از اهميت ويژه اي بر خوردار است. اختراع حاضر يك كامپوزيت اصلاح شده پلي ساكاريدي(نشاسته-كيتوزان-صمغ عربي) با قابليت انعقاد سريع خون است. اين تركيب بصورت مستقيم بر ناحيه آسيب ديده اعمال مي گردد. كامپوزيت حاضر با ايجاد ماتريكس هيدروكلوييدي به سرعت سطح زخم را پوشش داده، با جذب آب از خون و خواص كاتيونيك موجب تغليظ عومل انعقادي و ممانعت از خونريزي مي شود. با تجزيه اين تركيب پلي ساكاريدي توسط آنزيم هاي بدن، ضمن جلوگيري از خونريزي و چسبندگي، ترميم بافت تسريع خواهد شد. اين اختراع براي جلوگيري از خونريزي هاي شديد يا خفيف ايجاد شده در سوانح طبيعي و غير طبيعي مثل جراحات جنگي، تصادفات، اتاق هاي عمل و.... كاربرد دارد.
دوره ماندگاري بسياري از فرآورده هاي پروتييني بدليل فعاليت هاي ميكروبي، آنزيمي و اكسيداسيوني، كوتاه است. از همين رو توسعه فناوري بسته بندي فعال به منظور حفظ كيفيت و گسترش زمان ماندگاري محصولات پروتئيني از اهميت ويژه اي بر خوردار است. يكي از در دسترس ترين مواد سنتزي به منظور بسته بندي مواد غذايي، پلي اتيلن با دانسيته پايين(LDPE) است. در اختراع حاضر با بكارگيري روشي جديد، پوششي از تركيب دو پلي ساكاريد كيتوزان-پلي¬وينيل¬الكل به شكل همگن و يكنواخت بر سطح پلي اتيلن ايجاد شد. براي تقويت خواص آبگريزي و الحاق ويژگي هاي پاداكسندگي و ضد ميكروبي از اسانس زيره سبز بهره برداري شد. نتايج عكس الكتروني طيف سنجي فرو سرخ و مهار راديكال آزاد(SEM، FTIR و DPPH) نشانگر موفقيت ايجاد پوشش فعال و همچنين كنترل رهش تركيبات زيست فعال (با خواص پاداكسندگي و ضد ميكروبي) از كامپوزيت توليد شده بود. با توجه به نتايج آزمايش هاي شيميايي، مكانيكي و ميكروبي كامپوزيت فعال توليد شده يك اختراع جديد و كارا براي افزايش زمان ماندگاري محصولات غذايي فسادپذير مي باشد.
ماست از محبوبترين فرآوردههاي لبني تخميري است كه واجد خواص فراواني است. امروزه گرايش به استفاده از محصولات چرب به دليل آگاهي از مضرات چربي، كاهش يافته و توليد كنندگان حوزه لبنيات را به توليد محصولات لبني كم چرب يا بدون چربي سوق داده است. كاهش و يا حذف چربي در ماست، موجب تضعيف بافت، افزايش آب اندازي وتنرل ويژگيهاي حسي مثل عطر و طعم مي گردد. از همين رو توليد و بكارگيري تركيبات جايگزين چربي مهم و ضروري است. بطور معمول از تركيبات پلي ساكاريدي براي رفع اين نقيصه استفاده مي شود اما كارايي اين تركيبات بخصوص در مورد ماست هاي قالبي چندان مطلوب نمي باشد. در اين طرح ماده جايگزين بهينه سازي شده، بر پايه تركيب پروتئين نخود كابلي/ كربوكسي متيل سلولز توليد شد. تركيب ياد شده به دليل ويژگي هاي كاركردي فوق العاده، ايمن بودن، كالري زايي كم ، دارا بودن خواص سلامت زايي (هر دو جزء پروتئيني و پليساكاريدي) و تاثيرگذاري مثبت بر ويژگيهاي رئولوژي، بافتي و آب اندازي ماست، توانست تركيبي مناسب براي حفظ خواص كاركردي و حسي ماست قالبي مشابه با نمونه پرچرب باشد
رشد و تكامل از علوم پايه در طب اطفال است. براي قضاوت در مورد رشد مناسب كودكان لازم است معيارهايي براي سنجش اين رشد داشته باشيم. اندازه گيري وزن و قد از معيارهاي مهم در اين زمينه هستند. تركيب هر يك شاخص هاي قد و وزن با سن يا با هم شاخص هايي را ميسازند كه شاخص هاي تن سنجي ناميده ميشوند. يكي از ابزار هاي اصلي جهت برآورد وضعيت سلامت كودك بررسي شاخص هاي تن سنجي و مقايسه آن با صدك هاي رشد ارايه شده توسط سازمان هاي مرتبط با سلامت مانند WHO مي باشد. ابزار هاي مورد استفاده جهت بررسي اين عوامل عمدتا ترازو، خط كش و يا متر هاي اندازه گيري است. استفاده از اين ابزارها علاوه بر ايجاد استرس در كودك، موجب اتلاف زمان مي گردد . با استفاده از دستگاه حاضر بلافاصله پس از قراردادن كودك بر روي تخت هوشمند عمل اندازه گيري قد و وزن بصورت خودكار انجام شده و اعداد منتج شده بصورت خودكار با استانداردهاي رشد ارايه شده توسط مراجع سلامت مقايسه مي گردد. نمايش ديجيتال قد و وزن بصورت همزمان و همچنين ارايه گزارش صدك رشد كودك همگام با اندازه گيري انجام شده از مزاياي دستگاه حاضر مي باشد. با استفاده از اين دستگاه علاوه بر سهولت در انجام پروسه تن سنجي، خطاي محاسباتي كاهش خواهد يافت. اين دستگاه به سبب سرعت و دقت محاسبه كمترين استرس را به نوزاد يا كودك مورد بررسي وارد مي نماييد.
در سال 2010 ميلادي روش عمليات گرمايي براي ساخت نانو فريت هاي مغناطيسي در دانشگاه پوترا مالزي بوسيله اينجانب محمود ناصري و استاد راهنمايش الياس سايون در دوره دكتري ابداع گرديد. در اين روش پس از انجام سه مرحله مي توان به يك نانو فريت يا نانو اورتو فريت دست يافت. اين مراحل به شرح زير مي باشند: 1.آماده سازي محلول نيترات هاي فلزي و پليمر (پلي وينيل پيروليدون يا پلي وينيل الكل) 2. خشك كردن محلول مورد نظر در يك آون در دماي 80 تا 90 درجه سلسوس و در زمان 24 تا 36 ساعت 3. پودر خشك شده در يك كوره الكتريكي در دماي 350 تا 750 درجه سلسيوس به مدت زمان 9 ساعت جهت زودودن تركيبات آلي و تشكيل فاز بلوري نانو بلورها قرار گرفت. در روش جديد كه روش ماكرويو- عمليات حرارتي نام گذاري شد، به جاي استفاده از آون الكتريكي از يك دستگاه ماكروويو جهت خشك كردن محلول مورد نظر استفاده شد. اين تغيير باعث شده است كه مدت زمان خشك كردن از 24 (و گاهي تا 36 ساعت) به تنها 5 دقيقه كاهش بيابد كه مهمترين تفيير است كه بوسيله مخترع قبلي انجام گرفت. نانو ذراتي كه به روش جديد ساخته شدند شبيه روش قبلي بودند. .
موارد یافت شده: 10