لیست اختراعات با مالکیت مهدي ضرابي
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1392/02/15
تاریخ ثبت: 1392/02/15
خلاصه اختراع:

پروتئين پايه مكمل خوراك طيور(ورمين wormin) با توجه به اين كه در صنعت طيور حدود 60 درصد هزينه هاي پرورش مربوط به خوراك مي باشد و از طرفي مسئله واردات نهاده هاي دامي از جمله كنجاله سويا و هزينه هاي بالاي پودر ماهي بعنوان يك خوراك غني از پروتئين در كشور مطرح مي باشد، استفاده از يك منبع پروتئيني جايگزين امري ضروري مي باشد، كه در اين رابطه ورمين از بدن كرم خاكي گونه Eisenia fetida با محتوا غني از پروتئين تهيه شده است. اين منبع پروتئيني از لحاظ اسيد آمينه هاي ضروري مطابق با احتياجات اسيد هاي آمينه ضروري طيور گوشتي مي باشد و قابل مقايسه با پودر ماهي مي باشد. بدين ترتيب ابداع حاضر علاوه بر شناسايي تركيب اسيد هاي آمينه ومواد همراه در بدن كرم، شامل روش استخراج و تهيه پودر خشك آن به صورت قابل استفاده در جيره طيور است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/15
مالک/مالکان: آقاي مهدي ضرابي
تاریخ ثبت: 1392/05/12
مخترع/مخترعان: مهدي ضرابي
خلاصه اختراع:

القاء كننده مقاومت عليه حشرات مكنده (ارگانول) اين ابداع از مكملهاي بيوارگانيك طبيعي تهيه شده و در شرايط پاشش بر روي گياهان گلخانه اي كه تحت تاثير و خسارت حشرات مكنده نظير سفيد بالكان، شپشكها و شته ها قرار مي گيرند، باعث ايجاد مقاومت القايي در گياه بر عليه حشره مي شود. به عبارت بهتر مواد بيوارگانيك ارگانول ضمن تقويت رشد گياه با ايجاد انواع مكانيزمهاي فيزيكي و بيوشيميايي حائل كننده رشد و تخمگذاري اين حشرات مانع از ازدياد آنان و بروز خسارت در گياه مي گردد. لذا ارگانول به عنوان جايگزين سموم حشره كش كه مصرف آنها خلاف اصول سلامت محيط و غذاست مي تواند در توليد محصولات تازه خوري ارگانيك مصرف شود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/15
تاریخ ثبت: 1392/02/15
خلاصه اختراع:

در برنامه نوين كنترل آفات كه به مديريت جامع كنترل آفات IPM معروف است، استفاده از حشره كش هاي شيميايي به دليل رعايت اصول زيست محيطي و سلامت غذا آخرين روش كنترل است كه به آن توجه مي‌شود، ولي در مواردي ممكن است الزاماً اولين يا تنها روشي باشد كه بدان عمل مي‌شود. در عين حال تأثير سوء اين تركيبات روي جانوران غير هدف از مشكلات اساسي كاربرد اين سموم است. امروزه در برنامه مديريت تلفيقي آفات، به دنبال توسعه آفت كش هاي طبيعي و انتخابي هستند. در سال هاي اخير، استفاده از عصاره هاي گياهي به عنوان جايگزين حشره كش هاي شيميايي بسيار مورد توجه است. اين تركيبات به صورت تدخيني، تماسي، دوركننده و بازدارنده تغذيه و تخم ريزي عمل كرده و رشد جمعيت حشره را تحت تاثير قرار مي دهند. برخي گياهان دارويي و صنعتي از جمله منابع پايه براي توليد حشره كش ها هستند. تاكنون تأثير نزديك به هزار گياه روي حشرات بررسي شده است ولي فقط تعداد اندكي از آنها به طور عملي توانسته است به عنوان پايه حشره كش مورد استفاده قرار گيرد. از مهم ترين آنها مي توان چريشAzadirachta indica ، گونه هايي از گياهان گل داوودي Chrysanthemum spp. و توتونNicotiana spp. را نام برد كه جزء موفق ترين عوامل كنترل حشرات آفت محسوب مي شوند. اسپاد، حشره كشي با منشاء گياهي است كه تركيبي متشكل از مواد مستخرجه برخي گياهان هرز، وحشي و دارويي مي باشد. اين گياهان اختصاصي زيست بومهاي ايران است. اسپاد داراي خواص حشره كشي، ضد تغذيه حشرات، دور كنندگي و بازدارندگي رشد حشرات آفت مكنده است كه به صورت يك تركيب كامل مي تواند جايگزين سموم شيميايي حشره كش باشد. اسپاد بخوبي با پائين نگه داشتن آستانه جمعيت حشرات مكنده گلخانه اي مي تواند باعث كاهش خسارت آنها شده و به عبارت بهتر آنها را كنترل كند.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/31
مالک/مالکان: مهدي ضرابي
تاریخ ثبت: 1388/06/31
مخترع/مخترعان: مهدي ضرابي
خلاصه اختراع:

باگا جايگزين خاك براي كشت انواع گياهان خصوصا گياهاني است كه به مظور توليد محصولات ارگانيك (عاري از سموم و كودهاي شيميايي) كشت مي گردند. اين تركيب از مواد صددرصد بيعي شامل مواد آلي و بيولوژيك و معدني تهيه شده است. ضمنا بخشي از مواد موجود در باگا حاصل بازيافت پسماندهاي گياهي مي باشد كه اين فرآوري بيولوژيك پسماندهاي گياهي نقش مهمي در كاهش خطر آلودگي محيط زيست به ضايعات فسادپذير دارد. خصوصيات منحصر به فرد اين تركيب به قرار زير است: 1- حذف مصرف انواع كودهاي شيميايي (ماكرو و ميكرو) و سموم شيميايي مصرفي در خاك (شامل علف كش، قارچ كش، باكتري كش، نماتد كش و حشره كش) به دليل. 2- باگا قابليت حفظ رطوبت بستر را تا چندين برابر نسبت به انواع خاكهاي با بافت هاي مناسب كشاورزي دارد كه در نتيجه علاوه بر صرفه جويي در مصرف آب طبعا مانع افزايش جمعيت آفات خاكزي رطوبت دوست مي گردد. 3- باگا قابليت تجديد شوندگي دارد به گونه اي كه مي توان مواد باقي مانده از بستر را پس از هر دوره كشت با انجام يك فرآيند ساده و ارزان آماده مصرف مجدد نمود لذا هزينه هاي كارگري و آماده سازي بستر كاشت به حداقل مي رسد. 4- باگا به دليل بافت بسيار مناسبي كه دارد و رطوبت را كاملا تنظيم شده در اختيار ريشه مي گذارت باعث رشد سريع ريشه و طبعا افزايش راندمان كمي و كيفي گياه مي گردد. 5- اين محصول بسيار سبك وزن است و بسته بندي آن نيز به گونه اي است كه به آساني قابل مصرف بوده و نياز به هيچ تجهيزات مكانيزه ندارد. باگا محصولاتي در انواع مختلفل دارد كه بسته به نوع گياه هدف اين تركيبات متنوع تيه و عرضه مي گردند. اين محصول يك نوآوري در توليد محصولات ارگانيك و پرورش گياهان است كه چهره كشاورزي را دگرگون مي سازد.

تاریخ اظهارنامه: 1400/04/14
تاریخ ثبت: 1401/01/14
مخترع/مخترعان: مهدی ضرابی اصفهانی
خلاصه اختراع:

بر اين اساس، اختراع حاضر سيستمي را براي تصوير برداري هوايي ارائه مي‌كند. اين سيستم شامل حداقل يك دستگاه تصويربرداري رو به زمين و حداقل يك دستگاه تصويربرداري رو به آسمان است. هر يك از دستگاه‌هاي تصويربرداري حداقل بر روي يك جسم هوايي نصب شده و براي ضبط مجموع تصاوير تنظيم شده‌اند. اين سيستم شامل شبكه مشي است كه از نقاط تصويربرداري از پيش تعريف شده، تشكيل شده است. در اين سيستم، دستگاهي با حداقل يك سنسور و يك لنز رو به زمين براي نشانه روي در جهات مختلف زمين و دستگاهي با حداقل يك سنسور و لنز رو به آسمان براي نشانه روي نقاط مختلف آسمان تنظيم شده است. دستگاه تصويربرداري رو به زمين سنسور و لنز روبه زمين را بر روي محور افقي و عمودي مي چرخاند، هنگامي كه حداقل يك جسم هوايي در هنگام گرفتن تصوير در يكي از نقاط تصويربرداري از پيش تعيين شده مستقر شده است. اين سيستم شامل پردازنده اي است كه تنظيم شده تا مجموعه تصاوير گرفته شده را پردازش و آنها را به تصاوير پانوراماي كروي تبديل و تصاوير پانوراما را در دستگاه محاسباتي كاربر براي به تصوير كشيدن، نمايش دهد.

تاریخ ثبت: 1402/09/15
خلاصه اختراع:

كيتين پليمرزيستي مي¬باشد كه در اسكلت خارجي سخت پوستان و در پيكره برخي قارچ ها وجود دارد. مهمترين مشتق آن، كيتوسان مي¬باشد كه حاصل فرايند استيل زدايي كيتين است. از كيتين و بويژه كيتوسان در صنايع مختلف بسيار استفاده مي¬شود. ضايعات ميگو اصلي ترين منبع كيتين و كيتوسان تجاري در دنيا مي-باشند. اما بدليل گراني اين جانوران و خصوصا كمياب بودن انواع آزاد آنها، در سال هاي اخير توجه محققان به منابع ديگر بويژه حشرات جلب شده است. اين مسئله خصوصا براي كشورهايي مانند ايران كه رژيم غذايي آبزيان در آن ضعيف و صنعت پرورش اين جانوران با محدوديت مواجه است بسيار ارزشمند مي¬باشد. از طرف ديگر حشرات مورد استفاده در اين فرآيند عموما آفات مهمي هستند كه به محصولات كشاورزي خسارت زيادي وارد مي¬كنند. پس جايگزين كردن حشرات بجاي ميگو مي¬تواند منابع مناسب و به صرفه جديدي براي كيتين و كيتوسان خصوصا در كشور ما باشند كه با اين فرايند آنها را از تهديد به ثروت تبديل مي¬كنيم. در اين اختراع براي اولين بار از شب پره آرد Ephestia kuehniella كه بومي كشور است به عنوان منبع استخراج كيتين و توليد كيتوسان استفاده شده است. Production chitosan from Ephestia kuehniella

موارد یافت شده: 6