لیست اختراعات با مالکیت نويد دين پرست جديد
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1391/11/06
تاریخ ثبت: 1391/11/06
خلاصه اختراع:

اين اختراع تحت عنوان پروسه صيد، نگهداري و پرورش مگس لوسيليا سريكاتا در آزمايشگاه با كاربري در موارد مختلف علوم زيستي ميباشد. اختراع مزبور در زمينه هاي گوناگون علمي اعم از علوم پايه نظير شاخه هاي مختلف زيست شناسي، حشره شناسي پزشكي و كشاورزي، انگل شناسي پزشكي و دامپزشكي و نيز علوم باليني با مصارف پزشكي و دامپزشكي ميتواند بكار برده شود. پرورش موجودات زنده و به خصوص حشرات در محيط آزمايشگاه و فراهم آوردن شرايط طبيعي براي آنها اصولأ صعب بوده و مشكلات معتنابه خود را دارد. همچنين نسل گيري و زاداوري در حشرات بنا بعلل نامبرده در محيط آزمايشگاهي موضوعيست كه ذهن محقيقن فعال در اين زمينه را همواره به خود مشغول داشته است. ما در اختراع موجود با تكيه بر مطالعات فراوان و آزمون و خطاهاي بسيار توانستيم تا با فراهم آوري نيازهاي مورد نياز براي اين گونه از مگس (لوسيليا سريكاتا) اعم از نور، حرارت، رطوبت و تغذيه مناسب همراه با بكار بستن ابزار ودستگاهاي مناسب براي اين منظور كه همگي از نقطه نظر اقتصادي توجيه پذير باشند، اين گونه از خانواده دوبالان را با موفقيت كامل تا بيش از 10 نسل در آزمايشگاه نگهداري و توليد نماييم.

تاریخ اظهارنامه: 1393/10/28
تاریخ ثبت: 1394/03/20
خلاصه اختراع:

لارودرماني از روش هاي درماني بسيار موثر در ترميم زخم هاي مقاوم به علاج بوده است. وليكن بكارگيري لاروهاي آزاد بر روي زخم همواره از موارد مشكل ساز در اين ارتباط بشمار ميرفته است. لذا يافتن روشي كه اين موانع را برطرف ساخته و از طرفي اثر بخشي لارودرماني را حفظ نمايد و نيز از نظر اقتصادي نيز قابل توجيه باشد، همواره از موارد مورد توجه در لارودماني بوده است. در اختراع حاضر با بكار گيري يك كيسه زيست سازگار كه قابليت تراوايي دارد به نحويكه در عين حمايت از لارو به پيشرفت اثرات درماني حاصل از لاروها در اثر انتقال ترشحات لارو به زخم مي انجامد، توانستيم تا بكارگيري لاروها را به نحوي آسان و موثر ارتقاء بخشيم. همچنين هزينه ي كم و نيز سهولت استفاده از آن هم براي كادر درماني پزشكي و هم براي بيمار از ديگر مزاياي اختراع حاضر است.

تاریخ ثبت: 1390/04/01
خلاصه اختراع:

با توجه به آنكه بيماري مالاريا هر سال نزديك به دو ميليون نفر انسان را در سراسر جهان آلوده ميكند. دراين اختراع با طراحي نسل جديدي از واكسن هاي ضد انتقال و پراكنش مالاريا به نام واكسن هاي ضد انتقال (transmission blocking vaccine) . سعي شده است از شيوع اين بيماري جلوگيري شود. استراتژي اساسي در واكسن توليد شده عبارت است از هدف قرار دادن پلاموديوم زماني كه در معده مياني پشه بوده و متوقف كردن سيكل جنسي انگل يكي از مزيت هاي مهم واكسن توليد شده بر پايه توالي ژن FBN9 آن است كه آنتي ژن هاي هدف آن از تنوع توالي اندكي برخوردار هستند و مي تواند بر عليه گونه هاي خويشاوند An.stephensi هم به كار رود همچنين واكسن توليد شده بر قابليت بقا و باروري پشه اثر گذاشته و با كاهش جمعيت ناقلين محلي از اثر بخشي بيشتري برخوردار است طراحي و توليد اين واكسن از مهر 87 در انستيتو پاستور ايران ، گروه تحقيقات مالاريا و ناقلين (mvrg) شروع شد و در مهر 90 به پايان خواهد رسيد و كليه حقوق مالكيت فكري آن بر طبق ادعاهاي پيوست به مخترعين تعلق دارد . پروتئين به كار رفته در واكسن مهار كننده انتقال توليد شده در اين اختراع از نوع گليكوپروتئين - نوعي آنتي بادي پلي كلونال هترودايمر با وزن تقريبي 4/14 كيلودالتون - مي باشد كه اين ويژگي باعث مي شود كه مقاومت بر عليه آن ديرتر به وجود آيد همچنين واكسن مهاركننده انتقال توليد شده از نظر فيزيكي به فرم مايع و از نظر فيزيولوژيكي ازسرم خرگوش جدا شده است. بر طبق اصول علم دارو شناسي در مصارفي كه ملزم به استفاده از اين واكسن در مقياس بالا و يا استفاده از آن در منطقه اي به غير از كشور توليد شده مي باشد قابليت تبديل به فرم جامد (پودر) براي آن وجود دارد. درمصارف عملي آنتي بادي توليد شده را مي توان به انواع روش هاي متداول داروسازي اعم از تزريقي ، گوارشي ، ... به كار برد. نكته مهم آن است كه فرايندي كه بر اساس آن اين آنتي بادي براي مهار سيكل جنسي انگل توليد شده است . اختصاصي و بر اساس توالي ژنFBN9 مي باشد پروسه طراحي و توليد اين واكسن كه آن ها نيز از نظر مالكيت فكري شامل حمايت از حقوق مخترعين مي شوند ، عبارتند از : 1- طراحي پرايمر براي ژن FBN9 در An.stephensi بر اساس توالي An.ganbiae موجود در بانك ژني 2- تعيين تولي ژن مربوط در گونه ايراني 3- كلونينگ و بيان ژن مربوط به گونه ايراني در وكتور PQE30 در باكتري Ecoli M15

تاریخ ثبت: 1389/11/10
خلاصه اختراع:

هدف از ساخت دستگاه تغذيه مصنوعي حشرات، ايجاد بستري مناسب براي تحقيقات آزمايشگاهي - مخصوصا پزشكي - در رابطه با ناقلين بيماري و ساير حشرات خونخوار مي باشد. اين دستگاه در واقع شبيه ساز بدن انسان يا جدار ديگري است كه حشرات ناقل بيماري و غيره از آن ها تغذيه مي كنند. مشكل اصلي طراحي و ساخت مجموعه ي هادي جريان آب و موتور ضد آب آن مي باشد كه با استفاده از متخصصين خبره ي شيشه گري و استفاده از موتورهاي تخصصي قابل ترفيع است. دستگاه تغذيه مصنوعي حشرات زمينه ي فني زمينه ي فني دستگاه مذكور در حيطه ي مطالعات پژوهشي پزشكي و كشاورزي است. مشكل فني و هدف اختراع از انجايي كه تحقيق بر روي چرخه عامل بيماريزا در بدن حشره خونخوار نيازمند مشقت ، خطرات و هزينه ي بالا براي نهادهاي تحقيقاتي و پرسنل محقق مي باشد و از سوي ديگر به دليل فعاليت فصلي حشرات در تمام مدت سال مقدور نيست، بر آن شديم تا با طراحي و ساخت اين دستگاه تغذيه مصنوعي ، كل روندهاي مذكور را در آزمايشگاه و در هر زماني، به دور از دغدغه هاي فعاليت هاي فصلي حشرات دنبال كنيم. همچنين با توجه به دقت بالاتر اين دستگاه مي توان در بسياري از هزينه هاي مالي صرفه جويي نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/11
تاریخ ثبت: 1392/05/08
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر فرايند ضد عفوني تخم مگس لوسيليا سريكاتا با اهداف مختلف زيستي معرفي مي گردد. اطلاع از چگونگي ضد عفوني موجودات زنده و از جمله حشرات به نحويكه هم بتواند ميكروارگانسيم هاي بيماري زا را نابود ساخته و در عين حال حيات آن جاندار را به مخاطره نيندازد موضوعي است كه نياز به آگاهي از علوم مختلفي در زمينه هاي شيمي، داروشناسي، سم شناسي، حشره شناسي، انگل شناسي، ميكروبيولوژي، پاتولوژي و فيزيولوژي دارد. علاوه بر آن نتيجه چنين فرايندي را مي توان در علوم پايه و نيز علوم باليني در پزشكي و دامپزشكي در مواردي كه نياز به انواع ضد عفوني لارو مي باشد بكار بست. استفاده از مواد ضد عفوني كننده ي مخصوص آن هم با دوز مشخص و مدت زمان معين بطوريكه عوامل بيماري زا را برطرف نموده و زيستايي حشره را تحت تاثير قرار ندهد و در عين حال اقتصادي بوده و با امكانات موجود در كشور امكان پذير باشد موضوعي است كه ما در اين اختراع بدان دست يافتيم. پس از مطالعات گسترده بر ساختارهاي مختلف شيميايي مواد آلي و معدني و نيز آزمونهاي مكرر نهايتا دريافتيم كه كاربرد فرمالين 0.7% به همراه كلرهگزيدين 50% در مجموع به مدت تقريبي 45 دقيقه در دما ومحيط آزمايشگاه ميتواند تمام ميكروارگانيسم هاي هوازي و بيهوازي پاتولوژيك موجود در سطح تخم را نابود كرده به نحويكه تا 70% از تخم ها قابليت هچ شدن را داشته باشند.

موارد یافت شده: 5