لیست اختراعات با مالکیت
امیر حیدری
32 عدد
محدود كننده و قطع كننده ي جريان خطا به وسيله ي مدار نيم پل ديودي يك راه كار جديد براي كاهش جريان خطا و قطع آن به هنگام بروز مشكل در شبكه ي قدرت و تثبيت ولتاژ مي باشد. با توجه به گران قيمت بودن محدود كننده هاي جريان ساخته شده تا كنون و پيچيدگي طراحي اين سيستم ها و پر هزينه بودن تعميرات و نگه داري آن ها به ساخت محدود كننده ي رزونانسي پرداخته ايم تا با استفاده از المان هاي ساده و كم هزينه سيستم محدود كننده پر كاربرد و كم هزينه اي را بسازيم. اين سيستم با بكارگيري اصل تغيير فركانس رزونانس در ساختار شديد و به وسيله ي اعمال تغييرات در امپدانس ترانسفورماتو عمل مي نمايد و سبب محدود شدن جريان خط در هنگالم خطا مي گردد. امپدانس اين مدار در هنگام خطا بي نهايت بوده و در هنگام عملكرد عادي تقريبا برابر صفر است.
با توجه به اهميت پايداري و امنيت شبكه هاي انتقال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي جهت محدود كردن خطا در محل بروز ان به وسيله ي كاهش جريان خطا و جلوگيري از افت ولتاژ در شين ها و نقاط انشعاب شبكه مطرح مي شود. در حالت عملكرد عادي شبكه خازن قرار گرفته در خط با سيم پيچ اوليه تراسفورماتور در حالت رزونانس قرار داشته و خط عملكرد عادي خود را دنبال مي كند. هنگام رخ دادن خطا در سمت بار مدار تشخيص خطا و سيستمهاي كنترلي ثانويه ترانس را اتصال كوتاه كرده و باعث از بين رفتن حالت رزونانس بين سلف و خازن مي شوند. حال خازني كه به تنهايي در خط قرار گرفته باعث قرار گرفتن يك راكتانس بالا در خط شده و جريان خطا محدود مي شود. محل نصب مدار محدود كننده در ابتداي خط و پس از شين توليد مي باشد. محدود كننده ي جريان خطا به وسيله ي ترانسفورماتور و خزان تشديد يك راه كار جديد براي كاهش جريان خطا به هنگام بروز مشكل در شبكه ي قدرت و تثبيت ولتاژ مي باشد. با توجه به گران قيمت بودن محدود كننده هاي جريان ساخته شده تا كنون و پيچيدگي طراحي اين سيستم ها و پر هزينه بودن تعميرات و نگه داري اين سيستم ها به ساخت محدود كننده ي رزونانسي پرداخته ايم تا با استفاده از المان هاي ساده و كم هزينه سيستم محدود كننده پر كاربرد و كم هزينه اي را بسازيم اين سيستم با بكارگيري اصل تغيير فركانس رزونانس در ساختار تشديد و به وسيله ي اعمال تغييرات در امپدانس ترانسفورماتور عمل مي نمايد و سبب محدود شدن جريان خط در هنگام خطا مي گردد.
خلاصه اختراع :مدار جبرانگر و كاهش اضافه ولتاژ هاي فرورزنانسي در ترانسفورماتور در اين اختراع به طراحي و ساخت سيستمي پرداخته شده كه قابليت شناسايي و رفع پديده ي فرورزنانس در شبكه هاي قدرت را دارد. اين سيستم متشكل از كه مدار مغناطيسي كوپل شده متشكل از چهار سيم پيچي مي باشد كه سيم پيچ اصلي به صورت موازي با شبكه قدرت قرار داده مي شود. دو سيم پيچ ديگر وظيفه تشخيص پديده در سيك هاي منفي و مثبت را دارند كه اين عملكرد را با به كار گيري از ديود هاي سريع و خازن و ديود زينر انجام مي دهند. سيم پيچي پيچ ديگر نيز وظيفه كنترل اضافه ولتاژ را دارد كه اين عمل را به وسيله سوئيچ هاي الكترونيكي و خازن جبرانگر انجام مي دهد. به طور كلي سيستم اختراع شده به محض تشخيص اضافه ولتاژ سبب تزريق جريان شديد به سيم پيچ جبرانگر مي گردد و اين جريان سبب افت ولتاژ شديد در سيم پيچ موازي با شبكه مي گردد.
سنتز كامپوزيت ETS-10/PAN به روش گرانولي كردن و مكانيسم تبادل يوني براي جذب فلزات سنگين Synthesis of ETS-10/PAN composite by granular method and ion-exchange mechanism for the removal of heavy metals زمينه فني: شيمي و متالوژي فلزات سنگين رها شده در محيط زيست توسط صنايع مختلف، به دليل سمي بودن و ماندگاري در محيط، تهديدي جدي براي محيط زيست و سلامت انسان به شمار مي روند. حذف و بازيافت يون هاي فلزي از محيط زيست دو پيامد مثبت به همراه خواهد داشت. اول اينكه از آلوده شدن محيط زيست جلوگيري شده و خطر آن را براي بشر بر طرف مي كند. از طرف ديگر با بازيافت يون هاي فلزي مي توان آن ها را دوباره وارد چرخه صنعت كرده و از آن ها بهره برد. روش هاي مختلفي همچون تبادل يوني، رسوب دهي شيميايي و استخراج با حلال براي حذف يون هاي فلزي سمي به كار مي روند. فرآيند تبادل يوني به دليل اقتصادي بودن، سادگي عمليات و بازده بالاي آن، يكي از محبوب ترين روش هاي حذف يون هاي فلزات سنگين به شمار مي رود. به همين منظور، براي حذف فلزات سنگين و با وجود معايبي همچون تغييرات ساختاري غير قابل برگشت تحت تغييرات pH و تخلخل و سطح ويژه پايين مبادله گرهاي مختلف و در نتيجه بازده جذب پايين آنها، مبادله گر كامپوزيتي ETS-10/PAN براي اولين بار سنتز و ساختار آن شناسايي شد، سپس جاذب سنتز شده براي جذب فلز استرانسيم (يكي از اصلي ترين فلزات سنگين آلوده كننده محيط زيست) به كار رفت.
فلزات سنگين رها شده در محيط زيست توسط صنايع مختلف، به دليل سمي بودن و ماندگاري در محيط، تهديدي جدي براي محيط زيست و سلامت انسان به شمار مي روند. حذف و بازيافت يون هاي فلزي از محيط زيست دو پيامد مثبت به همراه خواهد داشت. اول اينكه از آلوده شدن محيط زيست جلوگيري شده و خطر آن را براي بشر بر طرف مي كند. از طرف ديگر با بازيافت يون هاي فلزي مي توان آن ها را دوباره وارد چرخه صنعت كرده و از آن ها بهره برد. روش هاي مختلفي همچون تبادل يوني، رسوب دهي شيميايي و استخراج با حلال براي حذف يون هاي فلزي سمي به كار مي روند. فرآيند تبادل يوني به دليل اقتصادي بودن، سادگي عمليات و بازده بالاي آن، يكي از محبوب ترين روش هاي حذف يون هاي فلزات سنگين به شمار مي رود. به همين منظور، براي حذف فلزات سنگين و با وجود معايبي همچون تغييرات ساختاري غير قابل برگشت تحت تغييرات pH و تخلخل و سطح ويژه پايين مبادله گرهاي مختلف و در نتيجه بازده جذب پايين آنها، مبادله گر كامپوزيتي نانوالياف انگلهارد تيتانوسيليكات 10/ پلي اكريلونيتريل براي اولين بار سنتز و ساختار آن شناسايي شد، سپس جاذب سنتز شده براي جذب فلز استرانسيوم (يكي از اصلي ترين فلزات سنگين آلوده كننده محيط زيست) به كار رفت.
اين اختراع يك وسيله صنعتي در رشته ي تربيت بدني ( بدمينتون ) مي باشد ، جهت آموزش حرفه اي براي ورزشكاران رشته بدمينتون طراحي و ساخته شده است . به طور كلي اين اختراع مدل ساز تمام ضربه هاي رشته بدمينتون است و بيشتر در داخل سالن و ورزشگاه ها استفاده مي شود و به علت ويژگي هاي خاصي كه دارد مي توان راستاي شليك توپ هاي بدمينتون را تغيير دهد و يا قدرت شليك آن ها را افزايش يا كاهش دهد . ويژگي مهم و اصلي اين اختراع اين است كه مي تواند در يك ثانيه چهار عدد توپ يا بيشتر پرتاب كند . اين ويژگي هم قابل تنظيم است ( طبق تحقيقات و آزمايشات تئوري و عملي به اين نتيجه رسيده ايم كه بازيكن نمي تواند چهار توپ و يا بيشتر از آن را كه از دستگاه در عرض يك ثانيه شليك مي شود را دفاع كند و باعث سردرگمي او مي شود ، به همين علت دستگاه را روي شليك اين تعداد توپ در ثانيه تنظيم نمي كنند و هميشه كمتر از آن تنظيم مي كنند ) و به مربي ويا فردي كه مي خواهد از اين دستگاه استفاده كند اين امكان را مي دهد كه به بازيكني كه درحال آموزش ديدن است تمام ضربات دلخواه كه با تغيير زاويه راستاي شليك و قدرت آن است و حتي تعداد توپي كه در ثانيه شليك مي شود را تنظيم كند و به بازيكن بزند . اين دستگاه شامل دو نوع شليك توپ است ، يكي تمام اتوماتيك و به صورت كاملا رندوم ( نيازي نيست مربي و يا فرد آموزش دهنده پيشه دستگاه باشد و با رموت كنترلي دستورات را به دستگاه مي دهند و ديگر با دستگاه كاري نخواهند داشت تا پايان تمرين ) ، ديگري هم به صورت منطقي و خاص است كه آن هم به اين صورت است كه مربي و يا فرد آموزش دهنده مي تواند پيشه دستگاه باشد و يا در طرفه ديگري باشد( پيشه دستگاه نباشد ) و با ريموت كنترلي كه براي دستگاه ساخته شده ضربه هاي خاص و متفاوت را زده و به صورت كاملا انتخابي ( انتخاب نوع ضربه توسط مربي و دستور به دستگاه با ريموت كنترل ) به دستگاه فرمان دهد . در اين نوع شليك ها كه توسط خود مربي به دستگاه فرمان داده مي شود ، مي توان ضربات تكراري و يا كاملا مجزا ( با تغيير راستا و قدرت شليك و يا تعداد شليك توپ در يك زمان خاص ) به طرف بازيكن شليك كرد و او را آموزش داد .
اين اختراع يك وسيله صنعتي است كه براي روشنايي زينتي براي آشپزخانه ها و تمامي مكان هايي كه از شير هاي آب استفاده مي شود ، ساخته و طراحي شده است . اين اختراع به شكلي كاملا آسان بر روي شير آب ها وصل شده و با باز كردن شير آب ، آبي كه از شير آب مي آيد و محل مورد نظرمان ( سينك ظرف شويي و سينك دست شويي و ... ) به صورت كاملا زيبا و زينتي روشن شده و جلوه خاصي به آشپزخانه و يا محل مورد استفاده اين دستگاه مي دهد و افراد در تاريكي ، در زمان هاي قطعي برق شهر و بدون استفاده از باطري مي توانند به امور روزمره خود ( شست و شوي ظروف و ... ) رسيدگي كنند .
بتن حفاظ نوتروني پلي بور خودتراكم، طرحي در زمينه فني، رشته مهندسي عمران طبقه بندي مي گردد و به طور خاص، كاربرد در شاخه هاي محيط زيست و علوم هسته اي دارد. مشكل فني بتن هاي معمولي عدم كارايي لازم و هزينه بالا به دليل افزايش ضخامت لايه بتني مي باشد و همچنين افزودن مواد جهت افزايش كارايي ممكن است، معايبي از جهت مقاومت در برابر حرارت يا تضعيف نوترون ها ايجاد كنند. انرژي حرارتي توليد شده در اثر جذب نوترون ها، ممكن است موجب ترك خوردگي و كاهش مقاومت بتن شود. با توجه به اينكه ميزان مقاومت حرارتي بتن خود تراكم نسبت به بتن هاي معمولي كمتر مي باشد، از الياف پلي پروپيلن براي افزايش مقاومت حرارتي استفاده شده است. نوترون ها پس از جذب شدن باعث توليد اشعه گاما مي شوند، از بور به عنوان جاذب نوترون استفاده شده است كه پس از جذب نوترون، اشعه گاما ثانويه توليد نمي شود. افزودن بور و الياف پلي پروپيلن موجب كاهش گيرش و مقاومت بتن مي شوند. براي جلوگيري از اثرات مخرب بور بر گيرش و الياف بر مقاومت بتن از نانو ذرات سيليس استفاده شده است. حفاظت در برابر نوترون و اشعه گاما، مقاومت فشاري بالا جهت استفاده در سازه ها، مقاومت حرارتي بالا و سهولت اجرا از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين اختراع محسوب مي شوند.
الف) عنوان اختراع: مكانيزم مفصلي كاوشگرمنافذ با تحريك مغناطيسي ب) زمينهي فني اختراع: دانش مكاترونيك و بيومكانيك ج) مشكل فني و ارائه راه حل: دستگاههاي عيبيابي معمولي منافذ، به دليل كمبود دروسعت ميدان ديد قادر به تشخيص دقيق و كامل عيب نيستند و همچنين در دستگاههاي داراي مكانيزم مفصلي كه براي چرخش سرمفصل و افزايش زاويه ديد از كشش كابل كمك ميگيرند، افزايش طول لوله باعث كاهش كارايي آنها ميشود.با بكارگيري سيستم مغناطيسي علاوه براينكه با افزايش طول لوله هيچ خللي در كارايي اين سيستم بوجود نميآيد، ميتوان ميزان تغيير زاويه مفصل و سرعت حركت آنرا به خوبي كنترل نمود.
دستگاه كاهنده ي هارمونيك سيستم هاي الكتريكي شامل مدار الكتريكي مي باشد كه با متصل كردن و يا اضافه كردن آن به مدار ها و مصرف كننده هاي الكترونيكي مورد نظرمان( لامپ هاي كم مصرف-تلويزيون ها و ....) باعث كاهش جريان هارمونيكي توليد شده توسط مدارات لوازم برقي به سيستم كل برق رساني شهري و نيروگاه هاي برق(ترانس هاي برق و ...) تا نصف اندازه ي جريان هارمونيك توليد شده در حالت اوليه آن مدارات مي شود. در واقع با اين كار عمر مفيد ترانس ها و ساير تجهيزات شبكه افزايش پيدا مي كند و باعث ذخيره هزينه هاي سرسام آور تعويض، نگهداري، توليد و تعمير اين چنين وسايل برقي پركاربرد مي شودهمچنين تلفات ناشي از جريان هاي هارمونيكي در خط نيز به شدت كاهش مي يابد.
موارد یافت شده: 32