لیست اختراعات با مالکیت
حميد رادمنش
12 عدد
محدود كننده و قطع كننده ي جريان خطا به وسيله ي مدار نيم پل ديودي يك راه كار جديد براي كاهش جريان خطا و قطع آن به هنگام بروز مشكل در شبكه ي قدرت و تثبيت ولتاژ مي باشد. با توجه به گران قيمت بودن محدود كننده هاي جريان ساخته شده تا كنون و پيچيدگي طراحي اين سيستم ها و پر هزينه بودن تعميرات و نگه داري آن ها به ساخت محدود كننده ي رزونانسي پرداخته ايم تا با استفاده از المان هاي ساده و كم هزينه سيستم محدود كننده پر كاربرد و كم هزينه اي را بسازيم. اين سيستم با بكارگيري اصل تغيير فركانس رزونانس در ساختار شديد و به وسيله ي اعمال تغييرات در امپدانس ترانسفورماتو عمل مي نمايد و سبب محدود شدن جريان خط در هنگالم خطا مي گردد. امپدانس اين مدار در هنگام خطا بي نهايت بوده و در هنگام عملكرد عادي تقريبا برابر صفر است.
با توجه به اهميت پايداري و امنيت شبكه هاي انتقال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي جهت محدود كردن خطا در محل بروز ان به وسيله ي كاهش جريان خطا و جلوگيري از افت ولتاژ در شين ها و نقاط انشعاب شبكه مطرح مي شود. در حالت عملكرد عادي شبكه خازن قرار گرفته در خط با سيم پيچ اوليه تراسفورماتور در حالت رزونانس قرار داشته و خط عملكرد عادي خود را دنبال مي كند. هنگام رخ دادن خطا در سمت بار مدار تشخيص خطا و سيستمهاي كنترلي ثانويه ترانس را اتصال كوتاه كرده و باعث از بين رفتن حالت رزونانس بين سلف و خازن مي شوند. حال خازني كه به تنهايي در خط قرار گرفته باعث قرار گرفتن يك راكتانس بالا در خط شده و جريان خطا محدود مي شود. محل نصب مدار محدود كننده در ابتداي خط و پس از شين توليد مي باشد. محدود كننده ي جريان خطا به وسيله ي ترانسفورماتور و خزان تشديد يك راه كار جديد براي كاهش جريان خطا به هنگام بروز مشكل در شبكه ي قدرت و تثبيت ولتاژ مي باشد. با توجه به گران قيمت بودن محدود كننده هاي جريان ساخته شده تا كنون و پيچيدگي طراحي اين سيستم ها و پر هزينه بودن تعميرات و نگه داري اين سيستم ها به ساخت محدود كننده ي رزونانسي پرداخته ايم تا با استفاده از المان هاي ساده و كم هزينه سيستم محدود كننده پر كاربرد و كم هزينه اي را بسازيم اين سيستم با بكارگيري اصل تغيير فركانس رزونانس در ساختار تشديد و به وسيله ي اعمال تغييرات در امپدانس ترانسفورماتور عمل مي نمايد و سبب محدود شدن جريان خط در هنگام خطا مي گردد.
زمينه ي فني اختراع با توجه به قوانين تحليل مدار هاي الكتريكي و بررسي سيستم هاي قدرت طراحي و اجرا شده است در نتيجه در طبقه بندي بين المللي در گروه برق قرار مي گيرد. با توجه به اهميت پايداري وامنيت شبكه هاي انتفال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي جهت محدود كردن خطا در محل بروز آن به وسيله ي كاهش جريان و ولتاژ خطا و جلوگيري از افت ولتار در شين ها و نقاط انشعاب شبكه مطرح مي شود. با توجه به اهميت پايداري وامنيت شبكه هاي انتقال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي مثل ترانسفورماتور در شبكه برق مطرح مي شود. تمامي ترانسفورماتورهاي به كار رفته در شبكه برق، در معرض وقوع پديده فرورزونانس هستند كه اين پديده در بيشتر مواقع باعث از بين رفتن ترانس ها مي شود. توسط اين اختراع قابليت برش دامنه اضافه ولتاژهاي ناشي از فرورزونانس فراهم شده است. اين اختراع شامل يك برقگير اكسيد فلز است كه به صورت موازي به ثانويه ترانسفورماتور متصل مي شود و در هنگام وقوع پديده فرورزونانس، با توجه به خاصيت غير خطي كه برقگير دارد، دامنه اضافه ولتاژها برش خورده و فرورزونانس روي ترانسفورماتور كاهش مي يابد. مدار پيشنهادي نياز به هيچگونه مدار كنترلي نداشته و بدون اينكه تاثيري روي عملكرد ترانسفورماتور داشته باشد به خوبي اضافه ولتاژهاي به وجود آمده روي ترانس را حذف مي كند. كاربرد هاي مدار پيشنهادي در چندين زمينه از جمله كاهش جريان خطا، حذف اضافه ولتاژهاي فرورزونانسي و قابل پياده سازي روي تمامي ترانسفورماتورها خواهد بود. با توجه به نبود مدارهاي ارزان قيمت و قابل اطمينان كنترل كننده فرورزونانس تا كنون وپيچيدگي طراحي اين سيستم ها و پر هزينه بودن تعميرات و نگه داري اين سيستم ها به ساخت مدار برش دهنده فرورزونانسي پرداخته ايم تا با استفاده از المان هاي ساده و كم هزينه سيستم حفاظتي پر كاربرد و كم هزينه اي را بسازيم.
زمينه ي فني اختراع با توجه به قوانين تحليل مدار هاي الكتريكي و بررسي سيستم هاي قدرت طراحي و اجرا شده است در نتيجه در طبقه بندي بين المللي در گروه برق قرار مي گيرد. با توجه به اهميت پايداري وامنيت شبكه هاي انتقال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي مثل ترانسفورماتور در شبكه برق مطرح مي شود. تمامي ترانسفورماتورهاي به كار رفته در شبكه برق، در معرض وقوع پديده فرورزونانس هستند كه اين پديده در بيشتر مواقع باعث از بين رفتن ترانس ها مي شود. توسط اين اختراع قابليت كنترل و كاهش اضافه ولتاژهاي ناشي از فرورزونانس فراهم شده است. اين اختراع شامل دوبخش عمده ي المان كاهش دهنده فرورزونانس و مدار كنترل وصل و قطع مدار كاهش دهنده اضافه ولتاژهاي فرورزونانسي به ترانسفورماتور مي باشد كه از اين طريق مي توان اضافه ولتاژها را تا حد خيلي زيادي كاهش داد بدون اينكه تاثيري روي عملكرد ترانسفورماتور داشته باشد. كاربرد هاي مدار پيشنهادي در چندين زمينه از جمله كاهش جريان خطا، كاهش اضافه ولتاژهاي فرورزونانسي و قابل پياده سازي روي تمامي ترانسفورماتورها خواهد بود.
خلاصه اختراع :مدار جبرانگر و كاهش اضافه ولتاژ هاي فرورزنانسي در ترانسفورماتور در اين اختراع به طراحي و ساخت سيستمي پرداخته شده كه قابليت شناسايي و رفع پديده ي فرورزنانس در شبكه هاي قدرت را دارد. اين سيستم متشكل از كه مدار مغناطيسي كوپل شده متشكل از چهار سيم پيچي مي باشد كه سيم پيچ اصلي به صورت موازي با شبكه قدرت قرار داده مي شود. دو سيم پيچ ديگر وظيفه تشخيص پديده در سيك هاي منفي و مثبت را دارند كه اين عملكرد را با به كار گيري از ديود هاي سريع و خازن و ديود زينر انجام مي دهند. سيم پيچي پيچ ديگر نيز وظيفه كنترل اضافه ولتاژ را دارد كه اين عمل را به وسيله سوئيچ هاي الكترونيكي و خازن جبرانگر انجام مي دهد. به طور كلي سيستم اختراع شده به محض تشخيص اضافه ولتاژ سبب تزريق جريان شديد به سيم پيچ جبرانگر مي گردد و اين جريان سبب افت ولتاژ شديد در سيم پيچ موازي با شبكه مي گردد.
دستگاه كاهنده ي هارمونيك سيستم هاي الكتريكي شامل مدار الكتريكي مي باشد كه با متصل كردن و يا اضافه كردن آن به مدار ها و مصرف كننده هاي الكترونيكي مورد نظرمان( لامپ هاي كم مصرف-تلويزيون ها و ....) باعث كاهش جريان هارمونيكي توليد شده توسط مدارات لوازم برقي به سيستم كل برق رساني شهري و نيروگاه هاي برق(ترانس هاي برق و ...) تا نصف اندازه ي جريان هارمونيك توليد شده در حالت اوليه آن مدارات مي شود. در واقع با اين كار عمر مفيد ترانس ها و ساير تجهيزات شبكه افزايش پيدا مي كند و باعث ذخيره هزينه هاي سرسام آور تعويض، نگهداري، توليد و تعمير اين چنين وسايل برقي پركاربرد مي شودهمچنين تلفات ناشي از جريان هاي هارمونيكي در خط نيز به شدت كاهش مي يابد.
سيستم مديريت زون بندي شده آبياري گياهان، دستگاهي است كه در صنعت كشاورزي كمك شاياني براي كشاورزان و تمام مصرف كنندگان اين دستگاه در جهت كاهش و صرفه جويي آب مصرفي گياهان و بهبود كيفيت آبياري گياهان مي¬كند. در واقع مصرف كنندگان به وسيله ويژگي هاي متمايز كننده اين دستگاه با ساير دستگاه¬ها، از جمله: داشتن پنل تنظيم كننده حساسيت حسگر رطوبت خاك، پنل تنظيم مدت زمان آبياري بصورت كاملا اتوماتيك، قابليت كاليبره كردن آن توسط مصرف كننده با توجه به ميزان رطوبت مورد نياز گياه و نوع گياه و آبياري چند نوع گياه توسط يك دستگاه در زمان هاي مختلف و جمع آوري اطلاعات جهت عملكرد هوشمند مي¬توان در سوي بهبود كيفيت آبياري گياهان و افزايش بازده آبياري آنها در صنعت كشاورزي قدم¬هاي محكمي بردارند و به سوي صرفه جويي در مصرف آب در صنايع كشاورزي بپردازند. موارد مصرف اين دستگاه عبارتند از: آبياري فضاهاي سبز شهر ها، باغ ها، مزارع صنعتي، گلخانه ها، گلدان¬ها و .... مي¬باشد.
اين اختراع كارآمدترين نوع سيستم هوشمند ايمني خودرو شناخته مي شود. اين سيستم در راستاي كنترل ضربه هاي مخرب وارده بين خودروها، جهت ارتقاء ايمني آن ها با هدف صنعتي نمودن طراحي و ساخته شده است. اين اختراع، تصادف و شدت برخورد (ضربه) را كنترل مي نمايد تا به اين طريق از شدت خسارت و صدمات حاصل از تصادف كاسته شود. پس توليد اين سيستم، كه تمامي اشتباهات رانندگي را تحت پوشش قرار مي دهد، بسيار ارزشمند مي باشد و مي توانيم توسط اين سيستم از ميزان خسارات و صدمات ناشي از سوانح رانندگي به صورت كاملا چشم گيري بكاهيم.
همانطور كه ميدانيم سطح هوشياري و كمبود اكسيژن موجود در خون خلبان دو عامل حياتي هستند كه تهديدي جدي براي خلبانان به شمار ميآيد وليكن بهراحتي در حين پرواز توسط خلبان قابلتشخيص نيست. بنابراين با نصب حسگر بر روي هلمت خلبانها و مانيتورينگ اين علائم ،خلبان در جريان آخرين فعاليتهاي فيزيكي بدن خود قرارگرفته و ميتوانند اقدامات پيشگيرانه را به هنگام بروز اين موارد خطر انجام دهند. در هلمت هوشمند موردبحث در اين مقاله ما با استفاده از طراحي مدارات ابزار دقيق كه داراي نوآوري كامل با بالاترين بازده و كمترين ميزان نويز مي باشد ، بهطوريكه كوچكترين تغييرات در ورودي سنسورها ، تغييرات با دامنه بالا و مطمئن در خروجي سنسورها را به همراه دارد . تغييراتي در حدود 1 نانو آمپر و تغيير مقاومتي مانند ميكرو اهم را اندازهگيري و تغييرات علائم بدن را ترجمه كرده و با الهام از سيستم ارتباط سريال ديناميك سلها (كه دقيقترين ، قابلاطمينانترين و سريعترين ) راه انتقال ديتا ميباشد، دادهها را مونيتور ، بهروزرساني و ارسال ميكند.در اين هلمت كه قابليت نمايش اطلاعات بر روي هر نوع نمايشگري مانند نمايشگرهاي منحني پوشيدني( Head on display ) را داراست و ميتواند با استفاده از تكنولوژي روز دنيا و طراحي مدارات ابزار دقيق پيشرفته يك هلمت بومي ، تجاري ، ارزان قيمت و قابل اطمينان را عرضه نمايد كه در صنعت هوايي ما مورد استفاده قرار گيرد.
در اين ساختار سعي به ساخت ترانسفورماتوري شده است كه در ساختار آن نيازي به استفاده از هسته ي مغناطيسي و سيم پيچي هاي اوليه و ثانويه نيمب اشد. اين ترانسفورماتور داراي دو قسمت عمده مي باشد: - خازن هاي مقسم ولتاژ - سلف رزونانس وظيفه ي خازن هاي مقسم كاهش ولتاژ و رساندن مقدار آن به ميزان مطلوب مي باشد و سلف رزونانس وظيفه ي تامين توان راكتيو مورد نياز خازن ها و به صفر رساندن جريان ساختار خازني را دارد. مجموعه ي اين ساختار مي تواند عملكردي كاملا مشابه ويژگي هاي اساسي ترانسفورماتور را انجام دهد.
موارد یافت شده: 12