لیست اختراعات با مالکیت علی اکبر مراتی
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1391/07/24
خلاصه اختراع:

در حال حاضر با روشهاي متداول پشت فرشهاي ماشيني اهار ميخورد تا بتواند استحكام پايل (يا همان نخ خاب ) فرش ماشيني را تامين كند. آهارماده‌اي بر پايه پلي وينيل استات است. اين كار علاوه بر هزينه بالا دقت پاييني دارد و در فرشهاي جديد و مدرن امروزي كه تراكم فرشها افزايش يافته است، نفوذ آهار نيز كاري مشكل است. در اين اختراع، ايده اي مطرح ميشود كه اهار را حذف نموده و روش جايگزين زير پيشنهاد ميشود. نخ پود با نخي از جنس درجه ذوب پايين تركيب شده و به داخل دهنه بافت فرستاده ميشود. پس از بافت فرش، فرش از روي سطح حرارتي كه ميتواند همان سيلندر آهار باشد عبور نموده و اين نخ با درجه ذوب پايين در بين نخها ذوب شده و عمل استحكام بخشي به نخها را انجام ميدهد. در اين ايده نخ با درجه ذوب پايين ميتواند به همراه نخ پود تابانده شود و يا به حالت دو لا موازي داخل دهنه گذاشته شود و يا به حالت تركيب الياف در نخ ريسيده شده مورد استفاده قرار گيرد.

تاریخ ثبت: 1391/07/08
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نظر به اينكه در صنعت دستگاهي براي تشخيص ميزان سوزني شدن نخ نداريم و تشخيص اين امر ميتواند به افزايش پارامترهاي كيفي در صنعت فرش كمك نمايد، با هدف كاربرد در صنعت بگونه اي طراحي شده كه اپراتور بتواند به راحتي با گذاشتن يك نمونه نخ زير دستگاه (شيد نخ) بتواند شاخص سوزني شدن نخ تثبيت حرارتي شده را به كاربر ارائه نمايد. به كمك اين دستگاه صنعتگران، ميتوانند از كيفيت كار ارائه شده مطمئن شده و از طرفي مصرف كننده نيز با اطمينان خاطر ميتواند هزينه مربوطه را پرداخت نمايد. •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tنحوه كار با دستگاه براي كار با دستگاه دو دسته شيد نخ (از نخهايي كه ميخواهيم با هم قياس شوند) تهيه نموده و انها را درجه سانتيگراد محفظه مربوطه قرار ميدهيم. سپس تصوير دو دسته نخ را توسط دوربين مناسب كه به همين منظور روي جعبه تصوير برداري در نظر گرفته شده است، به كامپيوتر فراخواني نموده و توسط الگوريتمي كه برا ي آن در نظر گرفته شده است، ميزان درصد فضاي خالي بين نخها تشخيص داده ميشود. •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tدستگاه و اجزاي آن دستگاه داراي چندين قسمت است كه عبارتست از: •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tدوربين (14 مگاپيكسل) •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tپردازشگر (كه ميتواند از يك مدار و ميكرو پردازشگر استفاده نمود ، ليكن از كامپيوتر بجاي ريزپردازنده استفاده شده است و در مراحل بعدي ميتواند مورد استفاده قرار گيرد.) •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tكابلهاي واسط (اتصال دوربين به كامپيوتر – اتصال منبع نوراني تعبيه شده داخل باكس تصويربرداري به منبع تغذيه كه در اينجا پورت يواس بي در نظر گرفته شده است.) •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tجعبه تصويربرداري، كه شامل منابع نوري با قابليت تنظيم ارتفاع است. ابعاد جعبه 15 سانت طول، 7 سانت عرض و ارتفاع 10 سانت است. البته ارتفاع منبع نوري نيز قابل تنظيم است و تا ارتفاع 8 سانت ميتواند از سطح افقي نمونه فاصله بگيرد.

تاریخ ثبت: 1392/07/22
مخترع/مخترعان: مهران دادگر
خلاصه اختراع:

در صنعت دستگاهي براي تشخيص ميزان فريز نخ نداريم و تشخيص اين امر ميتواند به افزايش پارامترهاي كيفي در صنعت فرش كمك نمايد. لذا با هدف كاربرد در صنعت مكانيزم بگونه اي طراحي شده كه اپراتور بتواند به راحتي با گذاشتن يك نمونه نخ در اسكنر شاخص فريز نخ تثبيت حرارتي شده را تعيين نمايد. به كمك اين دستگاه صنعتگران ميتوانند از كيفيت كار ارائه شده مطمئن شده و از طرفي مصرف كننده نيز با اطمينان خاطر ميتواند هزينه مربوطه را پرداخت نمايد. همچنين امكان مقايسه چند نخ فريز شده نيز براي صنعتگران محيا خواهد شد.

تاریخ ثبت: 1392/07/05
خلاصه اختراع:

هدف از اين مطالعه در ابتدا بهينه كردن شرايط شامل ولتاژ غلظت پليمري و نسبت مخلوط حلال‌ها (DMF به استون) به منظور توليد الياف يكنواخت و بدون بيد است . نتايج نشان داد كه در غلظت &، نرخ تغذيه 0/5 ميلي‌ليتر بر ساعت، فاصله نوك نازل تا جمع‌كننده 15 سانتي‌متر،نسبت حجمي 4 به 6 استون به DMF، ، ولتاژ اعمالي 20 كيلوولت و سرعت دوراني جمع‌كننده 216 دور بر دقيقه ، مي‌توان شاهد توليد ميكرو- نانوالياف بدون بيد و يكنواخت بود. بررسي پاسخ پيزوالكتريكي لايه‎‌هاي ميكرو- نانوالياف الكتروريسي‌شده PVDF ، با ضخامت 110، 230 و310 نانومتر نشان داد كه با افزايش ضخامت لايه نانوليفي ولتاژ خروجي افزايش مي‌يابد.

تاریخ ثبت: 1392/09/05
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، به طراحي دستگاهي كه بتوان به وسيله آن به سادگي، سريع و خيلي ارزان به صورت بصري خاصيت پيزوالكتريك مواد پيزوالكتريك را مشاهده كرد، و همچنين بتوان ماده پيزوالكتريك را از غير پيزوالكتريك براحتي تشخيص داد. . يكي از مزيت استفاده از اين دستگاه جهت ارزيابي خواص پيزوالكتريك لايه¬هاي نانواليافي، عدم نياز به تجهيزات آزمايشگاهي پيچيده و زمان¬بر مي¬باشد. همچنين مزيت ديگر اين دستگاه، عدم حساسيت آن به ضخامت لايه مي¬باشد، كه اين مزيت باعث شده تا لايه¬هاي نازك نانواليافي را نيز بتوان به راحتي مورد ارزيابي قرار داد. از اين اختراع مي¬توان در تمامي موارد مصرف لايه¬هاي پليمري داراي خواص پيزوالكتريك جهت تشخيص سريع و مقايسه با ساير نمونه¬ها استفاده نمود. از جمله موارد كاربرد اين دستگاه مي¬تواند در مواردي كه از لايه¬هاي نانوالياف داراي خواص پيزوالكتريك به عنوان برداشت كننده¬هاي انرژي استفاده مي¬شود، باشد. براي اين دسته از كاربردها مي¬توان با اضافه و يا كم كردن ديودهاي نوري استفاده شده در اين دستگاه ميزان توانايي تبديل انرژي مكانيكي به انرژي الكتريكي لايه¬ها را مورد ارزيابي و مقايسه قرار داد.

تاریخ ثبت: 1394/03/02
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: دستگاه تهيه تصاوير سه بعدي نخ جهت تعيين تجعد آن زمينه فني: منسوجات و كاغذ امروزه در صنعت از استانداردهايي مثل استاندارد DIN 53840 براي تعيين خواص موجي نخ استفاده ميشود، اين روش نياز به صرف وقت زياد دارد و بخاطر نقش انسان در خواندن طول نخ در قسمتهاي مختلف اين روش، دقت لازم را دارا نيست و مهمتر از همه اينكه در حين توليد نميتوان كنترل كيفيت ميزان تجعد نخ را بررسي كرد و با در نظر گرفتن اينكه تعيين اين خصوصيت ميتواند به افزايش كيفيت محصول نهايي بويژه در صنعت فرش كمك نمايد، اين اختراع با هدف كاربرد در صنعت بگونه اي طراحي شده كه همه ي مشكلات ذكر شده را برطرف نمايد. اين دستگاه با توليد تصاوير سه بعدي از نخ و اعمال شاخص فركتال سه بعدي و دواير متحدالمركز، ميزان تجعد نخ را تعيين ميكند. بكمك اين دستگاه، صنعتگران ميتوانند هم بصورت آفلاين و هم بصورت آنلاين يعني در حين توليد به كنترل كيفيت تجعد نخ بپردازند، با توجه به زمان اندك حصول نتيجه، ميتوان نتيجه را مشاهده و در صورت عدم رضايت، متغيرهاي توليد را تغيير دهند و از اين طريق در حين توليد ميتوان به شرايط دلخواه دست يافت.

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/02
مالک/مالکان: علي اكبر مراتي
تاریخ ثبت: 1387/11/07
مخترع/مخترعان: علي اكبر مراتي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/07
تاریخ ثبت: 1393/10/28
مخترع/مخترعان: علی اکبر مراتی
خلاصه اختراع:

الياف استبرق به دليل طول كوتاهي كه دارند بايستي در سيستم ريسندگي الياف كوتاه قابل ريسيدن باشند. امّا تجربيات گذشته نشان ميدهد كه استفاده از ماشين آلات متداول در خط ريسندگي الياف كوتاه باعث بروز مشكلاتي نظير پارگي الياف، عدم تشكيل تار عنكبوتي در ماشين كاردينگ و ... ميگردد كه عملا توليد فتيله صددرصد استبرق با ماشين آلات متداول سيستم ريسندگي پنبه اي را غيرممكن ميسازد. در اين اختراع براي توليد فتيله از الياف استبرق از ماشين آلات حلاجي و كاردينگ استفاده نميگردد. دليل اين امر وجود زننده هاي بسيار قوي و سطوح سوزني در اين ماشينآلات باعث شكستگي و آسيب جدي به الياف گرديده و طول موثر الياف را كاهش ميدهد. از طرف ديگر، به دليل سطح بسيار صاف و سيقلي الياف استبرق، اصطكاك بين الياف بسيار كمتر از الياف متداول ميباشد كه اين امر توليد تارعنكبوتي در ماشين كارد را با مشكل مواجه مينمايد. بنابراين توليد فتيله صددرصد استبرق در ماشين كارد معمولي عملا غيرممكن ميباشد. براي رفع اين مشكل دستگاه توليد فتيله منقطع طراحي و ساخته شد و از آن براي توليد فتيله استفاده گرديد. اين دستگاه از يك فن دمنده و يك محفظه جمع آوري الياف تشكيل شده است. براي بررسي امكان توليد فتيله با اين دستگاه، الياف استبرق باز و تميز شده را با وزن مشخص به دستگاه تغذيه كرده و فتيله توليد شده در قسمت جمع كننده را از دستگاه استخراج نموده و مشخصه هاي آرايش يافتگي و نايكنواختي آن مورد بررسي قرار گرفت نتايج بررسي ها نشان ميدهد كه الياف استبرق در فتيله توليد شده بخوبي آرايش يافته اند و زاويه 70% الياف در سطح فتيله نسبت به محور فتيله كمتر از 10 درجه ميباشد.

تاریخ ثبت: 1398/11/14
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانوالياف كامپوزيت پلي وينيليدين فلورايد/پلي دي استيلن به روش الكتروريسي توليد شده است تا بتوان مزيت هاي دو ماده هوشمند پلي¬دي¬استيلن به عنوان ماده رنگي و پلي¬وينيليدين فلورايد به عنوان ماده پيزوالكتريك را بطور همزمان ارائه داد. با اين روش، لايه ي توليدي قابليت هم پاسخ رنگي و هم پاسخ پيزوالكتريك خواهد داشت كه پتانسيل بالايي را جهت به كار گيري در حسگر¬هاي متنوع خواهد داشت. در اين روش، ابتدا، محلول الكتروريسي از تركيب مونومر¬‌هاي دي‌استيلن و پليمر¬‌ بستر پلي¬وينيليدن فلورايد در حلال مناسب توليد مي‏شود. در طول فرايند الكتروريسي و در زمان تبخير حلال، خودآرايي مونومر-‌هاي دي‌استيلن اتفاق مي¬¬افتد. تابش فرابنفش به نانوالياف حاوي مونومر¬‌هاي دي‌استيلن خودآراشده، تشكيل ابرمولكول¬‌هاي پلي‌دي‌استيلن جاسازي‌شده در بستر ليفي پلي¬وينيليدين فلورايد را نتيجه مي¬دهد. با اين اختراع اين امكان فراهم شده است كه حسگر توليدي علاوه بر پاسخ رنگي، پاسخ پيزوالكتريك نيز به نمايش بگذارد. همچنين حضور پلي¬دي استيلن در نانو الياف كامپوزيت پلي¬وينيليدين فلورايد/پلي¬دي استيلن منجر به افزايش ميزان فاز بتا نسبت به لايه نانو ليفي پلي¬وينيليدين خالص مي¬گردد. تغيير رنگ از آبي به قرمز همراه با تغييرات پيزوالكتريك مي¬تواند مسير جديدي براي توليد حسگر¬هايي با قابليت هاي متنوع فراهم نمايد.

موارد یافت شده: 9