لیست اختراعات با مالکیت
علی حشمتی
4 عدد
اختراع ارائه شده در رابطه با نحوه ساخت، كاربرد و بررسي ساختاري نانوذراتي است كه از طريق روشهاي سبز شيميايي ايجاد شده است. به عنوان مثال، اختراع حاضر، بررسي ساخت نانوذره فلزي توسط عصاره گياهي و عملكرد ضدباكتريايي آن در ممانعت از رشد باكتري گرم منفي و گرم مثبت است. به عبارت ديگر اين اختراع، ساخت سبز نانوذره از طريق عصاره گياه مارونگ را نسبت به روشهاي معمول فيزيكي و شيميايي، بهتر، كم هزينهتر با آلودگي زيستي كمتر و دوستدار محيط زيست معرفي ميكند. در اين اختراع از تكنيك بررسي جذب با دستگاه اسپكتروفتومتري، XRD (X-Ray Diffraction)، FTIR (Fourier transform infrared) ، ميكروسكوپ الكتروني TEM و اندازهگيري هاله عدم رشد در اطراف ديسكهاي آغشته به نانوذره (Zone Of Inhibition) استفاده شده است. در اين اختراع نانوذره كلريد نقره بدون استفاده از مواد سمي و شيميايي و طي روش دوستدار محيط زيست سنتز شد. نانوذره كلريد نقره سنتز شده اندازه كوچك با ميانگين 35 نانومتر دارد و به دليل بالابودن يونهاي كلر در عصاره گياه، بدون صرف هزينه و استفاده از مواد شيميايي گوناگون، به جاي نانوذره نقره توليد شده است. اين نانوذره، قابليت مهار رشد باكتري گرم منفي اشرشياكلي و باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس آرئوس را دارد. با توجه به سمي بودن يونهاي نقره، نمكهاي نقره مانند كلريد نقره سميت كمتري براي انسان دارد و ميتواند براي ضدعفوني كردن زخم و مقابله با رشد باكتريها، تهيه فيلترهاي تصفيه آب و هوا، صنايع توليد پوشاك، ژلها و كرمهاي بهداشتي و باندهاي زخم بندي مفيدتر واقع شود و با كنترل آزادسازي يونهاي نقره اثربخشي آن را افزايش دهد.
اين اختراع در حوزه صنايع غذايي است و براي رفع مشكل غذايي، بيماران فنيلكتونوريا است. فنيلكتونوريا نوعي بيماري ژنتيكي است كه افراد مبتلا نبايد اسيد آمينه فنيلآلانين كه يكي از اجزاي تشكيل دهنده پروتئين مواد غذايي است دريافت كنند. از آنجائيكه اين اسيدآمينه در اغلب غذاها يافت مي شود، لذا اين بيماران قادر به مصرف محصولات غذايي معمولي كه حاوي پروتئين بوده نيستند و بايستي غذاي كم يا بدون پروتئين مصرف كنند. نان يكي از محصولات غذايي پرمصرف در رژيم غذايي است كه حاوي ميزان بالايي پروتئين ( 12-10 درصد) و فنيلآلانين (600-500 ميليگرم در صد گرم) است. فنيلكتونوريا عملا نمي توانند نان معمولي مصرف كنند. زيرا سبب اختالات متعددي از قبيل بي قراري، پرخاشگري و بيش فعالي در آنها مي شود. در اين اختراع يك نوع نان كم پروتئين توليد شده است كه ميزان پروتئين و فنيلآلانين آن خيلي ناچيز بوده و فنيلكتونوريا ميتواند از آن استفاده كنند بدون اينكه دچار هيچگونه عارضهاي شوند. اين نان از تركيب مواد نشاسته اي،استابيلايزرها و انواع صمغها تشكيل شده است. از نظر قيمت به صرفه و با ذائقه مصرف كننده ايراني كاملا سازگاري دارد.
اختراع اخير در حوزه صنايع غذايي است و براي رفع مشكل غذايي، بيماران فنيلكتونوريا است. فنيلكتونوريا نوعي بيماري ژنتيكي است كه افراد مبتلا نبايد اسيد آمينه فنيلآلانين كه يكي از اجزاي تشكيل دهنده پروتئين مواد غذايي است دريافت كنند. زيرا اين اسيد آمينه در اين بيماران سبب اختالات متعددي از عقب ماندگي ذهني، بي قراري، پرخاشگري و بيش فعالي در آنها مي شود. از آنجائيكه اين اسيدآمينه در اغلب غذاها يافت مي شود، لذا اين بيماران قادر به مصرف محصولات غذايي معمولي كه حاوي پروتئين بوده نيستند و بايستي مواد غذايي كم يا بدون پروتئين مصرف كنند. گوشت و فرآوردهاي آن گروه مهمي از رژيم غذايي مي باشند. بدليل ميزان بالاي پروتئين و اسيد آمينه فنيل آلانين، بيماران فنيل كتونوريا قادر به مصرف اين ماده مغذيي نيستند. مقدار متوسط پروتئين گوشت قرمز بدون چربي 18 درصد بوده و ميزان فنيل آلانين آن حدود 900 ميلگرم در صد گرم مي باشد. از انجائيكه گوشت ماده اوليه براي تهيه خيلي از غذاها مي باشد بدليل مقدار بالاي فنيل آلانين نمي توان از آن براي تهيه غذاهاي گوشتي قابل مصرف بوسيله براي بيماران فنيل كتونوريا استفاده كرد. در اين اختراع پودر كم پروتئين جايگزين همبرگر مخصوص بيماران فنيل كتونوريا توليد شده است. بعد از افزودن آب و روغن به اين پودر بافتي مشابه گوشت چرخ كرده پيدا مي كند و از آن مي توان براي تهيه همبرگر، كباب كوبيده و تهيه انواع خورشت استفاده كرد.
موارد یافت شده: 4