لیست اختراعات با مالکیت
مرتضی رحمانی
2 عدد
اين اختراع در حوزه صنايع غذايي است و براي رفع مشكل غذايي، بيماران فنيلكتونوريا است. فنيلكتونوريا نوعي بيماري ژنتيكي است كه افراد مبتلا نبايد اسيد آمينه فنيلآلانين كه يكي از اجزاي تشكيل دهنده پروتئين مواد غذايي است دريافت كنند. از آنجائيكه اين اسيدآمينه در اغلب غذاها يافت مي شود، لذا اين بيماران قادر به مصرف محصولات غذايي معمولي كه حاوي پروتئين بوده نيستند و بايستي غذاي كم يا بدون پروتئين مصرف كنند. نان يكي از محصولات غذايي پرمصرف در رژيم غذايي است كه حاوي ميزان بالايي پروتئين ( 12-10 درصد) و فنيلآلانين (600-500 ميليگرم در صد گرم) است. فنيلكتونوريا عملا نمي توانند نان معمولي مصرف كنند. زيرا سبب اختالات متعددي از قبيل بي قراري، پرخاشگري و بيش فعالي در آنها مي شود. در اين اختراع يك نوع نان كم پروتئين توليد شده است كه ميزان پروتئين و فنيلآلانين آن خيلي ناچيز بوده و فنيلكتونوريا ميتواند از آن استفاده كنند بدون اينكه دچار هيچگونه عارضهاي شوند. اين نان از تركيب مواد نشاسته اي،استابيلايزرها و انواع صمغها تشكيل شده است. از نظر قيمت به صرفه و با ذائقه مصرف كننده ايراني كاملا سازگاري دارد.
اختراع اخير در حوزه صنايع غذايي است و براي رفع مشكل غذايي، بيماران فنيلكتونوريا است. فنيلكتونوريا نوعي بيماري ژنتيكي است كه افراد مبتلا نبايد اسيد آمينه فنيلآلانين كه يكي از اجزاي تشكيل دهنده پروتئين مواد غذايي است دريافت كنند. زيرا اين اسيد آمينه در اين بيماران سبب اختالات متعددي از عقب ماندگي ذهني، بي قراري، پرخاشگري و بيش فعالي در آنها مي شود. از آنجائيكه اين اسيدآمينه در اغلب غذاها يافت مي شود، لذا اين بيماران قادر به مصرف محصولات غذايي معمولي كه حاوي پروتئين بوده نيستند و بايستي مواد غذايي كم يا بدون پروتئين مصرف كنند. گوشت و فرآوردهاي آن گروه مهمي از رژيم غذايي مي باشند. بدليل ميزان بالاي پروتئين و اسيد آمينه فنيل آلانين، بيماران فنيل كتونوريا قادر به مصرف اين ماده مغذيي نيستند. مقدار متوسط پروتئين گوشت قرمز بدون چربي 18 درصد بوده و ميزان فنيل آلانين آن حدود 900 ميلگرم در صد گرم مي باشد. از انجائيكه گوشت ماده اوليه براي تهيه خيلي از غذاها مي باشد بدليل مقدار بالاي فنيل آلانين نمي توان از آن براي تهيه غذاهاي گوشتي قابل مصرف بوسيله براي بيماران فنيل كتونوريا استفاده كرد. در اين اختراع پودر كم پروتئين جايگزين همبرگر مخصوص بيماران فنيل كتونوريا توليد شده است. بعد از افزودن آب و روغن به اين پودر بافتي مشابه گوشت چرخ كرده پيدا مي كند و از آن مي توان براي تهيه همبرگر، كباب كوبيده و تهيه انواع خورشت استفاده كرد.
موارد یافت شده: 2