لیست اختراعات با مالکیت
مجتبی خاک ساریان
3 عدد
خلاصه اختراع 1- عنوان اختراع: سنتز نانوذرات كيتوسان بارگذاري شده با داروي سيلي بينين جهت دارو رساني كارا بر عليه سلول هاي توموري C6 2- زمينه فني: نانوتكنولوژي، پزشكي 3- شرح مختصر: گليوم ها نوعي ازتومورهاي مغزي هستند كه درمغز يا نخاع شروع ميشوند و ازسلولهاي گليال به وجود ميآيند. گليوما به ميزان زيادي براي درمان به علت بدخيمي بالا، ميزان وقوع بالا و مقاومت بالا نسبت به داروهاي ضد سرطاني مشكل است. نرخ بقاي اين بيماران بين دوازده تا پانزده ماه بعد از تشخيص اوليه است . رده ي سلولهاي c6 از رت هايي كه با استفاده از ان نيتروزومتيل اوره در آن ها تومور مغزي از نوع گليوبلاستوما القا شده بود ،بدست آمده است. اين رده مورفولوژي آستروسيتي دارند و به خاطر داشتن ماركرهاي گليالي مثل GFAP,S-100B در نوروبيولوژي به ميزان زيادي بررسي مي شوند. توجه و نگرشي جديد نسبت به استفاده ازگياهان دارويي با عوارض كمتر ايجاد شده است. يكي از گياهاني كه اخيرا به آن توجه شده است، گياه دارويي خار مريم است. گياه خار مريم با نام علمي Marianum Silybum يا Milk Thistle دردرمان اختلالات كبدي و صفراوي استفاده ميشود. حدود 70 تا0 8 درصد دانه هاي خار مريم حاوي تركيب فلاونوليگنان سيلي مارين است كه تركيب زيست فعال اصلي آن سيلي بينين است. سيلي بينين داراي اثرات ضد توموري برعليه گليوبلاستوماست .اما به خاطر طبيعت هيدروفوبي بودن آن موجوديت زيستي آن محدود شده است. كيتوسان در ميان تركيبات مختلف در صنعت داروسازي به ميزان زيادي براي كنترل آزاد شدن دارو استفاده شده است. يكي از نقاط جالب تحقيق در زمينه تحويل داروهاي ضد سرطان، طراحي سيستم ها يي است كه بتوانند دارو را در زمان ، مكان و دوز مناسب تحويل بدهند. به طوري كه فقط روي سلول هاي سرطاني اثرگذار باشند و همچنين استفاده از حداقل غلظت داروها به گونه اي كه اثرات سمي دارو روي سلولهاي طبيعي كاهش يابد، اهميت زيادي پيدا كرده است. از اينرو در اين مطالعه به ساخت نانوذرات كيتوسان لود شده با سيلي بينين و بررسي اثرات سميت آن بر عليه سلول هاي گليومايc6 مي پردازيم.
اختراع ارائه شده در رابطه با نحوه ساخت، كاربرد و بررسي ساختاري و خاصيت آنتي بيوتيكي نانوذراتي است كه از طريق روشهاي سبز شيميايي ايجاد شده است. به عنوان مثال، اختراع حاضر، بررسي ساخت نانوذره فلزي دي اكسيد تيتانيوم توسط عصاره هيدروالكلي (Tio2 N.Ps H. P.) و اثر آنتي باكتريال آن در ممانعت از رشد باكتري استافيلوكوكوس ارئوس است. به عبارت ديگر اختراع حاضر، ساخت سبز نانوذره از طريق عصاره هيدروالكلي گياه گل راعي را نسبت به روشهاي معمول فيزيكي و شيميايي، بهتر، كم هزينهتر با آلودگي زيستي كمتر و دوستدار محيط زيست معرفي ميكند. در اين اختراع از تكنيك DLS (Nano particle size analyzer)، SEM(Scanning Electron Microscope)، FTIR (Fourier transform infrared) ، ميكروسكوپ الكتروني (Atomic Force Microscopy) AFM، زتا پتانسيل،(Minimum Inhibitory Concentration) MIC،(Minimum Bactericidal Concentration) MBC و اندازهگيري هاله عدم رشد در اطراف ديسكهاي آغشته به نانوذره گياهي (Zone Of Inhibition)استفاده شده است. تركيب نانوذره فوق داراي تركيبات الكلي، آميني، كربن دي اكسيد، آلكان، آلكن، سولفوكسيد و هالو كامپوند در عصاره هيدروالكلي گل راعي از طريق پيوندهاي مذكور خود به سطح نانوذرات دي اكسيد تيتانيوم چسبيدهاند. Tio2 N.Ps H. P داراي لايه نازكي در سطح بوده و داراي رشد جزيره اي نيز مي باشد. نانوذره كروي شكل بوده و قطري در محدوده 37.6 تا 88.4 نانومتر دارند. در اين اختراع تيتانيوم به شكل نانوذره دي اكسيد تيتانيوم بدون استفاده از مواد سمي و شيميايي و طي روش دوستدار محيط زيست سنتز شد. نانوذره دي اكسيد تيتانيوم سنتز شده اندازه كوچك با ميانگين دارد و به دليل بالابودن واكنش پذيري بالا در عصاره هيدروالكلي گياه، بدون صرف هزينه توليد شده است. اين نانوذره از نظر سايز كوچك بوده و داراي پايداري خوبي است و قابليت ممانعت از رشد و مهار رشد باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس ارئوس را دارد. با توجه به ايمن بودن، نانوذره مذكور ميتواند به عنوان يك آنتي بيوتيك پر قدرت براي ضدعفوني كردن زخم و مقابله با رشد باكتريها، پمادهاي ضد ميكروبي و كرمهاي بهداشتي و باندهاي ضدعفونت استافيلوكوكي و باندهاي زخم بندي مفيدتر واقع شود.
انگل توكسوپلاسما گوندي يك انگل نوروتروپيك است كه عامل تروپيسم در بافت مغز و عضلاني مي باشد و منجر به ايجاد عفونت مزمن در آنها مي گردد. اين انگل قادر به عبور از سد خوني-مغزي و ورود به بافت هاي عملكردي مغز و تاثير بر رفتار و عملكرد آن است. همچنين مطالعات متعدد نشان داده اند كه اين انگل درحالت مزمن در جوندگان و انسان باعث ايجاد مجموعه اي از اختلالات رفتاري و نورولوژيكي مانند اختلال يادگيري و حافظه، شيزوفرني و پاركينسون مي گردد. بنابراين با توجه به قطعي نبودن اثر درماني داروهاي ضدانگلي و عوارض جانبي آنها مانند پوكي استخوان، عوارض كبدي و كليوي و منع مصرف در اوايل بارداري، لذا در سال هاي اخير از استراتژي هاي درماني جديد براي افزايش كارآيي داروها و كاهش سميت آن ها استفاده مي گردد كه با توجه به سميت كم، خاصيت ضدميكروبي قوي و قدرت مهاري بالاي كيتوزان در برابر T.gondii، پليمرهاي برپايه كيتوزان داراي پتانسيلي بالا بعنوان درمان جايگزين براي انگل توكسوپلاسما مي باشند. از طرفي با توجه به اثرات نورودژنراتيو انگل توكسوپلاسما برروي مغز و همچنين وجود ممانعت هميشگي سد خوني-مغزي جهت عبور داروها به مكان هاي آسيب ديده در اين نوع از بيماري ها، لذا استفاده از پليمرهايي بااندازه كوچكتر براي عبور راحت تر از سد خوني-مغزي در درمان بيماري هاي عصبي همچون آلزايمر بسيار كارساز مي باشد. Preparation of hydrogel containing chitosan-based oak gall extract to improve learning and memory disorders
موارد یافت شده: 3