لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا خلیلی
14 عدد
خلاصه توصيف اختراع:با نظر به ظرافت عمل جراحي چشم حركت كره چشم و عدم توانايي در نگهداشتن كره چشم امكان بروز آسيبهاي مهلك به كره چشم افزايش مي يابد. لذا وجود ابزاري كه بتواند به نگهداري و ثابت كردن كره چشم جهت انجام اعمال جراحي نيز كمك كند، بسيار مورد نياز خواهد بود. اختراع حاضر از سه قسمت تشكيل شده است كه شامل قسمت دماغي، قسمت فيكس كننده قطب دماغي كره چشم و قسمت فيكس كننده قطب تمپورال كره چشم است. قسمت هاي مذكور توسط پين هاي تنظيم شونده به يكديگر متصل شده و قابليت اتصال و جداشدن مكرر را دارند. بخش دماغي اين اختراع ساختاري خميده و U شكل داشته كه در حين به كارگيري بر روي بيني قرار گرفته و توسط پيچ تنظيمي محكم مي گردد. پيپ تنظيمي در محل اتصال و تماس با دماغ داراي قطعه اي سيليكوني بوده كه در حين تماس و فيكس شدن به دماغ آسيبي نمي رساند. در اين اختراع قطعه فيكساتور قطب دماغي و قطب تمپورال وظيفه نگهداري كره چشم را در حين جراحي بر عهده دارند. ساختار فيكساتور دماغي و تمپورال باين شرح است كه داراي بازوي متصل شونده به قطعه دماغي بوده كه توسط پين متصل و محكم مي گردد. همچنين جهت فيكس نگاه داشتن كره چشم بخشي از آنها از قطعه سيليكوني ساخته شده كه داراي قوسي مطابق با انحناي كره چشم مي باشند. پيچ هاي تنظيمي موجود در هركدام از فيكساتورها وجود داشته ميزان تماس قسمت سيليكوني با كره چشم توسط آنها تنظيم مي گردد.
به علت نبود امكان دويدن در افراد معلول از ناحيه پا، اقدام به طراحي و ساخت پاي مصنوعي كامپوزيتي شده است. اين پا از كامپوزيت تركيبي الياف كربن و كولار ساخته شده است و در عين حال كه از وزن كم برخوردار است امكان تحمل بار هاي ضربه اي در هنگام دويدن را دارا است. افراد معلول از ناحيه پا با استفاده از اين پاهاي مصنوعي ميتوانند همانند افراد معمولي بدوند و حتي در مسابقات دو شركت كنند !
ماشين اتوماتيك صنعتي سري شويي ظروف براي شستن ظروف مسطح مثل بشقاب ، ديس ، سيني و همچنين قاشق ، چنگال ،چاقو و..... به كار مي رودكه امروزه اين گروه ظروف بيشترين كاربرد را در رستوران ها ،تالار ها ،سلف سرويس ها ، هيئت هاي مذهبي و...... دارد و عمل شستشو با دست انجام مي شود كه كاري وقت گير و پر هزينه است و با عث مصرف بي رويه ي آب مي گردد. ماشين هاي ظرفشويي موجود در بازار حجم محدودي دارند و تعداد ظرف كمي در آنها جاي مي گيرد وظروف بايد يكي يكي در سبد هاي مخصوص قرار گيرد و زمان شست و شوي آن ها بسيارطولاني است. به كمك اين دستگاه اختراعي مي توان تعداد انبوه ظروف را بدون نياز به چيدن درون سبد هادر زمان خيلي كوتاه و با مصرف آب خيلي كم شست و در وقت و هزينه ها و آب صرفه جويي كرد. اين ماشين ظرفشويي در رستوران ها ، تالار ها ، سلف سرويس ها ، هيئت هاي مذهبي و....... كاربرد زيادي دارد.
با توجه به نياز شديد كشور به دستيابي دانش توليد مواد دما بالا كه قابليت مقاومت در برابر خوردگي، اكسيداسيون، سوزش و ... را داشته باشند. در اين تحقيق ساخت و خواص دسته اي از اين مواد مورد بررسي قرار گرفت. به منظور رسيدن به سيكل پخت پليمريزاسيون بهينه، چندين سيكل انتخاب شد و استحكام خمشي نمونه حاصل از آن سيكل اندازه گيري شد. با انجام تست اكسيداسيون، رفتار پليمر فنوليك در برابر اتسمفر اكسيدي در دماهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت. بعد از انتخاب سيكل پخت اوليه تا دماي 180 درجه سانتيگراد با توجه به استحكام خمشي، در مرحله بعد با انتخاب چندين سيكل كربن دهي و بررسي تغييرات وزن، سيكل كربن دهي مناسب انتخاب گرديد. رفتار اكسيداسيون زمينه كربني ساخته شده در دو حالت مختلف نرخ حرارت دهي و در دماهاي مختلف بررسي گرديد. با افزودن نانوذرات TiO2 و ZrO2 به زمينه رزين و پخت آن، اثر نانوذرات بر خوص زمينه كربني مورد بررسي قرار گرفت. اثر افزايش استحكام نانوذرات در زمينه ي كربني، به وسيله ي تست خمش سه نقطه بررسي شد. نتايج نشان مي دهد كه افزدن نانوذرات به زمينه مي تواند استحكام نانوكامپوزيت را تا 50٪ افزايش دهد. مقاومت سوزشي نانوكامپوزيت هاي حاصله توسط تست سوزش آزمايش گرديد كه نتايج مناسبي را در مقايسه با ساير مواد دمابالا از قبيل گرافيت، مس، تنگستن و كربن / كربن از خود نشان داد.
كامپوزيت پايه پلي پروپيلن تقويت شده با ذرات نانو خاك رس و الياف بازالت تحت كشش و ضربه در گسترده هاي دمايي متفاوت
1. عنوان اختراع:ساخت پنل ساندويچي با هستهي فوم اگزتيك از جنس پلياورتان و رويه فايبر گلاس 2. زمينه فني اختراع: علم مكانيك 3. مشكل فني: در حال حاضر مواد كامپوزيتي كه در ساخت بدنه هواپيما استفاده ميشود، هنگاميكه تحت بار خمشي قرار ميگيرند، لبههاي آنها به سمت عمود بر راستاي گشتاور خمشي است و باعث ميشود كه در برابر فشار لايهها مقاومت خوبي از خود نشان ندهند و از روي اسكلت بدنه جدا شوند. در صورتيكه استفاده از پنل ساندويچي با هسته فوم اگزتيك به عنوان پوشش بدنه هواپيما باعث ميشود در برابر اعمال نيرو تشكيل يك زين معمولي با يك سطح كروي دهد و در مقابل فشار حاصل از جو بر روي سطح بدنه هواپيما به خوبي قرار گيرد و در اثر فشار لبههاي آن بالا نيايد و جدا نشود. 4. توصيف ارجاع به نقشه: قسمت شماره 1 در نقشه، نشاندهنده رويههايي متشكل از 4 لايه الياف شيشه است و قسمت شماره 2 نشاندهنده هستهاي از جنس فوم اگزتيك است كه داراي ضريب پواسون منفي است. 5. برجستگيهاي تكنيكي: استفاده از فوم اگزتيك با ضريب پواسون منفي به عنوان هسته، قابليت افزايش مقاومت در برابر نيروي فشاري، خمشي و ضربه، سبك بودن سازه
اختراع حاضر مربوط به لنز درون چشمي اكريليكي ثابت شونده در اسكلرا با هاپتيك هاي پيچ مهره اي است كه در آن بدنه ساخته شده از جنس اكريليك مقاوم و زيست تخريب ناپذير مي باشد. لنز درون چشمي در اندازه هاي مختلف با سايز هاي مختلف كره چشم طراحي خواهد شد و داراي قطر و ضخامت لازم است. اختراع حاضر از اكريليك مقاوم و تخريب ناپذير ساخته شده است تا ضمن مقاومت در برابر تخريب، از رشد سلولهاي اپيتليال بر روي خود جلوگيري كند. بدنه لنز درون داراي طراحي خاص با قابليت قرار گرفتن در مسير مردمك مي باشد. به اين صورت كه لنز در وسط تعبيه خواهد شد. در اطراف بدنه اصلي نگهدارنده اختراع هاپتيك هايي از جنس اكريليك مقاوم و زيست تخريب ناپذير جهت اتصال لنز به سطح داخلي قرنيه و از جنس بدنه نگهدارنده لنز تعبيه شده است. جهت فيكس كردن نگهدارنده لنز به بدنه داخلي كره چشم در سطح انتهايي و بيروني هاپتيك ها محلي براي حديده كردن و قرارگرفتن و بستن مهره(از جنس اكريليك) مي باشد. اين امكان نيز وجود خواهد داشت كه از حديده داخل هاپتيكي جهت بستن پيچ (كه از جنس اكريليك مي باشد) تعبيه شود.
پروتز پاي مصنوعي كربني قابل استفاده براي معلولين از ناحيه پا مي باشد. اين پروتز از جنس الياف كربن ساخته شده است به گونه اي كه از قابليت انعطاف پذيري بالا بر خوردار بوده و حركتي روان را براي فرد معلول به همراه خواهد داشت.
اختراع حاضر بيانگر ست و براكت ارتودنسي تقويت شده با نيروي مغناطيسي است كه در آن از نيروهاي مغناطيسي هدايت شده جهت درمانهاي ارتودنسي استفاده مي گردد. در اين اختراع براكت هاي طراحي شده داراي محفظه اي با حجم هاي متغير جهت قراردادن عوامل نيروهاي مغناطيسي هستند كه به سمت و اندازه دلخواه و مورد نياز قابل تنظيم و قراردادن هستند. براكتهاي دندانپزشكي ارتودنسي در اين اختراع همچنين داراي شياري جهت عبور سيم و واير ارتودنسي مي باشد كه در مراحلي ممكن است از آن در درمان ارتودنسي استفاده شود. استفاده از وايرهاي ارتودنسي به اين صورت است كه جهت گيري آنها بنا بر نياز درماني قابل تنظيم مي باشد به اين صورت كه قفل و بست سيم هاي ارتوپدي بنابر طريقه قرارگرفتن شيار و مسير سيم ارتوپدي قابل تنظيم است. باين صورت كه براكت ارتودنسي داراي دو قسمت اتثصالي به دندان و نيز قسمت فوقاني به منظور قرارگيري سيم ارتودنسي مي باشد. قفل شدن اين دو بخش در يكديگر در حالتهاي مختلفي انجام مي گيرد، به اين ترتيب جهت نيروهاي مورد نياز نيز قابل كنترل است. در اين اختراع، در محفظه موجود در بين دو قسمت براكت فضايي براي قرارگيري عامل ايجاد نيروي مغناطيسي وجود دارد كه در اين رابطه از آهنربايي از جنس نئوبيديوم و يا ساير اجناس با با ويژگي سازگار با بدن ميزبان مي باشد. در سطح داخلي و چسبنده به دندان شيارهايي تعبيه شده است و اتصال به سطح دندان (با استفاده از چسب) را تسهيل و تقويت مي كند. محفظه داخلي براكت طوري طراحي گرديده است كه آهنرباي مورد استفاده در جهت هاي معين و قابل تنظيم قابل كارگذاري و استفاده باشد. باين ترتيب نيروهاي مغناطيسي قابل تنظيم بوده و در طي درمان ارتودنسي قابل تغيير مي باشد. در برخي از موارد، نياز است تا براكت هاي ارتودنسي در سطوح مختلف داخلي و خارجي دندان قرار گيرد تا چرخش هاي محوري دندان نيز مورد ترميم قرار گيرد. جهت ااستفاده از اختراع حاضر در درمان ناهنجاري هاي ارتودنسي، پس از اخذ تصاوير و و ارزيابي هاي لازم، به تعيين جهات مورد نياز به منظور وارد كردن نيرو اقدام مي گردد. سپس نسبت به ست اپ كردن ست ارتودنسي بر روي فانتوم دنداني اقدام نموده و پس الز تاييد بر روي دندانها با استفاده از چسب مخصوص متصل مي گردد.
موارد یافت شده: 14