لیست اختراعات با مالکیت
محمدمعین بهمنی
1 عدد
نوشيدني قهوه كه يكي از محبوب ترين نوشيدني ها در سراسر دنيا محسوب ميگردد از برشت، پودركردن و دمآوري دانه قهوه به دست ميآيد. مهمترين تركيبات قهوه؛ كافئين و تركيبات فعال زيستي يعني فنلها وآلكالوئيدها هستند كه با ايفاي نقش محافظتي و آنتي اكسيداني منجر به پيشگيري و يا كمك به درمان بسياري از بيماريها ميشوند. اين نوشيدني طي سال ها به دومين تجارت جهاني تبديل شده است. مجموع صادرات قهوه در سراسر جهان از ژوئن 2020 تا مه 2021 به 7/7 ميليون تن رسيد كه توليد تخميني آن بيش از 10 ميليون تن بود و در سال 2020/2021، حدود 63/166 ميليون كيسه 60 كيلوگرمي قهوه در سراسر جهان مصرف شد. صنعت قهوه مرتبا روشهاي خلاقانهاي براي دم آوري آن ارائه ميكند كه از جملهي جديدترين آنها، توليد قهوهي سرد دم ميباشد كه در دماهاي پايين و زمان طولاني دمآوري تهيه شده و منجر به بروز ويژگيهاي حسي و فيزيكوشيميايي خاصي ميشود. بر اساس مطالعات علمي، قهوهاي كه به صورت گرم دم ميشود بسيار اسيديتر از قهوه سرد است و برخي ميگويند قهوه سرد حتي داراي طعم شيرين تر به دليل اسيديته كمتر آن است. از طرفي،كافئين از مهمترين تركيبات قهوه است كه محتواي آن به دماي آب دم، زمان، فشار استخراج و آسياب بستگي دارد. اندازه دانه، روش برشته شدن دانه قهوه و گونه قهوه نيز همگي بر محتواي كافئين اثرگذارند. يك عامل مهم در افزايش حلاليت تركيبات قهوه استفاده از آب داغ است كه در مورد قهوهي سرد دم اين مورد با افزايش زمان خيساندن دانه در آب ولرم تا سرد جايگزين ميشود پس به لحاظ محتواي كافئين در اين نوع خاص نوشيدني به مشكلي بر نميخوريم هرچند كه مقدار آن در قهوهي گرم دم بالاتر خواهد بود .قهوه سرد دم، صنعت قهوه را به ويژه در ماه هاي گرم تابستان نشاط بخشيده است. اين نوع قهوه معمولاً بلافاصله پس از آماده سازي يا پس از نگهداري كوتاه مدت در شرايط يخچال مصرف مي گردد كه اصلي ترين مشكل آن تغييرات ميكروبي در نگهداري طولاني مدت است. دانه قهوه مي تواند به وسيله مايكوتوكسيني به نام اكراتوكسينA كه متابوليت ثانويهي كپك هايي مانند آسپرژيلوس و پني سيليوم است، آلوده شود. از جديدترين روش هاي حذف اين مايكوتوكسين ميتوان روش هاي حذف زيستي توسط گونه هاي پروبيوتيك را نام برد كه علاوه بر به حداقل رساندن ميزان اكراتوكسين ميتوانند به اين قهوه خاصيت فراسود Producing of functional coffee in order to reduce ochratoxin A in coffee beans
موارد یافت شده: 1