لیست اختراعات با مالکیت
اميرحسن زرناني
3 عدد
عنوان اختراع "توليد آنتي بادي بديع ضد RTL1 با توانايي شناسايي اختصاصي گرانولوسيتها و ماكروفاژهاي بافتي انسان" است كه مربوط به حوزه آنتي باديهاي تحقيقاتي با زمينه كاربردي است. تاكنون ماركرهاي متعددي براي شناسايي گرانولوسيتها، ماكروفاژها و نيز ماكروفاژها و نوتروفيلهاي همراه تومور معرفي شده است، اما در اين اختراع، پروتئين RTL1 با استفاده از آنتي بادي اختصاصي ضد آن، به عنوان يك ماركر كاملا اختصاصي و جديد در گرانولوسيتهاي خون محيطي، ماكروفاژهاي بافتي و ماكروفاژها و نوتروفيلهاي بافت سرطاني انسان معرفي ميشود. در اين اختراع، پس از انتخاب پپتيد مناسب و كنژوگه كردن آن با پروتئين KLH، تزريقات به خرگوش براي توليد آنتي بادي پلي كلونال انجام گرفت. سپس آنتي بادي توسط ستون كروماتوگرافي جذبي (با ليگاند پپتيد)، از سرم خرگوش ايمن شده، تخليص گرديد. خلوص آنتي بادي تخليصي با SDS-PAGE، عملكرد آن با تست الايزا و در نهايت اختصاصيت آن به گرانولوسيتها، ماكروفاژها و نيز سلولهاي ماكروفاژ و نوتروفيل همراه تومور، توسط تكنيكهاي فلوسايتومتري (بر روي خون محيطي) و ايمونوهيستوشيمي (بر روي انواع بافت نرمال و سرطاني) انجام شد. ضمنا يكي از كاربردهاي بالقوه اين آنتي بادي تخليص و جداسازي اين سلولها و نيز هدفگيري ماكروفاژها و گرانولوسيتهاي همراه تومور (در حوزه ايمونوتراپي سرطان) ميباشد.
عفونت با هليكوباكترپيلوري يك عفونت اختصاصي انسان بوده و رايجترين و سادهترين روش تشخيص آن، شناسايي آنتيباديهاي ضد اين باكتري در سرم افراد آلوده ميباشد. كيتهاي تشخيصي موجود، غالباً داراي عملكرد نامناسب بوده و فاقد ارزش باليني ميباشند، چراكه ماركرهاي موجود درآنها، تنها در زير گروههاي خاصي از اين باكتري وجود دارند و مهمتر اينكه وجود آنتيباديهاي ضد اين ماركرها، لزوما نشانگر يك عفونت فعال نميباشد. از اين لحاظ تشخيص عفونت با اين باكتري مبتني بر كيتهاي فوقالذكر بايد با روشهاي ديگري كه عموما برپايه آندوسكوپي از معده بيماران استوار هستند، تأييد گردد. آنتيژن مورد نظر اين پروژه (FliD)، كاملاً اختصاصي بوده و داراي شباهت فوقالعاده زيادي در زير گروههاي مختلف باكتري هليكوباكترپيلوري ميباشد. بنابراين امكان تشخيص تمامي عفونتهاي اين باكتري از زيرگونههاي مختلف فراهم ميگردد. مطالعات ما همچنين نشان مي دهد كه اولاً اين آنتي ژن فوقالعاده ايمونوژن بوده و از طرفي نمونه كيت توليد شده قادر است عفونت با اين باكتري را با حساسيت و ويژگي بالاي 96% شناسايي كند.
اين اختراع نوعي واكسن پپتيدي با خاصيت درماني و پيشگيرانه براي سرطان دهانه رحم ميباشد. واكسن شامل پپتيدهاي ايمونوژنيك پروتئين HPV16-E7 ميباشد. به منظور افزايش پاسخهاي ايمني، پپتيدهايي منتخب بر عليه MHC class I و II توسط لينكرهاي سازگار در جهت و ترتيب مناسب به هم متصل شده و ساختار پلي اپي توپي نويني را ايجاد ميكند؛ اين واكسن به همراه ادجوانت CpG بصورت امولسيون روغن در آب به موشها تزريق شدند و ارزيابي آن در in vitro و in vivo صورت گرفت. نتايج مطالعات نشان داد اين واكسن به به طور قابل توجهي ميزان لنفوسيتهاي طحالي به ويژه لنفوسيتهاي سيتوكسيك را افزايش داده و نهايتا ميزان اينتروفرون گاما به طور معناداري افزايش پيدا كرد. در نتيجه مطالعات ايمني زايي، واكسن به صورت پيشگيرانه از رشد تومور به طور كامل جلوگيري كرده و به صورت درماني مانع از رشد تومور تا 10/1 عمر موش ميشود. علاوه بر اين سرم توليد شده بر عليه واكسن در موش، قابليت شناسايي آنتي ژن E7 در نمونههاي انساني HPV16 و همچنين ساير HPV پرريسك را دارد. Development of a novel multi-epitopes construct of HPV16-E7 as a therapeutic-prevention vaccine (MEVE7) for cervical cancer with long-term efficacy and inducing immunity against other HPV variants
موارد یافت شده: 3