لیست اختراعات با مالکیت
امين زارع
8 عدد
كاتاليست هاي اسيدي كاربرد هاي زيادي در انجام واكنش هاي شيميائي دارا هستند. از اينرو توسعه اين نوع از كاتاليست ها به گونه اي كه كابرد آنها آسانتر شده و آلودگي كمتر محصولات به اسيد را به همراه داشته باشد، بديهي به نظر مي رسد. اسيد هاي جامدي همچون زئوليت و بنتونيت فعال شده دير زمانيست كه به اين منظور استفاده شده اند. اما قدرت اسيدي اين گونه اسيدهاي جامد آنقدر نيست كه بتوان بعضي از واكنش هاي شيميائي مثل دي آزوتاسيون را بر روي سطح آنها انجام داد. در اين اختراع، گروه هاي اسيدي –SO3H توسط روش كار تك مرحله اي بر روي سطح نانوذرات مغناطيسي نشانده شده است. اسيد نشانده شده بر روي سطح نانوذرات مغناطيسي ادعا شده در اين اختراع به اندازه كافي قوي بوده و با استفاده از آن ميتوان براحتي اين گونه واكنش ها را بر روي سطح اسيد انجام داد.
دستگاه اندازه گيري پالس انژكتور بوسيله يك ميكرو كنترلر پالس هايي را از واحد كنترل مركزي خوردو به انژكتورها مي رسد را به صورت بلادرنگ اندازه گيري نموده و اين اطلاعات را به صورت سريال براي نمايش يك كامپيوتر مي فرستد و با ذخيره كردن آن مي توان از نتايج در راستاي بهبود ميزان مصرف سوخت خودرو، توان موتور و آلايندگي زيست محيطي مورد استفاده قرار داد. دستگاه اندازه گيري پالس گير انژكتور براي مشاهده زمان تزريق سوخت بر حسب ميكرو ثانيه و ذخيره اطلاعات آن مورد استفاده واقع مي شود.
پودرهاي KOH,NaOH,CeCl2 با نسبت استوكيومتري مشخص تركيب شدند. تركيب اين پودر ها در ظرف تفلوني كه قابليت تحمل حرارت تا دمايي در حدود 400c را دارا بود قرار داده شد. سپس ظرف آب بندي شده و در دماي 300c بمدت زمان 1-3 ساعت قرار مي گيرد . اين دما مقداري بالاتر از دماي يوتكيتيك KOH,NaOH بوده و با ذوب اين دو هيدروكسيد و تبادل يون هاي كلر و اكسيژن و هيدروژن ، نانو ساختار اكسيدي بدست مي آيد. محصول واكنش به وسيله آب مقطر شستشو داده مي شود تا نمك هاي آن حذف گردد. سرانجام نانو ساختار سريا بدست آمد. اين ساختار با استفاده از پراش پرتو XRD)X ميكروسكوپ الكتروني رويشي (SEM) و ميكروسكوپ الكتروني عبوري (TEM) بررسي شد. نتايج نشان مي دهد كه نانو ذرات سريا با اندازه ذرات در حدود 55 نانو متر و ميله هايي به قطر كمتر از 100 نانو متر سنتز شده است.
توسعه سريع سراميكها در وسايل الكتريكي و مكانيكي و اهميت ساخت اشكال پيچيده از مواد غيرپلاستيك سراميكي، سالها است كه ذهن متخصصين سراميك را براي استافده از پليمرها در پروسه هاي شكل دهي به خود معطوف كرده است. در اين اختراع سعي بر آن شده است تا با استفاده از برتري شكل پذيري مخلوط سراميك - پليمر، عمليات شكل دهي در دماي محيط انجام شود كه براي اين منظور ابتدا پلي استايرين را در تولوئن حل نموده و سپس از اختلاط محلول حاصل با پودر آلومينا، خميري با قابليت شكل پذيري بالا تهيه مي گردد. خمير حاصل پس از همگن سازي در عمليات شكل دهي مورد استفاده قرار مي گيرد.
كاتتر ساكشن مدرجِ زيست سازگارِ مجاري تنفسي با نوك هاي بهينه سازي شده ي ايمن و موثر، يك كاتتر ساكشن اختصاصي راه هوايي است كه به منظور رفع عوارض و عدم كارايي كاتترهاي موجود طراحي شده است. يكي از دغدغه هاي مهم در بيماراني كه تحت تهويه مصنوعي قرار گرفتهاند؛ ساكشن كردن داخل لوله راه هوايي و ناي بوده كه در عين مفيد بودن با عوارضي همراه است. اگر ميزان ورود كاتتر ساكشن كمتر از طول لوله تراشه باشد تمام ترشحات خارج نشده و اگر ميزان ورود كاتتر به راه هوايي بيشتر از طول لوله تراشه باشد، ميتواند منجربه آسيب نسج و آزردگي مخاط تنفسي گردد. لذا تعيين دقيق طول ورودي كاتتر به راه هوايي و محل تعبيه سوراخهاي آن جهت محافظت مخاط مجاري تنفسي و ساكشن موثر و مستقيم ترشحات جهت كاهش مدت زمان و جلوگيري از هيپوكسي بيمار اهميت دارد. از مزايا و تفاوت هاي مهم اين اختراع كه ملاحظات خاص بيماران اطفال و نوزادان نارس انجام شده ؛ مي توان به محل مناسب قرار گيري سوراخ هاي مكش نوك كاتتر، مدرج بودن، داشتن رابط ساكشن سرخود و يكپارچه جهت سهولت استفاده و همچنين كاهش هزينه هاي مصرفي و متريال زيست سازگار و آنتي باكتريال اشاره كرد.
فساد اكسيداتيو يكي از مشكلات صنعت غذا مي باشد كه از راهكارهاي به تعويق انداختن آن استفاده از سيستم بسته بندي فعال حاوي ماده آنتي اكسيدان مي باشد. از طرفي مشكلات زيست محيطي صنعت بسته بندي نيز به دليل استفاده از مواد پلاستيكي رو به افزايش است. الكتروريسي يك فناوري رايج و اقتصادي براي توليد لايه هاي نانواليافي از پليمرهاي زيست تخريب پذير است. نانوالياف الكتروريسي شده داراي برخي از پتانسيل ها براي استفاده در بيوتكنولوژي و بسته بندي فعال مواد غذايي هستند، زيرا مواد افزودني فعال مي توانند بطور موثر در نانوالياف الكتروريسي شده قرار گيرند. كه تأثير زيادي در افزايش عمر مفيد و ايمني مواد غذايي خواهد داشت. نگهدارنده هاي معمول مورد استفاده در صنعت غذا، نگهدارنده هاي شيميايي هستند اما امروزه به دليل اثرات جانبي اين نگهدارنده ها، صنايع غذايي به دنبال يافتن جايگزين هاي مناسب با منشاء طبيعي هستند. در اين اختراع از گانودرما لوسيدوم كه يك آنتي اكسيدان طبيعي مي باشد، در قالب بسته بندي فعال، با استفاده از روش الكتروريسي استفاده شد، كه منجر به توليد نانوالياف زيست تخريب پذير حاوي آنتي اكسيدان طبيعي مي باشد. اين بسته بندي مي تواند باعث حفظ كيفيت و افزايش عمر ماندگاري مواد غذايي حساس به اكسيداسيون، جلوگيري از ضررهاي اقتصادي و كاهش مشكلات زيست محيطي مربوط به استفاده از مواد پلاستيكي در صنعت بسته بندي شود.
يكي از بزرگترين دغدغههاي بشر در طول تاريخ يافتن راهي براي به تعويق انداختن فساد در موادغذايي و افزايش عمر ماندگاري آن بوده است. بستهبنديهاي مختلف براي حفظ موادغذايي به كار بسته شده اند كه بيشتر آنها بر پايهي تركيبات نفتي و پلاستيكي بوده و ضمن احتمال ورود مونومرهاي خطرناك و سمي به داخل موادغذايي مشكل تخريب ناپذيري و انباشته شدن در محيط زيست را به همراه داشته اند. بستهبندي هاي فعال از مفاهيم نوآورانه در صنعت بستهبندي غذا محسوب ميشوند چرا كه ميتوانند بر پايهي تركيبات طبيعي و زيست تخريبپذير همچون كربوهيدراتها، ليپيدها و يا پروتئينها باشند و نيز با به همراه داشتن انواع تركيبات فعال زيستي همچون تركيبات ضدميكروب و آنتياكسيدان و با رهايش تدريجي اين تركيبات به درون مادهي غذايي فساد آنها را به تعويق انداخته و سبب افزايش ماندگاري و كيفيت آن گردند. در اختراع حاضر از تكنيك الكتروريسي و الكترواسپري براي تهيهي بستهبندي فعال با به كارگيري پليمرهاي تخريب پذير و غيرسمي زئين و پليوينيلالكل استفاده گشته و با همراهي تركيباتي مانند تيموكينون و رزوراترول كه بر گرفته از طبيعت و گياهان بوده و داراي خواص ضدميكروبي و آنتياكسيداني هستند، كارايي بستهبندي افزايش يافته است كه ميتوان براي بستهبندي موادغذايي حساس به فساد باكتريايي و شيميايي همچون ماهي و ساير تركيبات گوشتي براي افزايش عمر ماندگاري آنها بهره برد. Simultaneous use of electrospinning and electrospraying technology for the preparation of zein/ PVA nanofibers containing thymoquinone and Zein/ Resveratrol nanoparticles with antimicrobial and antioxidant properties and its utilization in the food packaging industry
موارد یافت شده: 8