لیست اختراعات با مالکیت
بهرام رضائي
14 عدد
در اين امكان سنجي ابتدا نوع تخليه و بارگيري پسماند از جمع آوري به قطارهاي باربر مورد مطالعه قرار گرفته است. در اين نوع تخليه و بارگيري پسماندها از خودروهاي جمع آوري به داخل جعبه هايي تخليه و سپس اين جعبه ها از طريق يكسري آسانسور به داخل قطارها انتقال مي يابند. در ادامه پس از خروج قطارها از پاركينگ مربوطه به داخل خطوط اصلي مترو منتقل شده و در نهايت در محل تخليه پسماند از طريق سيستم تخليه و بارگيري كه در اكثر بنادر كشور از آن استفاده مي شود، بار خود را در محل دفع ((landfillتخليه مي كنند. در بخش دوم نقاطي با پتانسيل امكان احداث ايستگاه موقت حمل پسماند در كنار خطوط مترو مكان يابي شد. پس از بررسي مداوم و تحقيقات ميداني حداقل تعداد ايستگاهها (۱۴ ايستگاه( تعيين و مشخص گرديد
از جمله خصوصيات فيزيكي قابل اندازه گيري تيزي سطح ذرات مي باشد. اين پارامترها براي كاربردهاي صنعتي مواد در حالت پودري از جمله شناورسازي، اهميت زيادي دارد. مبناي اندازه گيري تيزي سطح ذرات در اين دستگاه، اندازه گيري مقاومت ذرات خردشده و ذرات نمونه مرجع (نمونه كاملا كروي) در برابر جريان هواي اعمال شده در بستر متخلخل است. ابتدا افت فشار حاصل از مقاومت ذرات براي هر دو نمونه خرد شده و نمونه مرجع اندازه گيري مي شود. سپس با استفاده از معادلات سيالاتي به صورت 16.9 ضرب در توان دوم افت فشار محاسبه مي گردد. در نهايت تيزي ذرات به صورت مقاومت ذرات خرد شده در برابر جريان هوا نسبت به مقاومت ذرات نمونه مرجع محاسبه مب گردد.
شكل ذرات يكي از پارامترهاي مورفولورژيكي ذرات مي باشد. اين پارامتر در فرآيندهاي مختلف صنايع از جمله فرآوري مواد معدني، عمران، پليمر تاثير بسزايي دارد. لذا جدايش ذرات بر اساس شكل و خواص مورفولورژيكي حائز اهميت مي باشد. در اين طرح، روش جدايش ذرات براساس شكل آن ها توسط دستگاه طراحي و ساخته شده (داراي مكانيزمي مشابه ميز لرزان) انجام شد. فرآيند جدايش در دستگاه طراحي به روش تر صورت مي گيرد. به گونه اي كه ذرات وارد ميز شده و با تنظيم پارامترهاي دستگاه با توجه به دانه بندي ذرات ورودي جدايش صورت مي گيرد.
با استفاده از اين دستگاه دبي وروردي و نيز درصد جامد مواد ورودي قابل تنظيم مي باشد. مطمئنا با تغيير دبي ورودي و درصد جامد به دستگاه هاي جداكننده در صنايع مختلف از جمله دستگاه هاي ميزلرزان و اسپيرال (فرآوري مواد معدني) نسبت تخليه كنسانتره به مواد باطله تغيير مي كند. به صورتي كه در روي ميز لرزان با افزايش نرخ بار ورودي محدوده خطوط حدواسط به سمت كنسانتره وسيع تر و بنابراين اختلاف كنسانتره و حدواسط را باعث مي شود. در طراحي هاي صورت گرفته، اين دستگاه توانايي خوراك دهي را با قابليت تنظيم بالا و اتوماتيك دارد. همچنين قابليت اجرا به روش خشك و تر را نيز داشته و در صورت نياز بار ورودي به تجهيزات جدا كننده با درصد هاي جامد مختلفي قابل تنظيم مي باشد.
تاثير تخلخل سطحي ذرات بر شناورسازي به علت وجود پارامترهاي متفاوت موجود در سيستم نيازمند ابداع روش و فرآيند ايده الي مي باشد. از لحاظ مفهومي، به مجموع سطح حفرات موجود در سطح به كل مساحت سطح ذره، تخلخل سطحي مي گويند. در اين روش ذرات بعد از تخلخل دهي با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورد آناليز قرار گرفته و عكس هاي حاصل با استفاده از نرم افزار آناليز تصوير جهت تعيين تخلخل سطحي مورد استفاده قرار مي گيرد. طراحي فرآيند صورت گرفته به صورت مراحل: خردايش، آسياكني، طبقه بندي، تخلخل دهي، اندازه گيري تخلخل و انجام تست شناورسازي مي باشد.
تاثير تيزي سطح ذرات بر شناورسازي به علت وجود پارامترهاي متفاوت موجود در سيستم نيازمند ابداع روش و فرآيند ايده الي مي باشد. از لحاظ مفهومي، به لبه هاي موجود در سطح ذره، تيزي سطح ذرات مي گويند، يعني ذرات لبه دار داراي درجه تيزي بالاتري نسبت به ذرات گرد شده دارند. در اين طراحي فرآيند روش ذرات بعد از خردايش به منظور ايجاد ذراتي با دو نوع تيزي متفاوت در ابعاد يكسان توسط آسياي ميله اي و گلوله اي نرم كني مي شود. محصول آسياها در فراكسيون هاي ابعادي متفاوت طبقه بندي مي شودند. محصول هر محدوده ابعادي توسط دستگاه تيزي سنج ساخته شده مورد اندازه گيري قرار گرفته و سپس مورد شناورسازري قرار مي گيرد.
سرند جداكننده در اولين مرحله جدايش در كارخانه هاي خردايش و جداسازي فرآوري مواد استفاده مي شود تا موادي با ابعاد بزرگتر از محدوده ي ورودي كارخانه و دستگاه هاي بعدي وارد سيستم و خط نشود . لذا در كليه كارخانه ها براي جلوگيري از گرفتگي دهانه و خفگي دستگاه هاي سنگ شكني و آسيب به دستگاه هاي جدايشگر و پارگي خطوط نوارنقاله از سرند جداكننده يا گريزلي استفاده مي شود . در دستگاه ساخته شده با استفاده از سيستم فنر بندي در زير ميله هاي سطح سرند ، از اعمال نيروي ثانويه فنر در انتقال انرژي پتانسيل بارهاي ورودي استفاده مي كنيم و با ارتعاشي پيوسته و بدون خم شدگي ميله ها ابعاد بار ورودي را كنترل كرده و از طرفي نياز به ناظر جهت كنترل عمليات نيست . دستگاه از يك صفحه كه با ميله هاي توپر فولادي توسط سيستم فنربندي به بدنه اي فلزي متصل است ، تشكيل شده است .
دستگاه هاي جدايش ثقلي براي جداسازي ، پرعيار سازي و توليد محصول پرعيار در صنايع معدني و همچنين در توليد بعضي مواد در صنايع غذايي و همچنين در بازيافت زباله جات مختلف كاربرد وسيعي دارند . جدايش ارزان ، ساده و ايمن هميشه از اولويت هاي صنعت و جامعه بوده و روزبه روز به ارزش دستگاه ها و ايده هايي كه در راستاي كاهش زمان توليد و انرژي مصرفي هستند ، افزوده مي شود.در اين دستگاه به جاي استفاده از آب ، از هوا به عنوان سيال درگير در فرايند استفاده شده است و با اين كار هم مشكل استفاده از دستگاه هاي جدايش ثقلي را در مناطق كم آب و گرم و خشك حل مي كنيم و هم دستگاه ارزان تر توليد و عرضه شده و همچنين با توجه به خشك بودن فرايند ضريب دسترسي دستگاه نيز بالا مي رود و بعبارتي نياز كمتري به تعمير خواهيم داشت . همچنين مكانيسم كاركرد و محاسباتي ساده تري نسبت به دستگاه هاي جدايش تر دارد . اين دستگاه از سه قسمت مختلف تشكيل شده است ، قسمت اول خوراك دهنده و محفظه ي ورودي مواد خام است كه در بالاي قسمت هاي دوم و سوم قرار ميگيرد ، قسمت دوم محفظه توليد فشار و جريان هوا است كه به صورت سري قبل از قسمت سوم قرار ميگيرد . قسمت سوم ، محفظه جدايش است كه با استفاده از موانعي به سه بخش خروجي تقسيم مي شود . قسمت دوم و سوم از طريق يك دريچه ي قابل تنظيم به هم متصل هستند . قسمت اول و سوم هم از طريق يك دريچه ثابت به هم متصل هستند .
پسماند مس آندي حاوي عناصر با ارزشي چون مس، سلنيم، نقره و طلا است. با توجه به كاهش منابع طبيعي و معدني و پايين آمدن عيار حد معادن يافتن منبع ثانويه جهت توليد اين عناصر گران قيمت و استراتژيك، در اولويت امور قرار دارد. در گذشته، طلا را با استفاده از سيني در رودخانه ها به شكل سنگ طلا استخراج ميكردند اما امروزه از معادني كه تنها حدود 2 گرم از هر تن عيار دارند، اين فلز با ارزش توليد ميشود، بعبارتي بيش از 99% انرژي صرف شده جهت توليد طلا صرف جداسازي باطله و مواد بي ارزش از با ارزش ميشود، بازيابي اين روش معمولا حدود 80% است. پسماند مس آندي از سال ها قبل (حدود 1963 ميلادي) جهت بازيابي اين عناصر استفاده شده است، ابتدا توسط روش ذوب اين فلزات مورد بازيابي قرار ميگرفتند كه تقريبا كل عناصر طلا و نقره به اين روش استحصال مييافت اما در برابر آن، با متصاعد شدن عناصر سلنيم و تلوريم به شكل گاز، شديدا محيط زيست آلوده شده و باعث بروز انواع بيماري ها و سرطان ها مي شد. در ادامه دانشمندان و محققان روش هاي هيدرومتالورژيك (انحلال به كمك اسيد و يا باز) را مورد بررسي قرار دادند كه اين روش ها دائما در حال نوآوري و بهبود است. با توجه به حضور عنصر تلوريم، و تشكيل فاز تلوريد طلا از ابتدا امكان انحلال يك مرحله اي سيانيدي پسماند مس آندي به منظور انحلال بهينه طلا وجود ندارد و به اين دليل و با توجه به ارزش اقتصادي ساير عناصر اقدام به انحلال مرحله اي و حذف (بازيابي) مرحله اي اين عناصر از پسماند شد. بدين ترتيب ابتدا مس را توسط اسيد سولفوريك از پسماند مس آندي جداكرده و سپس توسط سديم هيدروكسيد، تلوريم و سلنيم محتوي پسماند جدا ميشوند. سپس توسط اسيد نيتريك نقره محتوي پسماند مس آندي و باقي مانده سلنيم موجود در پسماند جدا شده و با عمل فيلتراسيون پسماند جامدي كه عملا تهي از تلوريم، سلنيم، مس، نقره و ساير عناصر مزاحم سيانوراسيون است، توليد ميشود. سپس اين پسماند با استفاده از سيانيد سديم و عامل اكسنده عنصر طلا را با بازيابي 96 درصدي مورد عمل انحلال قرار ميدهد.
رهیاب تهران با در نظر گرفتن شیب عرض معبر و ترافیک شهری
موارد یافت شده: 14