لیست اختراعات با مالکیت تربيت
500 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
نتایج سرچ > ۵۰۰
تاریخ ثبت: 1397/07/24
خلاصه اختراع:

شته‌ها به عنوان يكي از مهم‌ترين آفات كشاورزي بويژه در محصولات گلخانه‌اي مطرح هستند. استفاده بي‌رويه از آفت‌كش‌هاي شيميايي براي كنترل شته‌ها موجب مقاومت آن‌ها و اثرات سوء بر محيط زيست شده‌است. زنبورهاي Aphidius matricariae وAphidius colemani پارازيتوئيد داخلي، همراه‌زي، انفرادي و پلي‌فاژ براي شته‌ها مي‌باشند. در حال حاضر بخش كشاورزي و برنامه‌هاي مديريت آفات به صورت چشمگيري نيازمند روش‌ها و تكنيك‌هاي بهينه پرورش انبوه براي توليد حشرات با كيفيت بالا و هزينه اقتصادي به‌صرفه مي‌باشد. جهت بهينه‌سازي توليد انبوه اين عوامل كنترل بيولوژيك، روش بهينه‌اي پس از بررسي‌ها و آزمايش‌هاي گوناگون توسعه پيدا كرد كه معرف يك سيستم كارآمد با بكارگيري فضا و نيروي كار كم مي‌باشد. در اين سيستم به جاي استفاده از گياهان رشد يافته و چندبرگي از جوانه‌هاي 3-4 روزه گياه ميزبان استفاده مي‌شود همچنين بسياري از جنبه‌هاي ديگر اين روش توليد انبوه بررسي و بهينه شده‌است كه با تمامي جزئيات همراه با تصاوير شرح داده شده است. از مهم‌ترين مزيت‌هاي اين روش مي‌توان به‌صرفه اقتصادي، بكارگيري نيروي كار كم و عدم نياز به فضاي زياد اشاره كرد. با استفاده از اين روش مي‌توان جمعيت انبوهي از زنبورهاي پارازيتوئيد را توليد و رهاسازي نمود و براي كاهش مصرف سموم شيميايي نقش بسزايي را ايفا كرد.

تاریخ ثبت: 1397/05/04
مخترع/مخترعان: محبوبه رزاقي
خلاصه اختراع:

ساخت كيت نواري تشخيص سريع ماركر توموري پيرووات كيناز M2 با استفاده از نانوذرات طلا به منظور غربالگري سرطان روده، در زمينه بيوتكنولوژي پزشكي و براي كمك به تشخيص زودرس سرطان ميباشد. روشهاي غربالگري موجود محدوديت هاي بسياري داشته و از دقت مناسب برخوردار نيستند. روش كولونوسكوپي نيز اگرچه دقت بالايي دارد اما هزينه بر و تهاجمي است و در سطح جامعه تمايل چنداني براي انجام آن وجود ندارد. هم چنين انجام آن نيازمند افراد متخصص و ابزار ويژه مي باشد. بهمين دليل غربالگري سرطان كولوركتال در كشور موفقيت آميز نبوده و آمار مرگ و مير ناشي از اين سرطان بسيار بالاست. بهمين دليل با كمك اين كيت با تشخيص ماركر توموري پيرووات كيناز M2 در نمونه مدفوع بصورت سريع، آسان و ارزان، ميتوان گامي بلند در جهت غربالگري موثر سرطان روده و كاهش بار ناشي از اين بيماري و مرگ و مير آن برداشت. اين كيت بصورت اختصاصي فرم دايمريك پيرووات كيناز M2 را كه در سلولهاي توموري بيان مي شود شناسايي كرده و با ساير ايزو فرم هاي آنزيم پيرووات كيناز كه در سلولهاي نرمال بيان ميشوند واكنش متقاطع نميدهد. اين كيت طي 10 دقيقه نمونه فرد را بررسي كرده و نتايج آن با چشم قابل مشاهده است.

تاریخ اظهارنامه: 1397/05/01
تاریخ ثبت: 1397/05/01
خلاصه اختراع:

در اكثر كارهاي انجام شده تا كنون، ايجاد ساختار گرادياني به صورت لايه¬اي صورت گرفته و در نهايت يك نمونه غير هموژن بدست آمده است. در اين روش ايروژلي ساخته مي¬شود كه در آن ساختار گرادياني ايجاد شده در نمونه به صورت هموژن صورت گرفته و يك نمونه يكپارچه بدست مي¬آيد. با انجام اين روش تاثير تعداد لايه¬ها و چگالي لايه بهينه حذف شده و ايروژل به صورت يكپارچه در نظر گرفته مي¬شود. در اين روش با استفاده از ايجاد گراديان در جرم مولكولي و غلظت، معايب روش¬هاي پيشين رفع مي¬شود، بدين صورت كه از محلول¬هايي با جرم مولكولي و غلظت متفاوت، به عنوان سل استفاده كرده و پس از فرآيند پليمريزاسيون سل–ژل و خشك كردن ژل، ساختار گرادياني در طول نمونه يا توزيع پيوسته و يكنواخت اندازه حفرات ايجاد مي¬شود.

تاریخ ثبت: 1398/01/28
خلاصه اختراع:

در يخچال و فريزرهاي خانگي بيشترين سهم از كل انرژي مصرفي به كمپرسور اختصاص دارد. در اين اختراع از مواد پليمري پلي اتيلن گلايكل با گريد هاي متناسب با هر كاربرد در هر مرحله استفاده شده است. در مرحله اول كار جهت بهبود عملكرد انتقال حرارت كلي يخچال، استفاده از ماده تغيير فاز يوتكتيك بر روي كندانسور مي‌تواند بسيار موثر و كمكي در جهت كاهش كار كمپرسور باشد. در شرايط استفاده از ماده تغيير فاز ، هنگاهي كه يخچال در حالت پايدار قرار مي‌گيرد، دماي چگالش پايين است بنابراين براي شروع، توان كمتري مورد نياز است در نتيجه مصرف انرژي كمپرسور كاهش ميابد. طراحي و ساخت سيستم تبريدي پوشيده از مواد تغيير فاز يوتكتيك در يخچال و فريزرهاي خانگي نه تنها براي اولين بار است كه در ايران انجام ميشود، بلكه استفاده از روش چيدمان مواد تغيير فاز يوتكتيك به صورت آبشاري بر روي كندانسور و نيز داخل طبقات فريزر منجر به ارايه يك روش نوين در سطح بين المللي شده است. عملكرد آن بدين صورت است كه در هر دو مرحله ابتدا در روش اول از يك ماده تغيير فاز سپس در روش دوم از دو ماده تغيير فاز با چيدمان آبشاري استفاده مي شود و نتايج هر دو روش با هم مقايسه مي شوند.

تاریخ ثبت: 1397/08/12
مخترع/مخترعان: ساناز خمر
خلاصه اختراع:

تركيبات PCB به‌دليل سميت، پايداري و داراي قابليت تجمع زيستي، آثار زيان‌باري بر سلامت انسان و محيط‌زيست وارد مي‌كنند. اين مطالعه با هدف بي‌خطر كردن يا كم‌خطر كردن تركيبات PCB با استفاده از فرايند تخريب فوتوكاتاليستي توسط نانو ذرات مغناطيسي Fe3O4@TiO2 عامل دار شده با β-سيكلو‌دكسترين و اثر متغيرهاي مهم عملكردي مانند دما، زمان مواجهه، ميزان فوتوكاتاليست و ميزان اتانول مورد بررسي قرار گرفت. غلظت و انواع PCBs‌ موجود در آسكارل با استفاده از دستگاه GC-ECD و GC-MS تعيين و اطلاعات جمع‌آوري‌شده از آزمايش‌ها وارد نرم‌افزار Expert Design شد و با روش پاسخ سطحي (RSM) مورد تجزيه ‌و تحليل قرار گرفت. نتايج نشان داد با افزايش دوز كاتاليست و ميزان اتانول كارايي فرايند فوتوكاتاليستي افزايش يافت و راندمان فرايند فوتوكاتاليستي در زمان و دماهاي پايين بيشتر بود. همچنين نتايج روش پاسخ سطحي نشان داد نقش ميزان اتانول در فرايند تخريب فوتوكاتاليستي PCBs بسيار بيشتر از ساير پارامترها بود. طبق يافته هاي اين تحقيق، فرايند فوتوكاتاليستي با بهينه سازي عوامل عملياتي موثر، كارايي بالايي در حذف تركيبات PCB از روغن ترانسفورماتور دارد. همچنين فوتوكاتاليست سنتز شده تا 3 بار بدون افت قابل ملاحظه اي در راندمان حذف استفاده شد كه نشان از پايداري بالاي فوتوكاتاليست و اقتصادي بودن فرايند حذف دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/10/19
تاریخ ثبت: 1397/10/19
خلاصه اختراع:

پروتئين A يكي از تركيبات ديواره سلولي بيشتر سويه‌‌هاي استافيلوكوكوس اورئوس مي‌باشد كه به صورت كووالانسي به ديواره سلولي متصل مي باشد. ويژگي مهم اين پروتئين قابليت اتصال آن به ايمنوگلوبولين ها بخصوص قطعه FC كلاس IgG گونه هاي مختلف از جمله انسان، خرگوش و خوكچه هندي مي باشد. با توجه به اين ويژگي، پروتئينA استفاده گسترده اي در بيوتكنولوژي يافته است كه از آن جمله مي توان به استفاده از آن در كروماتوگرافي تمايلي براي خالص سازي آنتي بادي‌ها و همچنين كاربرد آن در آزمايش هاي سنجش ايمني اشاره نمود. عليرغم موجود بودن آنتي بادي‌هاي ثانويه كونژوگه در بازار كه به طوراختصاصي توانايي شناسايي آنتي‌بادي اوليه را دارند كاربرد كونژوگه هاي پروتئينA در تستهاي سنجش ايمني، اجازه شناسايي طيف وسيعي از آنتي بادي ها را فراهم مي‌كند. در آزمايشهاي سنجش ايمني قسمت آنزيمي به عنوان گزارشگر بسيار مهم ميباشد اين در حالي است كه كاهش فعاليت آنزيمي پس از فيوژن ژنتيكي بين آنتي بادي و آنزيم گزارش شده است. GFP پروتئيني فلورسنت بوده و فعاليت آنزيمي ندارد در نتيجه پس از فيوژن ژنتيكي كاهش فعاليت ندارد. هدف از اين پروژه توليد پروتئين كايمريك PA-GFP با كاربرد تشخيصي در تست‌هاي سنجش ايمني مي باشد كه براي اولين بار در ايران صورت مي‌گيرد.

تاریخ ثبت: 1398/04/19
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات اصلي بلندگوهاي موجود در بازار براي وسايل قابل حمل حجم و وزن زياد آن‎ها است. بلندگوهاي گرماصوتي از يك لايه‌‌ي نازك رسانا مانند نانولوله كربني يا گرافن يا يك لايه نازك فلزي استفاده مي‌‌كنند در نتيجه حجم و وزن بسيار كمي دارند و قابليت استفاده به عنوان بلندگو در وسايل همراه را دارند. اثر گرماصوتي يك روش توليد صوت است كه در آن گرما توسط جريان الكتريكي در يك لايه رساناي الكتريسته توليد مي‌‌شود و به هواي اطراف منتقل مي‌‌شود. بسامد انتقال اين گرما مانند بسامد جريان الكتريسته‌‌اي است كه در آن توليد مي‌‌شود در نتيجه مي‌‌توان امواج صوتي دلخواه را با استفاده از اين پديده توليد كرد. يكي از ملزومات اين نوع بلندگوها استفاده از يك ماده‌‌ با ظرفيت حرارتي بسيار كم و ضخامت اندك است. گرافن به عنوان يكي از نانوموادي كه به تازگي كشف شده است، قابليت بسيار زيادي براي استفاده در اين نوع بلندگوها را دارد. علاوه بر اين نانولوله‌‌هاي كربني هم داراي ظرفيت حرارتي بسيار كم و هدايت حرارتي بسيار بالا هستند و در نتيجه گزينه‌‌ي بسيار مناسبي براي اين‌‌ كار هستند. در اين اختراع از پوشش نانولوله‌‌هاي كربني بر روي لايه‌‌ي اكسيد گرافن احيا شده به عنوان ماده‌‌ي توليد كننده حرارت استفاده شده است كه شدت صوتي بسيار بالايي از خود نشان داده است. نتايج تست‎هاي آكوستيك انجام گرفته بر روي اين بلندگو در شرح و توصيف اختراع آورده شده كه مويد كارايي بالا و موثر بودن آن است.

تاریخ ثبت: 1398/04/30
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانوكاتاليست NiW بر پايه ماده پسماند گِل قرمز (NiW/P-ARM) به روش تلقيح با درصدهاي متفاوت از تقويت كننده ثانويه فسفر جهت استفاده در فرآيند هيدرودي¬سولفوريزاسيون با موفقيت تهيه شد. بنابراين، اختراع حاضر در حوضه مهندسي شيمي و نانوفناوري قرار مي¬گيرد. معمولاً كاتاليست¬هاي فرايند هيدرودي¬سولفوريزاسيون، بر پايه تركيباتي مانند آلومينا و سيليكا مي¬باشند. در نتيجه توليد آن¬ها، مستلزم صرف هزينه گزافي است. بنابراين در صورت استفاده از پسماند گِل قرمز به عنوان پايه، با توجه به رايگان بودن آن، قيمت نهايي كاتاليست به مقدار چشم¬گيري كاهش مي¬يابد و همچنين از تخليه گِل قرمز و در نتيجه آلودگي محيط زيست جلوگيري مي¬گردد. بعلاوه، كاتاليست¬هاي متداول فرايند هيدرودي-سولفوريزاسيون در شرايط معمول مؤثر مي¬باشند ولي براي حذف گونه¬هاي مقاوم (تركيبات دي¬بنزوتيوفني) و در نتيجه توليد سوخت¬هاي با گوگرد اندك، چندان مؤثر نيستند و بايد فعاليت آنها بهبود يابد. از جمله روش¬هاي بهبود فعاليت كاتاليست¬ها، افزايش قدرت احياپذيري آن¬ها، ايجاد سايت¬هاي فعال بيشتر و بهبود توزيع و پراكندگي فاز فعال است. با اضافه كردن عناصر مختلف به كاتاليست (فسفر، فلوئور و ...) مي¬توان فعاليت كاتاليست را بهبود بخشيد و در نتيجه فرآيند هيدرودي¬سولفوريزاسيون با راندمان بالاتري انجام مي-گيرد و محصولات حاصل داراي ميزان گوگرد پايين¬تر و مطابق با استانداردهاي زيست محيطي مي¬باشند.

تاریخ ثبت: 1397/05/16
خلاصه اختراع:

در اين اختراع براي تهيه فوتوكاتاليستGO-Fe3O4-ZnO از نانو صفحات گرافن از مواد ليگنوسلولزي )كاه برنج( به‌طور مستقيم سنتز شده كه يك روش كم‌هزينه و دوست‌دار محيط¬زيست استفاده شده است. در اين اختراع براي اولين بار از فوتوكاتاليستGO-Fe3O4-ZnO براي كاهش مواد آلي پساب صنايع پتروشيمي استفاده شد. از نانو صفحات گرافن به عنوان ماده پايه¬ي فوتوكاتاليست استفاده گرديد، كه براي اولين بار از مواد ليگنوسلولزي )كاه برنج( به‌طور مستقيم سنتز شده كه يك روش كم‌هزينه و دوست‌دار محيط¬زيست است. هم¬چنين از تركيب آن با نانو ذرات مغناطيسي به منظور جداسازي راحت¬تر و كاهش هزينه¬هاي جداسازي و تركيب با نانو ذرات اكسيد روي به عنوان فتوكاتاليستي كه قدرت تجزيه كنندگي بالا دارد با استفاده از روش هيدروترمال سنتز شد. پساب صنايع پتروشيمي داراي آلاينده¬هاي مختلف و پيچيده است كه اگر اين پساب به شكل تصفيه نشده وارد محيط‌زيست شوند مي¬توانند براي سلامتي انسان¬ها به¬طور مستقيم و غيرمستقيم زيان¬بار باشند، ضروري است كه پيش از ورود به طبيعت مورد تصفيه قرار گيرند. سنتز نانو كامپوزيت اكسيد گرافن مغناطيسي-اكسيد روي و استفاده از آن در تخريب فتوكاتاليستي پساب، جهت كاهش و حذف اكسيژن مورد تقاضاي شيميايي پساب صنايع پتروشيمي است كه تخليه اين پساب ها، به دليل وجود مقدار زياد تركيبات آروماتيك چند حلقه¬اي، سمي و پايدار بوده و براي مدت طولاني در محيط باقي مي¬مانند.

تاریخ اظهارنامه: 1398/02/29
تاریخ ثبت: 1398/02/29
خلاصه اختراع:

سازمان بهداشت جهاني، واكسيناسيون را در موازات تلاش براي بهبود سطح بهداشت و فراهم نمودن منابع آب پاكيزه به منظور پيشگيري از بيماري وبا، توصيه ميكند. واكسن هاي تاييد شده حاوي باكتري هاي مرده و تضعيف شده هستند . در حال حاضر طول مدت حفاظتي واكسن خوراكي غير فعال شده، كوتاه است، وهمچنين نگراني هايي در ارتباط با ايمن بودن واكسن زنده ضعيف شده وجود دارد. از اين رو، طراحي واكسن هاي كارآمد و مناسب مورد نياز است. باكتري كامل ويبريو كلرا كشته شده چون داراي چندين آنتي ژن است، مدل خوبي براي واكسن مي باشد اما پاسخ ايمني متوسطي ايجاد مي كند. سلنيوم يك عنصر ضروري بدن است و در بدن داراي اثرات ايمونومودلاتوري است و باعث بهبود عملكرد سيستم ايمني مي شود. بنابراين از نانوذرات سلنيوم به عنوان ادجوانت استفاده شد تا بتواند پاسخ ايمني را عليه باكتري كشته شده افزايش دهد.اين مدل واكسن به صورت خوراكي در مدل موشي انجام شد و بعد از سنجش آنتي بادي IgAو IgG و سايتوكاين هاي IL-5 و IL-4 وانجام تست چالش نتايج حاكي از آن است كه نانوذرات سلنيوم به خوبي توانسته پاسخ سيستم ايمني را افزايش دهد. هزينه توليد اين فرمولاسيون بسيار اندك بوده و ايمني بالايي فراهم ميكند.

نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد