لیست اختراعات با مالکیت سيدمجتبي صدرعاملي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1398/01/28
خلاصه اختراع:

در يخچال و فريزرهاي خانگي بيشترين سهم از كل انرژي مصرفي به كمپرسور اختصاص دارد. در اين اختراع از مواد پليمري پلي اتيلن گلايكل با گريد هاي متناسب با هر كاربرد در هر مرحله استفاده شده است. در مرحله اول كار جهت بهبود عملكرد انتقال حرارت كلي يخچال، استفاده از ماده تغيير فاز يوتكتيك بر روي كندانسور مي‌تواند بسيار موثر و كمكي در جهت كاهش كار كمپرسور باشد. در شرايط استفاده از ماده تغيير فاز ، هنگاهي كه يخچال در حالت پايدار قرار مي‌گيرد، دماي چگالش پايين است بنابراين براي شروع، توان كمتري مورد نياز است در نتيجه مصرف انرژي كمپرسور كاهش ميابد. طراحي و ساخت سيستم تبريدي پوشيده از مواد تغيير فاز يوتكتيك در يخچال و فريزرهاي خانگي نه تنها براي اولين بار است كه در ايران انجام ميشود، بلكه استفاده از روش چيدمان مواد تغيير فاز يوتكتيك به صورت آبشاري بر روي كندانسور و نيز داخل طبقات فريزر منجر به ارايه يك روش نوين در سطح بين المللي شده است. عملكرد آن بدين صورت است كه در هر دو مرحله ابتدا در روش اول از يك ماده تغيير فاز سپس در روش دوم از دو ماده تغيير فاز با چيدمان آبشاري استفاده مي شود و نتايج هر دو روش با هم مقايسه مي شوند.

تاریخ ثبت: 1392/06/31
خلاصه اختراع:

نياز روز افزون بشر به انرژي، محدوديت منابع انرژي، آلودگي هوا و گرم شدن زمين همگي از مواردي هستند كه ما را ملزم به صرفه جويي و دقت در مصرف انرژي مي كند. يكي از راههاي پيش رو ذخيره سازي انرژي در دسترس و استفاده از آن در مواقع نياز است. ذخيره سازي سرماي شب و استفاده از آن براي تهويه هواي روز در مناطق كويري، به جاي سيستم هاي تهويه متداول و پرمصرف، يكي از فرصت هاي صرفه جويي در مصرف انرژي است.

تاریخ ثبت: 1392/06/24
خلاصه اختراع:

پنل هاي فتوولتاييك كه متشكل از سلول هاي خورشيدي مي باشند، نور خورشيد را به الكتريسيته تبديل مي كنند. . بيشتر انرژي تابشي جذب پنل شده و منجر به بالا رفتن دماي سلول مي شود. دماي عملكرد مناسب سلول 25 درجه سانتيگراد مي باشد. طبق تحقيقات پژوهشگران به ازاي هر درجه افزايش دما بيش از 25 درجه، راندمان سلول حدود 0/3 تا 0/5 درصد كاهش مي باد. با جذب گرماي اضافه از سطح سلول و كاهش دماي مي توان توان سلول را به توان اسمي آن نزديك كرد. مواد تغيير فاز طي فرآيند ذوب، انرژي گرمايي را به صورت گرماي نهان ذخيره كرده و طي انجماد اين انرژي را آزاد مي كنند. مهم ترين مزيت اين مواد ثابت بودن تقريبي دما حين فرايند جذب و دفع انرژي مي باشد. بنابرين مواد تغيير فاز منبع خوبي براي ذخيره سازي انرژي گرمايي، خصوصا زماني كه با دوره هاي منظم زماني جذب و دفع انرژي، مانند وجود انرژي تابشي در روز و ايجاد اختلاف دما طي روز و شب، سر و كار داريم، محسوب مي شوند. هدف ساخت اين اختراع استفاده از اين مواد براي جذب گرماي اضافي از سطح سلول خورشيدي و افزايش بازدهي آن و همچنين استفاده ازين انرژي بازيافتي جهت توليد آب گرم مي باشد.

موارد یافت شده: 3