لیست اختراعات با مالکیت
حسن وفائي
5 عدد
يكي از روش هاي مورد استفاده در تغيير ترشوندگي مخازن كربناته گچي كه اخيراً مورد توجه قرار گرفته است، سيلابزني با آب هوشمند مي باشد. آب هوشمند حالت ترشوندگي سطح سنگ كربناته را از حالت نفت تر به آب تر تغيير داده و در نتيجه جابجايي نفت با آشام خودبخودي آب و برداشت نفت را افزايش مي دهد. در اين اختراع تاثير تركيب يوني آب هوشمند بر حالت ترشوندگي سنگ كربناته آهكي در دماهاي زماندهي مختلف و pH هاي متفاوت با آزمايش زاويه تماس بررسي شده است. از نرم افزار Design Expert 7 براي طراحي آزمايش ها استفاده شد. نتايج آزمايش ها نشان مي دهد كه يون هاي سولفات، منيزيم و پتاسيم به دليل برهمكنش با سطح سنگ و اسيد چرب نقش مهمي در تغيير ترشوندگي سنگ كربناته داشته و نه تنها يون هاي فعال مانند سولفات و منيزيم در تغيير ترشوندگي اهميت داشته، بلكه وجود نمك هاي غير فعال مانند KCl نيز بر حالت ترشوندگي سنگ كربناته تاثير گذارند. افزايش دما سبب آب تري بيشتر و افزايش فعاليت يون ها در محلول شد. افزايش pH به دليل كاهش بار مثبت سطح سنگ كربناته، سبب كاهش زاويه تماس شد ، اما در مقادير pH حدود 8 به دليل رسوب يون منيزيم افزايش زاويه تماس مشاهده شد. در انتها با استفاده از نرم افزار Design Expert 7 مقادير بهينه متغيرهاي مورد بررسي جهت دستيابي به بيشترين حالت آب تري تعيين و سپس با استفاده از آزمايش تاييد درستي مقادير بهينه بررسي شد.
با استفاده از اين اختراع مي توان زاويه تماس را بر روي هر سطح جامدي كه در تماس با يك مايع يا گاز است، اندازه گيري كرد، كه معياري براي نشان دادن حالت ترشوندگي سطح است. همچنين اين دستگاه قابليت اندازه گيري ترشوندگي الكتريكي را نيز دارد. همچنين با اين دستگاه مي توان زاويه تماس را هم در حضور مايعات، هم در حضور گاز يا هوا بررسي نمود. از كاربردهاي اين دستگاه مي توان به اندازه گيري حالت ترشوندگي سنگ مخزن به عنوان پارامتري مهم در ازدياد برداشت از مخازن نفتي يا گازي، يا اندازه گيري ترشوندگي در صنايع بسته بندي مواد غذايي، دارويي و .... كاربرد دارد.
از آن جايي كه دانه كينوا به عنوان يك ماده غذايي پر ارزش محسوب مي شود، كشورها به دنبال پوست گيري هرچه راحت تر اين دانه مي بشاند. پوست گيري دانه كينوا كار بسيار مشكلي است و بايد در پوست گيري كامل اين دانه دقت شود، نمونه هاي پيشين مشكلاتي از جمله پوست نگرفتن كامل دانه، خرد شدن دانه در حين پوست گيري، غير بهداشتي بودن فرايند پوست گيري، مصرف زياد آب و.... داشته اند. اساس كار اين اختراع پوست گيري دانه كينوا به روش خشك بدون حضور آب مي باشد، بدين صورت كه از دو دسته فرچه كه در قسمت بالايي و پاييني تعبيه شده اند. فرچه هاي قسمت بالايي وظيفه عمل پوست گيري دانه كينوا كه از جنس سيمي بوده و قسمت پاييني وظيفه عمل جلا دادن دانه به وسيله يك فرچه مويي سيليكوني را برعهده دارد. همچنين اين دستگاه از يك بخش الكترونيكي به منظور كنترل مكانيزم هاي حركتي استفاده شده است.
خلاصه در پرونده يافت نشد به شرح و توصيف مراجعه شود
موارد یافت شده: 5