لیست اختراعات با مالکیت
خانم اقدس بنائی
2 عدد
اختراع حاضر" شير غني شده با نانوحاملهاي ليپيدي حاوي زيگزانتين استخراج شده از موجودات دريايي"، با استفاده از هيدروكسيدپتايسم و اسيد اسكوربيك و انكوباسيون دمايي در دماي ○C60 و بهره گيري از دستگاه چرخنده تبخيري با خلوص 91.4 درصد، استخراج گرديد. نانوذرات ليپيدي جامد SLN (Solid Lipid Nanoparticles) و نانوحاملهاي ليپيدي NLC (Nanostructure Lipid Carriers) با استفاده از دي استئارات تري گليسريد و گليسرول به روش تركيبي هموژنيزاسيون تحت فشاركششي بالا و امواج فراصوت توليد و با ساكارز جهت ايجاد محافظت سرما و عدم تجمع ذرات توليدي فرموله و به شير جهت غني سازي اضافه گرديد و آزمون هاي هدونيك پنج نقطه اي براي ارزيابي طعم انجام شد. در نهايت محصول توليدي جهت ارزيابي رهايش در معده و روده با استفاده از كيسه دياليز و روش اسپكتروسكوپي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از آزمون ها بيانگر توليد شير غني شده فراسودمند براي سلامت چشم بود.
اختراع حاضر "توليد سوپرلواشك پروتئينه دريايي غنيشده با آهن"، با استفاده از غنيسازي زيستي ريزجلبك توسط آهن و روي در فاز لگاريتمي، طي افزودن FeNa,3H2O، ZnSo4,7H2O و كوفاكتورهاي لازم به محيط كشت، ميباشد. امولسيون جلبكي ويسكوز تهيه، به پوره ميوه آماده افزوده و سوپر لواشك توليد شد. پروتئين كل، پروفايل اسيدهاي آمينه و ميزان آهن، سنجش گرديد. باتوجه به سبك زندگي امروزي، شرايط اقتصادي، شيوه و نوع تغذيه، تمايل به مصرف پروتئين حيواني تحتتاثير قرار گرفته، كه منجربه گسترش كمخوني و فقرآهن شده است. با درنظرگرفتن رويكرد "غذا، داروي ما و دارو، غذاي ما"، و اين كه لواشك يكي از پرطرفدارترين تنقلات خانوادههاي ايراني است، لذا اين مشكل را ميتوان با مصرف تنقلات غنيشده سالم، برطرف نمود. مصرف لواشك امكان استفاده از ميوهها كه منابع خيلي خوبي از ويتامينها و املاحمعدني و از نظر پروتئين ضعيف هستند را در تمام فصول و در هر اقليمي، فراهم ميكند. نتايج اختراع حاضر، ضمن استفاده از خاصيت ميوه پايه و ويتامينها، بخشي از نياز روزانه پروتئين و آهن مورد نياز روزانه بدن را تأمين مينمايد و راهي مناسب براي بهبود ارزش تغذيهاي، افزايش سطح سلامت جامعه و تأمين تنقلات فراسودمند به عنوان ميان وعده اي مناسب ميباشد.
موارد یافت شده: 2