لیست اختراعات با مالکیت خانم پروشاد منتظری شاه توری
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1395/02/22
تاریخ ثبت: 1396/07/22
خلاصه اختراع:

اسپيرولينا از سيانوباكتريهاي رشته اي مورد استفاده در صنعت آبزي پروري است. در اين تحقيق هدف استفاده از اسپيرولينا در جيرۀ غذايي ماهي قزل آلاي رنگين كمان (Oncorhynchus mykiss) به منظور بررسي تأثير آن بر سرطان پوست ردۀ سلوليA431 مي باشد. بدين منظور از 3دوز مختلف اسپيرولينا كه به صورت پودر خشك و به نسبت 7.5% - 5% - 2.5% وزن غذا در طي دوره 12هفته اي به جيره ماهي اضافه شده بودند در كنار دو گروه شاهد (1،فاقد مواد افزودني و 2، فاقد مواد افزودني و داراي بايندر روغن كلزا)، استفاده شد. ميزان تأثير آنها بر پارامترهاي ميزان بقاي سلولهاي سرطاني پوستA431 به روشMTT در شرايط آزمايشگاهي به صورت مقايسه اي بررسي گرديد. در اين تحقيق از تست تكميلي فلوسايتومتري به عنوان روشي براي تكميل نتايج حاصل از MTT نيز استفاده شد كه روش دستگاهي بسيار قدرتمند، دقيق و سريع براي سنجش ميزان مرگ و مير سلولي و قادربه شناسايي تعداد يك سلول سرطاني در ميان 10000 تا 100000 سلول عادي موجود در نمونه سلولهاي سرطاني است و نتايج حاصل از آن مؤيد نتايج بدست آمده از تست MTT مي باشد. بررسي نتايج حاصل از بررسي اثر غلظتهاي مختلف( μg/ml 250، 50، 10، 5 و 0.5) عصاره هاي هگزاني، متانولي، استوني، آبي و مخلوط(متانول10%+ استونيتريل10% + اتيل استات80%) استخراج شده از عضله ماهي تغذيه شده با اسپيرولينا در فواصل زماني72، 48 و24ساعت بر ميزان مرگ و مير سلولهايA431 نشان مي دهد در همه تيمارهاي غذايي، عصاره هاي استوني و سپس هگزاني، بيشترين و عصارۀ آبي كمترين تأثير را در مرگ سلولهاي سرطاني پوست ردۀA431 داشته و افزايش غلظت عصاره هاي مختلف، به طور قابل توجهي باعث مرگ و مير سلولهاي سرطاني پوست ردۀA431 شده است. فاكتور زمان در ميزان اثر اين عصاره ها بر سلولهاي سرطاني تأثيرگذار مي باشد. همچنين جيرۀ 5درصد مناسبترين ميزان تيمار غني شدۀ ماهي قزل آلاي رنگين كمان با اسپيرولينا نسبت به نمونه شاهد به طور معني‌داري(05/0>P) افزايش نشان داد و عصاره استوني μg/ml0.132 و عصاره هگزاني μg/ml 0.025 در طي 24ساعت موجب مرگ 50درصدي سلولهاي سرطاني پوست ردۀA431 گرديد، درصورتيكه در عصاره مخلوط و شاهد1 و شاهد2 با افزايش مدت زمان در معرض عصاره قرارگيري القاي رشد سلولي مشاهده شد. لذا افزودن اسپيرولينا به عنوان يك مكمل غذايي به جيرۀ ماهيها لازم مي باشد، چراكه عصاره هاي استوني و هگزاني سبب بازدارندگي رشد سلولهاي سرطاني در تحقيق حاضر شدند و اين عصاره ها مي توانند به عنوان يك عامل ضدسرطاني براي اين لاين سلولي عمل كند.

تاریخ ثبت: 1401/06/08
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر" شير غني شده با نانوحامل‌هاي ليپيدي حاوي زيگزانتين استخراج شده از موجودات دريايي"، با استفاده از هيدروكسيدپتايسم و اسيد اسكوربيك و انكوباسيون دمايي در دماي ○C60 و بهره گيري از دستگاه چرخنده تبخيري با خلوص 91.4 درصد، استخراج گرديد. نانوذرات ليپيدي جامد SLN (Solid Lipid Nanoparticles) و نانوحامل‌هاي ليپيدي NLC (Nanostructure Lipid Carriers) با استفاده از دي استئارات تري گليسريد و گليسرول به روش تركيبي هموژنيزاسيون تحت فشاركششي بالا و امواج فراصوت توليد و با ساكارز جهت ايجاد محافظت سرما و عدم تجمع ذرات توليدي فرموله و به شير جهت غني سازي اضافه گرديد و آزمون هاي هدونيك پنج نقطه اي براي ارزيابي طعم انجام شد. در نهايت محصول توليدي جهت ارزيابي رهايش در معده و روده با استفاده از كيسه دياليز و روش اسپكتروسكوپي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از آزمون ها بيانگر توليد شير غني شده فراسودمند براي سلامت چشم بود.

تاریخ ثبت: 1402/05/15
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر "توليد سوپرلواشك‌ پروتئينه دريايي غني‌شده با آهن"، با استفاده از غني‌سازي زيستي ريزجلبك توسط آهن و روي در فاز لگاريتمي، طي افزودن FeNa,3H2O، ZnSo4,7H2O و كوفاكتورهاي لازم به محيط كشت، مي‌باشد. امولسيون جلبكي ويسكوز تهيه، به پوره ميوه آماده افزوده و سوپر لواشك توليد شد. پروتئين كل، پروفايل اسيدهاي آمينه و ميزان آهن، سنجش گرديد. باتوجه به سبك زندگي امروزي، شرايط اقتصادي، شيوه و نوع تغذيه، تمايل به مصرف پروتئين حيواني تحت‌تاثير قرار گرفته، كه منجربه گسترش كم‌خوني و فقرآهن شده است. با درنظرگرفتن رويكرد "غذا، داروي ما و دارو، غذاي ما"، و اين كه لواشك يكي از پرطرفدارترين تنقلات خانواده‌هاي ايراني است، لذا اين مشكل را مي‌توان با مصرف تنقلات غني‌شده سالم، برطرف نمود. مصرف لواشك امكان استفاده از ميوه‌ها كه منابع خيلي خوبي از ويتامين‌ها و املاح‌معدني و از نظر پروتئين ضعيف هستند را در تمام فصول و در هر اقليمي، فراهم مي‌كند. نتايج اختراع حاضر، ضمن استفاده از خاصيت ميوه پايه و ويتامين‌ها، بخشي از نياز روزانه پروتئين و آهن مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي‌نمايد و راهي مناسب براي بهبود ارزش تغذيه‌اي، افزايش سطح سلامت جامعه و تأمين تنقلات فراسودمند به عنوان ميان وعده اي مناسب مي‌باشد.

موارد یافت شده: 3