لیست اختراعات با مالکیت
خانم رعنا سروری
3 عدد
داربست هاي مهندسي بافت براي ترميم و بازسازي بافتهاي آسيب ديده مورد استفاده قرار مي گيرند از آنجايي كه محركهاي الكتريكي در بافتهايي مانند پوست ، استخوان و عصبي باعث افزايش سيگنالينگ سلولي و بدنبال آن افزايش رشد ، تكثيرو ارتباط سلولي مي شود. داربست هاي رسانا مورد توجه بيشتري قرار مي گيرد از طرفي داربست بايد زيست سازگار و زيست تخريب پذير بوده و داراي سميت نباشد و همچنين داراي خواص مكانيكي مناسب باشد . در اختراع حاضر داربست حاصل بدليل طراحي ويژه ساختار آن داراي رسانايي(براي مخلوط كوپليمر با پلي تيوفن(σ; S cm-1) 0/55 و نانو الياف035/0(σ; S cm-1)مي باشد) ، زيست سازگاري و زيست تخريب پذيري و خواص مكانيكي مناسب 1578±45مدول يانگ و 148.50±12كشش و 29.40±4.5مقاومت در مقابل پارگي) مي باشد از طرفي از روش الكترو اسپينيگ كه روشي مهم و صنعتي و ساده مي باشد براي تهيه نانو الياف استفاده شده است. همچنين داراي زاويه 1/5±70 با سطح مي باشد كه از نظر آبدوستي مناسب بوده و باعث چسبندگي، تكثير و رشد سلولي مي شود.
در اين اختراع، سوپرامولكول هاي الكترون دهنده-الكترون پذيرنده از طريق عاملدار كردن گرافن اكسيد احيا شده با 2-تيوفن استيك اسيد (rGO-f-TAA) و همچنين پيوند سطحي آن با پلي(3-دودسيل تيوفن) (rGO-g-PDDT) و پلي(3-تيوفن اتانول) (rGO-g-PTEt) ساخته شدند. اورينتيشن هاي متفاوتي نظير edge-on، face-on و flat-on براي زنجيرهاي فضاويژه ي پلي(3-هگزيل تيوفن) پترن شده بر روي سطوح گرافن كسيد احيا شده ي مختلف بدست آمد. با استفاده از آناليزهاي فتولومينسانس (PL) و فرابنش-مريي (UV-Vis) خاصيت الكترون دهندگي براي جزء پلي تيوفني و خاصيت الكترون پذيرندگي براي جزء كربني ديتكت شد. با افزايش مشخصه هايي نظير نظم ساختاري و تبادل الكتروني، پيك هاي ظاهر شده در طيف هاي PL كوئنچينگ و پيك هاي ظاهر شده در طيف هاي UV-Vis افزايش شدت و شيفت به سمت طول موج هاي بلندتر از خود نشان دادند. بهترين نتايج براي ساختارهاي هيبريدي بر پايه ي گرافن اكسيد احيا شده ي پيوند سطحي شده با پلي(3-دودسيل تيوفن) و پلي(3-تيوفن اتانول) با آرايش flat-on بدست آمد. ميزان رسانايي الكتريكي سوپرامولكول هاي ساخته شده در محدوده ي S/cm 7/10-8/3 قرار داشته است.
اختراع حاضر در زمينه تهيه داربست غشا آمنيوتيك كراسلينك شده به روش سبز براي كاربردهاي پزشكي مي باشد. پرده آمنيوتيك، داخلي ترين لايه مجاور مايع آمنيوتيك و جنين است. پرده آمنيوتيك داراي ويژگيهايي است كه كاربرد آن را در مهندسي بافت افزايش ميدهد از جمله اين خواص ميتوان به خاصيت ضد التهابي، ضد ميكروبي، ضد فيبروزي، ضد اسكاري، خواص مكانيكي و تحريك كنندگي پايين سيستم ايمني اشاره نمود. با وجود تمام مزاياي ذكر شده براي پرده آمنيوتيك به عنوان داربست، جهت جلوگيري از باز پس زدن داربست و پاسخ ايمني ، پرده آمنيوتيك به روشهاي مختلف سلول زدايي مي شود اما در اثر سلول زدايي خواص مكانيكي و بخيه پذيري آن كاهش مي يابد بناربراين طراحي داربست به گونه اي صورت گرفته كه خواص مكانيكي را بهبود بخشيم بدين منظور داربست حاصل از پرده آمنيوتيك با نانوالياف پلي(لاكتايد-كو-گليكوليك اسيد) كراسلينك شده است و روش كراسلينك ، سبز و با استفاده از نور ماورا بنفش و بدون استفاده از هيچ گونه ماده شيميايي بوده است. افزايش مدول يانگ و بخيه پذيري پرده امنيوتيك كراسلينك شده نسبت به پرده آمنيوتيك آسلولار نشان دهنده خواص بهينه داربست مورد اختراع مي باشد. از طرف ديگر سرعت تخريب پذيري غشا كامپوزيت نسبت به پرده امنيوتيك آسلولار كاهش يافته است. همچنين از نظر سهولت استفاده از محصول توسط جراح نسبت به امنيوتيك آسلولار از مزاياي اين اختراع مي باشد. از طرفي از روش الكترواسپينينگ كه روشي مهم و صنعتي و ساده مي باشد براي تهيه نانوالياف در اين اختراع استفاده شده است. همچنين افزايش درصد تورم براي غشا كامپوزيت نسبت به آمنيوتيك آسلولار نشان دهنده آبدوست بودن داربست غشا كامپوزيت مي باشد كه باعث چسبندگي، تكثير و رشد سلولي مي باشد. همچنين آزمونهاي بيولوژيكي مانند تست سميت و ميزان زنده ماني سلول بر روي داربست و همچنين مراحل بازسازي قرنيه بر روي مدل حيواني خرگوش با موفقيت انجام شده است. بنابراين داربست مورد نظر مي تواند در زمينه مهندسي بافت و پزشكي بازساختي در سطح وسيع مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 3