لیست اختراعات با مالکیت خانم سارا حسنوند
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1400/08/16
تاریخ ثبت: 1401/04/14
خلاصه اختراع:

اين اختراع در رابطه با يك روش نيمه صنعتي است كه به كمك آن مي توان آب سيب آلوده به مايكوتوكسين پاتولين را با استفاده از نانو كمپلكس سلنوكيتوزان-اسيدفيتيك سم زدايي كرد. در سراسر دنيا تلاش هاي زيادي در جهت مسموميت زدايي از آب سيب آلوده به مايكوتوكسين پاتولين صورت گرفته اما هر يك از آنها داراي نواقصي منجمله كاهش ارزش غذايي آب سيب پس از مسموميت زدايي ، ايجاد سميت در آب سيب پس از پاك شدن پاتولين و يا عدم صرف اقتصادي بوده اند. كمپلكس ابداع شده در اين اختراع نه تنها هيچ گونه تغييري را در ارزش غذايي آب سيب پس از مسوميت زدايي ايجاد نمي كند و فاقد هر گونه سميتي بوده بلكه داراي صرفه اقتصادي نير مي باشد. بنابراين اميد است محصول ابداع شده در اختراع حاضر گامي موثر در جهت بهبود صنايع غذايي كه درگير مشكل مسموميت با مايكوتوكسين ها هستند باشد. با توجه به اينكه مايكوتوكسينها متابوليتهاي ثانويه سمي هستند كه توسط قارچها توليد ميشوند. پاتولين يكي از انواع مايكوتوكسينها است كه توسط قارچهاي پنيسيليوم، آسپرژيلوس و بايسوكلاميس توليد ميشود. اين سم در محيط اسيدي پايدار و در محيط قليايي ناپايدار است و در برابر دماهاي بالا مقاومت نشان مي¬دهد. آلودگي پاتولين خطر جدي براي سلامت مصرف¬كنندگان محسوب ميشود و سبب بيماريهاي دستگاه گوارش، تراتوژنيك و سرطان¬زايي مي¬شود. استفاده از جاذب¬هاي زيستي روشي جديد براي حذف مايكوتوكسينهاست كه توسط گروههاي عاملي جاذبها انجام ميشود. هدف از اين اختراع استفاده از جاذب¬هاي زيستي سلنوكيتوزان و اسيد فيتيك براي حذف مايكوتوكسين پاتولين در آب سيب است. براي تهيه محلول كيتوزان 0.25 گرم از كيتوزان را به 50 ميلي ليتر محلول 4% اسيد استيك اضافه ميكنيم سپس 0.5 ميلي ليتر از محلول سلنيم دي اكسايد 0.51 مولار به محلول كيتوزان اضافه كرده و به مدت 48 ساعت در دماي اتاق نگهداري ميكنيم. مقدار معين از اسيد فيتيك را در50 ميلي ليتر آب مقطر ميريزيم و تا زمانيكه اسيد فيتيك به طور كامل حل شود آن را بهم ميزنيم. سپس اين دو محلول را با هم تركيب كرده، چند ساعت در دماي اتاق به هم زده ميشود. محلول حاصل را 10 دقيقه با دور 8000rpm سانتريفيوژ كرده. با شبيه ساز آب سيب كه محلول سيتريك اسيد با pH حدودي 3.8 ميباشد شست و شو داده و در دماي 60 درجه سانتيگراد در آون خشك ميكنم. Method of removing patulin toxin from apple juice using nano-selenocytoazene-phytic acid complex Method of removing patulin toxin from apple juice using nano-selenocytoazene-phytic acid complex

تاریخ اظهارنامه: 1400/06/31
تاریخ ثبت: 1402/07/09
خلاصه اختراع:

تزريق انسولين رايج ترين سيستم دارورساني براي اين بيماري مي باشد. متاسفانه به دليل تهاجمي بودن تزريق، براي بعضي افراد بخصوص سالمندان بسيار ناخوشايند است. از طرفي محيط اسيدي معده باعث مي‌شود كه پروتئين دارو قبل از رسيدن به روده و ورود به جريان خون، تجزيه شود و بدين ترتيب اجازه نمي دهند انسولين به اندازه كافي جذب شود. باكال فيلم نوعي سيستم دارورساني از طريق دهان است كه با استفاده از تركيبات مختلف ميتواند باعث كاهش حلاليت و افزايش نفوذپذيري دارو به اپيتليوم شود. بنابراين ساخت باكال فيلم انسولين بر پايه كيتوزان كه جذب انسولين را افزايش داده و مشكل تهاجمي بودن را ندارد مي تواند كمك بزرگي به بيماران كند. در اين اختراع ابتدا 3 گرم كيتوزان در آب مقطر حل نموده سپس با 0.8-1 گرم گليسيرين، 0.2-0.6 گرم Lآرژنين را باهم تركيب كرده و به آنها 2 ميلي ليتر اسيد استيك اضافه مي كنيم. سپس به مدت 2 دقيقه محلول را هموژن كرده و بعد از آن به مدت 2 دقيقه تحت فرايند اولتراسونيك قرار مي دهيم. سپس 2 ميلي گرم انسولين را به محلول اضافه كرده و در پايان 1 تا 10 ميلي ليتر اسيد فيتيك اضافه ميكنيم. در نهايت ، 100 گرم از اين محلول در يك ظرف شيشه اي پتري ريخته و در هواي فر در گردش در دماي 40 درجه سانتي گراد به مدت 24 ساعت خشك شده و پس از تبخير حلال ، يك فيلم نازك ايجاد مي شود. پس از خشك شدن فيلم خوراكي و عمل جدا كردن، فيلمها روي فويل آلومينيومي قرار داده شدند و براي تعديل رطوبتي در دسيكاتور در دماي محيط و رطوبت نسبي50 درصد به مدت 72 ساعت نگهداري شد. براي ايجاد رطوبت نسبي از محلول اشباع نيترات منيزيم استفاده شد. باكال فيلم تهيه شده حامل انسولين مورد ارزيابي هاي مكانيكي و فيزيكو شيميايي قرار گرفت. نتايج نشان داد بر اساس فرايند اولتراسونيك قدرت كششي فيلم افزايش مي يابد و موجب تسريع در فرايندهاي هيدروليز و كاهش نفوذپذيري نسبت به بخار آب مي شود. همچينين به دليل وجود كيتوزان و اسيد فيتيك نفوذ پذيري انسولين به لايه هاي اپيتليوم حدودا 1.6 برابر مي شود و كيتوزان به تنهايي باعث كاهش قندخون ميشود.

تاریخ اظهارنامه: 1400/06/29
تاریخ ثبت: 1402/07/09
خلاصه اختراع:

به منظور جلوگيري از اثرات نامطلوب بلانكيت موجود در نوشيدني ها و غذا ها در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به كيت هاي تشخيص سديم دي تيونيت شده است. از جمله ضررهاي بلانكيت موجود در مواد غذايي واكنش هاي آلرژيك در مصرف كنندگان حساسو بيماري سرطان مي‌باشد كه اين دلايل باعث محدوديت كاربرد آن‌ها شده است. نبايد در غذاهاي جامد بيش از 10 ميلي گرم در كيلوگرم سولفيت و در نوشيدني هاي بيش از 10 ميلي گرم در ليتر سولفيت وجود داشته باشد. در اين اختراع با تهيه يك نانوكامپوزيت با روشي كاربردي، ساده و ارزان فيلم زيست تخريب‌پذيري با بهبود قابل توجه توليد شده است كه مي‌تواند براي تشخيص كيفي و كمي حضور بلانكيت در انواع محصولات مواد غذايي استفاده شود. در اين اختراع ابتدا 1.5 گرم ژلاتين را در آب حل كرده و سپس پلاستي سايزر ، معرف شيف را به آن اضافه ميكنيم و به مدت 3 ساعت در جهت تكميل فرآيند تشكيل فيلم بر روي هيتر استيرر قرار گرفت. نتايج نشان داد كه فيلم توليد شده قدرت كششي آن به بيش از 1.5 برابر افزايش يافت و از اين كيت به عنوان كارت شناساگري جهت تشخيص حضور و يا عدم حضور بلانكيت به عنوان روشي بصري با توليد ضايعات كم، حسايت بالا و زمان كم در فرآورده هاي نان و آرد استفاده شد.

موارد یافت شده: 3