لیست اختراعات با مالکیت
خانم ستاره نجابت
2 عدد
زمينه فني اختراع مربوط به فرايند توليد محصولات صنايع غذايي مي باشد. يكي از مواد غذايي كه به صورت هاي مختلف استفاده مي شود، انواع دانه هاي گياهي مي باشد كه به صورت دانه كامل، پوست كنده، فرآوري شده يا تزئيني مورد استفاده قرار مي گيرند. از اين جمله يكي از محصولات كه به صورت سنتي در ايران توليد مي شود سمنو مي باشد كه از عصاره جوانه گندم توليد مي گردد. اما اين محصول معمولا به صورت فصلي و غير بهداشتي توليد ميشود و علاوه بر آن از نظر ثبات كيفيت محصول به دليل عدم امكان كنترل كافي شرايط، زمان و ميزان جوانه زدن محصول اوليه، همگن نشدن مخلوط عصاره جوانه ها با ارد خام و كنترل ناكافي بر مقدار حرارت در زمان پخت دچار مشكل مي باشد. به علاوه محصول توليد شده به روش سنتي با ذائقه بعضي مصرف كنندگان سازگار نيست و نيز داراي تنوع لازم براي رقابت با ساير دسر ها و محصولات مشابه در بازار داخلي و خارجي نمي باشد. ساير دسر هاي صنعتي-تجاري موجود در بازار نيز معمولا حاوي مقدار زيادي چربي و قند بوده و به علاوه ممكن است حاوي ساير افزودني ها نظير رنگ، طعم دهنده، امولسيفاير، تثبيت كننده، نگهدارنده و... باشند كه محصول را از جنبه سلامت تغذيه اي دچار مشكل مي كند. اختراع حاضر با استفاده از فرايند كنترل شده جوانه زني، عصاره گيري، انتخاب و مخلوط كردن مواد اوليه و پخت، دسري مغذي، با كيفيت و با قابليت ايجاد تنوع طعم را به صورت صنعتي و بهداشتي توليد مي كند. Industrial Process of Nutritional Desserts Production Based on Cereal, Legume and Other Vegetable Sprouts Extracts
زمينه فني اختراع مربوط به فرايند توليد محصولات صنايع غذايي مي باشد. در اين فرايند، محصول پروتئين سوياي بهبود يافته از تركيبات سوياي كامل با استفاده از فرايند اكستروژن توليد مي شود. روش توليد اين نوع پروتئين سويا بهبوديافته بدين گونه است كه ماده اوليه دانه سويا ، بلغور سويا ، اردسويا ، كنجاله سويا يا تركيبي از انها با (نشاسته ، گلوتن ، غلات ، بلغور غلات ، ارد غلات ، مواد نشاسته اي ديگر) پس از آسياب شدن يا مخلوط شدن وارد دستگاه مرطوب كننده شده و رطوبت آن تا حد معيني معمولا بالاي 10 % افزايش مي يابد. سپس مواد خام توسط تغذيه كننده پيچشي يا لرزشي يا تركيبي وارد دستگاه اكسترودر با دما و فشار بالا شده و در اثر عبور از اكسترودر قسمتي از نشاسته جداشده و ژلاتينه و نيز با روغن موجود در دانه سويا يا بلغور سويا يا ارد سويا يا كنجاله سويا مخلوط مي شود و خمير تشكيل شده در اكسترودر پس از عبور از قالب و با برداشته شدن فشار به صورت يك دست حجم ميگيرد (پف مي كند) و هم نميسوزد ( علت نسوختن روغن استخراج شده از دانه سويا يا بلغور سويا يا ارد سويا به دليل مخلوط شدن در نشاسته ازاد شده ژلاتينه دور محور اكسترودر عناصر مخلوط شده ديگر ميباشد ). اين محصول وارد تانك ذخيره شده تا در حجم هاي معين و طي چندين مرحله توسط نوار نقاله به آون چرخشي يا خشك كنهاي خطي طبقاتي منتقل شود. در آون يا خشك كنهاي خطي طبقاتي رطوبت محصول كاهش يافته و به 2 تا 4 درصد در محصول نهايي مي رسد و سپس بسته بندي ميشود. Improved Soy Protein Production Process from Whole Soy
موارد یافت شده: 2