لیست اختراعات با مالکیت
خانم نرگس صراف اف
1 عدد
به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بستهبنديهاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بنديهاي زيست تجزيهپذير شده است. فيلم ها و پوشش هاي خوراكي به صورت لايههاي نازكي از مواد خوراكي بر روي سطح مواد غذايي يا ميان تركيبات آنها قرار ميگيرند. مهمترين مشكلات بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و خوراكي، حلاليت و نفوذپذيري بالا، مقاومت حرارتي كم، ميزان عبور نور بالا و قدرت كششي كم مي باشد كه اين دلايل باعث شده است كاربرد اين نوع بسته بنديها محدود شود. در اين اختراع ابتدا 3 گرم ژلاتين را در آب حل كرده و به طور همزمان 1.5 گرم كيتوزان را نيز در آب و اسيد استيك حل كرده و با استفاده از همزن مغناطيسي مخلوط گرديد. سپس پلاستي سايزر (گليسرول)، نانوليپوزوم حاوي مقادير مختلف (5-15ميلي ليتر) عصاره تنباكو به مخلوط كيتوزان-ژلاتين اضافه گرديد و به مدت 30 دقيقه تركيب شدند. نتايج نشان داد كه فيلم خوراكي توليد شده داراي خواص مكانيكي و ضد ميكروبي بالا مي باشد و همچنين نفوذپذيري آن نسبت به نمونه هاي شاهد 20 درصد كاهش يافت. فيلم مورد نظر داراي خاصيت آنتي اكسيداني 15 برابري نسبت به نمونه شاهد بود و نيز در بررسي ميزان عبور نور از فيلم خوراكي نتايج نشان داد كه در ناحيه UV (تا350nm) هيچ گونه عبور نوري از بسته بندي مورد نظر مشاهده نشد. هر چه فيلم خاصيت سدكنندگي بيشتري در برابر UV داشته باشد مناسب تر است و مي تواند سبب جلوگيري از فساد اكسيداسيوني در مواد غذايي بسته بندي شده گردد. Production of chitosan-gelatin edible film containing nanoliposome of plant leaf extract (Tabacum Nicotiana) for use in food packaging industries.
موارد یافت شده: 1